2021-08-04 204 浏览
同男朋友紀念日特登上網搵一間高質嘅餐廳,呢間餐廳嘅裝修非常摩登,環境寬敞舒適。餐廳奉送既餐包好鬆脆,沾上橄欖油加醋又香又開胃。生蠔又大隻又新鮮!非常肥美,口感滑溜,甜甜地唔會太咸。叫咗杯open drink 🍹 裏面有梳打好易入口果木煙燻法國鵪鶉髀配上清新嘅蕃茄,鵪鶉髀好香煙燻味,肉質鮮嫩,有少少鹹鹹地,配酒一流!意大利西西里島蕃茄意粉表面鋪滿芝士片同埋芫荽碎,身為芫荽控嘅我,食落去更加滋味!每條意粉都被滿滿嘅蕃茄蓉同芝士包圍着,芝士香得來加上清新嘅蕃茄一啲都唔膩,反而仲幾開胃添。澳洲M6和牛牛柳伴鴨肝係我嘅最愛,鴨肝味道超級濃郁,牛柳5成熟煮到啱啱好,肉質軟腍,而且肉汁豐富。檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批,成個主題就係酸酸甜甜。伴碟有酸酸地嘅士多啤梨脆粒同焦糖花塔,雪糕混合曲奇餅碎,充滿口感。食到飽飽地食個檸檬雪糕酸酸地消滯就岩晒啦!蘋果水晶批都落足料,咬落去都係一粒粒嘅蘋果。

餐廳奉送既餐包好鬆脆,沾上橄欖油加醋又香又開胃。

生蠔又大隻又新鮮!非常肥美,口感滑溜,甜甜地唔會太咸。

叫咗杯open drink 🍹 裏面有梳打好易入口

今日同朋友黎到LAB EAT食晚餐,原先打算喺網上訂位,可以有單點75折優惠🤑但簡單睇過餐牌之後,發現set dinner幾吸引,而且價錢比較抵就決定試下套餐~是日沙律 吞拿魚經過調味後變得creamy,口感有d粘,鮮味比沙律菜突出~但整體調味未夠勻循,入口時鹹時淡頭盤 - 法國麵包蟹肉、芒果及青辣椒雪葩 青辣椒雪芭味道新奇,涼涼地但又有d微辣~嶄新嘅嘗試下,三樣食物嘅化學作用幾奇特😯特甜芒果嘅甜味可以引出蟹嘅鮮味🥭 主菜 - 西班牙龍蝦意粉 Main course揀左龍蝦意粉,醬汁非常濃稠郁香😋上菜前餐廳已經好貼心咁將龍蝦肉去殼~一上菜嗰陣,龍蝦肉就好似圍牆咁包圍住意粉🤪龍蝦肉質爽彈,但意粉煮得偏細碎🍝 甜品 - 煙燻日式車打芝士蛋糕 侍應放低左甜品之後提醒我地有個打卡位,比晒時間我地做好準備先再慢慢打開,服務態度認真抵讚👍車打芝士蛋糕配蛋白唔錯,整體唔會覺得好膩~蛋糕保持濕潤同埋唔會太實淨,上面嘅芝士碎經灼燒後帶d煙香,好特別😚

是日沙律
但整體調味未夠勻循,入口時鹹時淡
是日沙律

頭盤 - 法國麵包蟹肉、芒果及青辣椒雪葩
青辣椒雪芭味道新奇,涼涼地但又有d微辣~
嶄新嘅嘗試下,三樣食物嘅化學作用幾奇特😯
特甜芒果嘅甜味可以引出蟹嘅鮮味🥭
法國麵包蟹肉、芒果及青辣椒雪葩

主菜 - 西班牙龍蝦意粉
Main course揀左龍蝦意粉,醬汁非常濃稠郁香😋
上菜前餐廳已經好貼心咁將龍蝦肉去殼~
一上菜嗰陣,龍蝦肉就好似圍牆咁包圍住意粉🤪
龍蝦肉質爽彈,但意粉煮得偏細碎🍝

