2022-10-23 1211 浏览
今晚七時多才在銅鑼灣完成工作,餓得沒氣力。抬頭一望見到此餐廳,想起曾在那裏用餐,感覺不錯,便邀同事一同去晚餐。❣️ 蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士 $58微辣的蒜香辣椒蕃茄,蕃茄味道濃郁,帶來微酸辣的風味。大蝦爽口,配上脆口的蒜蓉多士,是一道開胃的前菜。❣️ 燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯 $98整條燒鰻魚肥美油潤,肉質軟嫩又不失嚼勁。鰻魚醬汁香甜,鰻魚肉完全入味,亦飄散出鰻魚香氣。灑上和風紫菜,味道更添層次。 滑蛋富蛋香,配搭微酸帶甜的意式紅飯, 整體味道不錯!伴隨的新鮮沙律菜加添了黑醋,口感清新。❣️ 牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律 $118原隻春雞即叫即燒,下單時店員提醒要等候約三十分鐘。來到時香氣飄逸,原隻春雞已切開四份,享用時非常方便。 雞肉肉嫩皮香,肉質嫩滑多汁, 肉香十足。蘸點醬汁更惹味。日式薯仔沙律薯仔幼滑,添入清爽洋蔥,口感富層次。❣️ 朱古力梳乎厘班㦸(含橙酒) $98梳乎厘班㦸亦是即叫即製,需時三十分鐘。賣相賞心悅目。淋上含橙酒的糖漿後切開,朱古力醬傾瀉下來。班㦸口感鬆軟及香滑,蛋香十足。朱古力甜度適中,不會過膩。含橙酒的糖漿,加上新鮮橙肉,還配上橙皮,味道突出。🍹 荔枝梳打特飲 $4
❣️ 蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士 $58
蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士
❣️ 燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯 $98
燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯
灑上和風紫菜,味道更添層次。
滑蛋富蛋香,配搭微酸帶甜的意式紅飯, 整體味道不錯!
伴隨的新鮮沙律菜加添了黑醋,口感清新。
❣️ 牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律 $118
牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律
雞肉肉嫩皮香,肉質嫩滑多汁, 肉香十足。
蘸點醬汁更惹味。
日式薯仔沙律薯仔幼滑,添入清爽洋蔥,口感富層次。
❣️ 朱古力梳乎厘班㦸(含橙酒) $98
朱古力梳乎厘班㦸(含橙酒)
🍹 荔枝梳打特飲 $46
荔枝梳打特飲
富清甜荔枝果香味道的梳打,還有粒粒荔枝果肉在內,味道清新怡人。

🍹 紫薯鮮奶(熱)大 $36
紫薯鮮奶(熱)大
粉紫色的紫薯鮮奶色澤迷人。嚐到幼滑的鮮奶味道和濃厚的紫薯甜味,口感細膩;亦帶出淡淡的紫薯香氣。
2022-10-17
蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士
燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯
牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律
朱古力梳乎厘班㦸(含橙酒)
荔枝梳打特飲
紫薯鮮奶(熱)大
2022-10-21 849 浏览
HeSheEat未算稱得上是飯堂的程度,但每次經過銅鑼灣地帶附近,都會幾回味他的食物,而今次剛好為晚餐覓食嘅時候經過,咁就「機會嚟喇飛雲啦」:)喜歡的其中一個原因,是因為他們會不定期更新餐牌,每次隔少少時間來到,又加入了新元素,好像今次被吸引到的新系列之一宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟,以鹹食咗嗌了烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁及炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯。忍不住都要講一講他的新特飲檸檬柚子沙冰非常的清新,甜酸度控制得剛好,沙冰亦做得非常幼滑。烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁真的不誇張,近排吃過其中一間最好吃的牛扒,重點是這段時間去過不同餐廳食比較貴價的牛扒,都沒有這一塊來得這麼肉嫩多汁,他們亦做到cafe比較少做到的真正七成熟,熟之餘有少少部分依然帶有血水,所以咬落肉汁澎湃,牛味亦都充足,再加上表面已經煎香鎖住肉汁,真正做到皮脆肉軟,好味!炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯叫咗先記得原來之前已經試過這款招牌菜,但好你就冇問題啦!炸漿做得薄身而且脆口,好好包住了肥瘦適中的豬扒肉及其油脂,再配合鹹鹹甜甜的餐廳自家製豬扒醬,份外惹味。紅飯真的貼近意大利做法,依然保留咬口,但飯味比普通白飯更加香濃,配合蛋包增加濕潤。宇治抹

烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁

宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟

本身的梳乎厘班戟已經帶著濃濃的蛋香,鬆軟得來有一定質感,個人非常喜歡其口感。更加驚喜的是伴隨的宇治抹茶黑芝麻醬,非常香濃的抹茶香,但卻少了抹茶的苦澀味,作為甜品的醬料更加適合,黑芝麻就帶來後繼的餘香,配襯底醬芝士的濃滑鹹香,帶來驚喜!
2022-10-10
2022-10-18 88 浏览
今日約左舊同事食飯,我們選的這間Cafe,隔住玻璃窗望住電車路,別有一番景致。我們點了2個lunch set+1款招牌梳乎厘:烤雞肉黑松露忌廉扁意粉:雞肉嫩滑,意粉唔會太冧烤紐西蘭肉眼牛扒配薯條:牛扒好大塊,肉質唔韌宇治抺茶黑芝麻梳乎厘班戟:空氣感少,唔會太快塌下來,可以慢慢影相😅
我們點了2個lunch set+1款招牌梳乎厘:

烤雞肉黑松露忌廉扁意粉:雞肉嫩滑,意粉唔會太冧

烤紐西蘭肉眼牛扒配薯條:牛扒好大塊,肉質唔韌

2022-10-07
2022-10-17 53 浏览
HeSheEat 久不久會有些期間限定,最近有Oreo主題的甜品,Oreo 粉絲可以試一試!檸檬柚子沙冰沙冰細綿軟滑,檸檬的酸味中和了柚子蜜的甜味,整杯嘗起來清爽冰涼,十分解渴!Oreo奶昔奶香十足,啖啖Oreo餅乾,不會太甜,不錯!蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片份量十足的牛油果,油潤的牛油果配上清爽的蕃茄粒,加上份量不少的蟹肉,與墨西哥脆片同吃,鮮美清新!單骨蜜糖芥末雞翼單骨雞翼炸得香脆,上面淋上蜜糖芥末醬,甜中帶辛,香脆惹味!墨魚汁大蝦扁意粉意粉味道清爽,炒得乾身,鑊氣不錯,推薦不喜歡食醬汁的朋友!牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律需要等待30分鐘的主菜,而上桌亦覺得值得等候!外皮金黃微脆,皮下沒有多餘脂肪,雞肉滑嫩多汁,十分出色!楓樹糖漿梳乎厘班戟蛋香味濃,班戟鬆軟輕盈,配上香甜楓糖,是一個吃飽了也能輕易KO的甜品~每次來也是大滿足,真希望夏日限定的檸檬柚子沙冰可以長駐呢!
HeSheEat 久不久會有些期間限定,
最近有Oreo主題的甜品,Oreo 粉絲可以試一試!
檸檬柚子沙冰
沙冰細綿軟滑,檸檬的酸味中和了柚子蜜的甜味,
整杯嘗起來清爽冰涼,十分解渴!
Oreo奶昔
奶香十足,啖啖Oreo餅乾,不會太甜,不錯!
蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片
份量十足的牛油果,油潤的牛油果配上清爽的蕃茄粒,
加上份量不少的蟹肉,與墨西哥脆片同吃,鮮美清新!
單骨蜜糖芥末雞翼
單骨雞翼炸得香脆,上面淋上蜜糖芥末醬,
甜中帶辛,香脆惹味!
墨魚汁大蝦扁意粉
意粉味道清爽,炒得乾身,鑊氣不錯,
推薦不喜歡食醬汁的朋友!
牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律
需要等待30分鐘的主菜,而上桌亦覺得值得等候!
外皮金黃微脆,皮下沒有多餘脂肪,雞肉滑嫩多汁,
十分出色!
楓樹糖漿梳乎厘班戟
蛋香味濃,班戟鬆軟輕盈,配上香甜楓糖,
是一個吃飽了也能輕易KO的甜品

