2020-08-01 95 浏览
中午剛巧要去K11,地鐵站一出去就看到這間很光亮簡潔既餐廳,感覺很乾淨就去試下先✨🍴食物🍴1️⃣大隻水手鐵板三文治$52脆炸雞塊味道唔似雞😂但外皮都算脆,另外配上菠菜苗,紫椰菜絲,醃青瓜材料很新鮮豐富👍🏻醬汁是酸酸甜甜少許辣很惹味🤤2️⃣慢調撕理食肉獸鐵板三文治$62牛仔排份量對女生來說很足夠,配上蕃茄生菜感覺冇咁膩,加上流心蛋及芝士非常飽肚😝3️⃣脆炸魷魚圈蔬菜配哈里蕯辣醬$28這款不錯,配上醬汁非常夾😋4️⃣3日3夜自家手切薯條(大)$49很脆口熱辣辣,但可惜感覺好似食空氣,而且超油膩,個人不太喜歡😣5️⃣北海道野菜薏米濃湯$28超多嘅蔬菜,而且味道很清新感覺好健康👍🏻6️⃣脆脆牛蒡和風沙律$28,蔬菜10分新鮮,唔需要配自家醬汁都好正👍🏻💥環境💥現政府限一張枱2人坐,所以坐得非常鬆動👍🏻自助取餐形式,地方很乾淨而且設有洗手機,裝修簡潔燈光很適合拍照✨💥服務💥店員很有禮貌,而且有笑容👍🏻⚠️總結⚠️款式幾特別,其他小食沙律款式都可以,另設有早餐及午餐❗️(5❤️為滿)食物:❤️❤️❤️環境:❤️❤️❤️❤️服務:❤️❤️❤️❤️

🍴食物🍴
1️⃣大隻水手鐵板三文治$52
2️⃣慢調撕理食肉獸鐵板三文治$62
3️⃣脆炸魷魚圈蔬菜配哈里蕯辣醬$28
這款不錯,配上醬汁非常夾😋
4️⃣3日3夜自家手切薯條(大)$49
5️⃣北海道野菜薏米濃湯$28
超多嘅蔬菜,而且味道很清新感覺好健康👍🏻

💥環境💥
💥服務💥
店員很有禮貌,而且有笑容👍🏻

⚠️總結⚠️
款式幾特別,其他小食沙律款式都可以,另設有早餐及午餐❗️

(5❤️為滿)
食物:❤️❤️❤️
環境:❤️❤️❤️❤️
服務:❤️❤️❤️❤️
  • 北海道野菜薏米濃湯
早餐要45蚊係k11尖沙咀地段,合唔合理因人而異啦,但我覺得物有所值。影張相俾大家睇睇先佢地係有心做既,望落去叫做靚靚仔仔,顏色吸引,唔係是是但但放啲茶放啲肉食啦咁樣。 個蛋整得幾靚,有料一齊煎,塊茄都好新鮮,菜就爽口而且有洗過,吞拿魚醬都叫有味而唔係罐頭野,包有煎過係食得出睇得到既。 其實來係為左食鐵板燒拉麵既包,可惜要11點後先有供應,上次7點來又賣晒,睇來要中午時段來先有機會品嘗到啦。 如果大家來,記得叫佢地啲茶飲,都係誠意推介既。

如果大家來,記得叫佢地啲茶飲,都係誠意推介既。

早兩日仲全日禁堂食,等大家連舒舒服服享受下個lunch break 唔得既。莫講話地盤、清潔工那類外出工作型,佢地固然辛苦。就算係OL, officer,都未必想係公司食,做左成日流流長,想離開工作環境放鬆下呻下又唔得,連飲杯咖啡都要企街飲,人生沒樂趣。一知可以食返早午餐,當堂嚇一跳,即刻整返個堂食(反正我都是兩條友食)去到門口都沒乜人,完全任坐,我地仲可以慢慢揀野食,呢個鐘數,Lunch Set 無得輸。歐陸監獄鐵板三文治午市套餐,包3日3夜自家手切薯條,三文治餡料有有Mac & Cheese、番茄肉丸、薯餅、流心蛋及新鮮蔬菜,加上酸酸甜甜的茄醬加上芝士,味道好豐富,質感有酥脆、彈牙、爽脆等,非常有趣。粗薯條據聞特選Agria馬鈴薯,用上三日三夜時間製作粗條,令其外皮薄脆,內裡又有如薯蓉般的綿密,除了自家製番茄醬,我加配了松露蛋黃醬,滿滿松露香,惹味十足。蝦兵蟹將鐵板三文治 — 配料有酥脆的軟殼蟹、小龍蝦沙律、紫椰菜絲,加上他他醬,味道非常清新,海鮮搭蔬菜又不會過油膩,最愛這款!除了薯條,午市套餐還可以選配湯品,是日湯品為北海道野菜薏米濃湯。圖中可見,足料非常,光飲湯都半飽,原因有大

