1K
2020-07-20 106 浏览
逛街時發現新開了一間三文治專門店,三文治加入意想不到的食材組合,再以日式鐵板燒形式製作,創意十足,將簡單的三文治昇華至另一層次,看見都想吃!除了招牌三文治外,另外還有多款小食及飲品選擇。店舖面積寬敞,裝潢簡潔明亮,坐得舒適。拉麵叉燒鐵板三文治套餐 ($95)將經典的拉麵配料融入三文治之中,有日式叉燒片、味噌拉麵、味付糖心蛋、味付筍絲、牛油粟米粒、熔岩芝士和味噌蛋黃醬,餡料豐富澎湃。叉燒片軟腍,味噌蛋黃醬入口惹味,口感十足,吃得滋味。3日3夜自家手切薯條加配自家製醬料: 特去製番茄醬/松露蛋黃醬/黑蒜滋味醬 (+$7)薯條色澤金黃,外皮薄脆,再沾點松露蛋黃醬,讓薯條散發住松露香,令味道錦上添花!伯爵茶鮮奶咖啡 (+10)質感細滑,咖啡甘濃,甜度適中,入口散發著淡淡伯爵茶幽香。慢調撕理食肉獸鐵板三文治套餐 ($101)餡料包括手撕牛仔排、燶邊流心蛋、番茄片、水晶生菜、車打芝士及芥末籽蛋黃醬。麵包入口鬆香脆,還帶著牛油香氣,牛仔排軟腍,加上番茄片和水晶生菜,味道清爽,口感層次豐富。北海道野菜薏米濃湯顏色悅目,材料十足,薏米軟腍,味道相當濃郁。玫瑰鮮奶咖啡 (+10)入口甘柔滑溜,玫瑰味突出,

除了招牌三文治外,另外還有多款小食及飲品選擇。

店舖面積寬敞,裝潢簡潔明亮,坐得舒適。

拉麵叉燒鐵板三文治套餐 ($95)
拉麵叉燒鐵板三文治套餐

3日3夜自家手切薯條

伯爵茶鮮奶咖啡 (+10)
質感細滑,咖啡甘濃,甜度適中,入口散發著淡淡伯爵茶幽香。
伯爵茶鮮奶咖啡

慢調撕理食肉獸鐵板三文治套餐 ($101)
慢調撕理食肉獸鐵板三文治套餐

慢調撕理食肉獸鐵板三文治

北海道野菜薏米濃湯
顏色悅目,材料十足,薏米軟腍,味道相當濃郁。
北海道野菜薏米濃湯

玫瑰鮮奶咖啡 (+10)
入口甘柔滑溜,玫瑰味突出,甜度得宜。
玫瑰鮮奶咖啡
2020-07-19 49 浏览
尖沙咀k11近地鐵站出口的 hand3ag 新開了幾個月,人流不算多,店內明亮寬敞,都好坐。全部自助形式,自己穩位,自己買野俾錢同拎野食。蝦兵蟹將鐵板三文治 🥪好足料 🥰 有軟殼蟹同小龍蝦沙律&他他醬~本以為會膩,但因為有爽口紫椰菜絲同酸甜紅蘿蔔絲,食落幾fresh,個人比較鍾意。歐陸監獄鐵板三文治🥪第一次食通心粉餡的三文治,想不到都夾到,😮幾特別。雖然有玫瑰芝士燴通心粉,但吃不出有玫瑰味,加上雞蛋,肉丸,口感都豐富,真係好飽飽。😋

2020-07-19 46 浏览
經過可以食下嘅,特登去食真係嘥氣。已經係堂食,但個麵包好快吸晒啲醬汁,入邊個薯餅亦一啲都唔脆....所謂食肉獸其實唔係真係咁多肉,肉味唔係好出,個蕃茄係咁出水,朋友真正嘅食肉獸表示浸味太青。 加咗$20試咗兩款沙冰,紅冰沙同橙冰沙冇咩特別。 加埋個南瓜沙律,係好爽嗰隻硬身嘅,個人唔係特別鍾意。 反而薯條幾好食,松露醬係好食嘅。個湯好足料好飽,但係我本身特登來食個包,真係好失望下,失望到要特登寫食評。冇下次。
經過可以食下嘅,特登去食真係嘥氣。

