2022-09-30 59 浏览
▫️ HeSheEat銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖銅鑼灣地帶的HeSheEat以CP值高的甜品作招徠,平日會與三五知己來覓食。今次下午茶時段經過,決定一試他們的下午茶餐,下午茶的選擇眾多,有份量比較light的沙律或甜品,也有比較飽肚的意粉,一定可以滿足各人的需要,套餐還包一杯餐飲,價錢非常實惠。🍽️ 香煎龍脷柳忌廉燴扁意粉($60)意粉的賣相非常吸引,龍脷柳面有香草作點綴。龍脷柳煎得金黃色,外脆內軟,而且件數非常多,忌廉汁味濃,與龍脷柳的味道很夾,意粉不會太乾身,份量也剛剛好!
▫️ HeSheEat
銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖

🍽️ 香煎龍脷柳忌廉燴扁意粉($60)

2022-09-30 77 浏览
今日天氣好好,我約了好耐無見的表哥去銅鑼灣行街。見行到累了,順便在附近的餐廳食飯。表哥建議去HeSheEat,佢話上次帶女仔去食,覺得好正喎😂😂這餐廳的位置在銅鑼灣商地帶二樓,就在銅鑼灣MTR地鐵站E出口旁邊,交通方便。要進餐廳内就要掃安心出行及自己有消毒雙手。內裡裝修比較摩登,有浪漫的情調。一邊晚餐,一邊談情說愛都唔錯既選擇。Menu好多選擇,眼花撩亂,終於點咗:燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯有燒鳗魚、滑蛋、红飯,我至愛蛋蓋飯這個配搭不會太乾,又有蛋汁伴飯,滑蛋炒得半生熟,意式红飯味道甜甜地,再加上熱辣辣剛燒好大大條的鳗魚,配上鰻魚汁,鰻魚皮煙煙韌韌,真是十分滋味,加上新鮮疏菜伴碟,食得健康😊燒紐西蘭肉眼牛扒配燒汁(配薯條)表哥選擇了肉眼牛扒試試。牛扒非常入味,煎得剛剛七成熟,肉質嫩滑,牛味十足,不用燒汁也非常美味,可見食材非常新鮮。薯條炸得金黃脆口。紫薯鲜奶我喜歡紫薯,所以見到餐牌有就特登叫了一杯試試。有濃郁的紫薯味,不太甜,感覺良好,打了很多泡沫,飲下有滿滿的幸福感😍荔枝梳打特飲在荔枝味的果汁上加了梳打汽水,在炎熱的夏天,飲落十分解渴。店員特別推介的特飲。呢度好多甜品選擇,我地點了宇治抹茶

Menu好多選擇,眼花撩亂,終於點咗:

燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯

燒紐西蘭肉眼牛扒配燒汁(配薯條)
燒紐西蘭肉牛扒配燒汁(配薯條)

紫薯鲜奶
紫薯鮮奶

荔枝梳打特飲
荔枝梳打

呢度好多甜品選擇,我地點了宇治抹茶黒芝麻梳乎厘班戟
抹茶慕絲雪糕, 紅豆甜甜的,圓圓的湯圓粒的配料放在軟軟的梳乎厘上,是我最愛。抹茶味十分濃郁,紅豆軟軟的,整個配搭色相也十分好看,藉得試試。
黒芝麻梳乎厘班戟

整體而言,裝修摩登浪漫,食物新鮮,交通非常方便,價錢合宜,服務員服務周到,我地都覺得可以下次再來試其他食物。只試甜品也不錯😋,休閒聚會好地方👍🏻
燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯
燒紐西蘭肉牛扒配燒汁(配薯條)
紫薯鮮奶
荔枝梳打
黒芝麻梳乎厘班戟
2022-09-30 56 浏览
跟朋友相約在銅鑼灣潮人商場 - 「銅鑼灣地帶」逛街,見到HeSheEat餐牌上的輕盈西餐,價格甚為相宜,二話不說入內開餐醫肚。裝潢簡單而整潔,座位寬敞,環境休閒舒適。頭盤先點牛油果蟹肉凱撒沙律$78,份量十足,沙律菜及牛油果口味清新,蟹肉亦鮮甜。麵包糠鬆脆,芝士吊味,口感清爽。單骨蜜糖芥末雞翼$55,小妹對雞翼沒有抵抗力,這味單骨雞翼的蜜糖芥末醬料十分惹味,脆皮之餘肉質嫩滑,驚喜之作!主菜是燒烤bb豬肋骨配日式薯仔沙律$118,豬肋骨肉質鮮嫩,烤得火喉恰到好處,配酸甜燒烤醬,美味指數爆燈!配菜薯仔沙律亦十分美味。雜菌蘑菇温泉蛋配濶條麵$78,忌廉香氣濃郁,濶條麵口感實在。配上香滑溫泉蛋及雜菌,美味可口。楓樹糖醬梳乎厘班戟$78,喜愛梳乎厘的鬆軟口感,楓樹糖漿味道獨特,完美配搭。檸檬柚子沙冰$48,柚子味夾雜著檸檬的清新,甜度適中,消暑透心涼。

