2022-09-11 72 浏览
旺角鼓油街 Lab Eat 開左一段時間 見評價不錯 所以book 左平日去試下 入到去工業風既裝潢 平日八點去到都full 晒 應該都唔錯Menu 由starter 、main 、主角牛扒、甜品飲品 啤酒、紅酒 、non- alcohol 都有Starter 叫左爆醬芝士熱菇 三舊大啡菇 用左芝士 、泡菜、沙律醬去mix 焗完出出黎好soft 個sauce 好開胃 底下仲有沙律菜墊底 伊比利黑毛豬扒 先試下個配菜有薯角 同車厘茄 兩個都有焗過 車厘茄好甜 黑毛豬 切開好厚 食落幾嫩口特選級牛臀肉上蓋扒 叫左三成熟 配阿根廷香草醬 松露薯條 呢個牛臀肉係外面有層肥膏裡面係肉店員suggest 三成 外面甘香 裡面肉嫩多汁 仲有d 菇 同薯蓉係底 吸埋d 牛肉汁 配菜點左薯條 脆卜卜 食唔停口食牛扒配紅酒最夾 見有優惠就叫埋飲落都唔錯 總括黎講都幾高質 旺角又多一間扒房選擇了
旺角鼓油街 Lab Eat 開左一段時間
見評價不錯
所以book 左平日去試下

入到去工業風既裝潢
平日八點去到都full 晒 應該都唔錯

Menu
由starter 、main 、主角牛扒、甜品
飲品 啤酒、紅酒 、non- alcohol 都有

Starter 叫左爆醬芝士熱菇
三舊大啡菇 用左芝士 、泡菜、沙律醬去mix
焗完出出黎好soft

旺角又多一間扒房選擇了
  • 松露薯條
  • 特選級牛臀肉上蓋扒
2022-09-11 85 浏览
大佬又去咗出巡食飯喇!!!今日想食扒!呢間食過Lunch決定Encore 😎上一層就新天地啦黑黑地朝氣氛😎 👉🏻乜蟹都有混合咗紅蟹同麵包蟹嘅沙律,食落口啖啖蟹肉,食到冇停口!加上蟹肉面頭嘅蟹子,夾埋一齊食即刻增加咗個層次感,前菜嚟講真係幾高質👍🏼👉🏻火炙長臂蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯呢道菜嘅重點除咗個醬汁底之外,最特別嘅係risotto入面嘅長臂蝦!佢係來自澳洲此長臂蝦 scampi, 肉質非常鮮甜,就好似漆黑中嘅螢火蟲一樣咁鮮明,咁出眾!配合埋口感豐富嘅risotto, 真係好夾呀😋👉🏻頂級牛腰扒牛腰扒唔係好多餐廳有得食,牛味香濃,肉質軟霖,好正👍🏻source揀咗特濃紅酒汁,牛扒下面有粒粒薯蓉同牛油炒鮮菌,薯蓉系半薯仔半蓉嘅狀態,有口感得嚟入口好滑,大讚!鮮菌炒得好香好好味,同牛扒成為咗完美配搭 💯+$48 松露薯條 🍟 薯條灑咗黑松露粉,再點埋松露汁食真系一流👉🏻新抱茶味道同賣相都好特別嘅cocktail 🍸酸酸甜甜,唔會太甜又唔會太酸,果味、茶味、酒味非常平衡,賣相絕對系打卡able飽豬!!!

