2020-06-30 538 浏览
今日放假小妹同朋友係k11睇完snoopy藝術展覽🖼就去望下附近有咩好野食😋, 見到有間新開嘅餐廳好似幾得意咁😮就入去望下👀, 餐廳係以健康輕食、快餐嘅形式經營, 主打特式口味鐵板三文治🥪, 多士🍞, 小食🍟, 沙律🥗, 湯🥣等, 而飲品由茶🍵到汽水🥤到啤酒🍻都有, 可以話係適合唔同人嘅口味👶🏻👫🏻👨‍👩‍👦‍👦👴🏻👵🏻! 小妹同朋友見到lunch set好似都唔錯就決定試試去☺️ 我地點左兩個lunch set, 另外再單點左個小食, 係counter比左錢之後就可以入去坐定定等拎野食😆 餐廳環境都幾大幾光猛, 有大量bar枱卡位比你揀, 小妹同朋友揀左入面嘅卡位坐, 感覺舒服又闊落😊, 而且由落單到有野食都只係大約等左10分鐘到!🤗蝦兵蟹將鐵板三文治🦐🦀🥪首先饀料非常足量, 咬落去麵包微脆焦香而且無油膩感, 紫椰菜十分爽脆, 蝦肉爽口彈牙, 軟殼蟹炸得甘甘香香加埋酸蘿蔔絲酸酸甜甜, 非常開胃😊!慢調撕理食肉獸鐵板三文治🍖🍗🥩🥪一束束嘅肉絲配上惹味醬汁, 口感鮮嫩又多汁, 加埋濃厚蛋液🍳同生菜🥬, 感覺開心又滿足☺️3日3夜自家手切薯條3️⃣🏙3️⃣🌃🔪🍟炸薯條炸得色澤金黃, 十分香口酥脆, 薯

蝦兵蟹將鐵板三文治🦐🦀🥪

慢調撕理食肉獸鐵板三文治🍖🍗🥩🥪

3日3夜自家手切薯條3️⃣🏙3️⃣🌃🔪🍟
炸薯條炸得色澤金黃, 十分香口酥脆, 薯味🥔幾濃而且份量仲岩岩好😉!

脆炸魷魚圈蔬菜配哈里薩辣醬🦑🥒🌶
首先炸漿唔厚, 炸魷魚做得外脆內軟, 炸蔬菜鮮嫩多汁, 加埋微辣醬汁十分惹味😋!

有機南非博士茶🍵, 龍珠茉莉花茶🍵
兩款茶無論味道同氣味都相當清新獨特, 飲完消滯解膩😛!
2020-06-23
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
難得有個空閒既週末🤣黎尖沙咀行陣街同隻豬食下爆餡三文治啦😋🥪歐陸監獄鐵板三文治以芝士燴通心粉同燉肉丸配合既三文治餡料😆🥪再夾以脆薯餅邪惡十足甚有特色多重口感之餘🤩帶出另加入熔岩芝士啖啖多重芝香🤤🧀大隻水手鐵板三文治今次出現既大力水手終於唔係淨食菠菜😝😂菠菜依然有🥬😏但難得地食配以脆香炸雞夾餡😜🍗啖啖Crispy脆口口感邪惡又叫好😝蝦兵蟹將鐵板三文治除左邪惡芝香同肉食系餡料😈🤤海鮮部隊出馬打頭陣一樣可以咁邪惡🤤🦞脆炸軟殼蟹搭以小龍蝦沙律🤤🥪🦞啖啖Crispy脆口口感中帶出沙律Creamy味覺😆三日三夜自家手切薯條三日三夜擺頭確係盡顯大廚用心製作😜粗直手切薯條炸得夠透啖啖薯肉亦係小肥至愛☺即叫即炸熱辣辣是最正🤤
難得有個空閒既週末🤣