甜品 - 煙燻日式車打芝士蛋糕
車打芝士蛋糕配蛋白唔錯,整體唔會覺得好膩~
2021-07-30 221 浏览
Lab Eat 餐廳位置方便,在旺角地鐵站上蓋,無須出路面。餐廳環境,座位燈光好舒服,卡位sofa用柔和淺藍色, 餐枱間隔距離闊落,不會有嘈雜聲音。可以enjoy 整個晚上。餐牌menu好多圖,order海膽多士uni比想像中鮮味,雖然平時少食uni, 但今次兩分鐘內食哂清碟。salad 清清味覺先, order Mesclun salad包括什菜, parma ham, 啤梨輕微燒過十分淋,甜。主菜慢煮和牛排嫩滑多汁,份量大到二人各人有6件。甜品芝士蛋糕甜度剛好,以上食物有85分,十分滿意服務員招呼滿意。食物份量足夠,賣相當吸引,要影相 whatsapp畀朋友呀,介紹有質素餐廳,我下星期己约幾位好友來試試

2021-07-29 3317 浏览
Lab eat是城中著名的實驗餐廳🧑‍🔬由用料、烹飪手法到配搭都會為食客帶來新的體驗。入座前,除了安心出行還可以使用餐廳自設的google登記資料💛 我來到覺得餐廳在佈置方面都別出心裁,所有餐桌都由雲石所製成🪨卡位的設計為圓形,讓客人在用餐時可更親密聊天。環境情調十足,户外還有live band,店員稍為打開分隔內外的玻璃門,讓歌聲在餐廳內流淌,我們得享耳福🎵 剛入座店員就馬上送來welcome drink,是由荔枝和青檸為主的Cocktail,味道酸酸甜甜,相當清新開胃🥖餐包 | 8/10質地外脆內軟,上手時留有暖心熱度,麵粉香氣滲出,輕點橄欖油黑醋後添上了潤濕的感覺南瓜湯 | 7/10是日餐湯的忌廉奶味比較重🥛南瓜甜味比較輕柔不顯眼,入口厚實,為身體帶來陣陣暖意,準備去迎接各式實驗性美食🦆頭盤 - 法國鵝肝醬、無花果及水田芥苗 | 7.5/10入口後利用體温融化了鵝肝醬,當中油脂釋放著延綿的香氣,鮮味衝上鼻腔。配合較軟身的無花果,味道很清淡,不會太甜膩,可以平衡油膩的感覺😌 🥩主菜 - 炭燒M5澳洲和牛肉眼牛扒 | +$78 | 9/10上菜時就看到明顯的Grillmark,M5和

🥖餐包 | 8/10

南瓜湯 | 7/10

🦆頭盤 - 法國鵝肝醬、無花果及水田芥苗 | 7.5/10

上菜時就看到明顯的Grillmark,M5和牛肉眼扒調味不錯
黑椒可多加一點,炭燒味突出,五成熟度剛剛好,透過時間恰好的resting令肉汁完全鎖實😋肉眼位置牛油味道特香濃,肉質夠軟無渣不會韌

🌰甜品 - 冷凍液態氮薑茶朱古力波 | 6.5/10
店員放下後馬上掀起蓋面,大量液態氮湧出,真的如同在實驗室端出來一般騰起煙氣🌬
脆皮朱古力波味道偏甘,內裏的薑茶凍有微香,沒有嗆喉的辣,配合下面的吉士帶了點甜味
2021-07-26
2021-07-29 107 浏览
這間總體來說都是間ok餐廳食左個意粉咬口都ok 個汁都幾juice飲品價錢較貴 所以都只叫了一杯酒精含量不多不過唯有問題在於人手方便不足 令人感到美中不足下次會再過來的
這間總體來說都是間ok餐廳
食左個意粉咬口都ok 個汁都幾juice