大佬又去咗出巡食飯喇!!!
今日想食扒!呢間食過Lunch決定Encore 😎

👉🏻頂級牛腰扒

👉🏻新抱茶

飽豬!!!
2022-09-11 80 浏览
今日行開旺角,晚餐時間見到呢間Lab Eat Bistro,之前都想食好耐,今次終於入去試下。個店員好有禮貌,好詳細咁介紹唔同牛扒的肉質。幫左選擇困難症嘅我😂最後揀左慢煮美國穀飼牛小排,上餐果時,原來好大份架!切開果時,d肉汁流出黎,好juicy。慢煮,d肉好嫩滑,啱晒我地食。牛扒好厚身,啖啖肉。配埋個芥末醬,好好味。個餐仲有配薯角架😍頭盤揀左乜蟹都有,呢個真係好好食呀。蟹肉加埋蟹子, 食落好fresh!仲叫左火灸長臂蟹櫻花蝦意大利飯,個飯好啱打卡呀,好靚。個汁係海膽醬, 粒粒意大利飯,都比海膽醬包圍,海膽味好重好好味。叫左2杯cocktail, 飲野好打卡,影左一陣相。野飲配個牛小排,都幾開胃又清爽!間鋪頭嘅環境都好好,座位空曠,坐得舒服,好啱同朋友傾計。非常推介😍

2022-09-10 59 浏览
日式Omakase就食得多,最近旺角Lab Eat Bistro新推出咗大廚主理牛扒Omakase套餐,每枱兩位起,每位$488,需提前一日或以上預訂✨套餐包括前菜、主菜、配菜及甜品,另加$188可自選兩杯紅酒或香檳🍾️我就揀咗香檳及紅酒各一杯帶子刺身薄片配青蘋果薄切日本刺身帶子,鮮甜味美,配上青蘋果粒粒,清新開胃薯蓉泡泡流心溫泉蛋好特別的薯蓉泡泡,入口即溶,有啲似奶泡,口感輕盈棉密,滿有薯香!伴以流心溫泉蛋,好滑溜呢Louis Roederer Collection 242 NV, France🇫🇷 俄國沙皇及英國皇室御用香檳品牌🥂香檳呈金黃酒色,氣泡細緻,帶點香梨🍐桃、白花及烘烤果仁的香氣,入口清爽微酸Torbreck Shiraz Barossa Valley Woodcutters, Australia🇦🇺被Robert Parker評為世界前100名酒莊之一🍷香氣撲鼻,入口帶杏脯及藍莓果香,夾雜少許白胡椒的辛香,層次豐富廚師發板牛扒拼盤大廚精心挑選3款牛扒,烹調出最佳品嚐熟度,能一次過品嚐到唔同部位,每個部位都有10安士重,份量十足!店員建議由左至右食起:1️⃣🇺🇸五成熟的美國牛柳

