和多年不見中學同學再次相聚,彼此間的距離仿佛在這簡約舒適的空間裡被悄悄拉近。餐廳的環境溫馨而明亮,像是為重聚而設的舞台。每一張木質餐桌上都承載著久違的笑聲與回憶。香煎加拿大豬鞍扒拌焗香蜜糖薯仔,外脆內嫩,正如我們這些年來的成長——外表多了些堅強,內心依然保留著當年的純真。香煎比目魚配蜜糖芥末薯仔,魚肉細膩,入口即化,像我們之間那些細水長流的情誼,不需多言,卻一直都在。開心果燕麥latte 的堅果香氣瀰漫,讓人想起中學時一起窩在課室裡分享零食的午後。大家舉杯,輕聲說著「好久不見」,彼此的故事在咖啡香中慢慢展開。甜品時間,特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲抹茶和士多啤梨,層層疊疊,像我們共同經歷的歲月。抹茶的微苦與士多啤梨的酸甜,正如青春裡的歡笑與淚水,交織成難忘的回憶。大家邊品嚐,邊翻看舊相片,笑著回憶那些年一起追夢的日子。這一頓飯,不只是味蕾的盛宴,更是友情的延續。重聚的溫度,藏在每一道菜、每一口雪糕裡,讓人捨不得說再見。
2025-06-23
  • 特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲抹茶
2025-05-21 1699 浏览
近期銅鑼灣 Sogo 開始感謝祭,血拼過後既餓且累,正好需要找個地方休息一下。朋友建議選擇一間有美味甜品且環境舒適的餐廳,上網搜尋後,發現附近剛好有合適的選擇。餐廳位於商場二樓,採用半開放式設計,空間寬敞舒適。擁有大片落地玻璃窗視野開闊,可俯瞰 Sogo 一帶的繁華景色,讓人能在輕鬆的氛圍中好好享受美食與休憩時光。因為甜品的餐牌太吸引,我們幾乎決定了吃什麼甜品先,之後才決定選什麼主菜,簡直本末倒置。牛油果雞肉墨西哥卷配香辣蒜蓉蛋黃醬墨西哥卷有四件,件件飽滿,塞滿切條的雞肉, 酸酸甜甜 蕃茄莎莎,口感豐富 ,皮底煙韌帶嚼勁。雞肉經過輕烤,散發濃郁香氣,並帶有些許辣味。卷內塗上牛油果醬,令口感更加順滑順。如果想增添風味,可以淋上香辣蒜蓉蛋黃醬,帶來更多層次的味覺享受。此外,搭配新鮮沙律菜,佐以黑醋,既清新爽口,也增添豐富色彩。香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉熱騰騰的意粉上桌時,馥郁的黑松露香氣隨即瀰漫空氣中,令人垂涎。扁意粉質地彈牙,充分吸收了濃郁的忌廉醬汁,口感細膩順滑。黑松露的獨特風味與醬汁中淡淡的蒜香交織,搭配各式雜菌,還有外層微微焦香,內裡爽嫩彈牙的香煎帶子,豐富了整體口感,讓人忍不住一

香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉
扁意粉質地彈牙,充分吸收了濃郁的忌廉醬汁,口感細膩順滑。黑松露的獨特風味與醬汁中淡淡的蒜香交織,搭配各式雜菌,還有外層微微焦香,內裡爽嫩彈牙的香煎帶子,豐富了整體口感,讓人忍不住一口接一口。

燒原隻黑松露春雞配薯條
沙律菜配黑醋、即炸薯條、香噴噴燒春雞可謂鐵三角組合。
春雞經過精心烤製,金黃酥脆的外皮包裹著嫩滑多汁的雞肉,松露濃郁的香氣滲透至雞肉纖維,與微辣的調味交融,香口又惹味。炸薯條熱騰騰,外酥內軟,新鮮沙律菜佐以黑醋,增添清爽感,令這度菜更顯豐富又耐吃

草莓奶蓋strawberry cream soda
頂層士多啤梨製成的濃厚乳霜狀芝士奶蓋,微鹹又充滿奶香,當然唔少得淡淡的士多啤梨味,下層是清爽冰凍的梳打汽水,正好平衡了奶蓋的膩感,甜度適中,冰涼清新,紅粉夢幻。