每次來也是大滿足,真希望夏日限定的檸檬柚子沙冰可以長駐呢!
2022-10-16 190 浏览
𝙃𝙚𝙎𝙝𝙚𝙀𝙖𝙩👄 烤羊西冷扒配芥末薯蓉💲1️⃣3️⃣8️⃣圖文不符 完全唔係嗰回事 個羊扒起碼有七成熟 好硬 韌都好似𡁻香口膠咁 佢灑左啲粗鹽做裝飾 但係就令到舊肉好鹹 同埋個薯蓉偏嚡身 好似即沖薯蓉既質地 味道都好一般🥲黑松露雜菌春雞燴意大利飯💲9️⃣8️⃣松露味偏淡 個飯都幾稀 唔係意大利燴飯嘅口感 但個雞髀幾好食🍗 雖然個雞胸係有少少嚡 但整體味道都唔錯燕麥乳酸奶昔🥛💲3️⃣8️⃣呢個係同行既朋友同小編都一致認同係最好飲既奶昔😍 酸酸地好開胃 加上燕麥粒令到口感好好 唔會好膩同好甜 聽個名就已經覺得好健康 呢個真係要試吓👍🏻香蕉拖肥奶昔💲3️⃣8️⃣香蕉味幾重🍌 唔係好飲到拖肥味 但唔會好甜 加埋上面啲cream真係邪惡到一個點 不過咁樣先至正整體黎講 比較推薦奶昔😍 主食有少少失色😢 原本想試埋個pancake 可惜當日已經賣晒 唯有下次先去試啦😭<><> <><> <><> <><> <><> <><>味道:👍🏻👍🏻環
𝙃𝙚𝙎𝙝𝙚𝙀𝙖𝙩👄

推介:👍🏻👍🏻
🍴HeSheEat
📍 銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖
<><> <><> <><> <><> <><> <><>
Hesheit 係一間平民版嘅西餐廳,由起初做甜品起家到而家發展成新派嘅西餐廳,依然係咁好食!不過近年佢多咗好多競爭對手,大家選擇多咗自然小左來食,見佢近排轉左餐單,今次決定返嚟食返食一次,睇吓佢個水準會唔會同以前一樣先😌是日餐湯南瓜湯做到好杰身,好濃厚,加埋忌廉令到佢濃厚得來帶點滑口,幾好飲!呢個都算係佢個招牌菜式!特別在個意粉係用蛋漿去製作,所以食落去個口感呢係會比起意粉再煙靭啲,配埋個濃烈既蛋汁和炒香咗嘅煙肉,好好食!呢個卡邦尼意粉這製作方式比較少有,係一個幾獨特嘅口感!烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁薯條炸到好香脆,肉眼牛扒既肉質好肥美,肉汁飽滿,略嫌佢煮得有少少熟,如果五成熟就再好食啲,Hesheit係鬧市中一個小清新嘅地方同朋友小聚嘅美食勝地💖

南瓜湯

卡邦尼意粉
烤焗西蘭肉眼牛扒配燒汁
  • 烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁
2022-10-12 43 浏览
甜品時間🥞•朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕賣相吸引 厚焗鬆餅好軟綿綿 配埋朱古力花生醬一齊食 真心唔錯好食🧡又唔會太甜 而且脆脆焦糖鋪滿香蕉面 再沾埋杏仁雪糕一齊食 幸福大滿足
甜品時間🥞
•朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕
賣相吸引 厚焗鬆餅好軟綿綿
配埋朱古力花生醬一齊食 真心唔錯好食🧡
又唔會太甜 而且脆脆焦糖鋪滿香蕉面
再沾埋杏仁雪糕一齊食 幸福大滿足