帶子刺身薄片配青蘋果

薄切日本刺身帶子,鮮甜味美,配上青蘋果粒粒,清新開胃

薯蓉泡泡流心溫泉蛋

廚師發板牛扒拼盤

1️⃣🇺🇸五成熟的美國牛柳仔扒

廚師烹調至五成熟,美國牛柳仔口感軟嫩,肉味香濃,好好食!簡單的加上黑椒粒調味,能細味到牛肉的原汁原味

2️⃣🇺🇸五成熟的美國牛冧扒

美國牛冧扒即係牛臀肉,筋膜較少,肉夠彈性,油脂比其他部位少,牛味更突出

3️⃣🇦🇺七成熟的澳洲M6穀飼和牛西冷

我個人最喜愛嘅M6和牛西冷,肥瘦適中,肉質細膩,牛肉味道最濃郁,好高質

意式香草烤新薯及田園沙律

牛扒配菜跟烤薯仔及田園沙律🥗薯仔粉粉的,滿有薯香🥔雜錦沙律菜新鮮爽脆,添加咗意大利黑醋,酸酸的頗開胃

法式迷你檸檬撻

檸檬撻都幾大個,撻皮偏軟,帶牛油香,中間檸檬吉士醬酸酸甜甜,幾好食😋為晚餐畫上完美句號
2022-09-09 59 浏览
今似食西餐嘅地方好多朋友都讚不絕口,就係旺角嘅LABEat啦究竟係咪咁好食?原來有大廚主理牛扒omakase$488一個人,價錢中等前菜:帶子刺身薄片配青蘋果,薄薄一片帶子你以為係普通刺身?但食落去又似蒜蓉炒帶子,好特別嘅味道前菜第2款係薯蓉泡泡流心溫泉蛋,薯蓉好滑質感軟綿綿真係好似泡泡咁超過流心嘅蛋,加上比較咸嘅火腿肉,配合得好好,淡中帶咸好開胃主菜:三款唔同牛肉,大概5成熟,部分同牛嘅款式都係廚師安排,等嘅時間比較耐小小,牛肉小小韌,有咬口,唔係入口即溶嘅款,新鮮牛味濃,外皮烤味濃中間牛肉5成左右,份量兩人份都食唔曬成個set,但同朋友仔飲杯紅酒或香檳,傾住計都幾享受嫁😍我揀了Louis Roederer Collection 242 NV, France,係花香味,淡淡梨,核同烘烤果仁嘅味道,小小酸好開胃嫁👍而紅酒Torbreck Shiraz Barossa Valley Woodcutters,Australia,入咩有藍莓果味,中間夾雜白胡椒的辛香👍廚師十分推介嫁😍😍😍😍配菜:意式香草烤新薯及田園沙律薯仔新鮮香烤,沙律有黑醋汁酸中帶甜好開胃最後甜品:法式迷你檸檬撻👍👍偏酸但
究竟係咪咁好食?

原來有大廚主理牛扒omakase
$488一個人,價錢中等

配菜:意式香草烤新薯及田園沙律
薯仔新鮮香烤,沙律有黑醋汁酸中帶甜好開胃

最後甜品
法式迷你檸檬撻👍👍偏酸但可以中和返牛嘅膩,畢竟牛肉都好多,食完冇咁濟
鐘意食酸嘅朋友好岩你

最後呢一set配搭得好好,開胃之餘,仲解到牛肉嘅膩,因為牛肉份量都幾多😂兩人份量我地都岩好食曬,價錢中等,相信好多朋友都有食開呢間👍👍

2022-09-09 65 浏览
跟朋友生日慶祝,去到位卡旺角豉油街的一間西餐廳,個度裝修很不錯,而且地方很寬敞,有3層的,第一層係只係行上去,第二及三層係餐廳俾客人堂食,仍有戶外的位置,整間店以黑色為主,牆身有好多不同油畫,十分有情調😎服務員同我地講解左不同菜式,最後點了幾款菜式!普羅旺斯燴菜食材多樣化,菜品口味十分豐富出彩蔬菜表面脫水,以濃縮風味,突出層次,食過呢度的菜係最好味🫒🥬🥦四川担担溫泉蛋卡邦尼意粉超特色的中西fusion的意粉,西色的忌廉醬夾埋中式的四川搶擔擔辣醬,仲有花生醬味,又有煙肉同花生,超好味🍝頂級牛腰扒 配 Barton & Guestier Reserve Merlot, France 肉汁超多又新鮮,而且肉質十分嫩滑,每一啖都有牛肉味,簡直係頂級享受,好高質的肉!🥩呢間西餐廳絕對係我食過一間最好的,十分推薦!👍

服務員同我地講解左不同菜式,最後點了幾款菜式!

普羅旺斯燴菜

四川担担溫泉蛋卡邦尼意粉

呢間西餐廳絕對係我食過一間最好的,十分推薦!👍
2022-09-09 45 浏览
旺角一向都多好嘢食,今次試嘅呢間Lab Eat Bistro係一間設計新穎,富有工業氣息嘅西式扒房。可以見到枱凳餐具等等都好乾淨企理。媽咪炒蟹($128)淨係賣相已經吸引到爆!有印埋媽咪麵logo嘅紙袋比你shake勻啲麵,好睇得嚟仲好好玩又好好食🥳炒蟹有好幾舊,每舊都大大份,各有兩三隻長腳,外皮酥脆,超好食!慢煮24小時美國穀飼牛小排11oz($358)肉質超級超級多汁鮮嫩!粉紅嘅色澤配埋綿軟嘅口感,味道一流🤩最令人驚喜嘅係呢碟菜對細節嘅重視。薯菜嘅質素幾乎係咁耐以嚟印象最深刻最好食嘅一間扒房——雜菌彈牙香口、薯蓉新鮮順滑,正!松露薯條(+$48)份量不容小覷,薯條爽口,醬汁又濃郁,整體都好好食~小店雜果賓治($68)整體新鮮清甜,菠蘿味好出,橙嘅甜味都啱啱好😌

