2021-08-23 12 浏览
最近大熱既CBD 餐廳😻!終於比我book 到啦!一入去裝修就見到佢地好relax 既background!紫色小迷幻燈光為主📸📸以CBD 為主既餐廳當然都可以選擇唔要CBD 既!同時都可以加錢Double CBD帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁($128)酸酸地既黑醋汁!配埋清新既牛油果mix 蟹肉!上面重有沙律菜同飛魚籽!加埋脆卜卜既餅乾!十分開胃!威靈頓三文魚(星期一半價😍$98)星期一黎食就最抵,佢地每日都有唔同既promotion!香煎左既三文魚加埋外面酥皮做成既威靈頓!手打流心菲達芝士tart ($68)半流心芝士tart! 超重芝士味!面頭重燒到焦糖化左🤤!重有士多啤梨同藍莓!少爺Double IPA -生啤CBD:40mg ($88)同本身少爺啤其實飲落唔係差好遠!😳Double 左CBD!傳說中CBD 可以令人醫到失眠同埋會可以令人放鬆減壓!壓力大既香港人真係可以試下🥰蜜桃乳酪沙冰($58)桃味十足既yogurt!唔會太甜☺️重有一篤cream 係野飲上面!口感好滑🥳!好似食雪糕咁💕大熱餐廳記得book 定位☺️

最近大熱既CBD 餐廳😻!
終於比我book 到啦!
一入去裝修就見到佢地好relax 既background!
紫色小迷幻燈光為主📸📸

以CBD 為主既餐廳當然都可以選擇唔要CBD 既!
同時都可以加錢Double CBD

帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁($128)
酸酸地既黑醋汁!配埋清新既牛油果mix 蟹肉!
上面重有沙律菜同飛魚籽!加埋脆卜卜既餅乾!
十分開胃!

威靈頓三文魚(星期一半價😍$98)
星期一黎食就最抵,佢地每日都有唔同既promotion!
香煎左既三文魚加埋外面酥皮做成既威靈頓!

手打流心菲達芝士tart ($68)
半流心芝士tart! 超重芝士味!
面頭重燒到焦糖化左🤤!
重有士多啤梨同藍莓!

同本身少爺啤其實飲落唔係差好遠!😳

蜜桃乳酪沙冰($58)
桃味十足既yogurt!唔會太甜☺️
重有一篤cream 係野飲上面!
口感好滑🥳!好似食雪糕咁💕

大熱餐廳記得book 定位☺️
2021-08-23 12 浏览
今日經過尖沙咀厚福街 發現到樓上有一間好正嘅餐廳 竟然係有得食CBD嘅 cbd係一種令人放鬆嘅嘢 等我又試吓佢有幾勁先雖然佢個餐牌唔算非常多選擇 但係每一樣你都想試突尼西亞燒三文魚小椰菜珍珠飯 賣相係一半三文魚 一邊係炸耶菜仔 估唔到兩個Mix一齊咁夾 特別一提三文魚個size 勁大粒 食落去啖啖肉 勁滿足 青咖哩鳳尾蝦意大利麵-pasta 勁濃味 而且個蝦勁大隻 啖啖肉勁juicy 帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁-賣相非常靚 mix avocado 真係一流 鐵板青咖哩安吉拉雞捲-好特別 個皮係炸春卷皮 吸收晒啲青咖喱汁 熱辣勁正 個雞肉十分嫩滑Oreo雲呢拿沙冰-好creamy 滑溜 唔會太甜 飲完好滿足熱帶賓治-食完濃味野再飲呢個真係透心涼脆炸焦糖西班牙油炸鬼,雲呢拿雪糕-呢個甜品真係心機之作 有幾可有餐廳肯整呢個 仲要好食 大家一定要試下
雖然佢個餐牌唔算非常多選擇 但係每一樣你都想試
熱帶賓治-食完濃味野再飲呢個真係透心涼
2021-08-21 41 浏览
疫情沒有旅行,生活只有工作,除了旅行,美食也是調整我的心靈的另一方法,現在流行的CBD 大麻二酚,服用後有輕微放鬆的感覺,可以在尖沙咀的Med Chef 找到。全場以紫色霓紅燈為裝飾,帶點迷幻感。Menu 都算多選擇有Weekdays 的推廣優惠帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁 $128帶子蟹肉牛油果蓉,還有蟹籽、黑醋,味道有層次又豐富,放在多士享用幾夾。牛油甜薯蘋果羽衣甘藍沙律 $78有superfood 羽衣甘藍,切得細細粒的甜美蘋果、紅石榴、蕃薯,還有醋調味,好美味!!特製白蘭地蝦茄醬扁麵 $148上檯已傳來陣陣香味,有陣酒香,意粉有濃郁帶點酸的蕃茄味,配上白蘭地味道很好,而大蝦也相當彈牙。流心菲達芝士撻 $58芝士撻賣相吸引,是香脆的曲奇餅皮包著軟滑濃郁的芝士,芝士香而不膩。
全場以紫色霓紅燈為裝飾,帶點迷幻感。