2022-10-11 58 浏览
今日同朋友行行下銅鑼灣地帶留意到呢間樓上餐廳~個陣都幾多人排隊,一於就試試佢🥳楓樹糖漿梳乎厘pancake $78個梳乎厘好鬆厚 配埋好重果香得嚟又唔甜嘅楓樹糖漿,每一啖都好滿足~大蝦蕃茄燴扁意粉呢款大蝦蕃茄燴扁意粉整體唔錯!蕃茄汁一啲都唔酸!酸甜適中,而且意粉煮嘅時間啱啱好,軟硬適中亦都好掛汁~牛扒蕃茄燴意大利飯呢款就一般般,啲飯都偏硬,牛扒亦大多數有筋,建議嘗試其他菜式個陣餐廳好多人,坐坐下要同人搭枱有啲突然,好彩係都就嚟食完~建議少人嘅時候去食,坐都會再闊落同舒服啲!

楓樹糖漿梳乎厘pancake $78

大蝦蕃茄燴扁意粉

牛扒蕃茄燴意大利飯

楓樹糖漿梳乎厘pancake
大蝦蕃茄燴扁意粉
2022-09-21
楓樹糖漿梳乎厘pancake
2022-10-10 51 浏览
很久都沒有來過,今天放工跟同事經過,想著重拾當年的味道,便拉著同事一起吃晚飯。牛油果蟹肉凱撒沙律凱撒沙律吃得多,但配牛油果蟹肉第一次嘗,沙律菜新鮮爽口,牛油果肉淡黃綠色,口感柔軟,綿密,滑膩,很像乳酪,蟹肉份量多,咸咸的又鮮味,還有不少得的沙律醬,清爽又滋味。單骨蜜糖芥末雞翼每隻雞翼都沾滿醬汁,單骨入口更方便,芥辣醬本身含些微微醋調味及刺激,剛好平衡蜜糖的甜美,恰巧到位,好吃得停不了口。黑松露雜菌春雞燴意大利飯黑松露獨特濃郁的香味陣陣地瓢著,大半隻的春雞,肉質細膩柔軟,吃起來也不會乾柴,鮮嫰又多汁,意大利飯吸滿湯汁的米粒,粒粒晶瑩飽滿,外軟內硬,一半米原始的味道,一半食材配料的味道,領悟了意大利飯的靈魂。檸檬忌廉班戟卷漂亮又精美的擺盤,班戟上襯托著焦糖脆脆及焦糖醬,入口甜甜的又飄著檸檬香,蛋香味亦濃,配搭冰冷雪糕一起吃,別有一番滋味。朱古力梳乎厘班戟梳乎厘軟軟彈彈,口感輕柔,空氣感十足,而且蛋漿調配得宜,滿滿的朱古力醬,朱古力味濃但仍能吃得到蛋味濃郁,配搭橙酒及鮮橙,清爽而不膩,清涼感十足,炎炎夏日必吃。牛油果奶昔很特別的一款飲品,不甜但奶味很足,加上有牛油果,奶油感很重,冰冰的,很滋