媽咪炒蟹($128)

慢煮24小時美國穀飼牛小排11oz($358)

松露薯條(+$48)
份量不容小覷,薯條爽口,醬汁又濃郁,整體都好好食~

小店雜果賓治($68)
整體新鮮清甜,菠蘿味好出,橙嘅甜味都啱啱好😌
  • 小店雜果賓治
2022-09-08 422 浏览
上次爸爸帶我去 Lab Eat 食高級西餐,今次我同佢去 豉油街 Lab Eat Bistro 品嚐美酒佳餚💕。一入門口已經見到[I WANT TO MEAT YOU]牛牛🐮,上一層嘅西餐廳,裝潢好有格調,好有氣氛。有選擇困難的我,直接點了[主廚主理牛扒 Omakase]配香檳🍾及紅酒🍷,由主廚為我決定晚餐!先來兩款前菜,[ 帶子刺身薄片配青蘋果]🍏, 帶子刺身鮮甜,配搭爽口微酸青蘋果粒, 尤其鍾意味道似薑蔥嘅青綠色醬汁💚,味道有驚喜又清新開胃😋。另一款前菜[薯蓉泡泡流心溫泉蛋]都好特別,遠睇以為是一般焗薯蓉,但🥄下去即發現是薯蓉泡沫,與溫泉蛋攪拌後,口感非常幼滑輕盈,濃郁薯蓉香甜,同時散發牛油香氣。上面有幾粒西班牙香腸, 濃郁煙燻及鹹香味,令到薯蓉泡泡更有層次。點了[Louis Roederer Collection 242 NV, France]香檳,金黃酒色✨,氣泡細緻,有香梨🍐、桃及白花香氣,尤其喜愛其明亮的酸度,與這兩道前菜非常匹配。侍應將主菜[廚師主理牛扒]與沙律及焗薯一起送上。一盤牛扒🥩,是主廚挑選的不同牛,不同部位!總共 3 款,侍應在上菜時也有細心介紹👨🏻‍💼。有五

侍應將主菜[廚師主理牛扒]與沙律及焗薯一起送上。

有五成熟的牛腹扒及牛腰扒,相片看得到,粉紅色的肉心,肉質非常軟嫩,有淡淡牛香味,有口感但不會太韌。我最喜歡的是七成熟的澳洲和牛,較多油脂,但分怖平均,亦都是最重牛肉香氣😋!每款牛都有 4 大片,兩個人分享也覺得非常飽肚😋😋!

以[Columbia Crest Reserve Cabernet Sauvigno, US]深紫紅色的紅酒,略有黑提子及黑朱古味,帶有黑胡椒香氣,餘韻猶長,與牛扒相得益彰😍。

