2022-08-09 1041 浏览
放工後約了好友晚飯,地點就在大家都方便的銅鑼灣地帶2樓的HeSheEat。餐廳一向很受歡迎,店員禮貌地安排我們入座。食物選擇頗多,無論小食、主食、甜品和飲品都非常吸引,最後我們點選了不同的食物開心分享。🐔 Honey Mustard Wings小食要了這款單骨蜜糖芥末雞翼,把每隻雞翼都一分為二,食時更加方便。雞翼外皮香脆,肉質仍是多汁嫩滑,淋上酸甜的蜜糖芥末醬, 十分惹味。🥘 紅花海鮮會意大利飯Seafood Saffron Risotto香煎帶子、爽口的大蝦、彈牙的魷魚、鮮甜的蜆肉、車厘茄等,配以軟綿濕潤的意大利飯一齊烹製,意大利飯吸收了海鮮的鮮味,香氣迫人。🥞🍨士多啤梨焦糖脆脆疏乎厘班㦸Strawberry Saffron Pancake單看外型已十分吸引,Q彈可愛 ,鬆軟班戟加上脆糖、士多啤梨果肉和忌廉,本已足夠,但我們還另加添一球士多啤梨雪糕(+$12)美味又滿滿甜絲絲的感覺。🍹🍹荔枝梳打特飲 Lychee Soda夏日炎炎,我們最喜愛叫梳打特飲,這款荔枝梳打特飲,冰凍又清甜解渴。
🐔 Honey Mustard Wings
2022-08-03
單骨蜜糖芥末雞翼
紅花海鮮燴意大利飯
2022-08-08 69 浏览
同朋友放工食飯,疫情期間限定個半鐘食飯時間,好正常。我18:14分先入座,朋友約18:32分到,期間聽到幾個侍應企埋一齊講,2個人食,坐咗好耐都未點餐(短頭髮個個男仔頭)。我當聽唔到,反正個半鐘一定走人就係!出餸快,啲嘢食0k嘅,約19:38侍應見我哋停低刀叉,即時行埋嚟收嘢,係無任何提示下喺你身後直接取走,趕你走,驚你唔敢走咁樣。服務態度真係極極極品差呀。其實可以講聲收餐碟囉,最基本嘅都做唔到!
服務態度真係極極極品差呀。
其實可以講聲收餐碟囉,最基本嘅都做唔到!
2022-08-08
HeSheEat 喺香港做咗接近10年,依然維持到水準,153好鍾意去食!👍🏻今次行行吓街想食啲輕食,就嚟咗 HeSheEat 喇~»»————- ☟☟ ————-««🍋 檸檬忌廉班戟卷 ($58)檸檬味道清新,焦糖醬濃郁,兩者平衡得好好😋 班戟卷煎得好夠薄,配雪糕有種冰火交融嘅感覺,正!🔥 唯獨係蜂巢蜜 (honeycomb) 比較甜,同埋有啲痴牙,153個人就覺得麻麻地喇~☞ 評分:7/10———🍧 日本牛乳刨冰(朱古力 / OREO 味) ($56)刨冰送到埋枱嗰陣,底下有啲乾冰冒緊煙,好有視覺效果😍呢個刨冰嘅冰好綿密,入口即溶,夏天食就啱晒🥳 啲冰仲有少許奶味,食落唔會冇味👍🏻不過食到最底先發現,原來個底有好多朱古力醬😂 如果店員上菜嗰陣,可以提醒客人將朱古力醬撈混嚟食,咁就更加好喇🙈☞ 評分:7.5/10另外留意返,餐廳設最低消費,每人一款食物或飲品💁🏻‍♀️———»»————- ☟☟ ————-««HeSheEat (銅鑼灣)🍴 餐廳地址:銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖📍 分店地址:▪️ 旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖▪️ 荃灣蕙荃路22-26號綠楊坊地下

今次行行吓街想食啲輕食,就嚟咗 HeSheEat 喇~

»»————- ☟☟ ————-««

🍋 檸檬忌廉班戟卷 ($58)

☞ 評分:7/10

———

🍧 日本牛乳刨冰(朱古力 / OREO 味) ($56)

刨冰送到埋枱嗰陣,底下有啲乾冰冒緊煙,好有視覺效果😍

☞ 評分:7.5/10
日本牛乳刨冰(朱古力 / OREO 味)