牛油果蟹肉凱撒沙律
凱撒沙律吃得多,但配牛油果蟹肉第一次嘗,

單骨蜜糖芥末雞翼

黑松露雜菌春雞燴意大利飯

檸檬忌廉班戟卷

朱古力梳乎厘班戟

牛油果奶昔
很特別的一款飲品,不甜但奶味很足,加上有牛油果,奶油感很重,冰冰的,很滋味。

凍朱古力鮮奶
濃濃的朱古力味,還有忌廉,也不會太甜。

一間餐廳滿足了所有願望,咸的甜的都一樣出色,多年水準亦不變,實屬難得呀!
經濟實惠之《高質西餐廳》今晚同鋼琴老師既太太補祝生日飯,He She Eat係無得Book位,要Walkin,而且限時90mins,由於有人遲到關係,我地本身6:15pm已經到左,個陣係唔洗等位,結果6:40pm先人齊,因為已經人多,所以我地等到7:00pm先入左,真心He She Eat真係經濟又實惠既西餐,我地5個人,叫左以下野食,黑松露薯條$52香辣柚子大蝦沙津$78烤羊西冷配芥末薯蓉$148烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁$228香煎比目魚伴蜜糖芥末薯仔$138煎三文魚扒意大利麵$95炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯$88楓樹糖漿梳乎厘班戟$78OREO白朱古力曲奇梳乎厘班戟$88抹茶鮮奶$40黑松露薯條:薯條好明顯係即炸,唔係炸定,薯條粗身同大條,薯條同黑松露醬份量都夠多,食哂薯條都仲有漿剩,黑松露醬超級香(我係黑松露控XD),香辣柚子大蝦沙津:個沙津汁酸酸甜甜,辣度我覺得岩岩好,大蝦同菜都好新鮮,烤羊西冷配芥末薯蓉:個羊西冷好夠淋,而且唔會覺得羶,我地叫揀咗5成熟,肉汁水份岩岩好,調味汁有提鮮作用,口感非常嫩口,肉味亦好濃郁,至於薯蓉好細滑,口感薯味都好香,烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁:
經濟實惠之《高質西餐廳》

炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯$88
楓樹糖漿梳乎厘班戟$78
OREO白朱古力曲奇梳乎厘班戟$88
抹茶鮮奶$40

烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁:牛扒我地叫左5成熟,不過黎到我覺得其實可以6-7成,5成有d生,味道適中,上嘛特製燒烤汁突顯出西冷牛味,

香煎比目魚伴蜜糖芥末薯仔:比目魚好滑口,煎得好香,而且比目魚比我想像中大舊,

煎三文魚扒意大利麵:三文魚扒煎得香口,而且都大件,配合嘛酸甜既蕃茄醬,食得好開胃,

炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯:豬扒真係好厚切,而且炸得好鬆化,口感超淋,個炸粉唔會到乾哂,加埋個汁真係好配,蛋夠哂滑,

楓樹糖漿梳乎厘班戟:pancake質感好正,軟軟淋淋的,口感十分煙韌,食落口有d空氣感,加嘛甜甜既楓糖漿,整體食落感覺係好鬆軟,

OREO白朱古力曲奇梳乎厘班戟:OREO曲奇不嬲好味唔洗講,就算配嘛白朱古力都唔會覺得好甜,

整體上都100分,員工服務都好有禮貌!我地5個人都食到勁飽!哈哈!
黑松露薯條
抹茶鮮奶
OREO白朱古力曲奇梳乎厘班戟
甜品
2022-10-09 34 浏览
【HeSheEat】———————————————————————————今日同屋企人去左銅鑼灣食晚飯 家姐話呢間餐廳已經同姐夫試過好幾次 好有水準 所以一定要試下溫馨提示:OpenRice無得book位架 限時1.5個鐘 想假日去既話建議等齊人先好埋位啊🥗|香辣柚子大蝦沙律|HK$78頭菜方面揀左大蝦沙律 份量足夠 辣既程度剛剛好值得一提係佢既柚子切到一條條 酸酸甜甜既感覺非常開胃🍟|黑松露薯條|HK$52薯條炸得好脆 醬汁方面係餐廳提供既蛋黃黑松露醬 味道相當夾不過要留意既係薯條份量都唔小 建議如果係兩個人黎食既就選擇其他小食啦🐟|香煎比目魚蜜糖芥末薯仔|HK$148比目魚煎得好軟熟 配埋蜜糖芥末醬 感覺更加入味🥩|烤羊西冷配芥末薯蓉|HK$148連我阿媽呢個平時唔讚人既女人都話好食 就知道真係烤得好好唔會太熟亦唔會太生  配合埋小小薯蓉  令羊既羶味唔會好重 🥩|烤美國肉眼牛扒配燒汁 (配薯條)|HK$228落單時叫5成熟 果然黎到都係剛剛好 而且份量真係好大塊 食落肉味好重 鐘意品嘗牛扒味既朋友一定會喜歡 🍝|煎三文魚扒意粉|HK$95三文魚扒加上有小小焗茄汁醬既意粉 酸酸地適
【HeSheEat】