最後甜品是[法式迷你檸檬撻]🍋,事實上一點也不迷你😆,酸酸甜甜的檸檬,正好中和剛才牛肉的飽滯😌。

爸爸表示焗薯出色🥔!薯皮烤焗後配合少量鹽調味,食到薯仔本身的甜味,又有點奶油香,而且焗得剛剛好,不會過份乾身,保持濕潤感。

竟然寫出的一篇長文,期待下次再來 Lab Eat Bristo 試試其他菜式😋。

• 牛扒Omakase
2022-09-08 60 浏览
之前食過lab eat,記得佢係走fine dine路線,星期六行旺角發現原來佢開咗間bistro,價錢比較抵食,我哋就去食咗個brunch set,包咗杯特式咖啡☕️廚師特選和牛扒與蛋 $178呢個好抵食,塊牛扒幾大件,我哋叫咗五成熟,火候控制得好好👍🏻,外層焦焦的好香,切開肉質粉嫩粉嫩,肉汁豐富,牛味好濃😋,呢個價錢簡直係超值。煎蛋蛋白燶邊蛋黃半熟,啱晒我心意😍辣肉腸忌廉蟹肉方形意粉 $108呢個意粉唔係平時食開嘅圓柱形,比較方形的,質感煙韌有咬口👍🏻,配上creamy嘅忌廉醬汁,意粉好掛汁,加上絲絲蟹肉好好味😋辣肉腸就唔多覺有🙈意式咖啡西柚梳打西柚梳打中和左齋啡嘅苦澀,但係又有咖啡嘅香味,加上一啲果味汽水,幾易入口😋,呢個凍飲夏天好適合。玫瑰鮮奶咖啡呢個玫瑰鮮奶咖啡唔單止聞落去充滿玫瑰花香,飲落去都一樣㗎,鮮奶咖啡香滑,甜甜地,有花香又有咖啡香濃味道,女仔好啱飲😍

廚師特選和牛扒與蛋 $178

辣肉腸忌廉蟹肉方形意粉 $108

意式咖啡西柚梳打

玫瑰鮮奶咖啡
最近同朋友去左旺角,食咗呢間牛Omakase ,CP值相當高!每位$488咋😍👍🏻!地點位置相當優秀,地鐵站行去只是2分鐘,裝修環境不錯,相當雅致,員工亦相當有禮貌,整體感覺很好!這個價錢, CP值超高,賺到了!前菜:📌帶子刺身薄片配青蘋果🍏,帶子相當新鮮,配搭青蘋果酸酸甜甜,相當開胃!喜歡他們這個配搭,相當新鮮😋👍🏻🍏!📌薯蓉泡泡流心溫泉蛋,相當有特色綿綿密密的泡泡薯蓉,嶄新口感,配搭流心溫泉蛋,非常賞心悅目😍😍👍🏻!主菜:📌是廚師發板的牛扒拼盤!🥩🥩🥩🐮🐮🐮會有大廚精心挑選三款牛扒🥩🥩🥩,一次過品嚐不同部位,還會配襯top100的紅酒!今天吃了牛上蓋扒,牛腰,和澳洲M5牛板翼!一上桌,簡直嘩然,超大塊,以為omakase只會是1號size,竟然是三大塊完整牛扒!🐮🐮🐮🐮🐮😋😋😋相當驚喜!廚師建議由左至右地吃🥩🥩🥩,牛香和油脂會越來越濃烈!的確,三款牛扒都相當高質,牛肉味道相當香濃,而澳洲M5牛板翼的油脂比較高,脂香比較濃郁!海鹽:餐廳有不同特色海鹽,今次有紫菜味海鹽,莓味海鹽,仲有煙燻海鹽,相當有特色。而我最喜歡莓味海鹽,從來未吃過這種口味,相當清新的感覺,配搭牛扒,別有一番風味!

前菜:

主菜:
📌是廚師發板的牛扒拼盤!🥩🥩🥩🐮🐮🐮
今天吃了牛上蓋扒,牛腰,和澳洲M5牛板翼!

酒類:他們有一個紅酒鑒賞家的表,讓大家可以選用❤️而我哋今次叫咗兩款酒,一款餐前氣泡酒,另一款是紅酒。

📌氣泡酒,我們揀選了俄國沙皇及英國王室御用的- Louis Roederer Collection 242 NV 🥂France,金黃酒色,起泡細緻,酸度明亮,帶有香梨、果仁及花香!相當不錯的餐前酒!

📌紅酒,是店員推薦的Columbia Crest Reserve Cabernet Sauvignon, US🍷
這是2009年榮獲百大佳釀第一名的美酒,清新果香,帶有朱古力香氣,單寧有勁,帶有微微的黑椒香薰味道,餘韻相當長,一支很不錯的紅酒,配搭牛扒相當好!😋

配菜:
📌田園沙律🥗,沙律菜相當新鮮可口,配上黑醋,相當開胃,超適合配搭牛扒!

