2022-09-27
Lab Eat Bistro (旺角) 裝修風格獨特,不同於現時常見既簡約韓風或者日系,而且樓高三屠,坐位超多,空間十足,岩曬約埋朋友吹水加打卡。食物也走各種玩味Fusion料理,值得一試。 鵝肝二重奏 Foie Gras Duo ($168)鵝肝二重奏包括左鵝肝燉蛋同鵝肝多士。鵝肝燉蛋配上薄脆多士,鵝肝同蛋既香軟細滑加埋多士,口感同味道既雙重享受。鵝肝多士更加油脂十足,入口即溶。 四川擔擔面溫泉蛋卡邦尼意粉 Sichuan Carbonara ($188) 其實本身Carbonara同擔擔面都係重口味heavy之選,兩者mix埋一齊就岩曬我呢個重口味人士。濃郁既花生味同四川辣醬配上西式蛋黃芝士醬汁,好味道! 特選級牛冧上蓋扒 配 阿根廷香草醬 配 普羅旺斯燴菜 Rump Cap w/ Chiminchurri and Provencal Veg ($388)餐廳職員建議我地唔好叫太熟,話呢個部位如果再煮耐D就可能會失去佢既口感變硬。粉粉嫩嫩,肉質非常軟腍,肉質細嫩,肉汁豐富,好食到一個點,美味程度完全對得起佢既價錢過! 配埋阿根廷香草醬做調味,簡簡單單已經好正。另外配菜普羅旺斯燴菜有
鵝肝二重奏 Foie Gras Duo ($168)
另外配菜普羅旺斯燴菜有洋蔥, 翠肉瓜, 蕃茄,酸酸甜甜開胃。
新抱茶 Simple Tea ($88)
最有趣既係佢用既杯係傳統中式茶杯,飲落易入口無酒味。
Lychee Lemonade ($68)