2020-07-19 143 浏览
全港首創鐵板三文治🥪Lunchset有一份兩件三文治+薯條/粟米湯/沙律+飲品-🥙歐陸監獄鐵板三文治套餐加松露蛋黃醬 ($93+$7)通心粉+肉丸+生菜+薯餅+流心蛋+芝士爆多內餡 口感超豐富 真係好有玩味😂從未試過係多士入面食到通心粉好特別芝士燴通粉嘅汁好味多士用鐵板烘過 脆軟程度啱啱好肉丸質感軟熟 生菜份量好多呢-🍗大隻水手鐵板三文治套餐 ($91)脆炸雞塊+菠菜苗+醃青瓜+紫椰菜絲+流心蛋內𥚃雞塊好大件 配上特備醬汁好好食雞肉好鮮嫩 雞皮就唔算好脆配上醃青瓜味道好夾 菜嘅份量亦好多好抵讚-🍟三日三夜自家製薯條 好粗好大條感覺到係炸左好耐 油分較一般薯條多外面少脆 內裡有薯蓉口感 真材實料重點係加7蚊嘅松露蛋黃醬好好好好正☺️絕對係必加呀!!-🥤跟餐配上凍Americano同熱蜜桃薑茶Americano味道固然穩陣啦而熱茶就連茶包上 蜜桃同薑味齊晒☕️-呢份午餐食完非常飽 絕對唔係輕食嘅三文治呀🐷************ENJOY GOOD FOODSHARE GOOD MOOD🎈

全港首創鐵板三文治🥪
Lunchset有一份兩件三文治+薯條/粟米湯/沙律+飲品

歐陸監獄鐵板三文治

🥙歐陸監獄鐵板三文治套餐加松露蛋黃醬 ($93+$7)
通心粉+肉丸+生菜+薯餅+流心蛋+芝士
爆多內餡 口感超豐富 真係好有玩味😂
從未試過係多士入面食到通心粉好特別
芝士燴通粉嘅汁好味
多士用鐵板烘過 脆軟程度啱啱好
肉丸質感軟熟 生菜份量好多呢
大隻水手鐵板三文治

🍗大隻水手鐵板三文治套餐 ($91)
炸雞塊+菠菜苗+醃青瓜+紫椰菜絲+流心蛋
內𥚃雞塊好大件 配上特備醬汁好好食
雞肉好鮮嫩 雞皮就唔算好脆
配上醃青瓜味道好夾 菜嘅份量亦好多好抵讚

🍟三日三夜自家製薯條 好粗好大條
感覺到係炸左好耐 油分較一般薯條多
外面少脆 內裡有薯蓉口感 真材實料
重點係加7蚊嘅松露蛋黃醬好好好好正☺️
絕對係必加呀!!
🥤跟餐配上凍Americano同熱蜜桃薑茶

ENJOY GOOD FOOD
SHARE GOOD MOOD🎈
大隻水手鐵板三文治
2020-07-19 25 浏览
呢間新開嘅本地鐵板三文治🥪專門店,主打特色配搭三文治🌟拉麵叉燒鐵板三文治~配搭新穎,冇諗過拉麵配麵包都可以有配搭,一整碗拉麵夾入兩片麵包當中,材料有粟米、竹筍、日式叉燒、和溏心蛋等等,😆本身鍾意食麵麵嘅妹妹好滿意✨🌟蝦兵蟹將鐵板三文治~大大隻軟殼蟹,咬落外脆內軟,加上爽口彈牙嘅蝦粒, 食落口感毫無衝突,配上清爽嘅紫椰菜和紅蘿蔔絲,減低油膩,係咁多款三文治最厚身嘅,個口唔夠大都咬唔晒😂必食✨🌟慢調撕理食肉獸鐵板三文治~方包夾住一絲絲嘅手撕牛肉,配上流心蛋、大量嘅生菜絲、 糖心嘅煎蛋、車打芝士,口感層次豐富小食特別要提🌟3日3夜手切薯條~薯條切得夠厚身,自家製黑松露蛋黃醬,非常正,松露味香濃,一定要加!
呢間新開嘅本地鐵板三文治🥪專門店,主打特色配搭三文治