📌意式香草烤新薯🌿🥔,調味配搭相當入味,薯仔烤得非常適中,外皮香脆可口,做到外脆內軟!配搭牛扒一流!

甜品
📌法式迷你檸檬撻🍋,雖然說是迷你,但一點都不迷你,手掌大小,超級飽肚!為這段美食終極完美作結!檸檬撻質素超高,檸檬香味濃郁,不會太甜,最喜歡這個撻底,牛油味香濃,配搭上方的忌廉,相當好吃😋!
2022-09-06 63 浏览
街邊太多人與車既旺角以前曾經風靡一時 · 擁有幾層高既花園餐廳時而逆轉 · 桃花都變樣Lab Eat Concept 新插旗主打高質扒類但性價比高既Lab Eat Bistro·餐廳3層設計 · 空間感十足裝修走工業風 · 水泥牆身型格得黎又有格調乜「蟹」 都有 ($118)賣相絕對係相機食先 ·用紅蟹|麵包蟹|蟹柳堆砌成小山再用蟹膏撈匀 · 上面仲舖有蟹籽明副其實既全蟹宴蟹膏係一大加分位 · 令蟹既鮮甜味更濃郁雖然蟹柳份量唔少 · 但味道口感絕對滿意伊比利黑毛豬扒 ($268)擺盤非常精緻 · 令豬扒觀感都即時升lvl豬扒切開係肉眼就能感受到既juicy外層微焦 · 豬扒肉質軟腍配埋店家自家製既蘋果醬完全唔輸牛扒!!紅酒汁特選級牛臀肉上蓋扒 ($ 388) 係我喜歡既粉嫩感牛扒位於牛腰同pat pat 部位置 初初驚近臀部位置會好肥 · 但食落唔會成口油之餘仲會好滿意個油脂香 · 牛肉肉味濃郁係一個令人想咬多啖既靚蘿松露薯條($48)總覺得小桶裝既薯條 · 特別好食😂薯條香脆到不行 · 黑松露表現到位唯獨係我愛多醬🙈想舉手問店員拎多個黑松露醬如果牛扒係想食多啖對於生左粒飛滋既我黎講

街邊太多人與車既旺角
以前曾經風靡一時 · 擁有幾層高既花園餐廳
時而逆轉 · 桃花都變樣
Lab Eat Concept 新插旗
主打高質扒類但性價比高既Lab Eat Bistro
餐廳3層設計 · 空間感十足
裝修走工業風 · 水泥牆身
型格得黎又有格調

乜「蟹」 都有 ($118)
賣相絕對係相機食先 ·用紅蟹|麵包蟹|蟹柳堆砌成小山
再用蟹膏撈匀 · 上面仲舖有蟹籽
明副其實既全蟹宴
蟹膏係一大加分位 · 令蟹既鮮甜味更濃郁
雖然蟹柳份量唔少 · 但味道口感絕對滿意

伊比利黑毛豬扒 ($268)
擺盤非常精緻 · 令豬扒觀感都即時升lvl
豬扒切開係肉眼就能感受到既juicy
外層微焦 · 豬扒肉質軟腍
配埋店家自家製既蘋果醬
完全唔輸牛扒!!