粗直手切薯條炸得夠透啖啖薯肉亦係小肥至愛☺
即叫即炸熱辣辣是最正🤤
2020-06-28
2020-06-28 43 浏览
早排經過K11見到呢間新開既三文治鋪頭老實講一望入去雖然好靚好文青feel但因為無乜人感覺伏伏地唔敢試所以諗多兩諗都係上幾層食其他野好直到早兩日又約左朋友係尖沙咀聚聚咁岩大家唔算餓,只想搵個地方坐下傾下即刻就諗起呢個地方啦去到鋪頭門口時同樣地入面又係無乜人😂😂其實都驚真係伏但想搵個位傾下計啫,價錢唔算貴就試下啦大家嗌左唔同款既三文治,方便交換試食🤣嗌左餐無耐就響機出去拎一黎到手好驚喜除左比想像中大件外亦比想像中好味三文治叫咩名就唔太記得啦..啲名咁鬼長但記記得右手邊嗰款係比左手邊好味既!野飲嗰啲都無特別叫到我地食件三文治就吹左好耐水🤣一直都唔多人😅而佢地亦無限時趕人走見其他枱(都係得一兩枱人)都係坐下hea下咁感覺係幾舒服難得有個地方又舒服又有野食如果下次再經過k11,我會再試埋其他款三文治😉
早排經過K11見到呢間新開既三文治鋪頭
老實講一望入去雖然好靚好文青feel
但因為無乜人感覺伏伏地唔敢試
所以諗多兩諗都係上幾層食其他野好

直到早兩日又約左朋友係尖沙咀聚聚
咁岩大家唔算餓,只想搵個地方坐下傾下
即刻就諗起呢個地方啦
去到鋪頭門口時
同樣地入面又係無乜人😂😂
其實都驚真係伏
但想搵個位傾下計啫,價錢唔算貴就試下啦
大家嗌左唔同款既三文治,方便交換試食🤣
嗌左餐無耐就響機出去拎
一黎到手好驚喜
除左比想像中大件外亦比想像中好味
三文治叫咩名就唔太記得啦..啲名咁鬼長

但記記得右手邊嗰款係比左手邊好味既!
野飲嗰啲都無特別叫到
感覺係幾舒服
難得有個地方又舒服又有野食

如果下次再經過k11,我會再試埋其他款三文治😉
2020-06-27 53 浏览
週末同屋企人去k11行街,行到肚餓就搵嘢食,見到b2層地鐵口附近開咗間新嘅快餐店,叫hand3ag,佈置得好cyber,好有型❤️❤️ 見到佢主打鐵板三文治,望到menu都覺得好食😋😍果然好高質,好滿意。叫咗三個set,主食可以配一杯飲品同一個小食。試咗歐陸監獄三文治,蝦兵蟹將三文治,同食肉獸三文治。而小食呢就試咗手切薯條配秘製蕃茄醬,凱撒沙律同野菜薏米濃湯。歐陸監獄三文治入面有芝士通心粉,肉丸同薯餅,非常香口。麵包煎得香脆,好好食。我就最鍾意蝦兵蟹將三文治, 入面有新鮮的蝦沙律,加上好多醬汁,所以十分美味。食肉獸三文治入面有煎蛋 番茄同手撕嘅牛肉,我囡囡就最鍾意。凱撒沙律好新鮮,上邊有啲芝士脆脆,好味道。野菜薏米濃湯好健康,入面好多材料,有野菜粒同薏米,淨係食湯渣都飽飽哋。飲品我哋就叫咗清香茉莉花茶,蜜桃薑茶同埋雀巢檸檬茶,比較健康嘅選擇😋🍵☕

叫咗三個set,主食可以配一杯飲品同一個小食。

食肉獸三文治入面有煎蛋 番茄同手撕嘅牛肉,我囡囡就最鍾意。

2020-06-27
  • 蝦兵蟹將三文治
2020-06-27 426 浏览
好掛住台灣既早餐店,知道K11開咗間賣鐵板三文治既餐廳,今日就去試下~去到五點幾都仲有set lunch,有一份三文治、一個小食同一杯野飲。第一次黎都想試多啲唔同款,我地叫咗三款三文治,每份三文治都好似早餐店咁用紙包住切開兩半,麵包煎到脆卜卜又有牛油香~我最鍾意歐陸監獄鐵板三文治,啲芝士通心粉煮得好淋,啲醬超入味,加上流心蛋同脆薯餅個層次感好豐富。男友最欣賞既慢調撕理食肉獸鐵板三文治有超大量手撕牛仔排,牛仔排調味好濃,同樣有生菜流心蛋等配菜中和返個味道。友人既蝦兵蟹將鐵板三文治餡料係凍既,小龍蝦好新鮮,軟殼蟹亦都夠脆,天氣熱食呢個係唔錯既~小食方面我地各叫一個share食,粗薯條最出色,外脆內軟,配埋松露蛋黃醬真係perfect~ 個野菜薏米濃湯好有驚喜,本身我唔鍾意食薏米,但呢個湯入面既薏米係好似意大利飯既質感,唔會發到爛晒,好正~另外沙律係膠盒裝既,外賣都方便。野飲方面揀咗americano,估唔到三文治店都有分fruity/nutty blend,我揀既fruity好香咖啡味,如果跟餐有得揀latte就更加好喇~友人既薰衣草茶感覺好清新,飲落好舒服~值得一提呢間三文治店環境好闊落