🌟拉麵叉燒鐵板三文治

🌟蝦兵蟹將鐵板三文治~

小食特別要提
2020-07-18 31 浏览
今日終於同左朋友仔黎朝聖xpp最近成日都見到有人黎打卡,見到佢地既鐵板三文治既賣相吸引,評價都唔錯添!!我地個日lunch time hour去到,除左可以單點食物外,仲有相對較優惠既套餐可以揀~~呢度係以半自助既形式運作,先排隊落order取單,等到食ready好就自取:)清水,餐具同調味都係以自助形式取用~~我地total要左3款三文治,其中一款係跟餐配佢地既手切薯,另外單點兩款沙律:)3款三文治分別係蝦兵蟹將、慢條撕理同歐陸監獄~~歐陸監獄係佢地既人氣主打,以通粉同肉丸個餡既三文治真係第一次食,感覺都幾特别!!而朋友係食肉獸,呢款以手撕肉條為主要餡料既慢條撕理就最得佢歡心~~自己就最中意有小龍蝦沙律同炸軟殼蟹既蝦兵蟹將~~單點既兩款沙律就係小龍蝦意粉沙律同溫室南瓜蕃薯沙律:)兩款沙律都好新鮮,份量適中!而佢地既薯條真係必食小食,粗薯外脆内軟,香口非常~~~加七蚊仲可以配上松露蛋黃醬,令粗薯滋味更為昇華!!!跟餐唔洗加錢仲可以飲到佢地既得奬咖啡添✔✔
今日終於同左朋友仔黎朝聖xpp

清水,餐具同調味都係以自助形式取用~~
3款三文治分別係蝦兵蟹將、慢條撕理同歐陸監獄~~

自己就最中意有小龍蝦沙律同炸軟殼蟹既蝦兵蟹將~~

單點既兩款沙律就係小龍蝦意粉沙律同溫室南瓜蕃薯沙律:)

兩款沙律都好新鮮,份量適中!

而佢地既薯條真係必食小食,粗薯外脆内軟,香口非常~~~

加七蚊仲可以配上松露蛋黃醬,令粗薯滋味更為昇華!!!

跟餐唔洗加錢仲可以飲到佢地既得奬咖啡添✔✔
2020-07-17 60 浏览
尖沙咀地鐵站經D出口行去尖東站出左通道後左手邊第一間就係喇🎉可能新開冇耐行過幾次都見入面冇乜人MoHeart最中意去少人又乾淨既餐廳所以就走左去試喇🤣.首先去左Counter落單再揾位坐低開放首廚房 有埋自助洗手機👍🏻🚿🍽🥪歐陸監獄鐵板三文治 ($54)好惹味!一啖咬落去滿足到暈!傳統芝士通心粉加左自家製蕃茄醬全面既沙律菜係本地水耕種既水晶珊瑚菜啖啖都好爽好Fresh! 🥗🥬🍽🥪慢條撕理食肉獸鐵板三文治 ($62)超級Juicy!!堅係啖啖肉🥩🥩🥩慢煮完牛仔排再浸足12小時牛肉汁!水晶沙律菜繼續發揮中和既作用仲要配搭埋炸薯餅擊中我既喜好😍🍽芝士烤普羅旺斯燉肉丸 $28花椰菜馬鈴薯火腿湯 $28玫瑰鮮奶咖啡 $38🍽
尖沙咀地鐵站經D出口行去尖東站
出左通道後左手邊第一間就係喇🎉
可能新開冇耐行過幾次都見入面冇乜人
MoHeart最中意去少人又乾淨既餐廳
所以就走左去試喇🤣
首先去左Counter落單再揾位坐低
開放首廚房 有埋自助洗手機👍🏻🚿
🍽