除了薯條,午市套餐還可以選配湯品,是日湯品為北海道野菜薏米濃湯。圖中可見,足料非常,光飲湯都半飽,原因有大量蔬菜粒及薏米,味道唔會係味精湯的嗆喉,酸甜清新如淡口的羅宋湯,舒服之選。
大隻水手鐵板三文治配凱薩沙拉,材料有炸厚雞塊、菠菜、紫椰菜、流心蛋,又一啖啖之選,炸雞不錯,Juicy唔乾有脆口感,肉食加上沙律的清新,平衡一下。
食完睇返都覺得好豐富好滿足喔!
員工友善(吃不完幫我們包好外帶),環境乾淨(附設好多清潔用品供客使用),舒服(地方大,樓底高),咁樣堂食下,輕輕鬆鬆一個鐘,咁先係可以轉頭返工再搏殺架嘛!
2020-07-30 67 浏览
近日喺網上見到好多美食,最令小編注目嘅係一層一層色彩繽紛既鐵板三文治,所以前排就去咗食HAND3AG😍,餐廳好大,光線明亮,令人有種好舒服嘅感覺✨。我哋叫咗拉麵叉燒鐵板三文治呢個係本店招牌之一,入面有日本叉燒片,味增拉麵,糖心蛋,筍絲,粟米粒,芝士,蛋黃醬。餡料豐富,而且三文治看得好香脆,我仲以為我返咗日本😍可以單點或者升級做套餐,可以加$7配薯條,如果區加錢就可以配沙律/湯,嘢飲方面基本款吾洗加錢,另外可以加$10轉special coffee/bottle drink,我就加錢叫左玫瑰拿鐵。另外朋友揀咗大隻水手鐵板三文治,佢嘅餡料有 炸雞塊,菠菜苗,酸青瓜,紫椰菜,流心蛋,三文治用咗黑蒜醬同埋燒烤醬,估唔到混合埋啲醬料塊炸雞依然好香脆 ,好多隻色令到個人好開心,好足料啊,食咗半份已經覺得好飽👍🏻👍🏻😍。提提大家一定要加$7食呢個三日三夜自家似薯條,係必食推介,熱辣辣,炸得好香脆,仲有三款自家製醬料,分別有(松露蛋黃/黑蒜滋味,特製蕃茄),今次我就叫咗黑蒜滋味,有蒜味濃郁少少微辣,好夾👍🏻🥰。沙律方面叫咗個沙律,酸酸甜甜,愈食愈開胃👍🏻👍🏻,另外我地仲買左幾杯佢地餐廳既健康飲品😍,夏

