HIKARI

2023-12-27 34 浏览
✨日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯(💰$138)原條鰻魚上 食落皮脆內軟🐟意大利飯食落就幾creamy同香 唔會好膩啲飯屬於較硬身 個人覺得個口感幾好嘅✨初雪窩夫(💰$108)面頭有奶蓋同唔同嘅水果🍓🍌🥝🍇仲有啲花瓣 賣相都幾靚🤩👍🏼窩夫食落外微脆內鬆軟 唔會好甜🧇側邊仲有伯爵茶醬可以搭配一齊食✨焦糖海鹽髒髒提拉米蘇(💰$88)比平時嘅tiramisu 呢個口感實在啲咖啡味幾香☕️帶啲海鹽同焦糖味仲有啲cream一齊食 味道幾有層次✨Orange Espresso Tonic(💰$45)平時好少飲咖啡 呢杯都算易入口 有咖啡嘅香味☕️再有橙嘅清爽味🍊
✨日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯(💰$138)
原條鰻魚上 食落皮脆內軟🐟
意大利飯食落就幾creamy同香 唔會好膩
啲飯屬於較硬身 個人覺得個口感幾好嘅

✨初雪窩夫(💰$108)
面頭有奶蓋同唔同嘅水果🍓🍌🥝🍇
仲有啲花瓣 賣相都幾靚🤩👍🏼
窩夫食落外微脆內鬆軟 唔會好甜🧇
側邊仲有伯爵茶醬可以搭配一齊食

✨焦糖海鹽髒髒提拉米蘇(💰$88)
比平時嘅tiramisu 呢個口感實在啲
咖啡味幾香☕️帶啲海鹽同焦糖味
仲有啲cream一齊食 味道幾有層次

✨Orange Espresso Tonic(💰$45)
平時好少飲咖啡 呢杯都算易入口
有咖啡嘅香味☕️再有橙嘅清爽味🍊

2023-12-26 16 浏览
之前食過HIKARI覺得唔錯有朋友仔未食過就同佢一齊去再食Menu同我上次食有啲唔同不過水準仍然好好👍🏻👍🏻👍🏻💜慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉呢個馬鈴薯團子粉真係好特別有少少淋但又有啲煙韌感覺個豚肉眼好厚仲要有兩舊食落啖啖肉超飽💜日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯豆乳意大利飯又係出奇夾好好味有意大利飯質感又有豆乳香味加埋成條鰻魚超豐富💜Dirty一層奶一層咖啡好靚咖啡同奶比例都啱啱好💜熱朱古力天氣凍左飲熱朱古力就最啱仲要有靚靚拉花
之前食過HIKARI覺得唔錯

💜熱朱古力
天氣凍左飲熱朱古力就最啱
仲要有靚靚拉花
2023-12-24 27 浏览
Hikari 于日文中是光的意思,两层高的木系建筑,别具特色,非常疗愈,冬天坐在靠窗的位置,让阳光晒进来,显得特别温暖,喝杯咖啡,和朋友愉快倾谈,简单的快乐。日本樱花虾蟹肉芦笋意粉 ($128)卖相相当澎湃,瀑布般的酱汁,樱花虾超香!意粉十分挂汁,放入口中时满嘴嘴甜,酱汁比较浓稠,偶尔可咬到蟹肉,芦笋清爽,可稍微平衡一下浓厚的奶油酱汁,这款意粉非常出色,适合喜欢浓郁、绵密口感的朋友。芋泥软心巴斯克蛋糕($78)这个芋泥软心巴斯克蛋糕的味道非常浓郁和美味。芋头泥的香气和甜味,在蛋糕的基础上增加了一层迷人的风味。同时,蛋糕本身也带有淡淡的香草味,使整个口感更加富有层次。HIKARI (荃湾)荃湾大坝街21号地铺

日本樱花虾蟹肉芦笋意粉 ($128)

芋泥软心巴斯克蛋糕($78)

