2023-07-24
之前見到Kaboom 呢間走度假風泰國fusion嘅餐廳,bookmarked咗好耐,今日天氣咁好,終於有機會去吓😍餐廳位於20樓, 富空間感,而且可以欣賞到維港景色,成間餐廳播住好輕快嘅音樂,氛圍令人好放鬆,仿如置身東南亞國家,加埋望住個靚景,真係可以專心放空一下😊見到風景咁靚,諗住出去外面室外打卡,職員同我講先知原來21樓仲有Rooftop,上到去更靚~飽覽270度景色😍 🌸 Deep Sea 🌮 💰138 👍Taco 份量一啲都唔少,外層嘅玉米脆片並無因為餡料嘅水份變軟,keep住好脆好香口~估唔到裏面嘅餡料更加出色😍啖啖蝦肉,而且唔係細隻嘅蝦而係好肉質厚實嘅雞尾酒蝦,整個醬汁都好清新,配埋三文魚子嗰種爆漿嘅感覺更添一份鮮甜滋味🌸 KABOOM Sharing Platter 💰248拼盤有沙嗲串燒雞,春卷,單骨雞翼,雞尾酒蝦🍤同埋薯條🍟加3個醬汁雞尾酒蝦夠晒爽口彈牙,個人最鍾意春卷,炸到熱辣辣脆卜卜,帶點芋香餡料,食落無油膩感;薯條係有調味過好味~🌸 Stone-grilled Grass-fed USA Prime Ribeye Steak 💰358叫左medium ,牛扒🥩
🌸 Deep Sea 🌮 💰138 👍
🌸 KABOOM Sharing Platter 💰248
叫左medium ,牛扒🥩外層煎出坑紋,有陣陣炭香味~熟成度剛剛好,肉質鮮嫩juicy,配有烤蔬菜🥬,感覺健康,可以平衡下味蕾感覺
🌸 Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore 💰258 👍
呢個意大利飯件值得推薦,冬陰功煮嘅意大利海鮮飯🥘完全冇違和感🤓而且好好食😚意大利飯嘅米粒軟硬適中,醬汁都算creamy帶微辣,檸檬🍋嘅微酸同香茅味嘅交替,整個飯食落唔會有飽濟感,反而開胃🤤
材料方面絕對係海鮮大雜燴,有一整隻軟殼蟹,有蝦🦐有帶子~夠晒豐富
呢度嘅Cocktail種類好多,而且啲名堂都玩味十足,夠晒盞鬼
🌸Damn Pissed off! 💰108👍 個泡泡浴缸🛁加鴨仔cocktail 賣相太精美🤭 連浸浴花瓣都加埋,睇落好過癮🤪 個人覺得味道方便都好啱女仔飲,vodka做底,酒精味唔太濃,反而熱情果同菠蘿🍍味重,仲散出淡淡嘅薑辣味~
🌸 Jealousy Is Killing Me! 💰108
Whisky 做底加左pampelle,仲有西柚同檸檬🍋汁,整體酸酸甜甜🤗 好易入口