另外留意返,餐廳設最低消費,每人一款食物或飲品💁🏻‍♀️

———
»»————- ☟☟ ————-««

HeSheEat (銅鑼灣)

🍴 餐廳地址:

#153foodie西式
#153foodie甜品
2022-08-06
檸檬忌廉班戟卷
日本牛乳刨冰(朱古力 / OREO 味)
2022-08-03 61 浏览
係銅鑼灣買完嘢,都想食餐好💕見到哩一度嘅環境都幾闊落,而且都幾旺人,所以就嚟試下。🐮烤紐西蘭肉眼扒燒汁配上薯條$168 Grilled New Zealand Rib Eye Steak with Gravy佢嘅搭配幾豐富👍除咗有大大塊嘅牛扒之外,仲有香脆嘅薯條,同埋沙律,所以食落去夠曬營養。牛扒煎得啱啱好,🥩薄身嘅口感更佳。🍄黑松露雜菌春雞燴意大利飯$98Spring chicken and veggie risotto雞肉份量比我想像中大,性價比好高!🐤食落去都好香,而且雞肉軟滑,🍚加上意大利飯好有口感。🍵宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟$108Uji Matcha Black Sesame Souffle Pancake濃郁嘅抹茶味,🥞更加有少少黑芝麻忌廉,所以兩者混合起身,既有茶香,又有黑芝麻香,口感唔錯❣️

🐮烤紐西蘭肉眼扒燒汁配上薯條$168

🍄黑松露雜菌春雞燴意大利飯$98

🍵宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟$108
2022-08-02 44 浏览
夜晚食完飯九點鐘想食個甜品 就諗起sogo附近有呢間HeSheEat 就即刻上去問下仲有冇得食 好彩仲未收😆⭐️厚焗鬆餅 岩鹽焦糖配雲呢拿雪糕⭐️厚焗鬆餅 焗到外微脆內軟 有濃濃蛋香加埋鮮牛油 滿滿牛油香岩鹽焦糖醬 似拖肥味 味道唔太甜 楓糖清香甜 雲呢拿雪糕正正常常但配搭雪糕食 冰火交融都幾正嘅⭐️紫薯鮮奶⭐️忌廉厚滑 紫薯味略淡 奶味較特出⭐️朱古力咖啡⭐️比例都唔錯 奶泡唔算厚 味道正常總結💫甜品味道都唔錯 飲品普通環境半開放式 正常普通服務唔錯 態度幾好 價錢可以
夜晚食完飯九點鐘想食個甜品

總結💫甜品味道都唔錯 飲品普通
環境半開放式 正常普通
服務唔錯 態度幾好 價錢可以
2022-07-31 57 浏览
- HeSheEat最出名係佢啲甜品(鬆餅/梳乎厘/刨冰),另外仲有意粉&其他輕食 (可惜旺角嗰間執咗,但係荃灣仲有分店!)🥞Peanut butter chocolate banana hotcake with almond ice cream 朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配杏仁雪糕 💰56 個名好長😹朱古力醬同花生醬係另上嘅~ 厚實嘅熱鬆餅配凍雪糕好正,鬆餅唔會太甜,兩個人share都得,性價比高😌👍🏼
朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配杏仁雪糕
🥞Peanut butter chocolate banana hotcake with almond ice cream 朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配杏仁雪糕 💰56 [4/5]
個名好長😹
朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配杏仁雪糕
2022-07-30 68 浏览
🍽 Grilled New Zealand Rib Eye (Medium) + Spring Chicken Risotto + Avocado Milkshake + Uji Matcha Souffle Pancake 😋 今日同朋友約咗係cwb行街,dinner就一并揀番同一區~呢間Hesheeat係正地鐵站對面,交通上好方便!🥢 Grilled New Zealand Rib Eye (Medium) $168今次嗌咗五成熟嘅牛扒,有埋薯條比我地。牛扒肉質厚實,配上醬汁更顯風味。而薯條都脆脆地,分量亦都足夠比兩個人share,好抵食!🥢Spring Chicken Risotto $98諗住叫個飯試下先,今次就叫左黑松露雜菌春鷄燴意大利飯。鷄肉大塊,亦都食道好濃厚嘅黑松露味,再加上雜菌的點綴,實在不容錯過!Avocado Milkshake (+$30)跟餐加30蚊即可加配一杯野飲,今次我地就揀咗呢隻牛油果奶昔。味道清甜爽口,唔會覺得濟,會介紹所有🥑fans都試下!🥢 Uji Matcha Souffle Pancake $108抹茶味濃厚,又有黑芝麻cream同紅豆點綴,口

