2022-09-15
經過呢間舖頭嘅時候每一次都見到有人喺度排緊隊,所以其實都已經有一段時間想試吓呢一間舖頭。黑松露薯條🍟$52熱辣辣嘅薯條,每條都炸得脆卜卜。黑松露味濃嘅醬汁,真係絕配,點汁點到一啲都無剩🤣。蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片$85🌮每次見到都一定會叫,份量比例4:6,脆片4主菜6,依個比例唔係度度做到🤣,有驚喜。蟹肉🦀️充足,蟹味濃配以牛油果搭檔有另一番風味。墨西哥脆片爽脆,加上蟹子彈牙感倍受十足。扒虎蝦🍤 火辣墨魚汁意粉$95色香味,第一眼嘅色,真係非常之黑😂,所以食落都令個咀好黑(叫得嘅都預咗係咁🤣)。黑之後就係入口甜甜辣辣,令我突然諗起Thai ,有Thai 嘅感覺。甜辣得嚟意粉質地彈牙,虎蝦肉質結實。ORE MILKSHAKE$40傳統milkshake 口味,有啖啖ORE香味,甜度唔會over。Cream亦做得夠厚身,絕對係邪惡之選🤣。但係本身好鍾意依種口味嘅我,諗都無諗就已經叫一杯。🤫👍牛油果奶昔$46牛油果🥑就食得多,奶昔係第一次飲。感覺上都唔覺得四圍有得飲,所以對我嚟講有意外驚喜🤣。牛油果味唔會過濃,清清地,奶昔亦好滑,係夏天消暑之選。朱古力梳乎厘班戟(含橙酒)$88Big s
黑松露薯條🍟$52
蕃茄蟹肉牛油果莎莎
配墨西哥脆片$85🌮
扒虎蝦🍤 火辣墨魚汁意粉$95
ORE MILKSHAKE$40
牛油果奶昔$46
朱古力梳乎厘班戟(含橙酒)$88
Big size 梳乎厘,上枱嘅時候真係俾佢嘅size 嚇咗一跳😂。梳乎厘亦有陣陣蛋味,空氣感充足,鍾意食梳乎厘嘅朋友必叫之選,鍾意橙🍊味嘅朋友更加應該一試。因為除咗有唔少橙肉,橙皮更加令到依份梳乎厘有更強嘅橙香味,再配橙酒嘅點綴,真的無懈可擊。
真係難怪每一次經過嘅時候都有人喺店外排隊,今次試過之後真係令我喜出望外,亦都明白當中的原因。