🥪歐陸監獄鐵板三文治 ($54)
好惹味!一啖咬落去滿足到暈!
傳統芝士通心粉加左自家製蕃茄醬
全面既沙律菜係本地水耕種既水晶珊瑚菜
啖啖都好爽好Fresh! 🥗🥬
🍽

🥪慢條撕理食肉獸鐵板三文治 ($62)
超級Juicy!!堅係啖啖肉🥩🥩🥩
慢煮完牛仔排再浸足12小時牛肉汁!
水晶沙律菜繼續發揮中和既作用
仲要配搭埋炸薯餅擊中我既喜好😍

芝士烤普羅旺斯燉肉丸 $28

花椰菜馬鈴薯火腿湯 $28

玫瑰鮮奶咖啡 $38
  • 歐陸監獄鐵板三文治
  • 慢調撕理食肉獸鐵板三文治
2020-07-16 148 浏览
以前食三文治都係求其用黎填肚,但香港人對飲食實在太講究,而家連食三文治都分台式韓式,呢間K11嘅新店就主打日式鐵板三文治,材料配搭非常新鮮,而且款款都色彩繽紛,打卡一流。Lunch set 包指定小食同飲品,我地想試蟹肉餅所以叫左一個set,其他單點。蝦兵蟹將鐵板三文治:個包搽滿牛油再用鐵板烘到金黃色,夾住香脆嘅軟殼蟹同惹味嘅小龍蝦沙律,仲有大量紫椰菜絲同醋漬紅蘿蔔絲,清新解膩,個他他醬都好夾,大推呢款!歐陸監獄鐵板三文治:聽講創作呢款嘅靈感源自歐洲嘅監獄餐,我係抱住冒險嘅精神點嘅,點知呢個組合趣怪得黎又幾好食。普羅旺斯燉肉丸大大粒又夠淋,個醬食落似lagsana嘅味,加埋蛋汁同薯餅,邪惡得黎好滿足。美中不足係玫瑰芝士通粉比較淋身,芝士味都可以濃啲。3日3夜自家手切薯條(配自家醬料+$7):用歐洲Agria薯仔製成,外皮夠薄脆,內裏充滿薯蓉,唔會太油,加埋松露蛋黃醬,瞬間清哂。自家製蟹肉忌廉餅配他他醬:餅身扁薄但食到最後都無淋,蟹肉忌廉好creamy。熱伯爵茶鮮奶 (如跟餐+$10):呢度嘅飲品款式都幾多,唔似一般快餐店得汽水,估唔到熱飲仲有拉花,呢杯奶香較重,伯爵茶味淡咗少少。橙沙冰

蝦兵蟹將鐵板三文治:

歐陸監獄鐵板三文治:

3日3夜自家手切薯條(配自家醬料+$7):