值得一提呢間三文治店環境好闊落,仲有卡位坐,喺度食飯坐得超舒服~
2020-06-27
2020-06-27 46 浏览
尖沙咀D出口的K-11 新開了一間專食特色三文治的cafe,有得坐食物又豐富,掂!.環境好開揚modern,有卡座又bar座,任坐唔嬲,感覺好scientific!.三文治款式多,有特色而且每款都爆多料,豐富!麵包都是烘過的,脆脆地更加香口!.Slow Cook Shredded Beef Short Rib慢調撕理食肉獸鐵板三文治材料好多塞到爆,除了有牛肉,也有煎蛋、蕃茄、生菜的,牛肉味濃香,食完好似鋸完扒咁滿足!而且有蔬菜的清新,食完不覺很油膩。.Soft Shell Crab & Shrimp Salad 蝦兵蟹將鐵板三文治喜歡食海鮮的人士不可以錯過,有軟殼蟹又有好多蝦,夾上蘿蔔絲口感輕盈,層次豐富!.Japanese-Style Barbecue Pork Noodle 拉麵叉燒鐵板三文治Yes 三文治入面有拉麵!這款三文治很創新特別呢,有日式叉燒、溫泉蛋及拉麵(真拉麵!),crossover 得好好!.每個餐配 3日3夜自家手切薯條,我選了松露蛋黃醬。薯條厚切有質感,熱辣辣香氣滿溢。.朋友飽所以只單點了小食:自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 - creamy 入口忌廉溶化,香蟹肉味。

拉麵叉燒鐵板三文治

朋友飽所以只單點了小食:

芝士烤普羅旺斯燉肉丸 - cheesy! 肉丸煮得好入味。

飲品方面:
Americano - 見到咖啡機是靚貨,就知咖啡不簡單。仲可以選擇fruity 或nutty 口味,專業!我飲的是fruity的凍咖啡,好清新refreshing! 呢杯咖啡真心都值$30-$40,所以$100一個set唔算貴。

也有不同的飲品,蜜桃薑茶、龍珠苿莉花茶都很不錯。
2020-06-27 131 浏览
一家人過K11 Art House UA睇戲,諗住睇戲前先食個晏晝飯,到咗地鐵站K11 ArtHouse行緊出去時,經過依間新開嘅HAND3AG、望落去好吸引,加上早早地又未有咩人,唔使等位就最好不過啦。原來依度係一間鐵板三文治嘅專門店,睇佢哋個名真係唔會察覺。中午時段有比較優惠嘅Lunch Set,當然亦可以單點鐵板三文治、湯品、小食、沙律、飲品同甜品,選擇亦好豐富。大隻水手鐵板三文治叫得大隻水手,好自然就會諗到菠菜。無錯,依個係一個由炸雞、菠菜苗、醃青瓜、紫椰菜、仲有流心蛋組成嘅鐵板三文治。雖然每種材料嘅味道都好唔同,但夾埋一齊又好match。炸雞皮脆肉嫩,配上菠菜苗、醃青瓜,真係無得彈。蝦兵蟹將鐵板三文治故名思意,蝦兵蟹將當然係蝦同蟹為主嘅海鮮鐵板三文治啦。酥脆嘅軟殼蟹、小龍蝦沙律、再加埋紫椰菜、醋漬紅蘿蔔絲、再配埋他他醬。整體真係好正好正。依款蝦兵蟹將鐵板三文治係三款入面我最鍾意嘅款式。慢調斯理食肉獸鐵板三文治我個人認為依個係比較接近漢堡包嘅一個鐵板三文治,因為佢係由手撕牛仔排、流心蛋、番茄片、生菜、車打芝士組成。而且係我哋點咗嘅三個款式入面,依個係最有飽肚感嘅一個。鐵板三文治