HIKARI (荃湾)
荃湾大坝街21号地铺
2023-12-22 36 浏览
店內的玻璃窗充滿各種聖誕和卡通手繪,充滿氣氛又溫馨。位置是荃灣西往荃灣廣場的方向走,沒多久就見到,在大街很好找。吃飯的時候不斷有客人,幸好餐廳能夠在OP APP提前預約。選擇了窗邊的位置可以看見街景,點了一杯店員推薦的鮮橙湯力咖啡,分層做得很漂亮,看見咖啡慢慢墜落有療癒的感覺。橙的酸甜中和了咖啡的苦, 湯力像帶甜苦的氣泡水,如果怕咖啡很苦的人可以嘗試一下這一個喝起來像果汁氣泡水。主食之一是名字很長的慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉,團子粉軟糯又帶少許煙韌,很飽肚。蕃茄帶點酸開胃,豬肉不會很柴,而且是厚切。另一個是日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯,鰻魚很長一條,店家下重本,跟飯差不多比例。豆乳味不是很重,但也意外搭配鰻魚,淡淡的豆乳香配上濃郁鰻魚,日式西式的結合。吃完主食當然要叫一份甜品初雪窩夫(芝士奶蓋),窩夫外脆內軟,熱度適當,淋上了已混合好的白朱古力和伯爵,增加了另一種的層次感也不會搶了奶蓋的味道,配上水果清新感十足。

#開餐好去處 ☕️ 日系木風Cafe HIKARI☕️難得爸爸放假😍小朋友又返晒學🎒梗係一齊去嘆個lunch啦🫔荃灣廣場附近呢間HIKARI✨日系木風裝修💚環境寬敞❇️唔會好侷促,感覺好舒服🥰💟黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞呢個菜色唔係好多餐廳有!之前食過嘅都係得好細份😫呢度就唔同啦!份分量十足🙌🏻最欣賞就係佢哋調配嘅黑松露忌廉汁!好香!creamy得黎唔會好滯!💟Hikari龍蝦包呢度用既係法式軟包!之前食過出面嗰啲都係硬骨骨🦞最重要係一口咬落去啖啖都係龍蝦肉!配搭埋佢哋自家調製既芝士醬🧀口感非常豐富!配搭伴碟嘅黑醋汁沙津🥗清爽開胃🤤💟丸久小山園抹茶鮮奶一放上枱真係心心眼😍拉花拉得好有心機💓淨係睇到個圖案已經身心舒𣈱🥰抹茶味香濃!口感順滑💟百利甜酒朱古力鮮奶咖啡咖啡呢度嘅咖啡極具特色!冇諗過原來甜酒都可以配合咖啡!甜甜咖啡香中散發甜酒味道!
#開餐好去處 ☕️ 日系木風Cafe HIKARI☕️

💟黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞

💟Hikari龍蝦包

💟丸久小山園抹茶鮮奶

💟百利甜酒朱古力鮮奶咖啡咖啡
2023-11-23
2023-12-21 18 浏览
聖誕節想去有聖誕feel嘅Cafe咁去Hikari就啱晒啦. 我哋本身都係行荃灣廣場, 跟住就覓食啦. 行過見到窗口有聖誕雪人嘅Cafe就即刻被吸引咗入去.之前喺咖啡群組都已經見到有人推介過Hikari, 啡正拉花靚. 跟住自己都唔執輸, order咗兩杯啡. 落單時候staff同我哋講可以order自己想要嘅圖案. 當時就揀左印第安人同埋海馬. 事後其實有啲後悔, 聖誕節應該嗌聖誕老人同埋聖誕樹㗎嘛. 但係杯啡上到嚟個拉花真係冇令我失望.🥩慢煮美國安格斯牛肩肉眼🐷慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉☕️百利甜酒朱古力咖啡🥃君度橙酒鮮奶咖啡我哋嗌嘅兩杯都係酒啡, 個人比較偏向bailey, 都飲咗好多年. 而佢哋嘅bailey coffee都好滑同好易入口. 另外主食都嗌咗兩個, 一個係牛扒,另一個叫豬扒圈子粉. 一開始都係好奇咩係圈子粉所以先嗌, 上到嚟先知係薯仔咁一團團嘅粉, 有啲似年糕但係冇年糕咁韌, 都冇揀錯,因為個牛扒係slow-cook, 所以冇得揀幾多成熟, 但係因為係慢煮嘅關係, 所以個牛都好嫩. 都唔需要特別嘅調味料,加少少粗鹽就好好食. 個人就最鍾意係個豬扒, 平時