自家製蟹肉忌廉餅配他他醬:
餅身扁薄但食到最後都無淋,蟹肉忌廉好creamy。

熱伯爵茶鮮奶 (如跟餐+$10):
熱伯爵茶鮮奶

橙沙冰 (如跟餐+$10):
好賞心悅目嘅飲品,少少甜,相信冇乜額外加糖,飲落以橙味為主調,蘋果同紅蘿蔔味若隱若現,健康得黎又好飲。
橙沙冰
橙沙冰
2020-07-16 1026 浏览
同好姊妹一齊去尖沙咀行街食飯,原本約好去尖沙咀食韓國嘢,點知一齊出地鐵站穿過K11嘅時候,就齊齊比呢間連住出口嘅鐵板手袋三文治吸引!一望Menu,見到啲三文治名好得意,有蝦兵蟹將又有歐陸監獄等等,各自揀一款拎咗機仔等佢響就可以去出餐處攞餐。餐廳劃分咗做兩部份,外面有幾張吧枱高椅座位,食個三文治飲杯咖啡咁都幾chill!再行入啲就會見到有啲梳化位,好啱幾個朋友坐埋一齊一路傾一路食!等餐其間見到原來餐廳裝左一部自動洗手機,近半年一直受疫情影響,有呢d配套的確令人食得更安心!做好嘅手袋三文治被餡料填滿到脹卜卜,最愛係蝦兵蟹將三文治,唔單止有炸得香脆嘅軟殼蟹,仲有鮮甜嘅小龍蝦沙律,一冷一熱,伴著紫椰菜絲,醃蘿蔔絲等等,唔單止望落層次感豐富,食落味道亦都好有層次感!連外層嘅麵包亦都做到好香脆,有食緊多士嘅感覺。朋友嘅歐陸監獄鐵板三文治有玫瑰芝士通心粉,普羅旺斯燉肉丸、薯餅、生菜等等,最吸引人嘅係燶邊流心蛋同熔岩芝士😍,極邪惡😈!而慢條斯理獄鐵板三文治就填滿手撕牛仔排、燶邊流心蛋、芝士、蕃茄、生菜等等,一啖咬落去,充滿濃濃嘅牛仔肉香,同其他兩款一樣,都夾有大量嘅蔬菜,平衡返油膩感。手切薯條都係重點

手切薯條都係重點推介,配埋松露蛋黃醬,真係幾飽都要食埋佢!🤣怕熱氣既可以叫個北海道野菜薏米濃湯,同三文治一樣都係爆多餡料!!!

餐飲有唔同嘅花茶同埋咖啡選擇,我就比較欣賞金盞花茶,特別嘅香氣,解膩又醒神!
2020-07-10
韓國Issac Toast赫赫有名,雖然美味可口絕對是毋庸置疑,但配搭大都離不開火腿、芝士、薯餅等。早前K11新開一間鐵板三文治專門店HAND3AG,款式層出不窮之餘賣相相當吸引,立即相約朋友前往一試。除了各款鐵板三文治外,亦有多款小食、沙律及飲品供應,另外更可以$39升級至午市套餐,配上飲品及炸薯條、餐湯或沙律。值得一提的是店內環境相當寬敞舒適,先在收銀處付款下單後便可以自行尋找座位及拿取餐具,待提示器響起後便可到取餐處取餐。另外店內設有前所未見的自動洗手機,尤其是在疫情期間感覺更加方便衛生。歐陸監獄鐵板三文治 ($93)麵包以橄欖油烘至薄脆,配上玫瑰芝士燴通心粉、炸薯餅、普羅旺斯燉肉丸、熔岩芝士及燶邊流心蛋,雖然配搭看似奇怪但出乎意外地毫無違和感,除了芝士濃厚醇香之餘更帶番茄酸香。蝦兵蟹將鐵板三文治 ($101)炸軟殼蟹酥脆肉厚,小龍蝦沙律與軟殼蟹之間加上他他醬、醋漬紅蘿蔔絲及紫椰菜絲,除了可以作間隔避免軟殼蟹變軟外更大大減少油膩感,令整體更加清爽。拉麵叉燒鐵板三文治 ($95)將整碗日式拉麵的元素加入三文治可謂創意十足,除了真真正正的味噌拉麵外,更有日式叉燒片、味付溏心蛋及味付筍

歐陸監獄鐵板三文治 ($93)
歐陸監獄鐵板三文治

蝦兵蟹將鐵板三文治 ($101)
蝦兵蟹將鐵板三文治

拉麵叉燒鐵板三文治 ($95)
拉麵叉燒鐵板三文治
將整碗日式拉麵的元素加入三文治可謂創意十足,除了真真正正的味噌拉麵外,更有日式叉燒片、味付溏心蛋及味付筍絲,另外配以熔岩芝士、牛油粟米和味噌蛋黃醬,層次相當豐富,叉燒片肥而不膩但溏心蛋略嫌過熟。

