2021-08-04
同男朋友紀念日特登上網搵一間高質嘅餐廳,呢間餐廳嘅裝修非常摩登,環境寬敞舒適。餐廳奉送既餐包好鬆脆,沾上橄欖油加醋又香又開胃。生蠔又大隻又新鮮!非常肥美,口感滑溜,甜甜地唔會太咸。叫咗杯open drink 🍹 裏面有梳打好易入口果木煙燻法國鵪鶉髀配上清新嘅蕃茄,鵪鶉髀好香煙燻味,肉質鮮嫩,有少少鹹鹹地,配酒一流!意大利西西里島蕃茄意粉表面鋪滿芝士片同埋芫荽碎,身為芫荽控嘅我,食落去更加滋味!每條意粉都被滿滿嘅蕃茄蓉同芝士包圍着,芝士香得來加上清新嘅蕃茄一啲都唔膩,反而仲幾開胃添。澳洲M6和牛牛柳伴鴨肝係我嘅最愛,鴨肝味道超級濃郁,牛柳5成熟煮到啱啱好,肉質軟腍,而且肉汁豐富。檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批,成個主題就係酸酸甜甜。伴碟有酸酸地嘅士多啤梨脆粒同焦糖花塔,雪糕混合曲奇餅碎,充滿口感。食到飽飽地食個檸檬雪糕酸酸地消滯就岩晒啦!蘋果水晶批都落足料,咬落去都係一粒粒嘅蘋果。
餐廳奉送既餐包好鬆脆,沾上橄欖油加醋又香又開胃。
生蠔又大隻又新鮮!非常肥美,口感滑溜,甜甜地唔會太咸。
叫咗杯open drink 🍹 裏面有梳打好易入口