特濃5.0牛乳軟雪糕芒果蜜柑芭菲
這款甜品層次分明,打卡一流。 用上日本5.0牛奶製成的軟雪糕,奶味濃鬱,香甜軟滑,灑上香脆杏仁片,增添堅果香脆口感。透明雪糕筒造形層次分明,新鮮蜜柑與甜酸芒果粒,交織出清新的果香。
搭配酥脆的手指餅碎與濃郁的芝士奶蓋,帶來醇厚的甜美滋味。
最底的濃厚芒果醬,更是畫龍點睛,酸甜交融,令人回味無窮。

士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕焗鬆餅
彷如厚版熱香餅,適合下午茶搭配咖啡享用。
鬆餅熱辣辣香鮮焗起,散發著蛋香與牛油香,質地有如雞蛋仔內層般鬆軟,吸滿糖漿和士多啤梨醬後,口中那股甜美滋味,令人愉悅。配搭配白色乳酪與士多啤梨啫哩作點綴,增添了視覺上的吸引力

朱古力咖啡沙冰
朱古力與咖啡比例恰到好處,味道濃郁而不過於甜,頂層的忌廉幼滑細緻,增添柔和口感,是不可或缺的重要點綴
朱古力咖啡沙冰

其實反過來思考,既然甜品已經確定,主菜不妨挑選能夠與之完美搭配的,為整頓餐點畫上美好的句點。

2025-05-07
2025-05-15 1438 浏览
銅鑼灣食肆多元化,中、西、日及東南亞菜等,一應俱全。這間咖啡店經常座無虛席,今午和朋友來午膳。餐廳半開放式,地方開揚,座位寬敞奶白色主調,給人休閑舒適感覺。餐牌上顯示多款精美菜式,主菜、小食、甜品、特飲等,顏色艷麗,非常吸引。“AIl Day Breakfast"全日早餐非常豐富,份量足夠二人食用。材料繁多:德國鮮肉腸、意大利煙腩肉、巴馬火腿、煎蛋、薯仔沙律、慢煮蕃茄、大蘑菇、炒BB菠菜、脆薯餅、迷你牛角包等。其中的肉腸、煙腩肉、火腿,甘香美味,口感十足,配上酥脆牛角包及太陽蛋,吃得滿足。“月見燒牛肉丼”燒牛肉外皮烤香,內裏粉嫩,肉質鬆軟兼富牛肉味,上面鋪上脆卜卜的蟹籽,口感更上一層樓。日本珍珠米飯加上日式甜豉油,份外綿軟香口。甜品:“石板街”配芝士雪糕賣相別緻,擺設富心思,仿如一件藝術品。圓錐形雪芭之上放上芝士雪糕球,外面鋪上朱古力粉,周圍圍上香蕉片,外形有如一座高塔。雪芭之內還有朱古力碎及蛋糕、日式蕨餅、棉花糖、脆米及果仁等,口感豐富。在雪芭淋上附設的朱古醬及煉奶,又是另一風味。“宇治抺茶巴菲”雪糕忌廉外面舖上扭紋抺茶粉,賣相精美,裏面有紅豆、白玉等,綿滑中帶質感,日本牛乳奶味濃郁

銅鑼灣食肆多元化,中、西、日及東南亞菜等,一應俱全。
這間咖啡店經常座無虛席,今午和朋友來午膳。
“AIl Day Breakfast"全日早餐
“月見燒牛肉丼”
甜品
“石板街”配芝士雪糕
“宇治抺茶巴菲”
雪糕忌廉外面舖上扭紋抺茶粉,賣相精美,裏面有紅豆、白玉等,綿滑中帶質感,日本牛乳奶味濃郁。
飲品:
“草莓奶蓋”
賣相鮮艷奪目,紅色的士多啤梨,浮在濃郁的鮮奶忌廉之上,下面是梳打。攪勻之後,酸甜奶滑,是夏日佳品。
這裏的菜式製作認真,美觀又美味,尤其是甜品和特飲,下次再來嚐其他美食。

全日早餐

月見燒牛肉丼

石板街(日本牛乳刨冰)