紅酒汁特選級牛臀肉上蓋扒 ($ 388)
係我喜歡既粉嫩感
牛扒位於牛腰同pat pat 部位置
初初驚近臀部位置會好肥 · 但食落唔會成口油之餘
仲會好滿意個油脂香 · 牛肉肉味濃郁
係一個令人想咬多啖既靚蘿

松露薯條($48)
總覺得小桶裝既薯條 · 特別好食😂
薯條香脆到不行 · 黑松露表現到位
唯獨係我愛多醬🙈想舉手問店員拎多個黑松露醬
如果牛扒係想食多啖
對於生左粒飛滋既我黎講 · 薯條絕對係引人犯罪

柚子盛放 ($78)
超好飲 · 除左好飲之外
我詞窮 • 因為真係好好飲
入口好fresh · 柚子味好突出
岩哂女仔飲既cocktail

荔枝凍檸梳打($68)
相比起柚子盛放
呢杯明顯地跑輸個馬鼻
荔枝味都好香 · 相反檸檬味唔夠明顯
係好清爽既mocktail
而個馬鼻輸左係甜左少少咁多多👻

2022-09-06 61 浏览
家人生日來了預先預訂的西餐廳,呢間係openrice一直係好評,呢間西餐廳有3層,第1層行上去,第2至3層供客人進食,環境寬敞又舒適,都幾romantic😏普羅旺斯燴菜呢度菜係一道菜品,入面食材食到有茄子、西葫蘆、西紅柿,配料是甜椒等,調料為鹽等,主要通過燴制的做法而成。十分好味又健康🥬🥦🍆頂級牛板翼扒 配 Harvest Syrah, Australia 🍖牛扒係頂級又高質的,呢个部位係肉質好柔我叫左五成熟,係好厚厚實寶,廚師控制火喉非常讚~ 特選級牛臀肉上蓋扒 配 Harvest Syrah, Australia牛臀肉的油花分布均匀,十分香口 肉汁濃郁,咬落牛香四溢,質感極為鮮嫩細膩,有薯蓉同蔬菜配搭真係好正,超好味🥩法式洋蔥炒薯角薯角好炸得好味,又粉粉的,再加上用法式醬料加洋蔥去炒,所以特別香口美味😋今餐真係好讚,決定下次再約朋友來試,值得推薦~
普羅旺斯燴菜

法式洋蔥炒薯角
今餐真係好讚,決定下次再約朋友來試,值得推薦~
2022-09-06 58 浏览
朋友家住旺角附近,佢最近話有間西餐廳又有工業風又有3層樓梯影相而且食品又好食,決定去打卡啦~😋去到Lab Eat Bistro,見到藝術感十足,CP值超高環境又好有格調,侍應仍都好親切款待🫶先來了前菜單飛雞翼(腐乳味),雞翼炸得香脆,肉質好嫩,沾滿腐乳的咸咸既味道,令味蕾有一種好新鮮的感覺特別好味🥳哈哈,主菜來了火炙長臂蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯 $248,意大利飯係軟硬岩岩好,海膽醬比較重口味,同火炙過既長臂蝦十分夾,好好食🍝😆頂級牛板翼扒 配 Harvest Syrah, Australia $348,牛板翼扒真係好厚身,火候仍然控制得好好!揀咗五成熟,入口即溶,絕無血水,配上牛肉汁,大大提升牛香,油香四溢,食到停唔到~邪惡冰火布朗尼配自家製蛋糕 $78不嬲都係我既最愛,暖暖既brownie再加上凍凍既vanilla ice cream,簡直係人間美食,好豐富既口感,另外濃濃既朱古力味加上比較淡口既vanilla,一d都唔會覺得too much)))總括而言,呢間西餐廳十分火熱,客人又多,服務又好,環境有情調,值得去打卡同一試,讚!😎

)))