我哋叫咗拉麵叉燒鐵板三文治
可以單點或者升級做套餐,可以加$7配薯條,

另外朋友揀咗大隻水手鐵板三文治,

沙律方面叫咗個沙律,酸酸甜甜,愈食愈開胃👍🏻👍🏻,另外我地仲買左幾杯佢地餐廳既健康飲品😍,夏天吾飲凍野真係好難,但要識得盡量揀食得健康既美食😋

地址:HAND3AG (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖

2020-07-28
下午茶
  • 拉麵叉燒鐵板三文治
  • 大隻水手鐵板三文治
2020-07-30 43 浏览
同女朋友嚟咗尖沙咀行街,行經K11嘅時候就見到呢一間店好吸引,原來係買鐵板燒三文治😳,覺得好得意忍唔住入去食下先😂。。餐廳裝修好骨至,有吧枱高凳,行入啲亦都有私隱度高嘅梳化位,好適合同朋友一齊傾偈chill下👍🏻。佢個Menu亦都好盞鬼👅,有蝦兵蟹將,又有歐陸監獄,亦都有食肉獸同大隻水手🤣。最後我同朋友分別點左個歐陸監獄鐵板三文治套餐同蝦兵蟹將鐵板三文治套餐。。歐陸監獄鐵板三文治 $54入面有玫瑰芝士通心粉/熔岩芝士/流心蛋/生菜/薯餅/普羅旺斯燉肉丸,味道好豐富😋,拉芝加上爆汁流心蛋,充滿成個口腔,好享受。而且好貼心,係切好兩半上枱,食用方便👍🏻。。蝦兵蟹將鐵板三文治 $62味道略略更勝一籌,海鮮既味道更香更濃郁,貌相好吸引🤩。入面有軟殼蟹/小龍蝦沙/紫椰菜絲/醋漬蘿蔔絲/他他醬,蝦蟹味好特出,再加上少少醋漬酸味同他他醬,令人食完又想食😚。。除左基本餐飲之外,跟餐仲可以+$7就可以有1份3日3夜自家手切薯條,同+$10就可以轉bottle drink/特色咖啡/沙冰,另外我地仲單點左1份蟹肉忌廉餅配他他醬 $32。。薯條配松露蛋黃醬/茄汁薯條好出色,每條粗幼一致😝,所以每條都可以受熱

歐陸監獄鐵板三文治 $54

蝦兵蟹將鐵板三文治 $62

薯條配松露蛋黃醬/茄汁
薯條好出色,每條粗幼一致😝,所以每條都可以受熱均勻,炸得好脆,再加上少少鹽調味,本身已經好好食😁。另外仲有松露蛋黃醬同茄汁,點上之後又係另一種享受,松露味濃,之後仲會有蛋黃帶來既回甘香,好好食😛。

蟹肉忌廉餅
外層炸得好酥脆,炸漿岩岩好吾會太厚,咬落中間既餡料部分熱辣辣,蟹肉忌廉好creamy🤩。
2020-07-28
下午茶
  • 歐陸監獄鐵板三文治
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
2020-07-28 43 浏览
The sandwiches were full of flavor, juicy and tender meat. The venue was quiet and a good place to just eat and chill (or work). However, one point is that both the fries and sandwiches were really oily. Not exactly good if you are there for good health! Service was good, simple, and staff were polite. Note: no service charge!