裝潢簡單而整潔,座位寬敞,環境休閒舒適。

麵包糠鬆脆,芝士吊味,口感清爽。

配菜薯仔沙律亦十分美味。

配上香滑溫泉蛋及雜菌,美味可口。

2022-09-29 39 浏览
以前係銅鑼灣行街必定會到hesheeat食個晚餐先返屋企。好耐無食,掛住佢地嘅疏乎厘🫣🫣今晚就同屋企人👨‍👩‍👦一齊去食個晚餐💗烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁(配薯條🍟)$168牛扒🥩揀咗7成熟,牛肉肉質嫩滑,食落口感鬆軟又彈牙。加上即炸的薯條,熱辣辣食好好食😋!Seafood Saffron Risotto $110呢份意大利飯唔算大碟,不過伴碟卻十分多海鮮,有蝦🦐、魷魚🦑、蜆等等,大蝦大大隻而且夠爽口,意大利飯軟硬適中,仲有滿滿的芝士,小朋友特別鍾意食😋。士多啤梨焦糖脆脆疏乎厘班戟 | $88職員話要即叫即做㗎落單後大概要等15至20分鐘賣相好靚 忍唔住要打卡😹😹梳乎厘軟綿綿超級軟綿Q彈十分推介😝檸檬🍋柚子沙冰 跟餐+$30檸檬同柚子味道好夾,飲落好清新🍃柚子冰沙配抹茶🍵雪糕 $40沙冰上有一球抹茶雪糕,配埋柚子冰沙一齊飲幾特別😹
以前係銅鑼灣行街必定會到hesheeat食個晚餐先返屋企。

好耐無食,掛住佢地嘅疏乎厘🫣🫣
今晚就同屋企人👨‍👩‍👦一齊去食個晚餐💗

落單後大概要等15至20分鐘
賣相好靚 忍唔住要打卡😹😹
梳乎厘軟綿綿超級軟綿Q彈十分推介😝

檸檬🍋柚子沙冰 跟餐+$30
檸檬同柚子味道好夾,飲落好清新🍃

柚子冰沙配抹茶🍵雪糕 $40
沙冰上有一球抹茶雪糕,配埋柚子冰沙一齊飲幾特別😹
2022-09-21 60 浏览
呢間餐廳已經喺銅鑼灣好多年,每次同朋友收工行下銅鑼灣地帶多數都會食佢,多年嚟依然係我心目中性價比極高嘅西餐Cafe!由於好肚餓,我地就「放題式」咁叫野食,結果飽到嘔咁濟一人都只係$2xx,晚市都咁抵食真係好少有,店員服務態度又好,環境都闊落舒服,非常推薦大家!💎$95 意式蕃茄水牛芝士意粉 配煎三文魚扒非常足料,舊三文魚扒又大又厚,非常有誠意👍🏻 個邊煎到微微焦脆,好香口!仲加咗好多蕃茄同水牛芝士圍住,啲意粉吸曬啲汁,好入味,最鍾意連埋水牛芝士一啖食,超濃郁好味😋.💎$98 黑松露雜菌春雞燴意大利飯 一上枱,陣黑松露味已經飄緊過嚟,依然好足料,燒春雞有兩大舊,出面燒到好香脆,本身驚會好乾,但入面肉質又保持到嫩滑juicy,有驚喜!佢係濕潤但粒粒分明、有咬口嘅risotto,啖啖都係黑松露香味,同雞一齊食好滿足😍.💎$55 單骨蜜糖芥末雞翼一食仲係熱辣辣,炸到外脆內軟,加埋啲蜜糖芥末醬,又夾又惹味,愈食愈開胃,全部清曬,超級推介呢個👍🏻.💎$108 宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 賣相精緻,上枱啲抹茶醬仲流緊,好吸引🥰佢唔係食空氣果隻梳乎厘,口感似蛋糕,鬆軟厚實,蛋香味濃,加埋啲抹茶醬,甜而不

呢間餐廳已經喺銅鑼灣好多年,
每次同朋友收工行下銅鑼灣地帶多數都會食佢,
多年嚟依然係我心目中性價比極高嘅西餐Cafe!
由於好肚餓,我地就「放題式」咁叫野食,
結果飽到嘔咁濟一人都只係$2xx,
晚市都咁抵食真係好少有,
店員服務態度又好,
環境都闊落舒服,非常推薦大家!