慢調斯理食肉獸鐵板三文治

鐵板三文治可以話食遍咗海陸空。至於小食方面,亦都係唔錯嘅。3日3夜自家手切薯條、加配咗黑蒜滋味醬。薯條炸得非常香脆、但最正嘅係點埋佢哋嘅自家醬料。黑蒜滋味醬蒜香非常,實在點到停唔到,客薯條好快就俾我哋食哂。HAND3AG凱撒沙律係另一個Lunch Set嘅選擇。沙律菜都幾新鮮,一個人食係好夠嘅,但如果學我哋咁三個人分就會唔夠嫁喇。芝士烤普羅旺斯燉肉丸屬於單點嘅小食,雖然單點價錢會比Lunch Set稍高,但因為想試多啲唔同嘅嘢食,所以選擇咗一份單點小食。肉丸好好食,肉汁豐富。但更好食嘅,其實係個醬汁。茄汁底嘅醬汁,混有青瓜粒同西芹粒,好好味。
3日3夜自家手切薯條、加配黑蒜滋味醬
芝士烤普羅旺斯燉肉丸
HAND3AG凱撒沙律

飲品嘅選擇比較少,唔想飲汽水/咖啡,可以好似我哋咁,叫返三杯較為健康嘅茶嚟飲。洋甘菊薰衣草茶、龍珠茉莉花茶同蜜桃薑茶都好特別,除咗龍珠茉莉花茶、我平時都好少飲。洋甘菊薰衣草茶比較清爽、蜜桃薑茶甜得嚟少少薑嘅辣味。
甘菊薰衣草茶、龍珠茉莉花茶、蜜桃薑茶都
3日3夜自家手切薯條、加配黑蒜滋味醬
芝士烤普羅旺斯燉肉丸
甘菊薰衣草茶、龍珠茉莉花茶、蜜桃薑茶都
2020-06-26 91 浏览
環境:👍👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸📸Encore:96%📝進入前要度體溫➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖一直想食韓式爆餡三文治日前經過尖沙咀K11新開左三文治店主打各款鐵板三文治除爆醬爆餡,以鐵板煎製,加入創新元素真係睇得。影得。食得.中午更有抵食Lunch set我地食左份set後,實在太驚喜仲單買多幾份,開心share 埋比屋企人添.歐陸監獄鐵板三文治套餐 套餐包括左三文治+小食+飲品.三文治:皇牌人氣款不得不試以鐵板煎香嘅三文治,口感鬆脆最吸睛嘅就莫過於正中央大大粒嘅普羅旺斯燉肉丸以法式嘅烹調方式燉煮而成,肉汁豐富配搭上玫瑰芝士燴通心粉,脆薯餅水晶生菜同燶邊流心蛋,添加層次感最後,仲有熔岩芝士,芝士濃郁但吾會有膩感.小食:三款選其一,薯條/餐湯/沙律食識嘅你,一定會揀三日三夜手切粗薯條質感食落香脆,薯肉好軟綿加$7可以食埋自家醬料特製蕃茄醬,松露蛋黃醬同黑蒜滋味醬小妹首推松露蛋黃醬松露味好突出,同薯條好夾.飲品:有六款可以揀加左$10升級飲玫瑰Latte心形拉花,線條優美清晰咖啡香濃順滑,大讚!.大隻水手鐵板三文治 $52主角係厚切脆炸雞塊,入口酥脆配上
環境:👍👍👍👍👍
一直想食韓式爆餡三文治
日前經過尖沙咀K11
新開左三文治店
主打各款鐵板三文治
除爆醬爆餡,以鐵板煎製,加入創新元素
真係睇得。影得。食得

