2020-06-27 46 浏览
尖沙咀D出口的K-11 新開了一間專食特色三文治的cafe,有得坐食物又豐富,掂!.環境好開揚modern,有卡座又bar座,任坐唔嬲,感覺好scientific!.三文治款式多,有特色而且每款都爆多料,豐富!麵包都是烘過的,脆脆地更加香口!.Slow Cook Shredded Beef Short Rib慢調撕理食肉獸鐵板三文治材料好多塞到爆,除了有牛肉,也有煎蛋、蕃茄、生菜的,牛肉味濃香,食完好似鋸完扒咁滿足!而且有蔬菜的清新,食完不覺很油膩。.Soft Shell Crab & Shrimp Salad 蝦兵蟹將鐵板三文治喜歡食海鮮的人士不可以錯過,有軟殼蟹又有好多蝦,夾上蘿蔔絲口感輕盈,層次豐富!.Japanese-Style Barbecue Pork Noodle 拉麵叉燒鐵板三文治Yes 三文治入面有拉麵!這款三文治很創新特別呢,有日式叉燒、溫泉蛋及拉麵(真拉麵!),crossover 得好好!.每個餐配 3日3夜自家手切薯條,我選了松露蛋黃醬。薯條厚切有質感,熱辣辣香氣滿溢。.朋友飽所以只單點了小食:自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 - creamy 入口忌廉溶化,香蟹肉味。

慢調撕理食肉獸鐵板三文治

蝦兵蟹將鐵板三文治

拉麵叉燒鐵板三文治

朋友飽所以只單點了小食:

芝士烤普羅旺斯燉肉丸 - cheesy! 肉丸煮得好入味。

飲品方面:
Americano - 見到咖啡機是靚貨,就知咖啡不簡單。仲可以選擇fruity 或nutty 口味,專業!我飲的是fruity的凍咖啡,好清新refreshing! 呢杯咖啡真心都值$30-$40,所以$100一個set唔算貴。

也有不同的飲品,蜜桃薑茶、龍珠苿莉花茶都很不錯。