💎$95 意式蕃茄水牛芝士意粉 配煎三文魚扒

非常足料,舊三文魚扒又大又厚,
非常有誠意👍🏻
個邊煎到微微焦脆,好香口!
仲加咗好多蕃茄同水牛芝士圍住,
啲意粉吸曬啲汁,好入味,
最鍾意連埋水牛芝士一啖食,
超濃郁好味😋
💎$98 黑松露雜菌春雞燴意大利飯
一上枱,陣黑松露味已經飄緊過嚟,
依然好足料,燒春雞有兩大舊,
出面燒到好香脆,
本身驚會好乾,
但入面肉質又保持到嫩滑juicy,有驚喜!
佢係濕潤但粒粒分明、
有咬口嘅risotto,
啖啖都係黑松露香味,
同雞一齊食好滿足😍
💎$55 單骨蜜糖芥末雞翼

一食仲係熱辣辣,
炸到外脆內軟,
加埋啲蜜糖芥末醬,
又夾又惹味,
愈食愈開胃,
全部清曬,超級推介呢個👍🏻
💎$108 宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟

賣相精緻,上枱啲抹茶醬仲流緊,好吸引🥰
佢唔係食空氣果隻梳乎厘,
口感似蛋糕,鬆軟厚實,蛋香味濃,
加埋啲抹茶醬,甜而不膩啱啱好,
特別鍾意個黑芝麻忌廉,綿密得嚟又好香,
本身配埋啲白玉、蕨餅、紅豆蓉,
我地又加咗兩球雪糕,
好軟滑,超滿足!
💎$46 牛油果奶昔

問店員有咩好飲,佢推薦咗呢個,
的確無推介錯,飲落好creamy,
而且好香牛油果味,好fresh好解膩🫶🏻
💎$32 熱抹茶鮮奶

賣相好治癒☺️
濃滑香甜嘅牛奶,配埋甘香嘅抹茶,
甜度啱啱好,飲落茶香奶濃,
非常滑溜
2022-09-16 95 浏览
經常都是座無虛席的HeSheEat,今日平平無其的星期一晚上都沒有例外☺️☺️☺️餐廳不時會推出新菜單,今次係夏日限定特飲同梳乎厘❤️❤️先試試檸檬柚子沙冰,沙冰打得夠幼滑,柚子下得剛好,檸檬加添了一絲酸味清爽,清涼消暑一流🥰辣肉腸火辣墨魚汁意粉👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾意粉軟硬度適中,墨魚汁帶有濃濃蒜香,加上檸茶汁,味道昇華!辣肉腸都頗厚身,咬落鹹香甘辣,不錯🥰香煎加拿大豬鞍扒伴焗蒜香蜜糖薯仔❤️❤️❤️❤️❤️厚切的豬鞍扒外皮煎得香脆,肉味濃郁,富油脂,煎出黎唔會太乾,肉質嫩完全無筋,淋上蘋果醬汁,更添味美!蜜糖薯仔烤焗至焦糖色,完美配搭!宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟😋梳乎厘是HeSheEat必食甜品之一,全部即叫即做,賣相精緻,口感相當軟綿細膩,加上滑潤的抹茶及黑芝麻忌廉,更是順口❤️伴碟的紅豆蓉、丸子和蕨餅作點綴,跟抹茶非常匹配,味道更加富層次感!