Menu 都算多選擇

有Weekdays 的推廣優惠

帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁 $128

牛油甜薯蘋果羽衣甘藍沙律 $78

特製白蘭地蝦茄醬扁麵 $148

流心菲達芝士撻 $58

2021-08-20 21 浏览
威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬芒果莎莎吉列蝦墨西哥薄餅吉列虎蝦很大隻,啖啖蝦肉,表面再加上自家製的辣味蛋黃醬,酸酸辣辣很開胃。青咖喱安吉拉雞卷將墨西哥菜和泰菜混合,配搭創新,將青咖喱蔬菜汁淋上雞卷,薄餅吸收了咖喱的辣味,層次更加豐富。平常吃威靈頓菜色都以牛柳為主,想不到三文魚都很夾,加上菠菜去油膩之餘,亦將菜的甜味提升。香脆酥皮外層沾秘魯黃椒醬份外惹味。自家製焦糖西班牙油炸鬼伴雲呢拿雪糕是冰火交融的組合。冰凍雪糕表面有果仁,底部有 Oreo 碎。西班牙油炸鬼當然跟中式的不同,入口較硬但香甜。當然亦可選擇坐吧枱,望着開放式廚房調飲品或煮食都是一件有趣的事。兩口子想坐窗邊位長椅就要早到了,一到晚飯時間坐無虛席。隨個人喜好加入CBD吧 ,據說身體會有輕微放鬆的感覺,壓力大就可以來這裡鬆一鬆。
芒果莎莎吉列蝦墨西哥薄餅

自家製焦糖西班牙油炸鬼伴雲呢拿雪糕是冰火交融的組合。

冰凍雪糕表面有果仁,底部有 Oreo 碎。

西班牙油炸鬼當然跟中式的不同,入口較硬但香甜。

2021-08-06
  • 香烤威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬
  • 熱情果柚子伯爵茶梳打
  • 芒果莎莎吉列蝦墨西哥薄餅
  • 青咖哩安吉拉雞捲
2021-08-19 57 浏览
疫情下無成年無得去旅行,唔駛去荷蘭都試到CBD(大麻二酚 Cannabidiol),原來Med Chef係香港第一間以CBD為主題餐廳。而大麻有超過400種化學物質,其中就係CBD,無化學物質,有鎮靜及舒緩情緒的作用,每款食物得10-20mg CBD、分量輕微,食完唔會迷幻同上癮好安全門口同店內都有Med Chef霓虹燈,有夜店感覺,開放式廚房,成個場都好寬敞,好Chill好舒服感覺  入到去用QR code落單,order時可以揀 不加CBD或者 Double CBD,隨個人喜好  牛油甜薯蘋果羽衣甘藍沙律 $78
羽衣甘藍加入烤甜薯、新鮮蘋果、酸酸甜甜石榴籽,味道好fresh好夾,$78好大大碗,真心抵食  哈里薩辣雞墨西哥薄餅 $88Tacos夾住紅色辣炸雞、牛油果醬、Sasa醬,入口惹味辣度適中,有幾粒紅椒同沙律菜,微微辣中帶一點清新  威靈頓三文魚配秘魯黃椒汁 $198
威靈頓牛見得多,威靈頓三文魚都係第一次見! 香脆酥皮包住三文魚,切開見juicy三文魚,中間有baby spinach,配上清甜秘魯黃椒汁,呢個配搭新奇又幾好食  薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果玉桂藜麥沙律 $1