中午更有抵食Lunch set
我地食左份set後,實在太驚喜

仲單買多幾份,開心share 埋比屋企人添

歐陸監獄鐵板三文治套餐
套餐包括左三文治+小食+飲品
三文治:皇牌人氣款
不得不試

以鐵板煎香嘅三文治,口感鬆脆
最吸睛嘅就莫過於正中央
大大粒嘅普羅旺斯燉肉丸
以法式嘅烹調方式燉煮而成,肉汁豐富

配搭上玫瑰芝士燴通心粉,脆薯餅
水晶生菜同燶邊流心蛋,添加層次感

最後,仲有熔岩芝士,芝士濃郁但吾會有膩感
小食:三款選其一,薯條/餐湯/沙律
食識嘅你,一定會揀三日三夜手切粗薯條

質感食落香脆,薯肉好軟綿
加$7可以食埋自家醬料
特製蕃茄醬,松露蛋黃醬同黑蒜滋味醬
小妹首推松露蛋黃醬

松露味好突出,同薯條好夾

飲品:有六款可以揀
加左$10升級飲玫瑰Latte

心形拉花,線條優美清晰
咖啡香濃順滑,大讚!
大隻水手鐵板三文治 $52
主角係厚切脆炸雞塊,入口酥脆
配上菠菜苗,紫椰絲同流心蛋
令口感添加一份輕盈
加上致酸黃瓜嘅酸脆清口,美味非常

蝦兵蟹將鐵板三文治 $62
黃金香脆嘅軟殼蟹x小龍蝦沙律 crossover
鮮味十足,入口酥脆
小龍蝦沙律啖啖肉加上醋漬紅蘿蔔絲
酸酸甜甜好開胃

慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $62
為食肉獸度身訂造

滿滿嘅手撕牛仔排佔據成個三文治嘅三份之二
撞上蕃茄片,車打芝士,燶邊流心蛋
包你過足「肉」癮

芝士香辣烤粟米 $28
大量芝士鋪滿粟米上
芝味香濃,粒粒粟米香甜多汁~

凍伯爵茶鮮奶咖啡 $42
咖啡香撞上伯爵茶
濃郁咖啡味有點伯爵茶嘅回甘
仲有迷你馬卡龍做點綴呢💕
2020-06-22
2020-06-26 472 浏览
今日同朋友去左K-11 Art Mall新開既三文治店試新野~佢開左係地鐵站一入K11個到既入口,番工既朋友買早餐都十分方便。三文治店主要都係白色既裝修,又夠光猛,比人乾淨,簡潔既感覺。而且仲有提供黑啤,咕啡,smoothie等等,各種唔同既飲品。而且基本上佢每款三文治都夾左唔少蔬菜入去,感覺都比較健康。蝦兵蟹將鐵板三文治入面有小龍蝦沙律,軟殼蟹,餡料已經夠哂豐富同吸引!而且入面夾左啲醃漬蘿蔔絲,好味之餘仲可以解膩。強烈推介!大隻水手鐵板三文治呢份入面夾既係炸雞,開頭我以為會夾細細舊圓碌碌個種炸雞,點知佢係原塊炸雞扒咁夾入去!雞扒肉質嫩滑,帶肉汁,不過略嫌有少少咸。呢個入面仲有我好鐘意既醃青瓜,好味~慢調斯理食肉獸鐵板三文治主要餡料係手撕牛仔排同燶邊流心蛋,一咬落去就食到濃郁既牛肉味,而且牛肉絲一啲都唔韌,仲幾嫩下。另外,流心蛋雖然薄薄一塊,但係都做到半熟流心既效果。3日3夜自家手切薯條佢地既薯條粗身,而且係原個薯仔切開新鮮炸既感覺。薯條外皮唔會有厚厚一層比較硬既皮,而且薯仔肉十分鬆軟,係好食既。另外我地仲加左松露蛋黃醬,點薯條好正!黑松露味都幾出,我的最愛!!北海道野菜薏米濃湯呢款我

3日3夜自家手切薯條

北海道野菜薏米濃湯
呢款我好鐘意,平時既濃湯通常都係湯汁多過料,佢絕對係料多過湯汁~有唔少煮淋左既薏米同雜菜粒,又係正既。

凱撒沙律
正常發揮~不過佢面頭有啲車打芝士脆片,呢個係加分位!