早起的灯光温暖了商场营业前昏暗的走廊,铁板上滋滋作响的是开启一天的美好晨光……·当日式铁板烧混搭三明治,给简单日常的三明治夹进了极为丰富的内容和色彩,店面风格不走寻常路线,充满现代感,三明治的菜式也是潮流玩味,搭配独具一格。两次来都是吃早餐,Morning Set性价比太可了,而且咖啡居然也不赖,超出我预期水准,真是各方面都令我眼前一亮的店了!·走出地铁站就能看见它的光亮,一进店就在感叹真的豪气——不输专业咖啡店的辣妈咖啡机,我从没见过的全自动洗手机,能容纳七八十位顾客的宽阔店面,作为一家轻食简餐店,厉害了,作为能开在K11的店,够逼格!·主打肯定是首创铁板烧三文治了,个个馅儿多到爆,还有多款小食、甜点、沙律、咖啡、汤品、饮品等,选择颇丰,搭配成套餐真的量足到吃不完😂·🥪早安西西里铁板三文治『西西里甜酸烩菜/厚烧蔬菜奄列/薯饼』素食的三文治,烩菜酸甜开胃,厚蛋烧的弹嫩伴随脆薯饼的香酥,口感多重,趁热吃,真香!自家制吐司嚼感柔韧,不过要是煎脆一点就更好了。·🥪吞拿鱼铁板三文治『吞拿鱼/厚烧蔬菜奄列/紫椰菜/番茄』吞拿鱼沙律超舍得给,吃得出实实在在的吞拿鱼肉,厚蛋烧包裹着细碎的蔬菜颗粒,一
🥪早安西西里铁板三文治
『西西里甜酸烩菜/厚烧蔬菜奄列/薯饼』
🥪吞拿鱼铁板三文治
『吞拿鱼/厚烧蔬菜奄列/紫椰菜/番茄』
吞拿鱼沙律超舍得给,吃得出实实在在的吞拿鱼肉,厚蛋烧包裹着细碎的蔬菜颗粒,一如既往好吃,融化的芝士黏在吐司上,咸香更惹味。
🥗招牌凯撒沙律➕小龙虾海鲜意面沙律
沙律有小盒装,也可双拼升级大盒,品质很新鲜,调味也8错。凯撒沙律中的烤芝士很提味,不过酱汁可以再给多点。小龙虾和蟹肉份量真心多,弹韧的意面夹杂着切丝的蔬菜,一口下去是清爽的感觉。
☕️热卡布&热美式
意式咖啡有nutty和fruity两款咖啡豆选择,卡布的奶泡足够丰满,美式醇厚微酸正好解腻。
2020-07-25
  • 慢调撕理食肉兽铁板三文治
  • 芝士烤普罗旺斯炖肉丸
  • 凯撒沙律
2020-07-27 56 浏览
近期大熱的鐵板三文治專門店 HAND3AG位於尖沙咀K11 售賣多款三文治、咖啡、吐司、沙律等 招牌鐵板燒三文治餡料十足 配搭創新11點前設有breakfast set 最平$42就有 不過就只有三款供選擇HAND3AG店面超大 樓底好高 空間感十足 更設有卡位 裝潢明亮簡約 環境寛敞舒適 店內更貼心地設有洗手機💁🏿‍♀️Breakfast set - before 11am👉🏽 鐵板燒三文治 x 飲品💁🏿‍♀️Lunch set - 11am-2pm👉🏽 鐵板燒三文治 x 薯條(中) / 餐湯 / 沙律 x 飲品套餐可以加$10轉 bottle drinks / 沙冰 / 特色咖啡▪️早安西西里鐵板三文治 $42/set 係Breakfast set既三文治麵包外層塗上植物牛油同橄欖油 烘得金黃脆身三文治食落有啲似千島醬pizza同羅宋湯既混合體奄列厚厚一塊 煮得啱啱好 唔會太乾太實入邊有粒粒青豆、蘿蔔等碎粒 口感豐富 甜甜酸酸幾開胃 早餐食確實唔錯▪️慢條斯理食肉獸鐵板三文治 $101/set手絲牛肉軟腍入味配上燶邊流心蛋 好香口三文治加有海量生菜同蕃茄 油膩感大大降低 ▪️拉麵叉燒鐵板三文
近期大熱的鐵板三文治專門店 HAND3AG

手絲牛肉軟腍入味
配上燶邊流心蛋 好香口
三文治加有海量生菜同蕃茄 油膩感大大降低

▪️拉麵叉燒鐵板三文治 $95/set

呢款鐵板三文治將拉麵融入三文治 當中夾有日式叉燒片、溏心蛋、味噌拉麵、旬絲、牛油粟米粒 多款拉麵既元素
叉燒軟腍入味 拉麵淡淡味噌香 爽口紫椰菜令口感更豐富 略嫌溏心蛋唔夠溏心 三文治為三款中最為清淡 重口味人士就未必岩啦

▪️3日3夜自家製手切薯條 松露蛋黃醬 +$7

薯條用上Agria馬鈴薯 飽滿足料 內𥚃口感軟綿鬆粉 配上松露蛋黃醬 真心一流

▪️自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 $32

見好多人都推介呢款小食! 外層炸得好酥脆 內層既蟹肉忌廉 口感creamy 會見到絲絲蟹肉

▪️伯爵茶拿鐵 +$10
呢款伯爵茶拿鐵有別於一般既 加有咖啡 客人可以揀fruity或者nutty
今次就揀左nutty 飲落好重朱古力味 味道好特別 有啲似mocha加奶茶既混合版 伯爵茶香相對低調 甜度恰到好處

▪️紅沙冰 +$10
第一啖好衝擊 紅椒味超級濃 如果你鍾意食生紅椒既人絕對推介 第二啖會有士多啤梨嘅甜味 飲飲下又覺得幾容易接受

▪️洋甘菊薰衣草茶
味道清香 唔會太俗 解膩一流
2020-07-26 110 浏览
餐廳融入咗世界各地唔同嘅美食落去呢個鐵板燒三文治到,好創新,一個三文治就可以帶你食到唔同地方嘅嘢食,夠哂豐富。呢到仲好細心咁set up 咗部洗手機,無論係食到成手係又或者食嘢前去洗個手先都好方便拉麵叉燒鐵板三文治 📍$95跟埋3日3夜自家手切薯條同汽水。呢個三文治有叉燒,拉麵,粟米粒,熔岩芝士,溏心蛋,味噌蛋黃醬,成個感覺好日式,口感都好豐富🍟 值得提提個薯條,粗薯條好好咬,越食越停唔到慢條斯理食肉獸鐵板三文治 📍$101跟set 配埋沙律同龍珠茉莉花茶。個人覺得呢個好食啲,味道較濃郁 👍🏻 啲手撕牛仔排都幾入味 🥪 佢配咗生菜同番茄,所以食落都無咁油膩