飲品價錢較貴 所以都只叫了一杯
酒精含量不多

不過唯有問題在於人手方便不足 令人感到美中不足

下次會再過來的

2021-07-28 189 浏览
Lab eat係我同朋友最近成日去嘅餐廳,難得旺角有得chill下又近近地,方便大家返屋企平時我唔敢叫尼d菜式,怕腥,但朋友叫我比少少勇氣😂估唔到又真係好食!沙甸魚多士加上d橄欖油同蕃茄,反而幾清新,魚新鮮,味道好岩作為前菜🤗 然後叫左個藍青口,份量十足,食落好香口惹味,醬汁好多蒜好正🤩然後好岩打卡嘅芝士沙律😳一大舊熱溶左嘅芝士拎係你面前割落去!見到都覺得fatfat😆熱愛芝士嘅人必叫,連沙律同cold cut食都唔錯,不過相對地芝士味偏淡🤏🏻另外食肉獸一定會愛上嘅牛小排係原條骨上!飽到上心口呀可以!其實佢切好左一片片,大家share岩晒,牛味香濃肉質都嫩滑🤤但我地重口味人士會希望調味多返少少就Perfect! 🤤 甜品就唔少得嘅,我地都鐘意食cheese cake所以覺得好食,入口順滑但都係芝士味偏淡🤔擺碟好靚😆 叫左打卡cocktail,整爆個波好香,都好飲,偏甜岩女仔多DD💃🏻

2021-07-07
2021-07-26 143 浏览
星期日下午大約六點 我哋沒有Book檯Walk in入去就已經有位我哋叫咗一個頭盤兩個煮菜 📝 🧀熱熔法國流心芝士 🐮12小時慢煮澳洲M5和牛牛小排 🐑炭燒自然放牧西班牙羊扒 熱熔法國留心芝士係會將一片剛剛燒熱左嘅法國芝士即時喺我哋面前加落香草烤薯同埋西班牙辣腸,火腿 ➡️但問題就係喺依度 ➡️ 冷氣實在太凍 🥶 燒熱左嘅芝士好快已經凍咗 熔唔到落啲配菜度。其餘兩個頭盤都係肉類 好快都被冷氣吹凍咗 😓其實我哋係想傾吓傾慢慢食嘅 有問過waiter可唔可以將冷氣教細啲 但因為冷氣係中央嘅佢嘗試幫我教細個風但都好似冇乜分別 其他座位好快都已經滿 … Waiter見我哋食得8899都好快嚟收碟 我哋食咗大約半個鐘多啲就走咗 連飲品都冇叫 🥲食物味道同賣相都好好 但整體來講 我對個環境係失望嘅 😔 可能我太弱 到今日都仲有啲頭赤赤如果有朋友會去試的話 我個人建議要求侍應俾一個冇咁近冷氣風口嘅坐位 又或者帶定外套去

我哋叫咗一個頭盤兩個煮菜 📝
🧀熱熔法國流心芝士
🐮12小時慢煮澳洲M5和牛牛小排
🐑炭燒自然放牧西班牙羊扒

2021-07-25
  • 12小時慢煮美國一級牛小排
2021-07-26 168 浏览
當天和朋友到旺角逛街,就到了LAB EAT食午餐,位置很方便。餐廳的環境很寛敞,也很安靜,坐得很舒適,餐廳播的音樂讓很放鬆,很適合和朋友一起食飯聊天。每日餐湯:當日的餐湯是雜菜湯,味道頗爽口和美味香煎加拿大三文魚柳配蛋黃檸檬醬:三文魚的肉質很嫩,煎得很香很可口。蛋黃檸檬醬又酸又甜,很爽口,和三文魚很配,我和朋友都食得好開心。炭燒美國安格斯肉眼牛扒:牛扒的擺盤很好看,餐碟的外形很特別。首先,我們一開始已經被牛扒的外表吸引,煎得很好看,看上去很好吃。然後,牛扒我們點了七成熟的,煎得剛剛好,入口很香很嫩,牛扒的肥瘦也合適,令人想一直食。此外,配搭牛扒的醬也很合適,令牛扒吃上去更爽口。法式蘋果批:外形與一般的西式蘋果批很不一樣,令人很驚喜。批很脆很香,蘋果也很香甜。紅草莓忌廉玉米糕:外形真的很好看,我影左好多張相。紅草莓又酸又甜,與甜而不膩的忌廉很搭,糕的質地也很軟硬適中,且不會太甜,真的很好吃。餐廳的服務也很周到,waiters 會經常留意客人需要,不時會幫手加水和收拾餐桌。整體上對這次的用餐體驗頗滿意,會和其他朋友再去食。

