2020-06-30
今日放假小妹同朋友係k11睇完snoopy藝術展覽🖼就去望下附近有咩好野食😋, 見到有間新開嘅餐廳好似幾得意咁😮就入去望下👀, 餐廳係以健康輕食、快餐嘅形式經營, 主打特式口味鐵板三文治🥪, 多士🍞, 小食🍟, 沙律🥗, 湯🥣等, 而飲品由茶🍵到汽水🥤到啤酒🍻都有, 可以話係適合唔同人嘅口味👶🏻👫🏻👨👩👦👦👴🏻👵🏻! 小妹同朋友見到lunch set好似都唔錯就決定試試去☺️ 我地點左兩個lunch set, 另外再單點左個小食, 係counter比左錢之後就可以入去坐定定等拎野食😆 餐廳環境都幾大幾光猛, 有大量bar枱卡位比你揀, 小妹同朋友揀左入面嘅卡位坐, 感覺舒服又闊落😊, 而且由落單到有野食都只係大約等左10分鐘到!🤗蝦兵蟹將鐵板三文治🦐🦀🥪首先饀料非常足量, 咬落去麵包微脆焦香而且無油膩感, 紫椰菜十分爽脆, 蝦肉爽口彈牙, 軟殼蟹炸得甘甘香香加埋酸蘿蔔絲酸酸甜甜, 非常開胃😊!慢調撕理食肉獸鐵板三文治🍖🍗🥩🥪一束束嘅肉絲配上惹味醬汁, 口感鮮嫩又多汁, 加埋濃厚蛋液🍳同生菜🥬, 感覺開心又滿足☺️3日3夜自家手切薯條3️⃣🏙3️⃣🌃🔪🍟炸薯條炸得色澤金黃, 十分香口酥脆, 薯
蝦兵蟹將鐵板三文治🦐🦀🥪
慢調撕理食肉獸鐵板三文治🍖🍗🥩🥪
3日3夜自家手切薯條3️⃣🏙3️⃣🌃🔪🍟
炸薯條炸得色澤金黃, 十分香口酥脆, 薯味🥔幾濃而且份量仲岩岩好😉!
脆炸魷魚圈蔬菜配哈里薩辣醬🦑🥒🌶
首先炸漿唔厚, 炸魷魚做得外脆內軟, 炸蔬菜鮮嫩多汁, 加埋微辣醬汁十分惹味😋!
有機南非博士茶🍵, 龍珠茉莉花茶🍵
兩款茶無論味道同氣味都相當清新獨特, 飲完消滯解膩😛!