🥩慢煮美國安格斯牛肩肉眼
🐷慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉
☕️百利甜酒朱古力咖啡
🥃君度橙酒鮮奶咖啡

因為個牛扒係slow-cook, 所以冇得揀幾多成熟, 但係因為係慢煮嘅關係, 所以個牛都好嫩. 都唔需要特別嘅調味料,加少少粗鹽就好好食. 個人就最鍾意係個豬扒, 平時我就麻麻哋豬嘅,但係呢個豬扒真係比平時出邊嘅豬扒嫩好多. 一啲都唔嚡.

餐廳感覺好warm好聖誕feel, 我冇上到去樓上. 所以下次一定會去try try.👏🏻
2023-12-21 1795 浏览
今日又同好姊妹去食好西😋荃灣商場林立,有唔少嘅連鎖食肆,慶祝聖誕想去返啲旺中帶靜既地方食,今次就再帶好姊妹去荃灣廣場隔離 位於大壩街嘅HIKARI❤️主餐牌設有前菜、主菜及甜品亦有set dinner 可選擇,嚟得Cafe當然唔少得有好多唔同種類嘅野飲🍵🐖慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉$158鹿兒島豚肉眼非常厚切,但慢煮嘅關係亦都唔韌,馬鈴薯團子一般餐廳比較少見,口感煙靭亦都掛汁🍗煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 $148意大利飯上嘅鴨髀非常吸睛 食落皮脆內嫩有肉汁,意大利飯質感亦都做到恰到好處 配埋香濃嘅牛肝菌汁 好夾✨髒髒提拉米蘇 $88食到尾聲 甜品部份份量亦唔惹少,賣相非常吸引 忌廉食落非常順滑 除咗有濃濃嘅可可粉,仲有淡淡嘅咖啡Rum酒香 食唔停口👍🏻🥛伯爵朱古力鮮奶 $47一上枱就比拉花吸引❤️飲落有陣陣嘅伯爵茶味亦都有朱古力嘅純滑🥃君度橙酒朱古力咖啡 $54飲落去先係有香濃嘅mocha味 隨後橙酒味就跟住出嚟 好特別亦有驚喜🫶🏻HIKARI門面裝潢簡約,設有兩層,有窗口吧枱及餐枱,餐廳都好應節咁佈置咗聖誕裝飾同手繪畫🌲散發着文青風☕️ 門口標有飲品優惠活動🫶🏻平時同朋友想搵

🐖慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉$158

🍗煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 $148

✨髒髒提拉米蘇 $88

🥛伯爵朱古力鮮奶 $47

🥃君度橙酒朱古力咖啡 $54

HIKARI門面裝潢簡約,設有兩層,有窗口吧枱及餐枱,餐廳都好應節咁佈置咗聖誕裝飾同手繪畫🌲散發着文青風☕️ 門口標有飲品優惠活動🫶🏻平時同朋友想搵地方坐底傾吓計嘅話,黎HIKARI嗌啲前菜同甜品配咖啡,亦都係一流嘅選擇👍🏻
2023-12-21 33 浏览
全新日式咖啡店,店名喺日文中解作「光」,咖啡店裝潢仲大走日式簡約路線,有文青氣質,加上輕快嘅音樂,整體來說坐得舒適😊食物走輕盈健康路線,由主食、輕食、以至甜品,都以高纖高蛋白和低卡為主👨‍🍳油鴨脾肉質酥軟味道濃香🍗口感食落豐富有層次,皮夠脆,肉質非常嫩🤤juicy得嚟帶有鴨油的香味🦆Risotto 軟稔中帶點煙韌,配上牛肝菌汁,將整個味道提升🤩龍蝦包滿滿肥美肉厚的龍蝦🦞肉質爽彈,味道鮮甜,配上牛油煎香過的麵包中🥖食落啖啖肉😍窩夫即叫即做🧇外脆內軟,金黃色及帶有蛋香🍳還淋上大量芝士奶蓋及生果,味道又creamy又fresh😙
全新日式咖啡店,店名喺日文中解作「光」,
咖啡店裝潢仲大走日式簡約路線,有文青氣質,
加上輕快嘅音樂,整體來說坐得舒適😊