另外要提一提既係,雖然呢到算係美式快餐店,通常我都唔會期望快餐店既咖啡係好飲的。但呢到既咖啡絕對可以納入好飲既範圍!唔會帶苦味,口感都算細緻。而且黑咖啡都可以叫佢另上一杯仔奶,岩哂我呢啲鐘意飲咖啡但要加奶既人~
2020-06-24
2020-06-24 399 浏览
蝦兵蟹將鐵板三文治,包括有酥脆軟殼蟹、小龍蝦沙律、紫椰菜絲、醋漬紅蘿蔔絲、醋漬白蘿蔔絲、他他醬,炸軟殼蟹口感香脆、不油膩,食落啖啖蟹膏、蟹肉;小龍蝦沙律味道鮮甜,小龍蝦口感厚肉、爽彈;紫椰菜絲新鮮,口感脆口;醋漬紅蘿蔔絲、醋漬白蘿蔔絲口感爽脆,味道酸溜、解膩;他他醬令整體味道更清爽;麵包經烘烤,口感香脆,充滿植物牛油、橄欖油嘅味道。拉麵叉燒鐵板三文治,包括有日式叉燒片、味噌拉麵、味付溏心蛋、味付荀絲、牛油粟米粒、熔岩芝士、味噌蛋黃醬;日式叉燒片味道咸香,口感軟腍,肥瘦恰當;味噌拉麵口感軟硬適中,味噌香濃;味付溏心蛋溏心效果突出;味付荀絲口感爽口;牛油粟米粒味道香甜,牛油味道醇厚;熔岩芝士、味噌蛋黃醬令整體味道更濃郁。自家製蟹肉忌廉餅配他他醬,口感外脆內軟,蟹肉鮮味十足,忌廉餅食落好Creamy,配以他他醬食用,味道更清新。脆炸魷魚圈蔬菜配哈里薩辣醬,脆炸魷魚圈口感外脆香內Q彈,脆炸蔬菜口感爽甜,配以哈里薩辣醬食用,味道惹味。HAND3AG凱薩沙律,各款蔬菜、蟹肉、脆脆份量多,配以凱薩沙律醬汁食用,味道更佳。北海道野菜薏米濃湯,蕃茄味道濃香,蔬菜份量十足,飲落味道酸甜、開胃。橙沙冰,採用

橙沙冰,採用香橙、蘋果、胡蘿蔔製作,飲落好涼爽,味道清甜帶酸,飲到啖啖果肉。

龍珠茉莉花茶,茶味濃厚,淡淡清香茉莉花香。
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
上個月HAND3AG進駐尖沙咀K11,主打創新配搭鐵板三文治,麵包兩面搽上植物牛油,係鐵板上煎至金黃,再加入獨有配搭餡料同醬汁,就完成非一般三文治🥪環境以白色同灰色為主,裝修明亮利落,感覺幾新潮同現代感,另外餐廳設有自動洗手機,非常貼心------1. 歐陸監獄鐵板三文治 $54 8/10一開始係比個名吸引左,同埋見到係餐廳既皇牌,就叫一份試試,一份三文治會分開一半,分開包裝方便食用,見到橫切面真係爆餡,餡料滿滿🤤色彩繽紛,餡料有玫瑰芝士燴通心粉、普羅旺斯燉肉丸、脆薯餅、水晶生菜、燶邊流心蛋、熔岩芝士,冇多餘空間放到其他配菜,口感真係好豐富,薯餅脆口,肉丸有濃濃既番茄醬味,仲有流心蛋蛋汁,再加埋生菜一齊食,唔會太膩,多種歐陸元素,非常滋味😋2. 蝦兵蟹將鐵板三文治 $62 8.5/10叫得蝦兵蟹將當然有酥脆軟殼蟹、小龍蝦沙律、紫椰菜絲、醋漬紅蘿蔔絲和他他醬,食落內脆外脆,麵包香脆之餘,軟殼蟹非常酥脆同埋都幾大隻,加入醋漬紅蘿蔔絲,中和炸物油膩感,再加埋他他醬,口感清新,整體味道非常夾3. 慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $62 8/10食肉獸可以點的三文治,餡料有手撕牛仔排、燶邊流心蛋、番茄

------
1. 歐陸監獄鐵板三文治 $54 8/10

2. 蝦兵蟹將鐵板三文治 $62 8.5/10

3. 慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $62 8/10
食肉獸可以點的三文治,餡料有手撕牛仔排、燶邊流心蛋、番茄片、水晶生菜、車打芝士同芥末籽蛋黃醬,食落唔膩,因為有菜同番茄去中和,而手撕牛仔真係好多,好滿足🥰

4. 自家手切薯條 $35
有三款不同自家製醬汁,包括有蕃茄醬、松露蛋黃醬及黑蒜滋味醬,我比較喜歡松露蛋黃醬,同薯條真係絕配,粗薯條外皮薄脆,裡面是軟綿綿的薯蓉,唔會好咸