牛油甜薯蘋果羽衣甘藍沙律 $78

哈里薩辣雞墨西哥薄餅 $88

威靈頓三文魚配秘魯黃椒汁 $198

薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果玉桂藜麥沙律 $198
羊架大約7成熟,中間粉紅色肉質嫩腍好juicy,表面燒得焦香好惹味,最特別配上乳酪減輕羊肉騷味,乳酪上有藜麥,煙煙韌韌有咬口,成個感覺好健康

蜜桃乳酪沙冰 $58
沙冰唔會好甜,乳酪酸酸甜甜,好開胃

不論環境食物都好幾特別,放工去Chill下都係一個好選擇

menu

• 薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果玉桂藜麥沙律
2021-08-19 11 浏览
今次係跟朋友推薦黎呢間主打有大麻二酚CBD既餐廳到試下,見到而家呢個CBD越黎越流行,連啤酒都有,話係可以令人放鬆不過我都係半信半疑。先講下個環境,一入去就見到好大個燈箱招牌好有特色,燈光更加係以紫藍色既色調,好有特色,比我既感覺係有啲似bar。加埋播緊既音樂,未試到大麻二酚已然覺得環境係幾正同埋好放鬆!咁嗌野食方面,餐廳都幾細心,可以自行選擇唔要CBD或者double portion CBD。我就同朋友叫咗一個份板燒頂級肉眼配阿根廷青醬伴烤菊芋蓉($298)、一份板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘製醬油汁($238)同一份芒果莎莎吉列蝦墨西哥薄餅($98)。先講下個肉眼,我係要五成熟既,塊肉眼十分juicy同隔離既菊芋蓉亦都好夾。我朋友既海鮮飯就炒得好香口,煮得啱啱好。但最令我驚喜既係個墨西哥薄餅,個皮有脆脆地,口感不錯,佢個醬汁同吉列蝦簡直係絕配。而CBD對我黎講都好有作用,唔知係唔係我既心理作用,個晚真係訓得好好,個人都真係好似放鬆咗。以後絕對會再幫襯,試埋佢其他野食。
以後絕對會再幫襯,試埋佢其他野食。
2021-08-18
2021-08-18 43 浏览
要搵間餐廳幫閨密慶生, 又點可以求其,私心帶左佢黎呢間餐廳,因為我自己都想試好耐 🙈我地今晚食大麻呢間以大麻成份 CBD 作selling point 的餐廳,對於我地呢d乖乖女,有種做壞事的竊喜。餐廳黑黑的,配上紫色的燈光, 很迷幻的感覺。 但也令人很放鬆。 好似遠離左現實, 去左另一個異度空間餐廳的空間感不錯,座位之間的距離很寬闊,臨窗的卡位更可以用寬敞來形容食物選擇唔算好豐富,但前菜,主菜,甜品等菜式都有齊。而且菜式都幾有特色最特別當然係呢個~ 是日星期三,仲有DOUBLE CBD 份量的優惠添~講左咁耐,其實大麻CBD  係咩黎?其實CBD 只係用黎俾人RELAX 的成份,唔好想太多~~XD 前菜,帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁蟹肉混合左牛油果同帶子,變成了一個海鮮醬咁,入面食到一舊舊的帶子粒~估佢唔個底竟然有大大PAT 的蟹膏添成PAT 醬搽係脆脆的COCA BREAD 一齊食, 成個感覺都好海鮮~  落單時可以加 COCA BREAD, 當然做唔到有咩用,但原來跟餐的脆脆包真係唔夠如果人多,建議多加幾塊呀~MAIN COURSE 威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬呢度既餐牌有好多野都
我地今晚食大麻

最特別當然係呢個~
是日星期三,仲有DOUBLE CBD 份量的優惠添~
講左咁耐,其實大麻CBD  係咩黎?
前菜,帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁
估佢唔個底竟然有大大PAT 的蟹膏添
如果人多,建議多加幾塊呀~

MAIN COURSE
威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬
呢度既餐牌有好多野都少見,就好以呢D 秘魯黃椒醬,其實係咩味呢?
不過威靈頓做法,吸引我去ORDER 左佢

外表的酥皮做得很到位,鬆脆之餘,亦將三文魚包到實,保留了三文魚的鮮嫩
平時,我係唔食熟的三文魚的,感覺有D腥
但呢D酥皮加黃椒醬的配搭又OK喎,我又接受到,仲覺得味道唔錯添~
鐵板青咖喱安吉拉雞卷