🥢Spring Chicken Risotto $98

Avocado Milkshake (+$30)

抹茶味濃厚,又有黑芝麻cream同紅豆點綴,口感十分豐富~

💰$444
2022-07-29 70 浏览
同朋友仔行銅鑼灣諗唔到食乜,一枱頭見到大大個招牌燈幾吸引,再望下openrice幾多食評就衝入咗去😂😂🐷烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁(配薯條) $168牛扒有得揀5成7成,我揀咗5成。有沙律菜同薯條做配菜成件事豐富咗,沙律菜有醋一齊食好開胃薯條都好脆😻個牛牛切開有啲生,似3成多啲,好彩平日我食開3成所以都ok,如果唔食得咁生嘅朋友仔要注意喇~牛扒唔靭少筋,依個價錢合格✅🐷黑松露雜菌春雞燴意大利飯 $98春雞份量好足!一髀一胸每件都有手掌心size咁大🍗risotto好有菇味但黑松露可以重手啲就正啲喇~🐷宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $108依個班戟好多配料好有誠意😚有紅豆、抹茶醬、丸子、蕨餅、芝士脆脆、黑芝麻cream🐽班戟有蛋糕質感軟綿綿☁️配合埋每一啖唔同嘅配料超滿足😻🐷牛油果奶昔 跟餐+$30好creamy嘅奶昔,帶少少冰感🍦入口有牛油果嘅清新🍃 好似食緊成舊好熟嘅牛油果🥑感覺冇加好多糖啱晒我唔鍾意咁甜🐽整體覺得甜品同埋奶昔好有驚喜想encore,主食嘅話就不過不失啦🙈環境 🐖🐖🐖 3/5食物質素🐖🐖🐖🐽 3.5/5店員態度🐖🐖🐖🐖 4/5HeSheEat📍銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地

🐷烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁(配薯條) $168

店員態度🐖🐖🐖🐖 4/5

HeSheEat
📍銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖
2022-07-28 62 浏览
今次同朋友去咗食一間喺銅鑼灣都幾出名嘅餐廳。呢間餐廳就係HeSheEat啦,相信行開銅鑼灣都一定對呢間餐廳唔陌生。今次我就約咗同朋友食佢嘅晚餐。首先同大家介紹嘅係燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯,我覺得佢嘅份量都幾充足。鰻魚夠大條,而且食落都好新鮮滑蛋蓋飯嘅份量都夠多。之後想講嘅係佢嘅鮮魷魚火辣墨魚汁意粉,我自己覺得呢款意粉都幾有特色。真係食落就知佢用嘅墨汁係真材實料,食完一啖意粉,成個口都係墨汁架。至於喺burger 方面我就想介紹下個三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡,就咁睇其實我覺得個賣相夠晒靚,而食落果然同睇落一樣咁正。大蘑菇咬落夠juicy,芝士效果夠邪惡,牛肉口感夠扎實。最後就想介紹下個甜品朱古力三重奏,呢款甜品分別有朱古力慕絲蛋糕、朱古力心太軟同埋凍朱古力特飲。我自己覺得呢個配搭真係唔錯,啱晒鍾意食朱古力嘅人。誠意推介大家嚟呢間餐廳享用晚餐。
2022-07-27 47 浏览
今次又來到he she eat, 銅鑼灣分站位於鬧市中,餐廳的裝修簡約時尚,今次被安排坐卡位,坐得舒適又有私人空間。單骨蜜糖芥末雞翼$45外表香脆,甜甜的,雞肉香滑,單骨雞翼方便吃,喜歡辣的可以選水牛雞翼,份量也頗多,很抵吃。火辣墨魚汁意粉 $88朋友很喜歡這道意粉,魷魚很淋,墨汁沒有腥味, 辣味也適中,意粉也很彈牙。三重芝士大蘑菇松露漢堡 配田園沙律$95三重芝士,邪惡香濃。漢堡扒煮得剛好,不會很乾,配上大啡菇,更juicy。入口有松露的幽香,沙律菜是火箭菜,很喜歡火箭菜獨有的香味,配上酸酸甜甜的黑醋汁,很是開胃。宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $108梳乎厘共有四款口味,價錢也相對便宜。空氣感十足,抹茶甜度剛好,忌廉香濃幼滑,與紅豆最為匹配。芝麻忌廉,充滿芝麻味道,白玉及蕨餅,煙煙韌韌的,增加口感。整體來說,食物味道不錯,價錢也合理,下次會再來!