5. 茉莉花茶 $28
餐廳除左果汁同汽水,仲有熱花茶可以揀,我點左茉莉花茶,茶味唔會好濃,有淡淡花香,消滯解膩一流☕️
茉莉花茶
2020-06-23
茉莉花茶
2020-06-24 33 浏览
近期呢間爆餡三文治好多人去打卡🤩 💁🏻‍♀️我就試左兩款三文治🥪▪️蝦兵蟹將鐵板三文治➡️ 軟殼蟹、小龍蝦🦞沙律、紫椰菜絲、醋漬紅蘿蔔絲配他他醬~呢個將我鍾意食嘅嘢放埋一齊🤤 軟殼蟹香脆,夾雜小龍蝦沙律感覺清新,所以唔會覺得油膩。 只椰菜絲增加清爽口感!▪️歐陸監獄鐵板三文治👑 呢個係signature 之一 ➡️ 入面超豐富:玫瑰芝士燴通心粉、燉肉丸、脆薯餅、生菜🥬、流心蛋及芝士🧀一咬落去,真係豐富到爆出嚟🤣 ▪️手切薯條🍟 係粗身薯條,揀咗配黑松露蛋黃醬😍 個醬汁冇得頂!▪️北海道野菜薏米濃湯🥣味道幾濃,湯足料有唔少菜~單點飲品🥤▪️紫沙冰紅菜頭、蘋果🍎、胡蘿蔔🥕 顏色靚又健康嘅飲品~▪️伯爵茶鮮奶咖啡面上充滿cream,有個細細的Macaroon~咖啡味香濃,帶有淡淡伯爵茶香☺️好飲!.

近期呢間爆餡三文治好多人去打卡🤩
💁🏻‍♀️我就試左兩款三文治🥪

▪️蝦兵蟹將鐵板三文治

▪️歐陸監獄鐵板三文治
👑 呢個係signature 之一
一咬落去,真係豐富到爆出嚟🤣

▪️手切薯條🍟
係粗身薯條,揀咗配黑松露蛋黃醬😍 個醬汁冇得頂!

▪️北海道野菜薏米濃湯🥣
味道幾濃,湯足料有唔少菜~

單點飲品🥤
▪️紫沙冰
紅菜頭、蘋果🍎、胡蘿蔔🥕 顏色靚又健康嘅飲品~

▪️伯爵茶鮮奶咖啡
最近 K11 新開咗全港首創鐵板三文治專門店 HAND3AG 🤩當然要去試下啦.慢調撕理食肉獸鐵板三文治🥓🥪一絲絲嘅手撕牛仔排,嫩滑多汁🥩燶邊流心蛋令整體更滑溜濕潤🍳配搭埋番茄片🍅水晶生菜🥬車打芝士🧀芥菜籽蛋黃醬,營養又好味😋.歐陸監獄鐵板三文治🥪材料有玫瑰芝士燴通心粉、普羅旺斯燉肉丸🐷脆薯餅🥔燶邊流心蛋🍳水晶生菜🥬熔岩芝士🌋醬汁好濃蕃茄味☺️整骨口感豐富又邪惡🤤.芝士烤普羅旺斯燉肉丸(單點)🧆肉丸係自家製同用咗一半牛肉🐄一半豬肉🐖然後加入唔同蔬菜同番茄醬燉🥦🌽🥫加埋面頭嘅雙色芝士🧀正呀👍🏻.3 日 3 夜自家手切薯條(中)配黑蒜滋味醬🍟外層香脆,入面係軟綿嘅薯蓉😆而黑蒜醬蒜味濃香帶辣🖤🧄惹味之選.HAND3AG 凱撒沙律🥗入面有生菜、番茄仔、蟹柳🦀脆片😍加埋凱撒沙律醬,非常清新😉.紫沙冰💜🍹有紅菜頭、蘋果🍎胡蘿蔔🥕無乜草腥味,飲落仲好清新🥰.伯爵茶鮮奶+咖啡🥛☕️鮮奶咖啡香濃😛但伯爵茶味道唔夠出
伯爵茶鮮奶+咖啡🥛☕️鮮奶咖啡香濃😛但伯爵茶味道唔夠出
  • 歐陸監獄鐵板三文治
2020-06-22 95 浏览
除了subway之外呢,我就很少吃這些三文治的餐廳,我看最近香港都多了不少這些吐司店,於是我就在尖沙咀查找了一下,發現了這間新開在K11的三六治店舖。這間店十分寬躺!成間都白色的,最重點係卡位啲sofa超好坐的!絨毛嘅質地,坐落去軟林林的。三文治的款式有很多而且配搭好新穎,我今日就叫左四款黎試。第二款: 拉麵叉燒鐵板三文治,這個三文治就真的很創新!入邊的餡料全部都是拉麵所含有的材料,包括:拉麵,糖心蛋,筍絲,叉燒和粟米。 很有飽足感,但拉麵沒什麼味道,而且加上面包就覺得不太搭配,但還是可以一試的😄 Cp值:😋😋😋第三款:蝦兵蟹將鐵板三文治,我很喜歡這個三文治小龍蝦沙律的部份,因為我這個人很喜歡吃蝦而且醬汁的調味很好吃,軟殼蟹的份量也很多而且充滿蟹膏,但我個人不是很喜歡吃蟹膏,就會覺得有dd腥。 CP值:😋😋😋😋第四款:慢條斯理食肉獸鐵板三文治,三文治內有手撕牛仔排,流心蛋,蕃茄等。但先不太喜歡這款,因為我不太喜歡呢種牛肉的質感,而且味道較淡,不知道是不是因為慢煮的關係...😄CP值:😋😋餐廳有lunch set 包一個三文治+小食(薯條, 沙律,餐湯差唔多三選一+一杯飲品。可看下圖me