安吉拉呢個名有D陌生,其實係墨西哥玉米卷~XD
份量黎講算唔少,一碟有4個卷
每個卷都卷到實,都幾飽肚
青咖喱其實唔覺有咩辣味~ 不過成個醬都幾惹味~
呢度除左食物,就連飲品都有CBD 架~
朋友點左呢個 OH CDB SUNSET IPA (IBU 41, CBD 20MG, )
估唔到幾易入口,又香~ ~ 平時少飲黑啤既我都覺得好易接受~
小朋友既我,點左個OREO VANILLA SMOOTHIE~
同埋加左CBD 架~XD
SMOOTHIES 唔算好甜,D冰幾SMOOTH, 仲好邪惡~XD

整體而言,呢D既環境同食物都唔錯。
只係上菜速度有少許快,D野食唔切,放涼左會影響味道啦~
不過食物的配搭同煮法都幾新鮮,值得再ENCORE

臨走時看到餐廳內更兼賣CBD 的護膚品,估唔到CBD 的用途咁廣泛呀~
2021-08-11
  • 鐵板青咖喱安吉拉雞卷
  • OH CDB SUNSET IPA
2021-08-18 14 浏览
星期六返了半天工,放工約了朋友來到尖沙咀這間Med Chef,因為朋友試過,覺得質素不錯所以帶我來試。餐廳比我想像中大,座位很寬敞,下面就是厚福街。這間餐廳主打是以CBD入饌,CBD是大麻二酚,有令人放鬆的效果。飲品先來,顏色有層次,樣子吸引,我的熱帶雨林以橙、菠蘿、蔓越莓等混合梳打而成,入品酸甜,滿滿的果香。朋友熱情果柚子伯爵茶梳打有茶香,也是酸酸甜甜,好醒神。主菜日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵芥末味十分突出,食落帶點攻鼻。廣島蠔十分肥美,煎得焦香,加入了三文魚子,帶點卜卜脆。闊條麵的質地柔軟適中,而且忌廉夠creamy,好芥末的朋友一定要點來試試。另一主菜是牛肉眼,牛肉味道夠濃,帶粉紅色,配阿根庭青醬多了份新鮮感,平時食開一向都配紅酒汁什麼的。這個青醬比較之下,好惹味!一旁的烤小椰菜深得我心,細細粒,烤得乾身,食落清甜,加埋啲醬汁,好好食!最後的甜品新鮮焗起,芝士撻雖然没有很流心,但芝士味好香濃,加上軟熟的質感,配上酥脆的餅底,加粒士多啤梨點少許士多啤梨醬,多了份酸甜清新。整體來說,坐得舒服,食物不錯,食完的確有令人放鬆之效,精神緊張的香港人,可以一試!

2021-07-24
午餐
2021-08-15 13 浏览
朋友最近唔開心所以就搵左間可以令人放鬆心情既餐廳一入門口 就可以見到呢間餐廳既店名霓虹燈今次我地星期三去,見到可以享有CBD oil double份量呢個優惠,店員都好貼心咁提醒我地如果唔想試CBD oil既話可以選擇唔落既。烤西班牙芝心走地黃油雞配白酒芥末籽汁成隻雞都好juicy😚加埋個醬汁超好食,好值得推介呢道菜👍🏻👍🏻👍🏻順帶一提,個醬汁係可以refill 既!而另外呢道「哈里薩辣雞墨西哥薄餅」都好值得推介好味指數都有⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️!另外仲叫左威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬,不得不提既係佢個秘魯黃椒醬係好好食呢兩杯野飲都好唔錯最後就係呢個「流心菲達芝士撻」甜品!超出我既期望,岩岩整完即上,中間係會有流心,熱熱地食勁好食咁今次主要食既都係main courses,下次會再試埋其他食品!好期待而且食完都真係令人放鬆唔少
朋友最近唔開心
所以就搵左間可以令人放鬆心情既餐廳

一入門口 就可以見到呢間餐廳既店名霓虹燈

烤西班牙芝心走地黃油雞配白酒芥末籽汁

而另外呢道「哈里薩辣雞墨西哥薄餅」都好值得推介
好味指數都有⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️!