食物走輕盈健康路線,
由主食、輕食、以至甜品
都以高纖高蛋白和低卡為主👨‍🍳

油鴨脾肉質酥軟味道濃香🍗
口感食落豐富有層次,
皮夠脆,肉質非常嫩🤤
juicy得嚟帶有鴨油的香味🦆
Risotto 軟稔中帶點煙韌,
配上牛肝菌汁,將整個味道提升🤩

龍蝦包滿滿肥美肉厚的龍蝦🦞
肉質爽彈,味道鮮甜,
配上牛油煎香過的麵包中🥖食落啖啖肉😍

窩夫即叫即做🧇外脆內軟,
金黃色及帶有蛋香🍳
還淋上大量芝士奶蓋及生果,
味道又creamy又fresh😙
  • 煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯
  • Hikari龍蝦包
  • 初雪窩夫
2023-12-20 18 浏览
呢間餐廳有兩層,感覺好似去左露營甘,落地透明玻璃格局可以望到外面既街景,我地叫左個二人套餐呢個二人餐包一款沙律,我地揀左自家制煙燻豬柳沙律配蜜桃油醋汁,油醋汁酸甜醒胃,煙燻豬柳好香煙燻味。另外,一份慢煮美國安格斯牛肩肉(8安士),牛肉原塊上好大塊,牛肩肉肉味好濃,慢煮比較煙韌,仲配左薯菜伴碟。#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處 Location: 荃灣大壩街21號地舖

Location: 荃灣大壩街21號地舖

2023-12-20 140 浏览
前幾日同朋友去咗荃灣大壩街呢間cafe食飯。叫做Hikari. 有朋友去過話好味。所以我哋去咗呢度食dinner. 餐廳是簡約風格,枱凳以木色為主,配上白色牆身,好舒服寫意的感覺。今次我哋叫咗一個二人晚餐。Dinner set for two$558 up.每款食物都好好味😋頭盤二選一,主菜是慢煮美國安格斯牛肩肉眼,另外再有二選一的主菜選擇,甜品二選一。我哋選了以下食物。頭盤:⭐️自家製煙燻豬柳沙律配蜜桃油醋汁 煙燻豬柳肉質好嫩滑,味道好。沙律份量好大碟。主菜:⭐️慢煮美國安格斯牛肩肉眼(8oz) 肉質好juicy. 煮嘅時間剛剛好。⭐️日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉 意粉超好食!好多蟹肉,意粉味道濃郁,味道好好😋👍甜品:⭐️Dirty Tiramisu 我本身係好鍾意食Tiramisu. 呢個tiramisu 係堅好食。😍好耐冇食過咁好味嘅tiramisu. 真係唔係誇張。😂佢個酒味啱啱好,味道濃郁。佢係用手指餅做餅底,酒味滲入手指餅,好好味。好似真係去咗意大利食tiramisu嘅感覺。初初以為會係細細件,點知原來係好大件。😍咖啡:⭐️澳式鮮奶咖啡 Flat White拉花很別緻,聞上去有很濃的豆

每款食物都好好味😋

我哋選了以下食物。

頭盤:
⭐️自家製煙燻豬柳沙律配蜜桃油醋汁
煙燻豬柳肉質好嫩滑,味道好。沙律份量好大碟。

主菜:
⭐️慢煮美國安格斯牛肩肉眼(8oz)
肉質好juicy. 煮嘅時間剛剛好。

⭐️日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉
意粉超好食!好多蟹肉,意粉味道濃郁,味道好好😋👍