宇治抺茶巴菲

草莓奶蓋

全日早餐
月見燒牛肉丼
石板街(日本牛乳刨冰)
宇治抺茶巴菲
草莓奶蓋
2025-04-14 1133 浏览
今日收工後同朋友到銅鑼灣地帶夾公仔,見到有間裝修簡約乾淨的cafe,仲有好吸引嘅雪糕,就去試吓!餐廳座位寬敞,坐得很舒適,適合同朋友家人來聚餐。烤羊西冷扒配芥末薯蓉羊肉肉嫩多汁,羊味剛剛好,不會太臊,熟度也剛好!芥末為薯蓉增添一份風味,不會單調。也有足夠的新鮮沙律菜,健康好味的一份正餐!牛油果雞肉墨西哥卷配香辣蒜蓉蛋黃醬雞肉份量非常多,加上牛油果醬,令到雞肉更加柔嫩。香辣蒜蓉蛋黃醬非常適合重口味人士!整體配搭不錯👍🏻提拉米蘇牛奶咖啡必點飲品!賣相精緻可愛,手指餅和朱古力粉完全是提拉米蘇的重點。牛奶咖啡柔滑濃厚,味道也很足!朱古力麻糬疏乎厘班戟爆醬!麻糬!疏乎厘班戟!!一切開的時候,我和朋友都嚇親了,超級爆醬,可將朱古力醬流出來真是滿滿的幸福感。麻糬非常煙靭,配搭疏乎厘軟綿綿的,口感很好!北海道5.0牛乳軟雪糕芭菲5.0牛乳真的非常濃郁,雪糕幼滑,杯裝一層層的,視覺效果很美麗!藍莓芝士蛋糕味為雪糕增添一份層次!

烤羊西冷扒配芥末薯蓉

提拉米蘇牛奶咖啡

朱古力麻糬疏乎厘班戟

北海道5.0牛乳軟雪糕芭菲

4天前 0 浏览
晚餐時段嚟到銅鑼灣HESHEEAT,裝修簡潔帶點文青feel,燈光柔和令人放鬆。呢間西式咖啡店環境舒適,適合朋友聚會或情侶約會。我哋試咗幾道招牌菜,每款都令人口水直流,特別係佢哋嘅松露系列更係令人回味無窮。烤羊西冷扒配芥末薯蓉羊扒煎得外焦內嫩,入口帶陣陣香草味,肉質鮮嫩多汁。芥末薯蓉綿密細滑,微辣中帶少許酸香,完美襯托出羊肉嘅鮮美。燒春雞黑松露燴意大利飯意大利飯煙韌彈牙,吸收咗黑松露同春雞嘅精華,每一啖都濃郁芳香。春雞皮脆肉嫩,咬落去汁水四溢,口感層次豐富。松露蟹肉·牛油果·蕃茄莎莎配墨西哥餅墨西哥餅香脆可口,夾住新鮮蟹肉同牛油果,口感清爽不膩。松露香氣撲鼻,蕃茄莎莎酸甜開胃,整體搭配恰到好處。整體嚟講食物質素出色,味道層次分明,值得再訪品嚐其他菜式。
烤羊西冷扒配芥末薯蓉

燒春雞黑松露燴意大利飯

松露蟹肉·牛油果·蕃茄莎莎配墨西哥餅
整體嚟講食物質素出色,味道層次分明,值得再訪品嚐其他菜式。
昨晚喺銅鑼灣 HESHEEAT 食晚餐,環境裝修簡潔又充滿現代感,入到去就感受到輕鬆愜意嘅氣氛。燈光柔和、音樂輕輕流淌,令人完全投入呢個精緻嘅西式咖啡店。最吸引我嘅係佢哋嘅招牌飲品,每一杯都似一則小故事,帶住淡淡香氣同精妙層次,成為晚餐嘅點睛之筆,令整個夜晚更添非凡味道。松露蟹肉·牛油果·蕃茄莎莎配墨西哥餅墨西哥餅薄脆兼具彈性,包住啲牛油果同蟹肉,加上蕃茄莎莎嘅酸甜提味,同松露獨特香氣完美融合,每一口都俾人新鮮同驚喜感。燒春雞黑松露燴意大利飯燒得適中嘅春雞散發誘人煙燻味,與黑松露調出濃郁醇香,意大利飯吸收咗雞嘅湯汁同松露精華,整體味道層次豐富,口感滑溜,令人一試難忘。草莓之戀以新鮮草莓打底,酸甜恰到好處,杯面仲有串晶亮提子點綴,色澤繽紛,飲落清新解膩,好似初戀嘅甜蜜滋味,令人越飲越想再來一杯。整體感受:每道菜色獨具匠心,口味豐富細膩,環境同飲品都令人感到溫暖滿意,真正係個美好晚餐體驗。
松露蟹肉·牛油果·蕃茄莎莎配墨西哥餅