拉麵叉燒鐵板三文治 📍$95

慢條斯理食肉獸鐵板三文治 📍$101
慢條斯理食肉獸鐵板三文治
慢條斯理食肉獸鐵板三文治
  • 3日3夜自家手切薯條
❀ HAND3AG #尖沙咀❀❗️超有創意勁澎湃鐵板三文治 絕對值得一試❗️——————————————————位於K11嘅呢間新開鐵板三文治真係好值得一試🌟所有嘅款式都勁多餡料好澎湃,而且配搭創新,糅合左世界各地嘅特色,絕對顛覆咗我對三文治嘅傳統睇法🤩比起近期掀起嘅韓風三文治,覺得呢一間更值!.喺西鐵站連接K11嗰層,舖頭超級大,有好多張卡位同bar枱,完全唔使怕同其他食客坐得太近。入面仲要設有洗手機,咁就更加衛生,食完三文治之後又可以即刻洗手👍🏻!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷所有嘅鐵板三文治都係沾滿牛油再煎過,所以非常香,不過可能始終用紙包住,所以麵包就唔算太香脆🙈另外仲有啲特色炸物,例如用上三日三夜去製作嘅手切薯條、蟹肉忌廉餅、酥炸牛油果。☞ 拉麵叉燒鐵板三文治$56參考左日本炒麵麵包嘅概念,將叉燒拉麵擺入三文治度,新奇有趣嘅配搭又真係幾好食喎🔥內裏包括自家製日式叉燒片、浸咗48小時嘅溏心蛋、拉麵、筍、粟米同味噌蛋黃醬,完全呈現左拉麵嘅精髓。超欣賞佢對饀料製作嘅認真,叉燒片同埋糖心蛋勝過好多日式拉麵店,夠晒入味👍🏻唯獨係拉麵比較似公仔麵,有啲福字麵嘅味,口感腍咗少少。味道: 4.2/5 性價比:
❀ HAND3AG #尖沙咀❀
❗️超有創意勁澎湃鐵板三文治 絕對值得一試❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷

☞ 拉麵叉燒鐵板三文治$56
參考左日本炒麵麵包嘅概念,將叉燒拉麵擺入三文治度,新奇有趣嘅配搭又真係幾好食喎🔥內裏包括自家製日式叉燒片、浸咗48小時嘅溏心蛋、拉麵、筍、粟米同味噌蛋黃醬,完全呈現左拉麵嘅精髓。超欣賞佢對饀料製作嘅認真,叉燒片同埋糖心蛋勝過好多日式拉麵店,夠晒入味👍🏻唯獨係拉麵比較似公仔麵,有啲福字麵嘅味,口感腍咗少少。味道: 4.2/5 性價比: 4.3/5
☞ 蝦兵蟹將鐵板三文治 $62
呢個更加好食🥰內裏有超多明太子沙律醬蝦粒,爽口彈牙,仲有份量足蟹肉都唔少嘅香脆軟殼蟹,加埋少少酸蘿蔔絲解一解膩😚雖然好邪惡,但真係極之滿足!呢個咁大份有咁多料都只係$60左右,抵食過好多間韓式吐司🤫。
味道: 4.4/5 性價比: 4.3/5
整體來講,對呢一間餐廳嘅印象真係唔錯😍創新嘅配搭從未見過,而且造型澎湃,打卡able又好味,價錢甚至抵食過好多韓式吐司店,絕對值得一試👍🏻!
1K
2020-07-25 40 浏览
今日過尖沙咀買野, 係K11出口一出就見到新開左間鐵板三文治, 餐廳主色調為白色, 望落簡潔又型格, 好大間望落又幾吸引, 行完K11番轉頭答車個陣順便食埋~ 三文治共有6款, 可以單點或者加錢UPGRADE套餐, 就可以揀湯/沙律/薯條再加杯飲品。蝦兵蟹將鐵板三文治 ($62)餡料有軟殼蟹, 小龍蝦沙律, 紫椰菜絲, 紅蘿蔔絲同埋他他醬, 一口咬落去軟殼蟹口感仲係脆脆既, 而且軟殼蟹好厚身, 食落唔會得d粉, 加上酸酸地既紅蘿蔔絲, 味道好有層次。慢調撕理食肉獸鐵板三文治 ($62)餡料有手撕牛仔排, 流心蛋, 番茄片, 水晶生菜, 車打芝士同芥末籽蛋黃醬。如果你本身係食肉獸而又見到佢個名有食肉獸3個字就一定會比佢吸引左揀依款! 一大啖咬落去肉充滿手撕牛肉, 加上其他豐富配料, 好似食緊BURGER咁, 係好滿足!大隻水手鐵板三文治 ($52)大塊又厚身既雞扒, 肉質彈牙又幾juicy, 加上醃青瓜成個味道提昇哂~+$39*UPGRADE3日3夜自家手切薯條 (M)  + 有機南非博士茶依款薯條休餐廳主打, ,參考左米芝蓮大厨 Heston Blumenthal「三製」炸薯條方式,