單骨蜜糖芥末雞翼$45

火辣墨魚汁意粉 $88

三重芝士大蘑菇松露漢堡 配田園沙律$95

宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $108
梳乎厘共有四款口味,價錢也相對便宜。

整體來說,食物味道不錯,價錢也合理,下次會再來!
銅鑼灣地帶最旺的角落一定要數這間西餐甜品餐廳。之前吃過這間的Souffle Pancake留下好感,但原來Dinner熱食西餐的質素也很不錯,而且在銅鑼灣鬧市地段,定價也算親民不離地。難怪平日Dinner Time也人頭湧湧呢!蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片 $85本身已經是牛油果Fans,所以絕對不會錯過有牛油果作材料的菜式。清新Juicy的蕃茄與淡然油潤的牛油果是天作之合,蟹肉份量亦足夠,蟹籽與墨西哥脆片同樣卜卜脆,無論是味道和口感都很出色,正好是炎炎夏日刺激食慾的一道前菜。黑松露雜菌春雞燴意大利飯 $98燒春雞有雞脾和雞胸,外皮微脆並帶惹味的微辣,而且啖啖肉又Juicy,連厚身雞胸也不例外,值得一讚。黑松露雜菌意大利飯也很Creamy邪惡,黑松露味道突出,與雜菌Perfect Match,略嫌意大利飯煮得有一點點太軟,吃開硬飯就覺得少了點嚼勁。白菌煙腩肉溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵 $85初時以為是Carbonara的同類,但實際上只有Sauce的味道相似,但Texture不是Creamy,比較像濃湯汁。意大利麵也不是一般的圓麵,而是像伊麵般呈扁幼身淡黃色,口感較軟滑。整體平凡中又有

蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片 $85

黑松露雜菌春雞燴意大利飯 $98

白菌煙腩肉溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵 $85
初時以為是Carbonara的同類,但實際上只有Sauce的味道相似,但Texture不是Creamy,比較像濃湯汁。意大利麵也不是一般的圓麵,而是像伊麵般呈扁幼身淡黃色,口感較軟滑。整體平凡中又有驚喜,味道也不錯。

宇治金時厚焗鬆餅 $60
Souffle Pancake就吃得多,初見厚焗鬆餅覺得新奇有趣,即刻一試,結果令人滿意。即叫即製,一切開就有陣陣熱煙飄散出來。主角比Souffle Pancake紮實棉密,但仍然是鬆軟Fluffy的,也有淡淡的蛋香。上面冰凍的抹茶雪糕在熱烘烘的Pancake上緩緩溶化,味道微甘苦,與其他甜度適中的配料如紅豆、白玉、黑糖和蕨餅配搭在一起,再加上一點點黑糖漿,每一口都是幸福滋味。
2022-07-23 49 浏览
好早到所以未有客,招呼嘅姐姐已經無打招呼,無講嘢.個餐牌又舊又污糟,唔係好想掂.價錢以銅鑼灣來講ok,坐位靠窗可睇街景。叫咗個虎蝦意粉,味道ok,好重菇味. 嘢飲叫咗iced mocha. 杯係用即棄膠杯而且送過嚟時一句都冇講,就咁掉咗喺枱, mocha 完全無咖啡味。俾錢時店員黑面,多謝都無句,反而係找錢時我同佢講咗句唔該。呢間餐廳review 一直好好,試過後覺得還可以但如無必要應該唔會再去。
2022-07-15 60 浏览
到銅鑼灣要去這間食飯及甜品,晚餐可以單点也可点套餐加$38加特飲。單骨水牛城雞翼,單骨雞翼食時非常方便,雞翼炸到脆卜卜後,加入醬汁,酸酸辣辣,很冶味。鮮蜆意大利飯,海蜆很新鮮,大大隻,意大利飯的汁很香甜,有濃香的牛油及蜆的鮮味,好好味。宇治抹茶黑芝麻梳乎里班戟,抹茶配紅豆一向都是絕配,再加黑芝麻雪糕,紅豆軟綿綿,芝麻雪糕香濃,而梳乎里班戟鬆軟,蛋香味濃,非常好味。檸檬柚子冰,酸酸甜甜,很醒胃。荔枝梳打特飲,很香荔枝味,少少甜,很清涼。

