2022-11-22 956 浏览
下班有點疲累,約了朋友去吃個梳乎厘班戟放鬆一下。這間位於銅鑼灣市中心的Cafe,除了梳乎厘班戟非常出名,西式食物也做得很有水準。牛油果奶昔($46)是限定飲品,這間店的奶昔向來都大杯又好喝。牛油果奶昔比其它奶昔更軟滑,牛油果本身的軟滑,配上奶滑的奶昔,牛油果和奶昔的口感融為一體。牛油果的清香,在奶味為主的奶昔上加添一層僅屬水果的香滑。大吉嶺伯爵茶($38),以茶壼裝着茶包teapigs。單色茶壼,配上強烈對比色彩的茶杯,普通的一壼熱茶也能吸引眼球。呷一口熱大吉嶺伯爵茶,其茶香和淡淡的茶味,可一解西式食品的飽膩。鮮魷魚火辣墨魚汁意粉($88),微辣,味道以墨魚汁為主,意粉能充分掛上墨魚汁的黑色及其味道,唯注意需抹抹口上的墨汁。鮮魷魚爽口,份量也很足,與彈牙的意粉呈現不同的爽口口感。紅花海鮮燴意大利飯($110),我更喜歡這類的燴飯。燴飯飯粒飽滿,並能充分掛上醬汁,咀嚼時像喝到飯內的湯汁。海鮮多樣,既有煎得外脆內軟的帶子,又有爽口新鮮的鮮魷魚,並以車厘茄的香甜作點綴。宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟($108),吃得差不多後,因為製作梳乎厘班戟需時約二十分鐘,我們預早二十分鐘,請店員開始做梳乎厘班

牛油果奶昔

大吉嶺伯爵茶

宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟

宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟($108),吃得差不多後,因為製作梳乎厘班戟需時約二十分鐘,我們預早二十分鐘,請店員開始做梳乎厘班戟。兩個厚身梳乎厘班戟,方便我倆分享。梳乎厘班戟鬆軟帶着蛋香。抹茶醬不會過濃,沾點抹茶醬吃,濃香的抹茶和蛋香的班戟混和,吃一口也讓人覺得幸福,不愧是餐廳的招牌甜品
單骨水牛城雞翼
题外话/补充资料: 加一服務費
2022-11-09
牛油果奶昔
大吉嶺伯爵茶
單骨水牛城雞翼
香港探店 | 铜锣湾必吃甜品下午茶‼️不吃后悔系列最近有没有姐妹在香港的?各位姐妹们,你们有吃过铜锣湾这家HeSheEat吗❓味道真的非常好哦,尤其是他们家这个舒芙蕾,也是被很多人称赞的😊我非常喜欢这里的环境,🍬很简约干净的风格,让人感觉很放松,服务员也是相当热情了,这上菜速度我是最喜欢的啦💗1️⃣番茄芝士火鸡胸牛角包配田園沙律这牛角包看着就非常好吃,是那种很赞的口感哦,奶香味十足,份量挺足的,正好和小姐妹一起用餐💖2️⃣杂菌蘑菇温泉蛋加了温泉蛋的意面🍝确实会更加好吃哦,里面还放了杂菌和蘑菇哦,搭配在一起吃真的绝了🍧3️⃣荔枝苏打吃完油腻的东西怎么能少苏打呢,🧚🏻‍♀️正好用来解腻呢,里面有浓郁的果香味,喝起来很不错✨4️⃣宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟外面散满了薄薄的抹茶粉,💙吃起来非常的嫩滑细腻,里面馅料也是很足哦,吃起来软软糯糯非常的香甜😊🏡:HeSheEat(铜锣湾店)📍:记利佐治街2-10号铜锣湾地带2层201铺
香港探店 | 铜锣湾必吃甜品下午茶‼️不吃后悔系列