甜品
⭐️Dirty Tiramisu
初初以為會係細細件,點知原來係好大件。😍

咖啡:
⭐️澳式鮮奶咖啡 Flat White
拉花很別緻,聞上去有很濃的豆香。口感和味道上有很豐厚,絲滑, 濃郁的nutty味。看得出咖啡師很有心去冲這杯咖啡。

每款食物都好味。下次我都會再嚟幫襯。
自家製煙燻沙律配蜜桃油醋汁
澳式鮮奶咖啡Flat  White
Dirty  Tiramisu  骯髒提拉米蘇
  • 髒髒提拉米蘇
2023-12-20 26 浏览
📍 @hikari__hk in Tsuen WanCafe Food: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛🤍Price :💰 $400Favourite:💖 Coffee Latte ------------------------------✅ Located at Tai Pa Street, takes only 3 minutes walk from Tsuen Wan West MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering choices varied from pasta, risotto , desserts and drinks.✅ Overall the food quality was outstanding ✅ Portions are generous✅ Great experience! They provide good service and comfort
📍 @hikari__hk in Tsuen Wan

Price Value: 💛💛💛💛🤍
Price :💰 $400
Favourite:💖 Coffee Latte

✅ Portions are generous
✅ Great experience! They provide good service and comfortable environment.
✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to chill with friends and family
✅ Very nice food. I would highly recommend this place for its food and drink.
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance
2K
喺荃灣西想飲杯咖啡☕️食個午餐🍱,諗起呢間,咁就唔再諗其他啦,決定過去開餐🤣$88「香草蕃茄醬燴西班牙🇪🇸黑毛豬肉丸 🐷 BRAISED IBERICO PORK MEATBALL WITH HERBS TOMATO SAUCE」:肉丸打得好滑又好 juicy, 最緊要係好好豬肉味😋$118「牛油浸日本🇯🇵帆立貝椰汁意大利飯🇮🇹 BUTTER POACH SCALLOP COCONUT RISOTTO」:意大利飯 🇮🇹 係屬於易學難精嘅菜式,要煮得好好食真係唔容易,咁當然要有能力識分點樣先係高質素🤣,呢度嘅 意大利飯 🇮🇹 al dente 得嚟個 sauce 輕身,唔會太厚身唔會太膩不過好好味👍;仲加咗啲野菌喺入邊;帆立貝就新鮮肉質軟熟😋Set $8「竹炭咖啡 Charcoal Latte」:灰白色,夠濃夠滑🤩

2023-12-19 23 浏览
💠韓式辣泡菜豚肉扁意粉🍝🐷🇰🇷🩷推介🩷整碟扁意粉都被韓式辣泡菜帶出微微酸辣嘅香味😍超級開胃🤤豚肉味道更加能突出到,豚肉肉質鮮嫩,味道濃郁又帶點油香😋😋🤗我好鍾意食👍🏻👍🏻整體菜式都非常之夾,正!💠日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉🦐🦀🍝扁意粉份量好足夠😋仲有大量櫻花蝦鋪面,配埋清甜嘅蘆筍同埋鮮甜嘅蟹肉,味道清香🤩扁意粉彈牙充足,好有口感 🤭💠髒髒提拉米蘇😋🤩🩷推介🩷髒髒提拉米蘇靚靚,打卡一流👍🏻兩層手指餅面層都有微苦嘅可可粉,帶有香濃嘅咖啡酒香味,好香濃☕️cream口感順滑又綿密😍甜度適中👍🏻啖啖都好滿足😌💠朱古力奶🍫拉花好靚😍濃郁幼滑嘅朱古力😋味道啱啱好👅💠美式咖啡☕️好鍾意佢嘅苦中帶酸😋咖啡香滑而香味濃郁,回甘味好耐都唔散🤤🤩🍴餐廳環境好舒適,簡約悠閒嘅木系咖啡店☕️食物質素高,店員服務態度好好👍🏻🤗會再幫襯!#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
💠韓式辣泡菜豚肉扁意粉🍝🐷🇰🇷