燒春雞黑松露燴意大利飯
草莓之戀
行完街諗住食下午茶,行到呢個小商場睇到有間cafe冇咩人,所以同埋個女入去坐低叫左一個下午茶餐,之後唔夠一分鐘個姐姐過返黎話小朋友都要點單(Feel到應該唔係個姐姐既主意因為佢過返黎個陣勁唔好意思,應該係經理既主意)如果你係繁忙時間我理解的,我個女唔飲我自己都可以叫兩杯自己飲,關鍵呢個時段你客一半都冇,重要俾張最細既枱我坐,我相信就算係我一個人入黎你都係會俾張差唔多既枱我,都係坐同一張枱何必執著同個6歲小朋友收低消呢?加上又真係冇野岩我個小朋友飲,真係祝你生意興隆啊,最後行多兩步去左希慎,一個人叫左個意粉下午茶餐另外再加多份waffle(人哋餐廳就冇逼我小朋友要order純粹自己食完意粉之後想食甜嘢所以後來點多份),消費係你嗰邊嘅一倍,但消費得非常開心。
2025-07-20 0 浏览
開始放暑假,同個friend去一間好吸引嘅Cafe打卡!🍵 Earl Grey Cheese Foam伯爵茶柑橘香搭上鹹香綿密的奶蓋,入口果香茶香緊接著奶蓋的餘韻,好滿意!🍲 Sukiyaki Beef Donburi入口即化的牛肉片,加上甜鹹交錯的米飯,好味😋蔥絲與蛋液的融合使整體更添層次!🍤 Grilled Prawn Mushroom Onsen Egg Tagliolini意粉遇上和風食材,炭香濃郁的鮮蝦與菇類增添口感與鮮甜,溫泉蛋柔滑包裹住細緻的手工扁面,正!🍍 Hokkaido 5.0 Parfait Pineapple北海道的奶油與冰淇淋醇厚不膩,搭配香甜鳳梨與酥脆餅乾,細節之處藏有巧思🥰🍑 Summer Fruit Ceylon Tea錫蘭茶基底穩健,與鮮果的酸甜融合,清爽而不失韻味。🍘 Uji Matcha Souffle Pancake壓軸登場的是來自宇治的抹茶舒芙蕾,蓬鬆如雲,抹茶香濃😍😍😍😍好軟熟好好味!

開始放暑假,同個friend去一間好吸引嘅Cafe打卡!

Earl  Grey  Cheese  Foam

🍵 Earl Grey Cheese Foam

🍲 Sukiyaki Beef Donburi

🍑 Summer Fruit Ceylon Tea
錫蘭茶基底穩健,與鮮果的酸甜融合,清爽而不失韻味。

🍘 Uji Matcha Souffle Pancake

2025-07-17
Earl  Grey  Cheese  Foam
2025-07-18 0 浏览
家中廚房翻修中,我來到位於銅鑼灣的HESHEEAT吃晚餐。這間餐廳裝修簡潔,有著咖啡店的一貫風格。餐廳內燈光明亮,又不失一份溫暖,非常適合放鬆。因為廚房正在翻修,所以決定出來這裏試試新口味,為生活添點色彩。餐廳的人不算多,氣氛靜謐,讓人有種忘記煩惱的感覺。環境先不說,看看食物質素如何。和風大蝦牛油果沙律一上桌,就見到色彩繽紛。牛油果切成小塊,配上大蝦和新鮮生菜,加點和風醬汁,真係滿滿的日本風情。入口時感覺非常清新,大蝦夠彈,牛油果亦熟透。這道沙律既有視覺享受,又有味覺驚喜,是整晚餐中最開胃的。烤羊西冷扒配芥末薯蓉是這裏的主打菜之一。羊扒外層烤得微焦,內裏仍保持多汁,羊味不算沖鼻,肉質軟嫩中帶點嚼勁,甚合我意。配菜的芥末薯蓉另有一番風味,芥末的微辣和馬鈴薯的香滑完美融合,每口都能帶出羊扒的鮮味,味道實在不錯。甜品是宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕,這可是抹茶愛好者的最愛。抹茶的香氣撲鼻而來,士多啤梨的微酸與抹茶的苦香形成對比,鮮奶帶來平衡的口感,而抹茶雪糕絲毫不甜膩,有著濃郁的抹茶香氣。每一口都讓人心情愉悅。HESHEEAT的食物質素在水準之上,餐點既有創意又保持美味,絕對值得一試。