1️⃣番茄芝士火鸡胸牛角包配田園沙律
2️⃣杂菌蘑菇温泉蛋
3️⃣荔枝苏打
4️⃣宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
🏡:HeSheEat(铜锣湾店)
📍:记利佐治街2-10号铜锣湾地带2层201铺
2022-11-16 45 浏览
今日去銅鑼灣地帶買con 係2樓又重遇呢間之前都一直好想食既heshe eat次次去親都好趕忙 同佢成日都好多人要排隊🥶今日早左d今日終於係等做瑜伽既時間可以食野佢既梳呼厘我揀左朱古力味雪糕配梳乎厘因為轉頭要做運動所以唔敢食太多🤣等得都算耐 因為要即叫即整等左20分鐘但值得既 因為個梳呼厘真係一啖即溶 好軟滑口感一流點埋蜜糖仲正雪糕不過不失啦😌坐左係窗邊 望住出外一路食真係收工最佳享受😍店員態度都好好 下次會再黎試下晚餐☺️
次次去親都好趕忙 同佢成日都好多人要排隊🥶
店員態度都好好
下次會再黎試下晚餐☺️

2022-11-16
2022-11-14 73 浏览
今日同男朋友去到銅鑼灣,行過銅鑼灣地帶,就被甜品嘅相片吸引咗。餐廳喺一個好多眼嘅地方,侍應安排咗我哋喺近窗口嘅位置,可以見到銅鑼灣熱鬧嘅一面。侍應好快就同我哋介紹今日嘅主打,我哋叫咗幾樣食物,有薯條,意大利飯,鰻魚蛋飯,青瓜沙冰,疏乎厘同埋心太軟。一定要推介一下個薯條,嗰個辣嘅茄汁好好食,出邊係冇嘅。其次就係鰻魚蛋飯,個飯係用汁煮過,同蛋,鰻魚好夾。男朋友最鍾意就係佢哋嗰個綠茶心太軟,熱辣辣,切開中間,綠茶用就不斷流落嚟,仲有院子襯埋一齊。超級好食!我自己就最鍾意食嗰個士多啤梨疏乎厘,好鬆軟,又唔係太甜,女仔一定鍾意!此外,青瓜沙冰特飲,都好特別同出色,唔係好甜,有陣陣青瓜味!埋單都係每人二百幾蚊,渡過了一個開心的晚上!
2022-11-13 61 浏览
今晚就來到HeSheEat食飯,時間尚早,餐廳未須要等位。番茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片牛油果打得很滑,而且味道濃郁,蟹肉配沙律醬及蟹籽很清新,番茄甜甜酸酸使人開胃,最重要是墨西哥脆片充滿了芝士的香味,香脆可口。單骨蜜糖芥末雞翼最喜歡是單骨的雞翼,因吃的時候非常方便,蜜糖芥末醬份量剛好,香脆得來裏面還保留肉汁,雞肉嫩滑。蕃茄芝士火雞胸牛角包配田園沙律加了$10配薯條,牛角包焗過熱辣辣,牛油味香濃,火雞肉配上芝士就是絕配,薯條夠熱和香脆。黑松露雜菌春雞燴意大利飯黑松露味很濃,意大利飯吸入芝士和黑松露汁,濃厚又多汁,春雞有少少辣。士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟梳乎厘是超乎想像的鬆軟,蛋味香濃,還有這個忌廉不太甜,質地很滑,士多啤梨也很新鮮清甜,值得一試。士多啤梨奶昔整杯充滿士多啤梨香,最面的濃厚忌廉很滑,仲食到粒粒士多啤梨乾,脆口又甜美。
今晚就來到HeSheEat食飯,時間尚早,餐廳未須要等位。
番茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片
單骨蜜糖芥末雞翼
蕃茄芝士火雞胸牛角包配田園沙律
黑松露雜菌春雞燴意大利飯
士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟
士多啤梨奶昔
HeSheEat | 銅鑼灣本人飯堂,平時收工食晚飯其中一間會成日幫襯嘅餐廳,主食甜品同飲品都好有水準,價錢又優惠🥰白酒牛油汁蜆肉扁意粉 $102每次來都要點這個意粉🍝牛油汁好香,每一條意粉都帶有牛油汁,再加埋蜆肉食剛剛好,又唔會太油膩🥰黑松露雜菌春雞燴意大利飯$98大大隻雞脾,雞脾肉好嫩,黑松露飯都好重黑松露咪😋士多啤梨焦糖脆脆疏乎厘班戟 $108一上枱十分吸晴!擺盤好靚❤️熱騰騰嘅疏乎厘班戟,加上奶蓋醬同焦糖🍓 又唔會太甜,剛剛好😋 西柚錫蘭紅茶$28芝士奶蓋芒果紅茶$42
HeSheEat | 銅鑼灣