蝦兵蟹將鐵板三文治 ($62)

慢調撕理食肉獸鐵板三文治 ($62)

大隻水手鐵板三文治 ($52)

+$39*UPGRADE
3日3夜自家手切薯條 (M)  + 有機南非博士茶
依款薯條休餐廳主打, ,參考左米芝蓮大厨 Heston Blumenthal「三製」炸薯條方式, 連皮炸嘅薯條有厚度, 外脆內軟又有薯香, 另外可以加自家製醬料(+$7),有特製番茄醬, 松露蛋黄醬或黑蒜滋味醬。新鮮熱辣炸起點埋我揀左既松露蛋黃醬, 超香濃好味!!!! 勁推介~~ 而有機南非博士茶味道相當清新, 消滯又解膩。

+$39*UPGRADE
HAND3AG凱撒沙律 + Americano

HAND3AG凱撒沙律用盒仔裝住, 感覺乾淨衛生, 面頭有CHEESE片, 不錯! 店員話依度有兩款Americano , 我地揀左依隻fruityD既凍飲, 係用獲獎咖啡豆品牌沖製, 香濃得黎帶點清新。

自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 ($32)
最後單點左個蟹肉忌廉餅, 又係即叫即炸, 香脆到不得了, 一咬入去係滿滿CREAMY既餡料, 加上一絲絲蟹肉, 唔洗點醬都已經好好味!

食完係會好滿足, 因為份份三文治都爆哂餡,  而且小食都做得好好, 但係就難免會有D溜, 如果同朋友SHARE再加D小食就一流~~!
2020-07-24 45 浏览
今日行完K11,朋友知我係三文治控,就帶我黎呢度食LUNCH!我地每人叫左一個SET,包飲品同小食,小食都有好多選擇,但鍾意香口既我地就梗係揀薯條!另外一客就叫沙律平衡下D卡路里~XD歐陸監獄鐵板三文治材料有芝士通心粉、肉丸、薯餅、生菜、流心蛋同芝士,初頭以為會好重芝士味,但可能肉丸個味好濃,所以食既時候好似肉丸通粉crossover三文治咁,感覺好得意!因為有粒粒通心粉,所以個口感好得意,鍾意食pasta既朋友必點呢個。 大隻水手鐵板三文治材料有炸雞塊、菠菜苗、醃青瓜、紫椰菜絲、流心蛋、黑蒜醬同bbq sauce。我估係因為有雞有蛋又有菠菜而命名!可能因為醃青瓜既關係,食落口比歐陸監獄鐵板三文治多一份清新,紫椰菜絲爽口又新鮮,最出式係個醬汁,加埋配料夾埋係個三文治度味道超豐富!慢調斯理食肉獸鐵板三文治材料有手撕牛仔排、流心蛋、蕃茄片、生菜、芝士、芥末籽蛋黃醬。呢個個名我一路打一路覺得好搞笑,改名出色之餘,味道亦不遜色! 手撕牛仔排牛味濃而唔會韌,又易食又好味,芥末籽蛋黃醬唔會好似wasabi咁供鼻但又同牛肉非常之夾!平時食牛扒都鍾意落芥末籽蛋黃醬,估唔到加落三文治度都咁正!3日3夜自

大隻水手鐵板三文治

慢調斯理食肉獸鐵板三文治

3日3夜自家手切薯條
粗身既薯條,連皮一齊炸,外脆內軟既口感令人無法抗拒!薯條可以揀醬汁,我就揀左黑蒜醬,食落咸咸地好濃黑蒜味,非常特別!食到停唔到口!