2022-09-05 57 浏览
《 Lab Eat Bistro 》📍旺角豉油街36-42號榮高大廈地下-2樓朋友生日 , 當然要食餐勁嘅慶祝下🎉@labeatbistro 位於旺角鬧市當中店內裝修走工業風 ,以紅磚牆配搭木系擺設為主🦆▪️鵝肝二重奏 $ 168招牌鵝肝燉蛋,將鵝肝伴入法式焦糖燉蛋鵝肝好香,入口即溶!而鵝肝布甸亦相當有驚喜喔加埋脆卜卜既多士,外脆內軟 令人口水直流~黑毛豬鞍扒 $268 上枱時已經見到豬鞍扒肉質粉嫩粉嫩的而且豬鞍扒超級厚身啊~ 食落去仲啖啖肉 !十分軟腍 多汁😍 配埋芥末醬真係一流ahhhh 👍🏻 慢煮24小時美國穀飼牛小排🥩 $358不愧係慢煮左24小時~ 牛小排肉味比較濃,亦不乏油香 以慢煮方式鎖住了肉汁 牛嘅肉汁滲滿成個口腔就咁點少少岩鹽已經好好味了😋配埋個洋蔥薯角,真係又飽肚又好味呢Columbia Crest Reserve Cabernet Sauvignon, US 🍷呢杯紅洒係2009年榮登Wine Spectator雜誌年度百大佳釀第一名 🍷 配上肉類食真係好岩 好MATCH~Bistro Punch一次過可以食到幾種生果,飲落簡直係透心涼!!正啊 #香港美食 #香港
《 Lab Eat Bistro 》
📍旺角豉油街36-42號榮高大廈地下-2樓

朋友生日 , 當然要食餐勁嘅慶祝下🎉
@labeatbistro 位於旺角鬧市當中
店內裝修走工業風 ,以紅磚牆配搭木系擺設為主

🦆▪️鵝肝二重奏 $ 168
招牌鵝肝燉蛋,將鵝肝伴入法式焦糖燉蛋
鵝肝好香,入口即溶!而鵝肝布甸亦相當有驚喜喔
加埋脆卜卜既多士,外脆內軟 令人口水直流~

黑毛豬鞍扒 $268
上枱時已經見到豬鞍扒肉質粉嫩粉嫩的
而且豬鞍扒超級厚身啊~ 食落去仲啖啖肉 !
十分軟腍 多汁😍 配埋芥末醬真係一流ahhhh 👍🏻

慢煮24小時美國穀飼牛小排🥩 $358
不愧係慢煮左24小時~ 牛小排肉味比較濃,亦不乏油香
以慢煮方式鎖住了肉汁 牛嘅肉汁滲滿成個口腔
就咁點少少岩鹽已經好好味了😋
配埋個洋蔥薯角,真係又飽肚又好味呢

呢杯紅洒係2009年榮登Wine Spectator
雜誌年度百大佳釀第一名 🍷
配上肉類食真係好岩 好MATCH~

Bistro Punch
一次過可以食到幾種生果,飲落簡直係透心涼!!正啊

#香港美食 #香港好去處 #美食分享 #hkblogger #hkgirl #旺角美食 #旺角 #牛扒 #labeatbistro #鵝肝 #打卡熱點#打卡好去處#打卡
放左工相約朋友去到旺角鬧市中充滿藝術色彩同創意的文青西餐廳食飯,呢度要環境寬敞又舒適,而且好有情調~😋服務員仍十分周到,叫左幾道菜式~👍媽咪炒蟹今晚最特別嘅菜式!全部足料蟹肉任您嘆,清甜得來有好惹味~🦀單飛雞翼 (山椒味)🍽️雞翼肉係厚又嫩,炸粉夠薄,外脆內軟非常香口頂級牛板翼扒 配 Harvest Syrah, Australia,牛扒十分嫩滑又有口感,食落係少少油膩又覺得剛剛好,而且配上特獨我醬汁,簡單美味~🥩鵝肝二重奏對於鵝肝愛好者,有埋招牌鵝肝燉蛋做配搭呢道菜係類似鵝肝醬,加咗層焦糖喺面燒脆了,加埋多士又幾夾,食埋煎鵝肝,正😏呢間餐廳其實有齊創意,環境好,服務周到,真係難得一見,一定會再光顧~

服務員仍十分周到,叫左幾道菜式~👍
媽咪炒蟹
今晚最特別嘅菜式!全部足料蟹肉任您嘆,清甜得來有好惹味~🦀
單飛雞翼 (山椒味)🍽️
雞翼肉係厚又嫩,炸粉夠薄,外脆內軟非常香口
鵝肝二重奏