每日餐湯:當日的餐湯是雜菜湯,味道頗爽口和美味

香煎加拿大三文魚柳配蛋黃檸檬醬:

2021-07-25 168 浏览
🦪 生蠔新鮮 甜美 不會太creamy海膽多士感覺可以食左海盜先多士留返配鵝肝🤣感覺唔錯義大利飯都好多汁體驗唔錯最近有welcome back drink有酒精飲品 感覺好好飲🤭最後叫左杯cocktail 同朋友吹個波波吹出理想與現實之間的不同😌疫情前可以有shisha最近停止服務餐廳有個露台 由於冇得食shisha我地選擇坐室內圓檯sofa坐得好舒服不過坐入面既朋友出入就冇咁方便了同埋圓檯真係好大🤣🤣
🦪 生蠔新鮮 甜美 不會太creamy

同埋圓檯真係好大🤣🤣
  • 新鮮生蠔
  • 海膽多士
2021-07-24 172 浏览
吃西餐,除了味道要好,環境優美是不可或缺的一部份。要找一家環境及食物質素都一流的,Lab eat是不錯的選擇。今天放工,一位好好的朋友生日,便相約這間西餐廳大飽口福。Set Dinner, 餐包、前菜、主菜及甜品是必不可少。餐包,我喜歡以橄欖油伴來吃,能把淡淡的面包,吃起來的味道帶點兒橄欖味,不會太單調。前菜,我點了一客八爪魚木魚及魚籽刺身。這道菜凍食,八爪魚及魚籽可能大家吃會有一點兒鯹味,但配以熱情果汁,能緩解鯹味。凍食的八爪魚,口感清爽,魚籽一咬,汁飛射於整個口中,鮮味久久不散。主菜出場,鵪鶉脾,第一次食鵪鶉脾,細細隻金黃色,沒有甚麼濃郁的肉味,但肉的口感嫩滑,賣相精緻。另外一客主菜是焗智利白雪魚柳,魚柳一件厚切,外皮煎香,鎖住肉質,輕輕一咬,鎖住的肉汁解放,魚肉焗得剛好,嫩滑,魚味濃郁。最後以檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批甜品結束。檸檬意大利雪糕,炎炎的夏日吃完透心涼,剛好也能清空口中的油膩感。這間西餐廳,座位寬敞舒適,有一個大型的空中花園,無論食物還是環境均是一絕。

八爪魚木魚及魚籽刺身

檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批

八爪魚木魚及魚籽刺身
檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批
2021-07-24 337 浏览
晚上相約朋友到這間餐廳食飯,與朋友期待已久,因為見到OpenRice上面有好多好評!今次晚餐沒有令人失望,食物水準超高,幾乎每道菜都很有創意和驚喜,不是一般西餐菜式,令人感受到吃美食的樂趣與期待,吃完一道菜會很期待下一道菜,是有水準的西餐廳。👍🏻👍🏻入座後侍應隨即遞上餐牌,有A la carte 和 Set Dinner Menu 可以選擇,兩個人吃不到太多又想試不同菜式的話,Set Dinner Menu 有 4 courses,另外可配紅酒/白酒/mocktail,都是不錯的選擇!< 前菜 >😋 精選餐湯 (另外可選擇沙律)點菜後,侍應先送上麵包,剛好精選餐湯是最喜愛南瓜湯,南瓜湯上枱時還有少少煙出,南瓜味濃厚得來不會太creamy 太膩,不錯的比例!< 飲品 >😋 Passion Fruit Sling再來是兩款飲品,這個 ~Passion Fruit Sling ~ 鹹檸檬味🍋加上了sprite,酸酸地好開胃,亦都有夏天清新的感覺。😋 Emerald Love這個是朋友叫的,中文叫衝擊波特飲好岩飲品的樣子😆。本來上枱只係得杯入面的飲品,然後侍應會