HAND3AG凱撒沙律
清新之選!一盒pack好俾你,上面有沙律菜同芝士脆片,如果嫌主食會膩,叫呢個沙律就一定岩哂!

飲品方面可以揀汽水、coffee or tea!我地揀左一個可樂、一杯Americano同蜜桃薑茶。可樂就唔多講,要特別講下呢度既Americano,店員話有nutty同fruity兩款揀,今次我就揀左fruity,飲落真係有果香而咖啡又唔會太苦太澀,聞落有陣陣咖啡香,非常吸引!而蜜桃薑茶就只有熱飲,本身以為會幾甜,點知原來係用茶包沖泡,所以有蜜桃味之餘又有茶味,唔會好似平時飲蜜桃飲品咁溝糖水搞到好甜。

最初諗住食light d食下三文治,點知食三文治都可以食到咁飽,不過食得又好味又滿足!

Umm我無諗過食完呢個當brunch之後,我會好似無食過野落肚咁😂⠀⠀🥗歐陸監獄鐵板三文治🥪 $54⠀完全比佢個樣欺騙左😂 佢將一個三文治分左兩舊😂其他foodie成日影到佢好大份咁,但其實,我空腹食左一半就覺得...我一啲飽腹感都冇😂 份量係比我想像中少🙈⠀✢⠀首先個三文治個包皮係好明顯有鐵板烤過嘅味道~而絕對唔係隨便用多士爐烘下就算😂 所以覺得係比一般多士烤得更香😍⠀✢ 入面有好多唔同種類嘅餡料~有燶邊流心蛋、玫瑰芝士通粉、豬肉丸、脆薯餅、水晶山菜同埋熔岩芝士~係一個幾意想不到嘅combination,真係令人耳目一新🤩⠀✢先講流心蛋,其實就即係太陽蛋😂但係,因為佢個三文治有固定嘅形狀同大細,所以流心蛋其實係被夾扁左😂 而佢啲蛋汁係流哂落張紙度😂咁所以成個三文治一齊食嘅時候,基本上淨係食到熟左嘅蛋白🙈⠀✢ 豬肉丸:其實就好似將兩粒ikea意大利肉丸切開一半咁樣放入三文治度,而佢嘅味道都似ikea肉丸😂⠀✢ ⠀薯餅就還好,雖然唔似M記咁脆口,但味道同口感方面我都覺得不過不失~唔會太咸太油,撈埋豬肉丸啲蕃茄肉醬都唔會太軟稔😆⠀✢ ⭐️重點黎啦!我其實最期待佢個玫瑰芝士燴通粉🤩但換來嘅就只

🥗歐陸監獄鐵板三文治🥪 $54⠀
✢ ⭐️重點黎啦!我其實最期待佢個玫瑰芝士燴通粉🤩但換來嘅就只有大大嘅失望😣...無玫瑰味根本唔緊要,因為我根本冇期望過😂 但係!佢係完全無芝士通心粉嗰種拉絲芝士同濃郁嘅芝士汁😔 而通心粉都係一粒粒,完全唔係融入左芝士汁一粒黏住一粒咁樣🙈 都算啦~但其實喺成個三文治我都食唔到有芝士味,而通心粉其實同意大利豬肉丸個番茄肉醬一樣味... 所以基本上就係蕃茄肉醬dominate左成個三文治嘅味道...⠀

其實唔覺得唔好食,但都係同我預想有出入🙈因為叫呢個純粹係想滿足我個人嘅好奇心同埋作為芝士控 嘅私心(就係見到有芝士通心粉)...早知叫軟殼蟹/食肉獸嗰個啦🙈⠀同埋一開始以為佢半舊嘅份量係好大份,但原來同韓國egg drop一份嘅份量差唔多😂所以如果想飽肚嘅話,唔建議同人share😂⠀