餐廳不時會推出新菜單,今次係夏日限定特飲同梳乎厘❤️❤️

辣肉腸火辣墨魚汁意粉👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾

香煎加拿大豬鞍扒伴焗蒜香蜜糖薯仔❤️❤️❤️❤️❤️

宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟😋

• 香煎加拿大豬鞍扒伴焗蒜香蜜糖薯仔
2022-09-15 63 浏览
經過呢間舖頭嘅時候每一次都見到有人喺度排緊隊,所以其實都已經有一段時間想試吓呢一間舖頭。黑松露薯條🍟$52熱辣辣嘅薯條,每條都炸得脆卜卜。黑松露味濃嘅醬汁,真係絕配,點汁點到一啲都無剩🤣。蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片$85🌮每次見到都一定會叫,份量比例4:6,脆片4主菜6,依個比例唔係度度做到🤣,有驚喜。蟹肉🦀️充足,蟹味濃配以牛油果搭檔有另一番風味。墨西哥脆片爽脆,加上蟹子彈牙感倍受十足。扒虎蝦🍤 火辣墨魚汁意粉$95色香味,第一眼嘅色,真係非常之黑😂,所以食落都令個咀好黑(叫得嘅都預咗係咁🤣)。黑之後就係入口甜甜辣辣,令我突然諗起Thai ,有Thai 嘅感覺。甜辣得嚟意粉質地彈牙,虎蝦肉質結實。ORE MILKSHAKE$40傳統milkshake 口味,有啖啖ORE香味,甜度唔會over。Cream亦做得夠厚身,絕對係邪惡之選🤣。但係本身好鍾意依種口味嘅我,諗都無諗就已經叫一杯。🤫👍牛油果奶昔$46牛油果🥑就食得多,奶昔係第一次飲。感覺上都唔覺得四圍有得飲,所以對我嚟講有意外驚喜🤣。牛油果味唔會過濃,清清地,奶昔亦好滑,係夏天消暑之選。朱古力梳乎厘班戟(含橙酒)$88Big s

黑松露薯條🍟$52

蕃茄蟹肉牛油果莎莎
配墨西哥脆片$85🌮

扒虎蝦🍤 火辣墨魚汁意粉$95

ORE MILKSHAKE$40

牛油果奶昔$46

朱古力梳乎厘班戟(含橙酒)$88

Big size 梳乎厘,上枱嘅時候真係俾佢嘅size 嚇咗一跳😂。梳乎厘亦有陣陣蛋味,空氣感充足,鍾意食梳乎厘嘅朋友必叫之選,鍾意橙🍊味嘅朋友更加應該一試。因為除咗有唔少橙肉,橙皮更加令到依份梳乎厘有更強嘅橙香味,再配橙酒嘅點綴,真的無懈可擊。

真係難怪每一次經過嘅時候都有人喺店外排隊,今次試過之後真係令我喜出望外,亦都明白當中的原因。

2022-09-14
  • 蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片
  • oreo奶昔
芝士火腿牛角包🥐配薯菜沙律 - 原本是branch,可以加$10配薯條 🍟熔岩般的芝士,脆卜卜的外皮😍 簡直一大享受!黑松露燒春雞焗飯 🥘 - 使用大粒珍珠米,有兩隻雞髀🍗🍗 因為意大利焗飯偏硬,另配上兩種菇菌同洋蔥粒 🍄🧅 味道不錯 😌辣雞胸意大利麵 🍝 - 雞肉飄香惹味,意粉偏硬身,不過配搭上幾好。 加上配料水牛芝士粒和車厘茄,豐盛的一道菜。宇治抹茶紅豆疏乎厘🍮🍵🫘 - 賣相一百分 💯 Pancake偏實淨,但面上的抹茶醬非常正 😋👍🏻 紅豆如常的很甜 ~ 可以加錢加杯抹茶雪糕球 🍨荔枝梳打特飲 🍸 - 最難得係有荔枝碎粒,亦有原粒荔枝擺設,加上蝶豆花,美觀又清新, 最底係蜜糖漿🍯。 口感不錯,味道清甜。🌱青瓜抹茶沙冰 🍵🥤 - 調色和擺設加分,口感非常清新,不算甜,適合keep fit人士😊

芝士火腿牛角包🥐配薯菜沙律 -

原本是branch,可以加$10配薯條 🍟
熔岩般的芝士,脆卜卜的外皮😍 簡直一大享受!