白酒牛油汁蜆肉扁意粉 $102

黑松露雜菌春雞燴意大利飯$98

大大隻雞脾,雞脾肉好嫩,黑松露飯都好重黑松露咪😋

士多啤梨焦糖脆脆疏乎厘班戟 $108

西柚錫蘭紅茶$28
芝士奶蓋芒果紅茶$42
2022-11-10
  • 士多啤梨焦糖脆脆疏乎厘班戟
2022-11-09 56 浏览
一向食開呢間外賣,收銀哥哥仲幾玩得,感覺幾好。今次食堂食,點知俾個戴眼鏡既waitress激親。入去之前無講明min 每人一樣野,落左單先講,重點係語氣超級差,好晦氣咁講:每人一樣。🙄🙄🙄🙄🙄跟著我地話食吾到,想cancel,佢話落左單囉喎(一秒前落,要取消一定有辦法😑) 語氣吾好係問題,希望改善。

語氣吾好係問題,希望改善。
2022-11-09 63 浏览
上個weekend全家去咗銅鑼灣行,之去去今一家大細都咁鐘意嘅【HeSheEat】。呢間餐廳屹立銅鑼灣地帶多年, 有落地玻璃望住銅鑼灣鬧市,由於價錢合理, 食物又有質素,吸引咗不少食客回頭光顧。呢一間cafe除咗有嘢飲之外, 仲有main dish同甜品, 晚飯直落甜品就最適合不過。呢一杯特飲《 荔枝梳打特飲》 甜度適中,而且有一粒粒荔枝果肉增加口感, 有荔枝嘅香甜氣息,飲落夠曬清爽。另一杯特飲《牛油果奶昔》, 見到有好多人推介。 牛油果本身係super food, 超級健康有營, smoothie 加入咗杏仁奶,blend完口感相當細滑,勁creamy, 而且只係微甜, 超健康美味。再嚟一個非常鍾意嘅小食《 番茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片》。 蟹肉非常鮮甜, 配合埋清爽酸甜蕃茄莎莎, 連埋帶少少黑松露香氣嘅牛油果醬, 整體配合得相當得宜。《 單骨雞翼配蜜糖芥末醬》 雞翼炸得非常香脆, 單骨食起嚟更加方便, 蜜糖芥末甜甜酸酸, 但又唔會攻鼻, 非常惹味。《 紅花海鮮燴意大利飯》, 鮮味十足, 有大蝦、魚肉、花支、魷魚、蜆。 海鮮嘅精華混入咗意大利飯當中, 食出海水嘅鹹鮮味。 而且加入咗

《 紅花海鮮燴意大利飯》, 鮮味十足, 有大蝦、魚肉、花支、魷魚、蜆。 海鮮嘅精華混入咗意大利飯當中, 食出海水嘅鹹鮮味。 而且加入咗巴馬臣芝士, 令整體層次更為豐富。

呢度嘅梳乎厘pancake都幾出名, 食完晚飯就點咗個《 白朱古力oreo梳乎厘pancake》, 口感都幾鬆軟, 空氣感十足 ,食到蛋味, 蛋糕人口味覺得有少少偏甜 ,不過鍾意Oreo同白朱古力嘅朋友, 一定無法抗拒。

《 焦糖hotcake》 幾乎係每次嚟食都必點嘅項目。 由於即叫即焗, 需要提前25分鐘order。 呢個hotcake非常鬆軟, 比起梳乎厘pancake, 多了一份紮實感覺, 但同時亦品嚐到那一份綿密嘅空氣感。 配埋 salted caramel 同埋楓糖漿, 再搽埋牛油, 喺甜蜜之中心出淡淡嘅鹹味, 非常好食。 加埋雲呢拿雪糕做出冰火感覺。