< 前菜 >
😋 精選餐湯 (另外可選擇沙律)

< 飲品 >

😋 Passion Fruit Sling
Passion  Fruit  Sling

😋 Emerald Love
這個是朋友叫的,中文叫衝擊波特飲好岩飲品的樣子😆。本來上枱只係得杯入面的飲品,然後侍應會在客人前用氣槍吹出一個大波,輕飄飄會隨汽流擺下擺下,睇落好得意好過癮!😆😆
Emerald  Love

< 頭盤 >
😋 法國麵包蟹肉, 芒果及青辣椒雪葩
整餐飯最有驚喜的是這款頭盤,味道層次感豐富,上層是冰芒果,下面的是白色的雪芭,原來加入了少許墨西哥辣椒,加上紅莓乾,和少許法國麵包蟹肉,甜酸辣味都有,但又配合得好好,令人感受到設計這道菜的人的創意同和心思!💯
法國麵包蟹肉, 芒果及青辣椒雪葩

😋 法國鵝肝醬, 無花果及水田芥苗
另一道頭盤亦都走創意風,濃郁的鵝肝醬味道、咸香的透明魚子,配上紅莓醬的酸甜和無花果香,令人食光前菜已經覺得好滿足。

< 主菜 >
😋 400g碳燒M5澳洲和牛肉眼牛扒
主菜是牛扒, 400g牛打扒厚身份量不少!不是食得生所以叫了七成熟,如果可以食到五成熟應該更加好,有少少海鹽提升左了和牛的味道,一切開多肉汁好juicy,還會出煙,廚師準備得相當好!👍🏻
400g碳燒M5澳洲和牛肉眼牛扒

😋 西班牙龍蝦意粉
另一道主菜是龍蝦意粉,一整隻開邊大龍蝦,真材實料,西式煮法帶少許有牛油味,龍蝦爽口鮮甜😋,意粉加上伴碟的醬汁都充滿著濃厚的龍蝦鮮味!

< 甜品 >
😋 冰凍液態氮薑茶朱古力波
甜品點了這個朱古力球,上枱時有透明膠蓋蓋住,入邊白濛濛一片,當侍廣應打開膠蓋時,有一陣煙輕輕飄出,視覺效果滿分😆!
冰凍液態氮薑茶朱古力波

打開朱古力球外殼,入邊戴住薑茶味慕絲,淺淺的薑茶味道加上朱古力,又是另一種不錯的配搭!

😋 煙燻日式車打芝士蛋糕
日式的芝士蛋糕芝士咸味不會太重,還有少少蛋香,蛋糕表面有燒溶了的芝士片,吃起有少少燒烤味,配上伴碟的燒溶了的棉花糖,加上朱古力碎、紅莓乾,幾特別。
煙燻日式車打芝士蛋糕

總括而言,餐廳食物和服務質素都好好,性價比高👍🏻 餐廳一旁是這款圓形卡位自成一角,私隱度高,坐三四個人都可以,兩個人晚餐應該其實都幾浪漫😆。是日雖然是平日,整個餐廳亦都滿座了,很受歡迎呢!

