2021-09-12
餐廳地點十分方便, 地鐵出口直達商場, 而且環境舒適, 間隔做得好, 唔會有迫既感覺, 適合聚會。剛入座店員就馬上送來麵包同welcome drink, 係一杯white sangria, 非常驚喜。🍴Blue Mussels hkd228藍青口份量十足而新鮮, 用白酒煮成, 加上蒜頭、辣椒和洋蔥, 更突顯青口既鮮味, 連朋友平時不太喜歡青口都讚不絕口, 值得一試。🍴French Quail Leg hkd168賣相精緻, 煙燻鵪鶉髀配上清新既蕃茄, 味道清爽, 肉質鮮嫩, 不過如果單食鵪鶉髀就會少少偏鹹。🍴Crab Meat & Urchin Linguine hkd328海膽醬汁一流, 每條扁意粉都充滿濃郁海膽味, 意粉彈牙creamy而不膩, 面上仲有好足料既新鮮海膽及蟹肉, 無可挑剔。🍴Iberico Pork Rack hkd388豬鞍是用28天熟成的西班牙黑毛豬, 店員推薦七成熟, 豬鞍厚切但唔乾非常juicy, 表面有坑紋, 食落有炭香味, 配上伴碟上的芥末醬非常夾。🍴Cheddar Cheese Cake hkd118賣相好精美, 以白朱古力粒、脆脆及燒焦既
🍴French Quail Leg hkd168
🍴Iberico Pork Rack hkd388
🍴Cheddar Cheese Cake hkd118
賣相好精美, 以白朱古力粒、脆脆及燒焦既蛋白伴碟好有心思。日式芝士蛋糕芝士味唔會太重, 亦保持濕潤, 配上煙燻既芝士粒, 非常特別, 而味道又有層次, 整體唔會覺得好膩。
🍴Pink Perfume hkd128
🍴Emerald Love hkd128
整體餐廳環境、食物賣相及味道都令人非常滿意, 無論朋友聚會定情侶慶祝都非常合適!