💠髒髒提拉米蘇😋🤩

💠朱古力奶🍫拉花好靚😍濃郁幼滑嘅朱古力😋味道啱啱好👅

門口勁chill係白色簡約設計既外型,每次經過都令我有種想入CAFE坐下嘆杯咖啡。窗口有幾個位,通常都坐左幾個人用電腦+擺一杯飲品。門口擺左個牌寫住多款咖啡款式,今晚特登食依間。😀慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉平時團子粉好少餐廳可以食到,所以對依款粉比較陌生,亦帶十分好奇。餐廳擺盤精緻,亦有一陣香味溢出,好吸引~豚肉眼非常厚身,切開兩邊見到肉質有少少油好Juicy~食落肉質少少咬口,口感一流。團子粉表面舖滿香草蕃茄汁,每一粒軟冧冧既「波波粉」都充滿酸酸地既汁,對我嚟講依道菜係一個好特別既食物!煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯油鴨髀色澤好「令」身,望到好想拎住隻鴨髀一啖咬落去。肉身好冧,我一咬就分開左D肉絲,煎封過係特別好味,鎖住左D汁。牛肝菌意大利飯超好味,味道偏濃又香牛肝菌味。熱君度橙酒朱古力咖啡--拉花超令,而且橙酒味道好出,但配咖啡又好夾。百利甜酒朱古力咖啡--凍既朱古力咖啡本身解暑又甜甜地,再加上甜酒,我飲到好幸福既味道
多款咖啡款式,今晚特登食依間。😀

慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉

煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯

• 煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯
  • 君度橙酒朱古力咖啡
  • 慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉
今次黎到荃灣終於可以試下呼聲幾高的HIKARI 窗口四周都畫哂啲聖誕裝飾 非常有氣氛🥳連杯水底嘅設計都有富士山嘅弧度kekee 極有texture~。。。🦔👩‍🍳點主食的話 飲品可享$20折扣呀~ ✢ 君度橙酒鮮奶咖啡 Cointreau latte $52· barista好有心問下我地想要咩拉花🤭我就見得多海馬真係好想要隻!! 又真係不負眾望拉到似模似樣(果然有個咁上下quali 先有自信任人request😏· 幾特別又順滑嘅橙酒味道 少見嘅君度橙酒仲要比起其他橙酒濃多3倍!! 其實啱啲飲唔慣Express咖啡味嘅人 另附塊橙片乾✢ 伯爵朱古力鮮奶 $47另一杯隨機竟然構圖更精緻🐬簡直成幅海洋世界咁 背景唔知係咪海藻呢xd 更surprisingly係伯爵茶味都幾突出 唔會比mocha味蓋過 兩者互補下唔會太甜 友人幾滿意呢👍🏿整體極高質! ✢ 牛油浸日本凡立貝椰汁意大利飯 $118淡淡椰汁香又唔會蓋過risotto嘅原有風味 依粒粒粒分明creamy但不膩👍🏿原隻scallops幾大粒 雖然以「牛油浸」為名 但口感幾爽幾鮮🤣好鍾意佢成個presentation連隻碟都好靚 ✢

。。。🦔

👩‍🍳點主食的話 飲品可享$20折扣呀~

✢ 伯爵朱古力鮮奶 $47

✢ 牛油浸日本凡立貝椰汁意大利飯 $118

✢ 脆炸小魚 配蜜糖芥末醬 $58
開頭妄想有fish n chips嗰種程度 但之後慶幸佢係小魚仔🐟當小食咁食幾得意😚唔會炸得過火的脆 唔似魚乾咁反而入口唔太油 沾埋芥末醬更開胃!

✢ 焦糖海鹽髒髒提拉米蘇 $88
整體擺盤真係grand到爆🤩海鹽焦糖醬灑脫得很 肉眼真係可見的薄片海鹽❄開頭見咁高以為有雪糕 諗住食快啲但根本不用擔心會快溶🤣提拉米蘇真的好tiramisu 手指餅滿滿的蘭姆酒 個人認為有點over haha 呢個時候會食多啲醬 但有點各有各發揮 味道到極緻 互補就差梗啲