鑼灣嘅HESHEEAT,裝修簡潔得嚟又帶點文青feel,最啱約埋三五知己嚟chill下。我同朋友揀咗晚餐時段,餐廳燈光柔和,氣氛輕鬆,坐低即刻feel到成個人放鬆晒。幾有格調,空間足夠,傾偈都舒服啲。呢度嘅服務都幾貼心,店員態度友善,介紹菜式時亦好詳細,令人食得更加安心。總括嚟講,HESHEEAT無論係環境定係服務都令人滿意,係一個幾好嘅聚腳點。燒春雞黑松露燴意大利飯,呢個組合真係無得輸!燒春雞皮脆肉嫩,咬落去juicy得嚟又唔會太油膩,黑松露嘅香氣撲鼻而來,意大利飯煮得啱啱好,粒粒分明又帶點creamy,食落口感豐富。黑松露同雞肉嘅味道完美融合,每一啖都令人回味無窮,絕對係必試之選。烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁,牛扒煎得外焦內嫩,切開見到粉紅色嘅肉心,肉質軟腍多汁,咬落去滿口牛香。燒汁味道濃郁但唔會太鹹,同牛扒好夾,配埋香脆嘅薯條,簡直係完美組合。牛扒嘅份量都幾足,食完滿足感爆棚,肉食愛好者一定唔可以錯過。酥鬆牛角包X特濃牛乳5.0軟雪糕,呢個餐後外賣真係令人驚喜!牛角包外皮酥脆,內裡鬆軟,搭配滑溜嘅牛乳雪糕,一冷一熱嘅口感層次豐富。雪糕奶香濃郁,唔會太甜,同牛角包一齊食,味道出奇地夾

酥鬆牛角包X特濃牛乳5.0軟雪糕,呢個餐後外賣真係令人驚喜!牛角包外皮酥脆,內裡鬆軟,搭配滑溜嘅牛乳雪糕,一冷一熱嘅口感層次豐富。雪糕奶香濃郁,唔會太甜,同牛角包一齊食,味道出奇地夾。雖然係外賣,但質素一啲都唔馬虎,食完令人忍唔住想encore。
生活係好忙,但係放工都要唧啲時間出嚟同好友聚一聚,relax 下。今日約She去HeSheEat 👭eat dinner 🫶🏻黎到銅鑼灣地帶,係度chill 下讀書時代啲回憶返晒嚟🤭wawa! 唔係講笑,今晚係星期四晚但係係滿位,成晚都好熱鬧,而家呢個時勢,見到咁樣我非常之期待,因為嘢食服務一定好有保證,所以先咁多人🫶🏻See ! 個Menu勁豐富,樣樣嘢都想叫🤤我哋叫咗杯特飲”開心果燕麥奶咖啡”啱晒我唔可以飲太濃嘅咖啡又想飲咖啡🧉飲品上鋪滿開心果仁,見到杯嘢都開心!主菜揀咗烤羊西冷扒配芥末薯蓉,一般好少有嘅羊西冷扒。記得當時落單係冇問幾多成熟,但係出到嚟係非常之滿意,有驚喜! 可以見到肉質非常之粉嫩食落口係非常Juicy, 個火候控制得好好,配上棉滑的薯蓉及開胃的沙律菜中和食肉的飽肚感,好快已食完😆。第二道就係”香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉” ,賣相非常之吸引,三文魚煎到金黃色,切開中間的魚肉係剛剛好熟的👍🏻,加咗少少紫菜有啲日式嘅感覺,超級重點係好多蟹籽,芝士,同埋醬汁非常之濃稠,將佢地攪拌結合起嚟每一啖都非常之濃郁,好耐冇食過出面嘅意粉🍝食落去會有心心眼😍真係好好味,真係唔理咁多

See ! 個Menu勁豐富,樣樣嘢都想叫🤤

第二道就係”香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉” ,賣相非常之吸引,三文魚煎到金黃色,切開中間的魚肉係剛剛好熟的👍🏻,加咗少少紫菜有啲日式嘅感覺,超級重點係好多蟹籽,芝士,同埋醬汁非常之濃稠,將佢地攪拌結合起嚟每一啖都非常之濃郁,好耐冇食過出面嘅意粉🍝食落去會有心心眼😍真係好好味,真係唔理咁多食咗先講!