檸檬柚子冰,酸酸甜甜,很醒胃。
荔枝梳打特飲,很香荔枝味,少少甜,很清涼。
2022-07-15 1311 浏览
今晚同我的他去Cafe食dinner偽文青一下🤣嚟到呢間甜品好出色嘅HeSheEat,我之前食咗幾次,都覺得好味又抵食,所以帶他嚟😚首先點個我最愛嘅milkshake,香蕉拖肥奶昔$40。超香濃又新鮮嘅香蕉味,再加上甜甜拖肥,面層再加一大pat cream,實在太滿足🥰叫得呢個奶昔,對體重都真睇豁咗出去🤣我的他點了佢喜愛的沖繩黑糖菠蘿沙冰$40。我當然有偷飲🤣好清新嘅菠蘿味,好冰涼,好啱呢個天氣😚炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯$88。塊豬扒好有厚度,但炸得好鬆化,一啲都唔會硬崩崩,配埋個汁真係好匹配👍蛋又好夠滑,加上濕濕嘅紅飯,令我哋好開胃🤩仲有清新沙律菜,正😄三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律$95+薯條$10。超厚牛肉漢堡,非常香濃牛味,加上夠晒juicy,個包嘅皮好有特色,係似豬仔包口感,脆得嚟有啲煙韌口感,我倆都好鍾意❤️加上黑松露醬,好味得嚟個burger即時升格了🤣楓樹糖漿梳乎厘班戟$78+士多啤梨味雪糕$12。嚟到期待嘅甜品時間,呢度嘅pancake充滿質感,面層有煙韌感覺,內裡係空氣感,加上超香濃嘅楓糖漿,整體食落嘅感覺係好鬆軟🤤超級幸福🥰不得不讚嘅係,士多啤梨味雪糕係充

楓樹糖漿梳乎厘班戟$78+士多啤梨味雪糕$12。嚟到期待嘅甜品時間,呢度嘅pancake充滿質感,面層有煙韌感覺,內裡係空氣感,加上超香濃嘅楓糖漿,整體食落嘅感覺係好鬆軟🤤超級幸福🥰不得不讚嘅係,士多啤梨味雪糕係充滿新鮮士多啤梨味,絕對唔係糖精味,讚👍

埋單每位都係$200,都係抵食之選👍👍
2022-06-27
$199.5 (晚餐)
🔖 HeSheEat 係一間人氣甜品店,除左有唔同嘅招牌甜點之外,店亦提供各式各樣嘅義大利粉同其他輕食、熟食,今日嚟到銅鑼灣分店試試佢地嘅甜品飲品。 💬 日本牛乳刨冰 (荔枝乳酪)$56呢個刨冰一嚟到周圍出晒白煙,煙霧彌漫,好壯觀打卡一流,而份量偏少,但係味道還好,表面充滿牛奶嘅香味,而牛奶刨冰底下充滿咗荔枝乳酪,混合埋一口食落去,軟綿綿刨冰帶住荔枝嘅甜味同埋乳酪嘅酸味,簡直絕配。 💬 朱古力咖啡沙冰 $40沙冰上面有朱古力cream,香滑香濃,cream下有咖啡味嘅沙冰,令到成杯嘅沙冰味道昇華,由平平無奇嘅沙冰變成開濃郁嘅朱古力咖啡drink,令到平時唔飲咖啡嘅我都愛上。💬 芝士奶蓋芒果紅茶 $42佢哋嘅紅茶茶味濃郁,紅茶上面有芒果果肉,混合埋佢哋自家制嘅芝士奶蓋,又有果酸味又有甜味又有紅茶嘅苦澀味,絕對係一個完美的配搭,芝士奶蓋更加令到紅茶個口感綿滑。

💬 日本牛乳刨冰 (荔枝乳酪)$56

💬 朱古力咖啡沙冰 $40