三文治的款式有很多而且配搭好新穎,我今日就叫左四款黎試。

Cp值:😋😋😋

CP值:😋😋😋😋

CP值:😋😋
餐廳有lunch set 包一個三文治+小食(薯條, 沙律,餐湯差唔多三選一+一杯飲品。可看下圖menu

小食方面就叫左肉丸(牛+豬所製),魷魚圈(還配有蔬菜🥬),蟹餅炸粉有些少厚。健康飲品都有不少的就order左一杯橙冰沙(橙,蘋果,紅蘿蔔)。

拉麵叉燒鐵板三文治
慢條斯理食肉獸鐵板三文治
2020-06-21
蝦兵蟹將鐵板三文治
早排見好多人👫🏻嚟呢間尖沙咀新店打卡,睇見啲三文治🥪阿叔都心郁郁。前幾日剪完個雀巢頭💇🏻‍♂️後一於唔執輸嚟幫襯食吓。呢間新店以日式鐵板燒為靈感,主打鐵板燒三文治,網上💻搵資料,呢種三文治嘅造法即係以植物牛油同橄欖油烤麵包,烤脆麵包表層後,再加入唔同餡料同醬汁,賣相超邪惡😈!咪以為呢種創新嘅整法又係什麼過江龍引入,錯喇!佢係100%香港製造架!😘.歐陸監獄鐵板三文治 (單點:$54,套餐:$93),三文治入邊夾有普羅旺斯燉肉丸🐽、玫瑰芝士燴通心粉、薯餅🥔、流心蛋同熔岩芝士🧀,肉丸肉汁豐富、味道香濃惹味!.拉麵叉燒鐵板三文治 (單點:$56,套餐:$95),拉麵🍜靈感換上三文治嘅賣相,餡料又係超多,包括日式叉燒、味噌拉麵、溏心蛋🥚、蛋黃醬等,由於實在太足料,食完真係會超飽肚!小心!小心!☝🏽.蝦兵蟹將鐵板三文治 (單點:$62,套餐:$101),餡料包括有軟殼蟹🦀、小龍蝦沙律🦞、紅蘿蔔絲、他他醬,可能無咗上兩款三文治嘅通心粉同拉麵,相對地呢款三文治light番少少,而且軟殼蟹非常香脆,小龍蝦沙律就可以中和油膩感,實屬阿叔個人推介!💁🏻‍♂️.除咗三文治,呢度嘅3日3夜自家手切薯條🍟亦值得一試
除咗三文治,呢度嘅3日3夜自家手切薯條🍟亦值得一試。薯條即叫即炸,熱辣辣,外皮薄脆,加上較粗身,點埋黑蒜滋味醬一齊食更惹味!🤤