雖然order同捧餐都係自助,不過嗰度有部自動洗手機😳食野前後都可以用梘液洗手,覺得真係幾衛生🤩
2020-07-18
2020-07-22 31 浏览
難得做嘢個陣經過開尖沙咀📍剛剛好又夠鐘午飯,就喺K11呢度覓食反正最近無得晚餐出去食好西😔唯有趁住午餐時間好好享受下🙌🏻覓食期間見到呢間「HAND3AG」原來只不過係母親節嗰陣先新開難怪之前好似唔覺眼🤔餐廳環境非常寬敞潔淨👀設計用了灰白兩種顏色,簡約優雅讓人可感覺暫時遠離城市的煩囂🧳餐廳主打<鐵板燒三文治>🥪顧名思義就係將兩者融入在一起在平凡之中帶點新元素💁🏻‍♀️而且款式都有夠新穎❤️竟然叉燒拉麵都可以化身成三文治餡料「慢調撕理食肉獸鐵板三文治」🐮老實說:三文治嘅餡料真係極度澎湃瀉得一啖咬下去時都湧出來🤩且名副其實真係岩哂肉食愛好者內裡充滿啖啖手撕既牛仔排足以享受滿口肉感💪🏻想一讚芥末籽蛋黃醬💋滋味又帶點清新就連我平時吾愛食既人都接受並覺得整個配搭好match🎉「歐陸監獄鐵板三文治」🍝當中包括通心粉,肉丸,薯餅等 西式早餐食材感覺蠻有創意🤨且店員亦推薦試試入口時以為意粉加入去個味道會怪怪的但竟然係出奇地夾👍🏻口感亦有夠豐富另外,熔岩係用咗多款芝士炮製而成🧀能令味道濃郁同時又有少少拉絲效果🙆🏻‍♀️3日3夜自家手切薯條 配 特製茄醬新鮮熱辣出哂煙🍟應該係即叫即炸的薯條厚實味濃
難得做嘢個陣經過開尖沙咀📍
剛剛好又夠鐘午飯,就喺K11呢度覓食
反正最近無得晚餐出去食好西😔
唯有趁住午餐時間好好享受下🙌🏻

覓食期間見到呢間「HAND3AG」
原來只不過係母親節嗰陣先新開
難怪之前好似唔覺眼🤔
餐廳環境非常寬敞潔淨👀
設計用了灰白兩種顏色,簡約優雅
讓人可感覺暫時遠離城市的煩囂🧳

想一讚芥末籽蛋黃醬💋滋味又帶點清新
就連我平時吾愛食既人都接受
並覺得整個配搭好match🎉

「歐陸監獄鐵板三文治」🍝
當中包括通心粉,肉丸,薯餅等 西式早餐食材
感覺蠻有創意🤨且店員亦推薦試試
入口時以為意粉加入去個味道會怪怪的
但竟然係出奇地夾👍🏻口感亦有夠豐富
另外,熔岩係用咗多款芝士炮製而成🧀
能令味道濃郁同時又有少少拉絲效果🙆🏻‍♀️

3日3夜自家手切薯條 配 特製茄醬
新鮮熱辣出哂煙🍟應該係即叫即炸的
薯條厚實味濃💕卻又做到外脆內軟
而店員話鮮茄醬係用咗3種不同類型蕃茄
分別係:本地蕃茄,牛茄,車厘茄🍅
加上不添加茄膏🤤只用香料作調味

這裡打破三文治係用作Hea/速食的概念
所以就算工作幾繁忙既打工仔💼
都可以享受返餐豐盛嘅「鐵板燒」啦📢
2020-07-21 48 浏览
今日經過試吓呢間開了一陣子嘅三文治店。之前行過見到,環境:鋪頭俾我感覺好似抄韓式多士店,不過設計簡約有點現代,好順眼;卡位坐得舒服。服務:依家個個減少出外用膳,個場超冷清,不過店員年輕有禮貌,讚👍🏻食物:由於我超鍾意食軟殼蟹,點左蝦兵蟹將三文治,喜歡佢用料新鮮、軟殼蟹同個多士是暖暖的,可惜略嫌醬汁多了少少,加上用紫椰菜碎碎的,食起上嚟有點麻煩。總結我下次會再試其他食物。
今日經過試吓呢間開了一陣子嘅三文治店。之前行過見到,

總結我下次會再試其他食物。