全家人都食得好開心,食飽之後繼續周圍行街, 非常滿足。

2022-11-09 55 浏览
SOGO又大減價啦,去開銅鑼灣行街就去咗附近銅鑼灣地帶HeSheEat 食晚飯,今餐主要係嚟食甜品梳乎厘嘅,呢度嘅Pancake好好食㗎!前菜叫咗個牛油果蟹肉凱撒沙律$78,好大碟喎,牛油果又健康,加啲蟹肉調下味,即刻冇咁單調又夠特別。主菜牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律118,燒春雞熱辣辣上枱,啲雞肉都好嫩滑,啲皮都脆脆地好好味,配有薯蓉同沙律菜。煎三文魚扒意式蕃茄水牛芝士意粉$95,三文魚扒啖啖肉,個蕃茄汁做得不錯,意粉好彈牙,加埋蕃茄仔同埋有我最鍾意嘅水牛芝士,就係如果芝士再多啲就更好😂飲品宇治抹茶鮮奶大杯$36,綠茶味都幾濃,仲有個拉花添,另外叫咗個特飲牛油果奶昔$46,唔係太甜,又幾香同幾好味。跟住就係甜品楓樹糖漿梳乎厘Pancake $78,次次都食其他味道,今次就揀咗原味,個pancake嘅蛋味又香又滑😋😋

2022-11-08 51 浏览
同朋友係天后行去銅鑼灣搵食,經過銅鑼灣地帶忽有奇想:不如重溫中學的味道吧!以前放學後都會係銅鑼灣搭車/等補習,所以久唔久會同同學食HeSheEat。時間耐到已經唔記得上一次嚟係幾時了~ 週日的lunchtime都不用排隊,我哋各自嗌咗一個紅花海鮮燴意大利飯,再加一個抹茶黑芝麻Soufflé Pancake。我哋一致認為Risotto好有水準,首先擺碟整潔亮眼,顏色配搭夠吸引。飯的軟硬度適中,燴飯的汁完全唔會有膩的感覺,輕輕鬆鬆食晒一碟~ 海鮮煎得剛好夠香,份量適中,整體都好好👍 本身梳乎厘的味道幾好,但講鬆軟程度就比不上嗰啲日本過江龍。抹茶味唔濃,所以喜歡重抹茶味的我有少少失望,而朋友就覺得紅豆太甜。整體而言,我哋認為呢個梳乎厘一般,唔特別。話雖如此,佢嘅Main都係好值得再嚟試,或者可以試吓其他甜品😌
Seafood Saffron Risotto

抹茶黑芝麻梳乎厘班戟

2022-11-06
Seafood Saffron Risotto
  • 紅花海鮮燴意大利飯
2022-11-04 107 浏览
我係認真唔推薦,極之唔推薦。以前都有聽聞過呢間店,所以黎食下。我係點左個(相片,唔係好記得咩名,OREO味),首先啦,佢就話要30分鐘(但其實等左45分鐘),冇問題,整甜品耐我都可以接受,但係出黎嘅產品完全唔符合個品質,個奶油一食都知道好Cheap,食幾口就好想嘔+反胃,我同2個friend黎食,叫左同一個食品,佢地都話食左之後,好想嘔,食唔落去。其次,佢規定minimum charge係,每個人一定要叫一份嘢,其實呢個要求個人覺得唔離譜,但係呢,佢D嘢都唔算平...加上D品質好差,仲要收我$88蚊,同我講笑咩...最後,都係個句,唔好黎食,無敵難食...
我係認真唔推薦,極之唔推薦。

2022-10-31 46 浏览
同屋企人行完SOGO感謝祭,就嚟咗呢間好近sogo既hesheeat到食。一打開餐牌,發現佢哋嘅價錢唔算太貴,就算係紐西蘭肉眼牛扒既dinner combo都講緊只係$168,今次就一於試吓。雖然唔係鐵板上,但上到枱都好香,佢哋嘅牛扒大概七成熟,個人覺得啱啱好,冇血汁,肉質唔會太硬,反而係好多汁。咁樣嘅價錢有呢個質素真係冇得頂。
2022-10-25 48 浏览
🍧HeSheEat🍧烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁肉眼牛扒我揀咗七成熟,雖然比較薄身,但係整體面積非常大,份量十足。燒汁係最傳統亦都係最適合嘅配搭。薯條亦都炸得香脆,可以點燒汁,但餐廳亦提供茄汁。而且伴菜更有沙律及蕃茄仔,酸酸甜甜嘅柚子醬做調味,令人特別開胃。加咗$30 ,配多一個是日餐湯,南瓜湯質感柔滑,加上香草,暖身又滋味。檸檬柚子沙冰檸檬柚子沙冰,帶來感官上嘅刺激。檸檬嘅酸甜加柚子嘅清甜,衝擊在冰凍嘅沙冰中。以檸檬片和檸檬葉作裝飾,捉緊夏日嘅尾巴。銅鑼灣晚上特別熱鬧,能夠坐喺大廈高處,靜靜享用晚餐,觀賞路上人流熙來攘往,另有一番浪漫感覺。
🍧HeSheEat🍧

烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁

檸檬柚子沙冰

2022-10-24 43 浏览
hesheeat is always a nice place for small-sized gathering. For the day, we got only two pasta since we are not that hungry.Squid ink PastaThe sauce was so thick and tasty! All the pasta has got the sauce and made us wanna order for a second one.Handcraft mushroom PastaNot recommended at all. The sauce was tasteless and the texture of the pasta was bad.

Squid ink Pasta

Handcraft mushroom Pasta

2022-10-23 1211 浏览
今晚七時多才在銅鑼灣完成工作,餓得沒氣力。抬頭一望見到此餐廳,想起曾在那裏用餐,感覺不錯,便邀同事一同去晚餐。❣️ 蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士 $58微辣的蒜香辣椒蕃茄,蕃茄味道濃郁,帶來微酸辣的風味。大蝦爽口,配上脆口的蒜蓉多士,是一道開胃的前菜。❣️ 燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯 $98整條燒鰻魚肥美油潤,肉質軟嫩又不失嚼勁。鰻魚醬汁香甜,鰻魚肉完全入味,亦飄散出鰻魚香氣。灑上和風紫菜,味道更添層次。 滑蛋富蛋香,配搭微酸帶甜的意式紅飯, 整體味道不錯!伴隨的新鮮沙律菜加添了黑醋,口感清新。❣️ 牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律 $118原隻春雞即叫即燒,下單時店員提醒要等候約三十分鐘。來到時香氣飄逸,原隻春雞已切開四份,享用時非常方便。 雞肉肉嫩皮香,肉質嫩滑多汁, 肉香十足。蘸點醬汁更惹味。日式薯仔沙律薯仔幼滑,添入清爽洋蔥,口感富層次。❣️ 朱古力梳乎厘班㦸(含橙酒) $98梳乎厘班㦸亦是即叫即製,需時三十分鐘。賣相賞心悅目。淋上含橙酒的糖漿後切開,朱古力醬傾瀉下來。班㦸口感鬆軟及香滑,蛋香十足。朱古力甜度適中,不會過膩。含橙酒的糖漿,加上新鮮橙肉,還配上橙皮,味道突出。🍹 荔枝梳打特飲 $4
❣️ 蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士 $58
蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士
❣️ 燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯 $98
燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯
灑上和風紫菜,味道更添層次。
滑蛋富蛋香,配搭微酸帶甜的意式紅飯, 整體味道不錯!
伴隨的新鮮沙律菜加添了黑醋,口感清新。
❣️ 牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律 $118
牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律
雞肉肉嫩皮香,肉質嫩滑多汁, 肉香十足。
蘸點醬汁更惹味。
日式薯仔沙律薯仔幼滑,添入清爽洋蔥,口感富層次。
❣️ 朱古力梳乎厘班㦸(含橙酒) $98
朱古力梳乎厘班㦸(含橙酒)
🍹 荔枝梳打特飲 $46
荔枝梳打特飲
富清甜荔枝果香味道的梳打,還有粒粒荔枝果肉在內,味道清新怡人。

🍹 紫薯鮮奶(熱)大 $36
紫薯鮮奶(熱)大
粉紫色的紫薯鮮奶色澤迷人。嚐到幼滑的鮮奶味道和濃厚的紫薯甜味,口感細膩;亦帶出淡淡的紫薯香氣。
2022-10-17
蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士
燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯
牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律
朱古力梳乎厘班㦸(含橙酒)
荔枝梳打特飲
紫薯鮮奶(熱)大