KABOOM

呢日去餐廳係閒日 但未夠夜晚時段已經坐爆曬😯😯 可見餐廳嘅威力🔥🔥 黃昏時段黎到餐廳 餐廳望到靚靚維港景😍😍 配埋個鹹蛋黃陽光照入黎就特別有feel🦦🦦 即刻叫返兩杯野飲先 🥂 ✨✨首先男朋友就叫左用青瓜同食用花做裝飾嘅飲品🥒🥒 係由清新嘅檸檬汁🍋🍋蘋果汁🍎🍎同埋青瓜味梳打組合而成嘅mocktail- Jambi 😋😋 岩曬收工後嘅refreshment💦💦💦 而我就叫左相當開胃嘅 Hue 💃💃飲品由青檸汁🍊🍊無花果味嘅西柚汁呢兩個酸味味嘅材料組合而成😛😛😛 仲加左個無花果同橙乾做裝飾😯😯相當健康嘅一杯嘢飲🔥🔥補充維他命C一流👍👍👍呢排食得清淡啲 🦦🦦 前菜叫咗兩款唔同嘅沙律 🥗🥗 第一款係Organic farmer’s salad ✨✨係由香烤而成嘅日本南瓜 🌾🌾蕃茄仔🍅🍅加上各款沙律菜 💦💦 除咗蔬果之外 沙律更加係面頭加上左芥花籽🤩南瓜籽👍👍香烤合桃同埋紅蕃石榴粒 等多款相當營養豐富嘅食材😆😆令沙律嘅口感更加豐富 😋😋 再配上辣辣地嘅有機蜜糖醬🍯🍯 食沙律都感覺好惹味 另一款沙律我哋叫咗泰式烤牛肉沙律🔥🔥🔥餐廳採用左炭烤形式🍢🍢處理咗肋眼位置嘅草飼牛肉😲😲😲 牛肉食起嚟相當香

另一款沙律我哋叫咗泰式烤牛肉沙律🔥🔥🔥餐廳採用左炭烤形式🍢🍢處理咗肋眼位置嘅草飼牛肉😲😲😲 牛肉食起嚟相當香口😋😋再加上表面嘅花生碎同埋芥末醬食落非常夾🥰🥰 底部都有相當多嘅沙律菜同芽菜作為平衡👍👍

食左啲菜菜打底🤣🤣🤣 整返啲熱辣辣嘅野食黎依肚先🤪🤪🤪 先黎個原條香煎三文魚柳配香烤秋葵💦💦 三文魚皮煎得好香脆😍😍 調味亦岩岩好👍👍 簡單嘅調味已經非常突顯到三文魚原本嘅香氣😋😋 除左三文魚🔥🔥 我地亦叫左一個炭烤西班牙八爪魚腳配墨汁意粉 🤩🤩 而呢個意粉最特別之處 就係加左鹹蛋黃碎👍👍 個人覺得用鹹蛋黃碎感覺有啲似取代左芝士粉而比芝士粉更加香口👍👍👍 八爪魚腳更係相當大條🤩🤩 一條可以X 打出面10條嘅份量🤣🤣🤣

甜品時間我地叫左一個 BOMB! KABOOM! 💣 顧名思義 就更係要有個bomb 啦🤣🤣🤣 餐廳用左黑朱古力黎做外殼🍫🍫🍫😋😋😋 裡面除左有超濃厚70% 黑朱古力mousse 之外 🍩🍩亦有浸左嘅車厘子 概念應該係黑森林嘅朋友 車厘子比想像好食 👍👍😯😯 無想像中嘅死浸酒味🤣🤣🤣 mousse 底更有個好好食嘅朱古力脆餅底🥰🥰 另一個我覺得都覺得值得一叫嘅甜品就係豆腐芝士蛋糕配班蘭吉士醬🍰🍰 鐘意豆腐未蛋糕嘅朋友仔唔好錯過😆😆 食落一啲都唔膩👍👍👍