Passion  Fruit  Sling
  • 芒果及青辣椒雪葩
  • 法國麵包蟹肉
  • 芒果及青辣椒雪葩
2021-07-23 227 浏览
網上見這店是旺角的名氣食店,今晚約了朋友來試一試。餐廳位於商場5樓,去到4樓要行樓梯上一層。晚上幾乎滿座,餐廳內有些圓形卡位,私隱度高,晚餐$628。餐包及每日精選餐湯南瓜湯加了蔥粒,味道搭配,沒有違和感。法國麵包蟹肉, 芒果及青辣椒雪葩這是一道味道及口感層次超級豐富的前菜,有酸甜的芒果、冰凍的雪葩,雪葩內有微辣的青辣椒,伴碟的紅莓乾脆口,加上一絲絲蟹肉,邊食邊體會廚師的用心及創意。法國鵝肝醬, 無花果及水田芥苗鵝肝醬味道濃郁,齒頰留香,配上紅莓醬的酸甜幾開胃。無花果及伴碟的透明魚子,令口感上有不同的配搭。西班牙龍蝦意粉意粉的醬汁是十分濃郁的龍蝦味,意粉比較粗身,咬口煙韌。墊底的是兩隻龍蝦,啖啖肉,龍蝦肉彈牙帶有些牛油香味,點一下攞碟上的醬汁更添味道。400g碳燒M5澳洲和牛肉眼牛扒 | 加$78影相時已經聞到好香的燒烤味,有鮮明的格仔紋,切開牛扒時還會出煙,熱度十足。牛扒厚身份量十足,但一點也不韌,和牛的肉脂豐富,十分香口,要間中點一些芥末醬中和膩感。Emerald Love | 轉衝擊波特飲加$68在網上見到這間餐廳有波波飲品,已經很想試,而且有無酒精的選擇。店員會用氣槍吹出一個大

餐包及每日精選餐湯
南瓜湯加了蔥粒,味道搭配,沒有違和感。

法國麵包蟹肉,芒果青辣椒雪葩

法國鵝肝醬

400g碳燒M5澳洲和牛肉眼牛扒 | 加$78

Emerald Love | 轉衝擊波特飲加$68
在網上見到這間餐廳有波波飲品,已經很想試,而且有無酒精的選擇。店員會用氣槍吹出一個大波波,打卡一流,最後波波隨着侍應走過時的風爆破。飲品有甜甜的蜜糖味、檸檬的酸味,最底層深綠色的是薄荷糖漿,酸甜味可以減輕膩感。

Emerald Love

Passion Fruit Sling
熱情果及檸檬的味道突出,加了sprite,飲起來有少少氣,開胃解膩。

煙燻日式車打芝士蛋糕
芝士蛋糕罩着上枱,侍應打開時有煙霧飄出。芝士蛋糕面燒焦,有微微焦香味。伴碟的有棉花糖、朱古力碎、紅莓脆脆。棉花糖燒溶了超正,紅莓脆脆帶少少酸味,令整個甜品不會過膩。

冰凍液態氮薑茶朱古力波
朱古力波又是一個打卡的好選擇,有陣陣的煙霧,加上獨特的朱古力球造形。朱古力外殼甜味適中,內有薑茶味的慕絲,味道清甜。

食物質素高、服務好,難怪有這麼多人喜愛。
2021-07-20
法國麵包蟹肉,芒果青辣椒雪葩
法國鵝肝醬
2021-07-22 2576 浏览
Lab Eat Restaurant & Bar位置方便,旺角地鐵站有出口直達,見網上圖片環境濶落舒適,最近放大假,同朋友嚟食lunch先😄Lunch有兩道或者三道菜選擇,我哋都揀咗三道菜😍頭盤係西班牙濃湯及半熟蕃茄同每日沙律凍濃湯嘅酸度同蕃茄好夾,沙律嘅火箭菜非常新鮮😋炭燒美國安格斯肉眼牛扒,牛扒厚身大塊,五成熟,炭燒文理清淅,配菜用咗南瓜條同蘆筍,牛扒切開中間係粉紅色,廚師火喉掌握剛剛好,牛肉味濃郁,有嚼勁,可以蘸芥末醬食,我就鍾意原汁原味🤩炭燒穀飼澳洲羊扒配薄荷乳酪羊扒有三嚿,厚身多肉,咬開肉色粉嫩,羊扒腍得嚟有羊嘅味道,但冇羊羶味,烹調功夫真了得🤩炒野菌野菌份量都幾多,炒得香口法式開心果甜餅餅皮軟滑,混埋開心果碎粒同醬一齊食,正💖熱情果芒果撻芒果同熱情果味慕絲果香味濃,好食💯🤩Hot LatteLatte忌廉比例適中,口感綿密順滑😋呢度食物出品,除咗好食,擺盤有心思,侍應服務態度親切有禮👍我俾五星級🙆‍♀️⭐⭐⭐⭐⭐