唔會太熟亦唔會太生  配合埋小小薯蓉  令羊既羶味唔會好重

🥩|烤美國肉眼牛扒配燒汁 (配薯條)|HK$228
落單時叫5成熟 果然黎到都係剛剛好

🍝|煎三文魚扒意粉|HK$95
三文魚扒加上有小小焗茄汁醬既意粉 酸酸地適合大人小朋友同老人家食

🍚|吉列豬排蛋炒飯|HK$88

🥞|楓樹糖獎梳乎厘班戟|HK$78
🥞|黑白朱古力Oreo梳乎厘班戟|HK$88
兩個班戟外相非常吸引
楓樹糖獎班戟比較重蛋味 食既時候加小小糖獎會更好味
而黑白朱古力Oreo班戟比較重朱古力味 分佈既朱古力味既份量都好平均
值得一讚係有好多Oreo餅乾碎 小朋友同大人都應該會好喜歡

餐廳環境:📸📸📸📸📸
服務質素:😊😊😊😊😊
食物味道:👅👅👅👅👅
性價比:💰💰💰💰消費 HK$1147/5人(連加一)(4成人1小童)

🏠 HeSheEat
📮 銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖
题外话/补充资料: 記得記得等齊人先入去啊!!!限時1.5小時架!!!
2022-10-08
  • 烤美國肉眼牛扒配燒汁 (配薯條),
  • 香煎比目魚蜜糖芥末薯仔,
  • 香辣柚子大蝦沙律,
  • 烤羊西冷配芥末薯蓉
  • 吉列豬排蛋炒飯
2022-10-07 46 浏览
位於銅鑼灣地鐵站E出口一出去對面的商場,銅鑼灣地帶二樓的別致西餐廳,門口處有搶眼霓虹燈招牌,環境舒適光亮,可在落地玻璃窗邊看到熱鬧的街景。🥞宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟$108集合了宇治抹茶甜品應有的配料,有紅豆🫘、白玉、抹茶蕨餅,梳乎厘大件夾鬆軟,班戟充滿蛋的香氣。🧀炸珍寶蟹棒&芝士年糕配日式蛋黃醬$48即叫即炸脆口小食,流心芝士的年糕與蟹棒外皮夠簿不會有粉漿感🍗黑松露雜菌春雞燴意大利飯$98香氣撲鼻的松露碎攪成醬汁烹調意大利飯,粒粒充滿松露味,燒春雞肉質柔嫩肉汁豐富🥩烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁(配薯條🍟)$168牛扒調味適中,配上香噴噴特製燒烤汁突顯牛味🥑牛油果奶昔$30(套餐加配價)充滿牛油果奶香的特飲,忌廉狀的沙冰令人涼快

🥞宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟$108

🧀炸珍寶蟹棒&芝士年糕配日式蛋黃醬$48
即叫即炸脆口小食,流心芝士的年糕與蟹棒外皮夠簿不會有粉漿感

🍗黑松露雜菌春雞燴意大利飯$98

🥩烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁(配薯條🍟)$168
牛扒調味適中,配上香噴噴特製燒烤汁突顯牛味

🥑牛油果奶昔$30(套餐加配價)
充滿牛油果奶香的特飲,忌廉狀的沙冰令人涼快
HeSheEat係我排名頭幾名既餐廳,因為佢無論前菜熱食甜品都有水準,以呢個價錢黎講CP值好高👍🏻👍🏻👍🏻❤️今日黎到銅鑼灣箭街,朋友問我想食咩即刻就答HeSheEat😆平日晚飯時間去到,都接近滿座餐牌選擇一如既往既多,仲有新出既❤️夏天特飲同埋❤️梳乎厘我地叫左其中一杯夏天特飲✨Cucumber Green Tea Slush好特別既配搭,第一次見所以叫左黎試下😆上到黎個顏色超靚係baby green,落左青瓜飲落好refreshing,甜甜地既奶味飲落有啲似棉花糖之後會飲到淡淡綠茶香🍵鐘意呢到既沙冰打得夠細飲落夠smooth👍🏻前菜我地叫左🥑Avocado, Tomato & Crab w/ Nachos我同朋友都鐘意食牛油果他他所以決定叫呢個😆牛油果夠熟食落夠軟夠滑,有淡淡牛油果獨有既香配埋清新既蕃茄唔會驚漏,仲有咸鮮既蟹肉蟹食落多左鮮味令味道更上一層樓🥰值得一提佢地既nachos單食已經好好食😋😋夠惹味又夠脆👍🏻配埋他他醬就更加無得頂❤️主食我地揀左Spring Chicken🍗一上枱已經望到春雞燒得好靚,金黃色而且大大隻😍食落去質素完全出乎我地既意料之中❤️通常燒雞食到比較厚肉既位都會