黑松露燒春雞焗飯 🥘 -

辣雞胸意大利麵 🍝 -

雞肉飄香惹味,意粉偏硬身,不過配搭上幾好。
加上配料水牛芝士粒和車厘茄,豐盛的一道菜。

宇治抹茶紅豆疏乎厘🍮🍵🫘 -

可以加錢加杯抹茶雪糕球 🍨

荔枝梳打特飲 🍸 -

口感不錯,味道清甜。🌱

青瓜抹茶沙冰 🍵🥤 -

• 黑松露雜菌春雞燴意大利飯
  • all day brunch
薯格好香脆,點埋泰式甜辣醬同yogurt好正🤟🏻 兩個人叫一份一齊share黎食就岩曬啦😋海鮮墨汁意粉同鰻魚滑蛋包飯都相當不錯😋 同樣都份量十足😋 十分推介鰻魚滑蛋包飯,一大條燒汁鰻魚鋪係面頭,非常惹味☺️ 個人少少意見係意粉味道淡左少少🧐 惹再濃味啲會更正👍🏻叫左3樣野都係250蚊,我覺得dinner西餐黎講算平啦👍🏻 不過佢地出名嘅都係甜品居多,下次有機會都係試下佢啲pancake先🧐

2022-09-06 74 浏览
由開業都久唔久幫趁⋯⋯疫情嚴重個陣買過牛扒外賣唔錯,今晚試吓堂食⋯⋯洋蔥湯$30,普通忌廉湯一個。紐西蘭牛扒質素明顯差咗,由厚變薄,仲係非常薄個隻,所以叫七成熟都變全熟,比較硬同亁,薯條同樣由粗變幼,似炸over左,加埋一接近二百,性價比都幾低。另外要左朱古力橙酒梳乎釐班㦸,呢個好食,對得起88蚊個價錢。帶位同收錢個眼鏡男仔好nice,但係有啲年紀個眼鏡阿姐就好唔客氣,話:「你哋叫兩樣嘢咋嘛」、「要沙律同餐湯,要六十蚊㗎喇喎」⋯⋯我哋巧京京,唔敢叫佢加水⋯⋯明明客唔多(以前多數要排隊),都冇人主動加水。其實埋單都三百幾,銅鑼灣仲有其他選擇,生意已經唔好,做乜仲趕客呢?!
洋蔥湯$30,普通忌廉湯一個。
  • 朱古力梳乎釐班戟
2022-09-04 75 浏览
平日lunch time 叫外賣Keep 得住温度,仲keep 到味道!磨姑湯超濃郁仲有粒粒可以咬,勁有口感帶子意粉真心讚意想不到既大粒又唔會肥膩食完好飽好滿足配埋餐飲既檸水好開胃呢度檸水唔似大x樂果d 咁,完全唔會澀好滿足!
平日lunch time 叫外賣
Keep 得住温度,仲keep 到味道!

磨姑湯超濃郁
仲有粒粒可以咬,勁有口感
帶子意粉真心讚
意想不到既大粒
又唔會肥膩
食完好飽好滿足
配埋餐飲既檸水好開胃
呢度檸水唔似大x樂果d 咁,完全唔會澀
好滿足!
2022-09-04 73 浏览
HeSheEat 🍝🍔🥗 位於銅鑼灣極方便的地帶,離地鐵站只需1分鐘。窗口位置更可以望到銅鑼灣熱鬧嘅街景 墨汁魷魚扁意粉:🍝此店最受歡迎嘅菜式之一,果然有驚喜,魷魚新鮮,意粉入味又Juicy,意粉軟硬適中 單骨蜜糖芥末雞翼:淡淡的芥末配上甜甜的蜜糖,香脆入味,單骨又容易食用 牛油果牛肉漢堡:🍔厚厚的牛油果,整個製作認真,牛肉味清淡!牛油果蕃茄蟹肉玉米片:🌮非常美味的前菜,鮮甜嘅蟹肉配牛油果簡直係絕配,再配上玉米片簡直停不了 😚士多啤梨疏乎厘pancake:一見到圖片已經被吸引,疏乎厘鬆軟奶油香,火速清碟😆士多啤梨奶昔:印象中係飲過數一數二最好味嘅奶昔,香滑而不太甜 😙奶蓋芒果茶:芒果茸新鮮,奶蓋濃郁,淡淡茶香。令人回味的一餐,雖然餐廳款式眾多,但無論主餐,前菜,飲品或甜品 嘅質素都十分認真出色,價錢亦大眾化,上菜亦效率高 ,讚啊👍🏻
HeSheEat 🍝🍔🥗

墨汁魷魚扁意粉:🍝

單骨蜜糖芥末雞翼:
淡淡的芥末配上甜甜的蜜糖,香脆入味,單骨又容易食用

牛油果牛肉漢堡:🍔
厚厚的牛油果,整個製作認真,牛肉味清淡!