呢兩杯野飲都好唔錯

最後就係呢個「流心菲達芝士撻」甜品
超出我既期望,岩岩整完即上,中間係會有流心,熱熱地食勁好食

而且食完都真係令人放鬆唔少
2021-07-28
  • 流心菲達芝士撻
  • 烤西班牙芝心走地黃油雞配白酒芥末籽汁
  • 哈里薩辣雞墨西哥薄餅
最近流行CBD大麻二酚,用於護膚品、食物飲品中。好多人會將大麻二酚、大麻相提並論~ 其實大麻二酚所含既係非精神科成分,具有多種藥理作用,包括抗焦慮、抗精神病等等..對於現代人生活咁大壓力,放工放假黎食吓野relax吓,試試CBD都係一個新體驗! 🍴帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁啖啖一絲絲白色蟹肉,角切帶子,牛油果果香軟滑。仲有三文魚子、黑魚子,放喺多士真係好鮮味4片多士都放唔哂,份量唔少。🍴日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵廣島蠔size大隻,蠔身脹卜卜,入口幼嫩鮮滑。麵條al dente剛剛好。芥末忌廉汁好香滑,每一條麵條麵掛滿汁,帶點嗆鼻感刺激一下味蕾食起上黎更過癮!🍴威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬酥皮外皮做得好乾身,一刀切下質感酥脆,內裡既三文魚juicy得黎無多餘水份秘魯黃椒醬帶點中東風味,少少椒香味道帶一絲微辣~🍹士多啤梨乳酪沙冰乳酪跟士多啤梨blend得好香濃,冰凍既感覺透心涼💕

🍴帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁
啖啖一絲絲白色蟹肉,角切帶子,牛油果果香軟滑。
仲有三文魚子、黑魚子,放喺多士真係好鮮味
4片多士都放唔哂,份量唔少。

🍴日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵

🍴威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬
酥皮外皮做得好乾身,一刀切下質感酥脆,內裡既
三文魚juicy得黎無多餘水份
秘魯黃椒醬帶點中東風味,少少椒香味道帶一絲微辣~

🍹士多啤梨乳酪沙冰
乳酪跟士多啤梨blend得好香濃,冰凍既感覺透心涼💕
2021-08-12 54 浏览
CBD啤酒聽得多,以CBD料理為主題的餐廳倒是第一次聽,所以特地慕名而來~ CBD即是大麻二酚,從漢麻植物當中提取岀來的天然成分。鎮靜的作用可舒緩痛症和壓力及改善睡眠質素,令人心情放鬆,餐廳在食物裡悉心調教了份量,當然不需要加入CBD也可在下單時備註。我們一岀升降機,就看到Med Chef的霓虹燈招牌。裡面也有不少霓虹燈,炫目的紫紅色,開放式廚房,一切都很有摩登科幻的感覺,非常有型前菜點了帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁,必點之一~帶子蟹肉的鮮、牛油果的嫩、多士的脆,口感豐富充滿層次感,配上開胃的薑油黑醋汁,味道超搭的餐廳平日會有優惠推廣,例如星期二的啤酒買一送一,我們這天的優惠就是威靈頓三文魚半價!太抵了,不點對不起自己😆😆 威靈頓三文魚配袐魯黃椒醬,金黃的酥皮包著三文魚,口感外酥內嫩,令人回味~另一主菜點了日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵,醬汁非常Creamy,香煎廣島蠔很大隻,味道鮮甜肥美,滿足🦪飲品方面,點了一杯特濃香蕉朱古力奶和少爺 Pale Ale。少爺啤也加入了CBD,口感冰涼清新🍻 不錯的體驗!