3日3夜自家手切薯條 ($35)
3日3夜自家手切薯條
薯條以原個薯仔切條炸成,薯味突出而且口感粉糯,另加$7可從特製番茄醬、松露蛋黃醬或黑蒜滋味醬三款自家製醬料中選一款,而我所選的黑蒜滋味醬味道香濃醇厚,別具特色。

芝士烤普羅旺斯燉肉丸 ($28)
芝士烤普羅旺斯燉肉丸
肉丸口感扎實,舖天蓋地的芝士亦沒有喧賓奪主蓋過肉味,番茄醬酸香濃厚令人毫不覺膩。

自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 ($28)
自家製蟹肉忌廉餅配他他醬
蟹肉忌廉餅外皮炸得酥脆無比,一客三件而每件均幾乎有拳頭之大,餡料濃稠軟綿並混入絲絲蟹柳

玫瑰鮮奶 ($42)
玫瑰鮮奶
粉紅色玫瑰糖漿與鮮奶形成漸層賣相夢幻,玫瑰味馥郁芬芳而且入口順滑。

紫沙冰 ($42)
紫沙冰
沙冰用上紅菜頭、蘋果和紅蘿蔔製作而成,當中又以紅菜頭味道最為突出,帶紅菜頭獨有的草青味,未必人人接受但個人認為在蘋果的配合下相對比較平易近人。
芝士烤普羅旺斯燉肉丸
2020-07-15 100 浏览
裝飾簡潔,店鋪以白色為主調,光線明亮,高枱櫈,仲有卡座,買三文治🥪既餐廳者算好eye catching❤️原來係主打鐵板燒三文治,非常講究又多新潮喎😚全部即叫即做,而且可選不同的餡料同醬汁,三文治🥪配小食、沙律、飲料🤩🎈歐陸監獄鐵板三文治🤗餡料豐富,效果好澎湃,唔食得者睇得😚配芝士燴通心粉,普羅旺斯燉肉丸,脆薯餅,生菜🥬流心蛋同芝士,芝士通粉好rich,肉丸好juicy,蛋汁好香,薯餅好脆身,好多材料,口感好好🥰🎈蝦兵蟹將鐵板三文治🥪配料有大隻既軟殼蟹,小龍蝦沙律🥗紫椰菜絲,非常清新既組合,好正😛😛🎈 拉麵叉燒鐵板三文治🥪拉麵叉燒就食過,麵包夾着味噌拉麵,叉燒、溏心蛋,粟米、竹筍、日式叉燒😛真係覺得自己食緊拉麵🍜🎈3日3夜自家手切薯條🍟外皮薄脆,入口香脆,仲有3款自家醬料,黑松露蛋黃醬,味道不錯👍🎈HAND3AG凱撒沙律,自家製既醬汁配上新鮮嘅沙律🥗好清新呀,啱晒夏天食🤗🎈野菜薏米濃湯,呢個湯好creamy😚又好多雜菜,真係覺得好健康😚嘢飲方面跟返三杯餐飲,我揀咗洋甘菊薰衣草茶,蜜桃🍑薑茶同埋一杯好特別既americano☕️☕️☕️呢杯咖啡嘅就係用到Fruity嘅豆,所以令到咖啡味特別提升😘

嘢飲方面跟返三杯餐飲,我揀咗洋甘菊薰衣草茶,蜜桃🍑薑茶同埋一杯好特別既americano☕️☕️☕️呢杯咖啡嘅就係用到Fruity嘅豆,所以令到咖啡味特別提升😘😘