甜品時間我哋揀咗好耐先決定到叫厚鬆餅再加叫一個最新出的北海道特濃5.0牛乳芭菲系列之一的芒果蜜柑味。

佢哋差唔多時間上場,非常之吸引眼球👀,同埋吸引我嘅相機😎 唔係名不虛傳,She本身話唔食凍嘢,但食咗一啖牛乳雪糕完全停唔到口話好好味。真係個味道令你想到置身於喺日本嘅感覺,甚至好味過我喺日本食過嘅某啲雪糕。
最近少去咗日本,嚟呢度只係口渴都幾好😌。我哋揀呢個口味非常之適合因為口味清新,不會肥膩,不會太甜。食呢個芭菲嘅同時我哋就切開口鬆餅,完全可以見到熱辣辣嘅煙上升,鬆餅非常之鬆軟,一口冷冰冰的北海道雪糕再加一啖熱辣辣的鬆餅真係絕配💞。仲有好多食品都好想食,見到隔籬枱叫嘅食物都非常之吸引要留返下次啦因為個肚實在太撐啦下次再嚟試。

好欣賞佢哋上每一碟上枱嘅食物都非常之熱辣辣,味道隨即升華,特別係西冷扒同三文魚都是熟的程度剛剛,即叫即整為求第一下送到客人枱上,甜品落單嘅時候記得職員係提醒需時,禮貌地確認需要等待一段時間。所以食完主菜甜品啱啱好嚟到🥰

Remark:大家可以喺地下直接搭電梯上到最高(2樓)一出𨋢就見到佢哋,已經有個好大嘅餐牌放喺門口重點介紹特濃好味嘅軟雪糕(我哋都有叫呀感覺真係好似置身於日本嘅甜品,超有水準)
我哋兩個女仔睇佢嘅menu睇得眼花撩亂,因為所有嘢都好吸引好多嘢都想食,特別係甜品!! 有嚴重嘅選擇困難症🫢

2025-06-20
15 分钟 (外卖自取)
  • 烤羊西冷扒配芥末薯蓉
  • 北海道5.0特濃巴菲
2025-07-11 166 浏览
今日我同家姐去咗銅鑼灣行街,兩個都心思思想食甜品,於是就去咗HeSheEat 😆原來家姐冇食過呢一間嘢,於是我哋就叫咗一個煙三文魚沙律,叫咗一個比目魚薯仔,另外叫咗杯開心果燕麥奶咖啡,一個抹茶疏乎厘,同埋士多啤梨芝士餅配5.0北海道牛奶雪糕香煎比目魚配蜜糖芥末薯仔好味,個魚皮脆脆地而個魚肉又非常滑,再配搭蜜糖芥末醬甜甜地好好味抹茶疏乎厘一上,好q彈既感覺,忍唔住搖下佢,而且抹茶味好濃郁,入面好鬆軟成個感覺好match 另外個士多啤梨芝士餅配5.0北海道牛奶雪糕都好好味,入面仲有芝士餅,一啖雪糕一啖配疏乎厘好正,個牛奶雪糕都好濃味😆😆沙律都好fresh,好岩我地今日食得好滿足😌

沙律都好fresh,好岩我地

今日食得好滿足😌
2025-07-10 182 浏览
Hesheeat - 特濃5.0牛乳軟雪糕!今日介紹一間位於銅鑼灣區嘅西餐廳,主打多國菜,除左主菜吸引,甜品一樣有水準同特色,大推特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲!薯條配黑松露蛋黃醬 $64香脆嘅粗薯條配上惹味嘅蛋黃醬。滑蛋原條鰻魚意式紅飯 $128厚身啖啖肉嘅日式鰻魚配上滑蛋,仲有熱辣辣底味夠嘅蕃茄飯。牛油果雞肉墨西哥卷配香辣蒜蓉蛋黃醬 $88鬆化嘅墨西哥餅皮包住牛油果、雞肉和蕃茄粒,配上濃郁嘅香辣蒜蓉蛋黃醬醬。開心果燕麥奶咖啡 $50白桃烏龍茶 $34推介燕麥奶咖啡,香濃嘅開心果加上又滑咖啡,唔會好甜。芒果蜜柑芭菲 $72特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲配上香甜芒果粒、蜜柑仲有芝士餅,加上芝士奶蓋同埋忌廉!肉桂蘋果拿破崙 $68香脆嘅拿破崙包着幼滑忌廉、吉士醬仲有肉桂蘋果果醬,裏面仲有粒粒蘋果肉。
Hesheeat - 特濃5.0牛乳軟雪糕!