牛油果蕃茄蟹肉玉米片:🌮

士多啤梨疏乎厘pancake:
一見到圖片已經被吸引,疏乎厘鬆軟奶油香,火速清碟😆

士多啤梨奶昔:
印象中係飲過數一數二最好味嘅奶昔,香滑而不太甜 😙

奶蓋芒果茶:
芒果茸新鮮,奶蓋濃郁,淡淡茶香。

今次黎到鏡粉打卡聖地食甜品,點解係聖地,因為對面成日都會掛左mirror既大型廣告牌,HeSheEat既窗邊位就係最佳攝影位置📸📸🙈🥰行到攰諗住搵個地方坐下hea下,所以就去左HeSheEat食甜品🍧🍧 今日食嘅係朱古力梳乎厘班戟(有橙酒)$88 🍫 即叫即整,所以等左20分鐘左右,味道無話好濃,不過不失,📍但勝在地點方便👍🏻係正MTR出口對面,坐得舒服,又無趕人走🤣 (最低消費1杯野飲🍹)但因為餐廳長條型既格局,加上我坐得離cashier 同出餐比較遠,叫侍應黎落單都要捉緊每次佢係附近執野既機會,唔係多數都睇唔到🙈🤗🤗🤗

下午茶
2022-09-01 62 浏览
以前HeSheEat岩岩開個陣就有食過佢嘅甜品,今次經過銅鑼灣見到佢好似坐得幾舒服,就入去試埋佢嘅正餐,兩個人,兩個主菜,一個甜品,兩杯特飲,飽到上心口先$400幾蚊,CP值爆曬登,一定會再食過😍😍-😋 牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律 ($118)👉🏻 超級巨型嘅燒春雞,面頭搽左蜜糖,好似BBQ嘅味道,雞肉好Juicy,好入味,都完全唔乾!👉🏻 形狀上比平時嘅燒春雞比較扁身,所以相對地切起上黎好容易,怕麻煩嘅人都可以揀😂🤪👉🏻 想提下佢個薯仔沙律都幾特別,加左青瓜,食起上黎好fresh👍🏻-😋 意式蕃茄水牛芝士意粉 (煎三文魚扒) ($95)👉🏻 個三文魚扒超級香脆,係「卜卜」聲個隻脆,同埋唔會超厚切,所以入口唔會好油🤤👉🏻 開頭見到有芝士都擔心會唔會太膩,答案係完全唔會😂 啲水牛芝士係細細粒咁放係上面,好creamy,配合埋個蕃茄醬愈食愈開胃,忍唔住食左勁多🙈-😋 士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟 ($98,加 $12配朱古力雪糕)👉🏻 上黎完全同圖片相符,超級靚,隨便影都夠打卡😍👉🏻 班戟空氣感足夠,上面嘅醬應該係芝士奶蓋(?!),有少少芝士嘅咸香,令個味道好有層次,同埋平衡返個甜味🥰🥰-

牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律

😋 牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律 ($118)

意式蕃茄水牛芝士意粉 (煎三文魚扒)

😋 意式蕃茄水牛芝士意粉 (煎三文魚扒) ($95)

士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟

👉🏻 上黎完全同圖片相符,超級靚,隨便影都夠打卡😍

😋 荔枝梳打特飲 ($46)
👉🏻 超級好飲!夏天好消暑,完全係真荔枝嘅甜味,一啲都唔假!
😋 夏日水果紅茶 ($38)
👉🏻 有得調整冰度、甜度,適合女仔/減肥人士,我叫左少甜都幾好飲🥰🥰
🙋🏻‍♀️ 其他說說
👉🏻 平日晚市時段嘅梳乎厘班戟大約要等20-45分鐘,落單個陣侍應會提醒,見你食得差唔多又會問你洗唔洗預時間上甜品,非常細心👍🏻👍🏻
👉🏻 今次坐窗邊位,餐廳係2樓,望住銅鑼灣繁忙嘅街景食野都係幾特別嘅體驗😛
牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律
2022-08-28 55 浏览
我平時就最鍾意食海綿體寶寶蛋糕食過好多間,呢間算係幾好因為唔會好甜而且蛋味好重叫左士多啤梨味,個cream略嫌有啲稀,如果潔身啲會好啲因為咁樣個海綿體寶寶蛋糕會淋咗
我平時就最鍾意食海綿體寶寶蛋糕
食過好多間,呢間算係幾好因為唔會好甜而且蛋味好重
士多啤梨海棉體寶寶蛋糕
士多啤梨海棉體寶寶蛋糕