2020-07-15
  • 歐陸監獄鐵板三文治
  • 3日3夜自家手切薯條
  • 拉麵叉燒鐵板三文治
1️⃣「拉麵叉燒鐵板三文治 🍜($56;$95 for set)」-一食落真係似食緊拉麵 叉燒香口 麵質煙韌 仲有豚骨湯汁🐷~Japanese-style Barbecue Pork Ramen Sandwiches-2️⃣「蝦兵蟹將鐵板三文治🦐🦀($54;$93 for set)」-大推薦👍🏻超好食 軟殼蟹香口 小龍蝦沙律配他他醬開胃🤪~Soft Shell Crab & Shrimp Salad Sandwiches👍🏻- 3️⃣「慢條斯理食肉獸鐵板三文治🥩 ($62;$101 for set)」-🤘🏻呢款幾juicy 牛肉用左牛仔排 最鍾意佢加左隻流心蛋🍳~Slow cook Shredded Beef Short Rib-4️⃣「自家製蟹肉餅配他他醬($35)」-超好食 炸得好好 食落好香好有口感🤤👍🏻~Homemade Crab Croquettes with Tartar Sauce
4️⃣「自家製蟹肉餅配他他醬($35)」
2020-07-13 80 浏览
一共叫了3份三文治,一份比一份驚喜,味道好,但店家對三文治的創意,實在不得不讚。完全打破左對三文治的觀感,三文治不只是早上的早餐或輕食,而是主角,配搭不同的餡料,千變萬化。 蝦兵蟹將鐵板三文治一來先是脆炸軟殼蟹夾在三文治中間,配有小紅蝦沙律做一個醬,小紅蝦沙律本身有蝦的咸味及鮮味。另外夾有紫紅椰菜絲給予三文治一種清新,還有酸味蘿蔔絲,令你一度食一度胃口大開。老實講,軟殼蟹漢堡食得多,三文治好少見。 慢條撕理食肉獸鐵板三文治手撕牛小排,十分重的牛味,流心蛋,蕃茄,還有車打芝士,水晶生菜。律小小排是今次的主角,牛味本身已十分重,配有車打芝士令整個三文治更加豐富。其他配料如水晶生菜又吸了不少牛味,令每咬一口都留有香味。 拉麵叉燒鐵板三文治這個十分驚喜,創意已經滿分。將成碗拉麵搬進了三文治裡,日式叉燒,流心蛋,等等。拉麵方面,好有趣,把麵在放入三文治裡面,但麵本身係有調味,應該係麵早將拉麵湯底吸收,所以食落係有拉麵湯味,但又唔會出水,令三文治唔脆。有趣! 另外又叫了手切薯條配松露蛋黃醬,野菜意米濃湯,Caesar salad。薯條都好正,新鮮炸起。野菜意米濃湯,野菜十分多,每一啖都係。 飲品方
一共叫了3份三文治,一份比一份驚喜,味道好,
但店家對三文治的創意,實在不得不讚。
完全打破左對三文治的觀感,三文治不只是早上的早餐或輕食,
而是主角,配搭不同的餡料,千變萬化。