薯條配黑松露蛋黃醬 $64
香脆嘅粗薯條配上惹味嘅蛋黃醬。

滑蛋原條鰻魚意式紅飯 $128
厚身啖啖肉嘅日式鰻魚配上滑蛋,仲有熱辣辣底味夠嘅蕃茄飯。

牛油果雞肉墨西哥卷配香辣蒜蓉蛋黃醬 $88

開心果燕麥奶咖啡 $50
白桃烏龍茶 $34
推介燕麥奶咖啡,香濃嘅開心果加上又滑咖啡,唔會好甜。

芒果蜜柑芭菲 $72

肉桂蘋果拿破崙 $68
2025-07-07 184 浏览
在一個陽光明媚的午後,我決定到銅鑼灣的 HESHEEAT 慶祝重獲自由的生活。這家餐廳的環境簡約而舒適,小圓形吊燈投下柔和的光線,讓人感到一絲溫馨。在這樣的氛圍中,令人不自覺地放下繁忙的腳步,好好享受一頓愉快的午餐。香煎加拿大豬鞍扒伴焗香蜜糖薯仔豬鞍扒煎得恰到好處,外層香脆,而內層則保留了豬肉的嫩滑多汁,每一口都是肉香四溢。配搭而來的焗蜜糖薯仔微甜中帶著蜂蜜的香氣,入口即化,味道層次豐富。薯仔的甜味與豬扒的鹹香互相交融,讓人不禁想再品嚐一口。香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉這道扁意粉充滿了濃郁的海洋風味。三文魚香煎至外層金黃,內裡保持鮮嫩,搭配著明太子忌廉醬的鹹香,更顯相得益彰。扁意粉吸收了所有醬汁的精華,每一口都在口中化開,卻又不會過於濃膩。美味至極,讓人對此道菜念念不忘。單骨雞翼(水牛城醬 藍芝士醬)雞翼外酥內嫩,水牛城醬帶出微酸及微辣的刺激感,而藍芝士醬則中和了其強烈的味道,增添了一股濃郁的奶香。這兩者的完美結合,為這道小食增色不少,讓人一隻接著一隻,欲罷不能。每道菜的味道層次分明,各有特色,令這次單身午餐充滿驚喜和滿足。
香煎加拿大豬鞍扒伴焗香蜜糖薯仔

香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉

單骨雞翼(水牛城醬 藍芝士醬)
🍴 鹹食推薦1️⃣ 牛油煮蜆配蒜蓉包👉 白蜆肥美無沙💯!牛油香草汁浸到每粒蜆肉都超入味,蒜蓉包烤得酥脆,蘸濃郁湯汁一啖入口... 邪惡到想舔碟啊!🤤2️⃣ All Day Breakfast💥 超豐富拼盤!德國腸脆皮爆汁💦、煙腩肉焦香不膩、巴馬火腿鹹香柔軟~炒BB菠菜嫩綠清爽🍃,薯仔沙律綿密開胃!脆薯餅外酥內軟,可惜略油;迷你牛角包🥐牛油香濃,整體份量2人share剛好~3️⃣ 大蝦野菌溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵🍝 手工蛋麵掛滿Creamy芝士汁🧀,溫泉蛋一戳爆漿流心!大蝦爽彈新鮮,野菌香氣提升層次~🍨 甜品重點攻撃!🔥 比利時朱古力心太軟切開瞬間濃郁朱古力熔岩爆發🌋!!外層微脆,內裡流心稠而不膩~搭配軟雪糕冰火交纏❄️🔥,朱古力控必點!🍓 草莓奶蓋少女心爆發💖!綿密奶蓋撒上脆脆,酸甜草莓梳打解膩神器~🍫 朱古力Oreo北海道特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲視覺系甜品💫!北海道牛奶雪糕奶香濃郁,Oreo碎+朱古力脆珠+布朗尼層次爆炸~記得相機食先✨
🍴 鹹食推薦
1️⃣ 牛油煮蜆配蒜蓉包

2️⃣ All Day Breakfast

3️⃣ 大蝦野菌溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵

🍨 甜品重點攻撃!
🔥 比利時朱古力心太軟

🍓 草莓奶蓋
少女心爆發💖!綿密奶蓋撒上脆脆,酸甜草莓梳打解膩神器~

🍫 朱古力Oreo北海道特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