Lunch有兩道或者三道菜選擇,我哋都揀咗三道菜😍

頭盤係西班牙濃湯及半熟蕃茄同每日沙律
凍濃湯嘅酸度同蕃茄好夾,沙律嘅火箭菜非常新鮮😋

炭燒穀飼澳洲羊扒配薄荷乳酪

炒野菌
野菌份量都幾多,炒得香口

法式開心果甜餅
餅皮軟滑,混埋開心果碎粒同醬一齊食,正💖

熱情果芒果撻
芒果同熱情果味慕絲果香味濃,好食💯🤩

Hot Latte
Latte忌廉比例適中,口感綿密順滑😋

呢度食物出品,除咗好食,擺盤有心思,侍應服務態度親切有禮👍
我俾五星級🙆‍♀️⭐⭐⭐⭐⭐
2021-07-19
午餐
2021-07-22 84 浏览
Lab eat係我每次約朋友去旺角舒服食飯嘅必到之選,今次亦一樣,整體唔會失望/沙甸魚多士: 作為前菜一流,魚肉新鮮厚實,加上橄欖油同蕃茄清新嘅味道帶黎好新鮮嘅開始一上枱嚇親🤣藍青口份量巨多,粒粒有肉,醬汁好多蒜好香口,唔會膩熱溶芝士加沙律我真係未食過😱佢哋會拎住成大舊芝士係你面前割落去可惜一陣間凍左就硬返,芝士味唔會太濃,夾蔬菜同cold cut食都唔錯,只不過對我黎講酸左少少🤏🏻全日最驚喜就係尼個牛小排,原條骨上!不過餐廳貼心地將牛小排切好一片片方便食,牛味香而嫩滑,只係我地都覺得可以多少少調味🤤 最後用甜品黎個good ending~ cheese cake好得意,唔止順滑仲有d Q彈😂芝士味偏淡但加上煙燻味同旁邊嘅燒綿花糖好新奇😆 最最後尼2杯打卡波波cocktail都好飲,偏甜易入口岩晒女仔☺️

芝士味偏淡但加上煙燻味同旁邊嘅燒綿花糖好新奇😆
  • 12小時慢煮美國一級牛小排
  • 白酒煮藍青口
2021-07-22 66 浏览
朋友同我講原來一年前我們來過這裡吃飯,我真不記得。今次朋友帶我來吃他們的晚餐。餐廳座位都幾多,而且還有室外的位置。晚餐共有4道菜式,沙律、前菜、主菜同甜品。店餐後店員為我們送上餐包,餐包口感鬆軟,點上意大利醋同橄欖油,特別醒胃。是日沙律拌入酸味味的熱情果醬,加入了魚肉,口感特別,夠哂開胃。24個月巴馬火腿及金瓜,巴馬火腿味道咸香,配上鮮甜的哈蜜瓜,味道很夾而且好好味。加拿大海膽及八爪魚意大利飯,呢個飯擺盤好靚,色彩繽紛!有一大條八爪魚鬚,口感爽口彈牙,配上大大舊的海膽,海膽creamy,而意大利飯亦拌入魷魚粒,味道惹味之餘,口感亦好豐富。煙燻日式車打芝士蛋糕,蛋糕上枱時用罩罩住,入面有煙燻的煙味,而芝士蛋糕咸咸甜甜,口感幾鬆軟,味道特別。The lab,呢杯飲品用上好有熱帶感覺的杯,上面有熱情果,黎到的時候店員會在杯上點火,待火完結就可以飲用,飲品有淡淡的熱情果味,都幾特別。Blaster,這杯是mocktail,飲品黎到時店員會係杯上弄上氣泡,非常特別。飲品有酸味味的檸檬味,都幾開胃。

餐廳座位都幾多,而且還有室外的位置。

晚餐共有4道菜式,沙律、前菜、主菜同甜品