蝦兵蟹將鐵板三文治
一來先是脆炸軟殼蟹夾在三文治中間,配有小紅蝦沙律做一個醬,

拉麵叉燒鐵板三文治
這個十分驚喜,創意已經滿分。
拉麵叉燒鐵板三文治

薯條都好正,新鮮炸起。
野菜意米濃湯,野菜十分多,每一啖都係。

飲品方面,一杯清新的茉莉茶。另叫了杯Americano。嘆住咖啡品嚐三文治。
Fruity就係非一般的咖啡, 咖啡豆的味道就是帶點點果香,帶少少果酸,味道上就是有點不一樣。
2020-07-13 90 浏览
午餐在k11解決,晨早食特別包加要杯咖啡醒神!裝修有點夢幻加超現代咁,潮食三文治!北海道野菜薏米湯有西芹、五顏六色蔬菜同大薏米。少少酸既湯,一口又一口大蔬菜粒。飲哂一大杯都幾飽肚。三日三夜自家手切薯條一個配左松露蛋黃醬,另一個就無。一盤大約1x條薯條,粗粗大大。松露蛋黃醬就好常見,有一款黑蒜跟係佢後面睇佢唔到,比松露蛋黃醬吸引左,下次食可以要黑蒜。歐陸監獄鐵板三文治 $93餐廳既推介之選。玫瑰芝士燴通心粉份量比例多,重芝士。普羅旺斯燉肉丸就一粒,多少少會感覺好食d!加左少少脆薯餅添口感,水晶生菜都有同榚作用!燶邊流心蛋同熔岩芝士係為依款三文治添濃香味,芝士多自自然然重味d,同流心蛋將少少蛋汁混合係包加少少濕,滋潤吃。蝦兵蟹將鐵板三文治 $101酥脆軟殼蟹同小龍蝦沙律配合得好海鮮盒子感覺。紫椰菜絲同醋漬紅蘿蔔絲配他他醬好岩女仔口味。首先海鮮比較鮮口,後蔬菜易帶起清新感。慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $101手撕牛仔排一絲絲真係有個意境咁,慢慢嚟!醬汁帶點甜幾香同唔老既牛肉。燶邊流心蛋同車打芝士係有d某港風漢堡包既口味。食材簡單常見,但味道不普通。蕃茄同水晶生菜配芥茉籽蛋黃醬有點creamy中
午餐在k11解決,晨早食特別包加要杯咖啡醒神!

裝修有點夢幻加超現代咁,潮食三文治!

北海道野菜薏米湯

三日三夜自家手切薯條

歐陸監獄鐵板三文治 $93
餐廳既推介之選。玫瑰芝士燴通心粉份量比例多,重芝士。

蝦兵蟹將鐵板三文治 $101
酥脆軟殼蟹同小龍蝦沙律配合得好海鮮盒子感覺。

慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $101

燶邊流心蛋同車打芝士係有d某港風漢堡包既口味。食材簡單常見,但味道不普通。蕃茄同水晶生菜配芥茉籽蛋黃醬有點creamy中再青草地味道。有菜有肉健健康康。

蜜桃薑茶
香桃幫手令薑味無咁強,入口易左帶温柔香味道。

有機南非博士茶
飲落有大麥茶既清清既感覺,有點日本風?!

熱咖啡
果香味道重,自己加適量奶去溫和返個果香細緻d。當然唔加奶個幾啖就果香重點入喉。
  • 3日3夜自家手切薯條
這陣子三文治店越開越多~這次嚐了在 K11 的鐵板燒三文治 HAND3AG ! 🥪 他們的 lunch set 在 11am 便開始了~ 可以避開人潮其實他們的室內環境很大,也很有空間感~好像去到韓國的 cyber feel 吐司店(๑✧∀✧๑)-三文治的名稱都好搞笑 實在選不到第一次要試什麼😂 最後點了「拉麵叉燒鐵板三文治」和「蝦兵蟹將鐵板三文治」(ノ・ェ・)ノ 鐵板三文治相比起普通烤吐司比較薄身,吃下去更顯得餡料炸出來的感覺! 拉麵叉燒很搞笑 裡面真的有拉麵條🍜 還有淡淡湯底味!實在很神奇〔´∇`〕 蝦兵蟹將的肉感很充足~相比起肉類,海鮮的肉沒有那麼膩~所以吃完也差不多飽了🤣-lunch set 還有配小吃 / 湯 / salad~選了 salad 和薯條🍟 還加配了松露蛋黃醬~~ 薯條是厚實薯地!也很香脆! 飲品升級了 Earl Grey Latte & Latte~ 店員推介得獎的 fruity 豆~果然味道很香~不會太酸是我的菜☕️ 不過 Earl Grey Latte 加上 cream 的感覺有點膩,下次可能要點走 cream~~

三文治的名稱都好搞笑 實在選不到第一次要試什麼😂

蝦兵蟹將三文治

薯條(中)

還加配了松露蛋黃醬~~ 薯條是厚實薯地!也很香脆!
Latte & Earl Grey Latte

2020-07-12