威靈頓三文魚配袐魯黃椒醬

日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵
特濃香蕉朱古力奶
少爺 Pale Ale
2021-08-11 21 浏览
同朋友係厚福街搵食,度度都好多人,咁啱見到呢間樓上店的招牌,好sharp就比佢吸引左入去!前菜叫左帶子蟹肉牛油果他他配薑汁黑醋汁,牛肉他他平時就食得多,用海鮮做主題嘅他他就真係好少食,呢個啖啖都係蟹肉同帶子,加上三文魚子同黑魚子調味。每一啖都鮮味爆發!沙律就選擇左牛油甜薯蘋果羽衣甘藍沙律,沙律入面混合左唔同嘅食材,有多重口感。而且份量慷慨,三四個人share都夠食。主食就係日式芥末忌廉香煎廣島蠔寬條麵,芥末忌廉帶黎輕微刺激感,令人食完一啖又一啖,唔會一般忌廉意粉咁食兩啖就飽。如果廣島蠔份量再多d就更好。另一款主菜係威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬,黃椒醬調味得宜,配合三文魚非常好食。雖然酥皮牛奶味唔夠強,但仍然值得一試。野食就OREO 雲呢拿沙冰,唔會過甜,幾好飲。呢杯Too good to be true太推!夠酒味,微甜,男女都岩飲

而且份量慷慨,三四個人share都夠食。

另一款主菜係威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬

野食就OREO 雲呢拿沙冰,唔會過甜,幾好飲。

呢杯Too good to be true太推!
夠酒味,微甜,男女都岩飲
2021-08-09 48 浏览
CBD餐廳之前都有聽講過,今日終於約到朋友一齊去試下!其實大家知唔知咩叫CBD呢?原來CBD就係大麻入面一種令人放鬆嘅材料,係唔會上引嘅,所以大家不防試試吖帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁牛油果同帶子蟹肉個比例都好大份,剩係得4塊脆嘅包,唔夠送。蟹肉應該係真蟹肉,因為食到蟹蓋🤣威靈頓三文魚威靈頓牛柳就聽得多,配三文魚真係第一次食,但味道有十分之夾!一切開啲汁就漏出嚟,啲肉好嫩滑,整得啱啱好!配菜嗰汁都好清新好好味。芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅有兩件,隻虎蝦都幾大隻。點埋有剩嘅帶子蟹肉牛油果,都十分不錯!蒲燒海鰻魚玉子炒洋薏米洋薏米質感好特別同普通食飯唔同,醬汁好香好惹味。不過雖然餐牌話唔辣,但我食落就有少少辣。之前一直都好好奇食完CBD會有咩感覺,但原來冇咩感覺😂但整體嚟講,啲野食都好ok。唔食CBD嘅,落單時都可以選擇唔落!

威靈頓三文魚

蒲燒海鰻魚玉子炒洋薏米

2021-08-09 25 浏览
初次嚟到CBD餐廳 😂六人行黎到尖沙咀!有朋友介紹話好食入座後用QR Code落單!岀菜都算快!最推介係威靈頓三文魚🥰好食前菜一般😖 曲奇沙冰幾好飲!人均242 HKD
初次嚟到CBD餐廳 😂
六人行黎到尖沙咀!有朋友介紹話好食

入座後用QR Code落單!
岀菜都算快!
最推介係威靈頓三文魚🥰好食

前菜一般😖

曲奇沙冰幾好飲!

人均242 HKD

2021-07-24
庆祝纪念
生日
2021-08-09 25 浏览
尖沙咀嘅厚福街出名多嘢食 估唔到仲商業大廈樓上有一間咁出色嘅餐廳 入到去係以CBD 令人有放鬆嘅材料 佢無色無味嘅 而竟然價錢非常經濟實惠 我哋叫咗兩個lunch set同埋小食日式芥末忌廉煎廣島蠔闊條麵-個蠔意外地咁大隻 好creamy 好飽滿肥美 而個闊條麵既汁都好juicy 一啖接一啖 好快清哂成碟熱帶雨林-係好香好fresh 既果汁soda 食左咁濃味既食物的確好match蒲燒海鰻玉子炒洋薏米-呢個又係好有驚喜 估唔到洋薏米係可以咁樣整 而個鰻魚汁非常好食 大推介呀Dirty-飲完好滿足 同出面既咖啡店同一質素帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁-賣相非常之吸引 仲要好好食 份量好大 性價比極高 蟹肉同牛油果出奇地夾 鐵板青咖哩安吉拉雞捲-呢個真係top one 推介 你係完全估唔到用酥皮包住雞肉再配青咖哩係可以咁夾咁好食 仲要鐵版上真係無敵 呢個真係要try焦糖西班牙油炸鬼 雲呢拿雪糕 最後叫埋呢個dessert 一樣好出色 油得好乾身 配上焦糖同雪糕 100分大滿足
Dirty-飲完好滿足 同出面既咖啡店同一質素