餐牌選擇一如既往既多,仲有新出既❤️夏天特飲同埋❤️梳乎厘
我地叫左其中一杯夏天特飲
✨Cucumber Green Tea Slush

好特別既配搭,第一次見所以叫左黎試下😆

我同朋友都鐘意食牛油果他他所以決定叫呢個😆
牛油果夠熟食落夠軟夠滑,有淡淡牛油果獨有既香

主食我地揀左Spring Chicken🍗
一上枱已經望到春雞燒得好靚,金黃色而且大大隻😍
食落去質素完全出乎我地既意料之中❤️通常燒雞食到比較厚肉既位都會柴,但呢到既燒春雞肉既厚度都頗一致,所以燒出黎既雞肉全部都一致地非常嫩十分滑

可以見到成隻雞都偏薄,所以可以易啲控制火喉,咬落肉質嫩滑,而且超級juicy,連雞胸位置都完全唔柴
雞髀位置就更加唔洗講超級軟嫩👍🏻👍🏻👍🏻非常有驚喜❤️

我地另外再叫左杯Yuzu Smoothie w/ green tea ice cream
柚子沙冰沒落奶飲落更加清新,但相對口感就無咁細滑
柚子味非常香,但唔會太甜,解膩一流
配綠茶雪糕比較預同見,但意外地夾,撈埋一齊有淡淡綠茶香,多左啲奶既成份飲落口感rich啲

甜品我地叫左Salted Caramel Hotcake
係我最最最鐘意既甜品🥰🥰🥰Hotcake賣相簡單得黎都非常吸引
搽完牛油成件hotcake閃令令超誘人🤤🤤🤤
切落去口感好厚實但因為夠moist,所以食落去口感好豐富

最重要配埋糖漿同埋海鹽焦糖,咸甜咸甜配上滿滿焦糖香,焦糖唔算好thick所以唔會膩,配埋凍冰冰既雪呢拿雪糕無論味道定口感都係一種享受😋
最後既重頭戲✨✨✨✨朱古力梳乎厘班戟配橙酒
上枱忍唔住哇一聲😍😍😍賣相非常ig-able
軟綿綿既梳乎厘班戟淋上非常十分多既朱古力醬,旁邊配埋橙酒漿😋
切開梳乎厘班戟非常軟綿,空氣感十足,朱古力醬唔甜但幾重朱古力香味👍🏻👍🏻質感好creamy唔會太厚食落去完全無負擔😝

就咁食已經夠好食,淋埋橙酒有淡淡橙香同埋微微酒香,味道上更為豐富,食落多左微微既酸同埋澀
無論口感同味道都非常之好👍🏻👍🏻👍🏻
2022-10-03 80 浏览
每次一出銅鑼灣地鐵站都會比佢哋嘅招牌吸引,於是趁有空閒就上去試一試。自已叫左單骨蜜糖芥末雞翼,雞肉肉質好Juicy嫩滑,加上蜜糖芥末,口感十足。另外仲叫咗個墨魚汁意粉,味道唔腥,意粉軟硬適中,值得推介!
2022-10-01 53 浏览
第一次嚟,見到個餐牌,樣樣都想叫。結果小吃,主菜,意粉,甜品都試咗,食物外貌特徵,份量適中,味道幾好,有水準,真心講樣樣都好掂,唔怪之得晚上9點幾仲有人排隊,一定會再去。