2020-07-30
同女朋友嚟咗尖沙咀行街,行經K11嘅時候就見到呢一間店好吸引,原來係買鐵板燒三文治😳,覺得好得意忍唔住入去食下先😂。。餐廳裝修好骨至,有吧枱高凳,行入啲亦都有私隱度高嘅梳化位,好適合同朋友一齊傾偈chill下👍🏻。佢個Menu亦都好盞鬼👅,有蝦兵蟹將,又有歐陸監獄,亦都有食肉獸同大隻水手🤣。最後我同朋友分別點左個歐陸監獄鐵板三文治套餐同蝦兵蟹將鐵板三文治套餐。。歐陸監獄鐵板三文治 $54入面有玫瑰芝士通心粉/熔岩芝士/流心蛋/生菜/薯餅/普羅旺斯燉肉丸,味道好豐富😋,拉芝加上爆汁流心蛋,充滿成個口腔,好享受。而且好貼心,係切好兩半上枱,食用方便👍🏻。。蝦兵蟹將鐵板三文治 $62味道略略更勝一籌,海鮮既味道更香更濃郁,貌相好吸引🤩。入面有軟殼蟹/小龍蝦沙/紫椰菜絲/醋漬蘿蔔絲/他他醬,蝦蟹味好特出,再加上少少醋漬酸味同他他醬,令人食完又想食😚。。除左基本餐飲之外,跟餐仲可以+$7就可以有1份3日3夜自家手切薯條,同+$10就可以轉bottle drink/特色咖啡/沙冰,另外我地仲單點左1份蟹肉忌廉餅配他他醬 $32。。薯條配松露蛋黃醬/茄汁薯條好出色,每條粗幼一致😝,所以每條都可以受熱
歐陸監獄鐵板三文治 $54
蝦兵蟹將鐵板三文治 $62
薯條配松露蛋黃醬/茄汁
薯條好出色,每條粗幼一致😝,所以每條都可以受熱均勻,炸得好脆,再加上少少鹽調味,本身已經好好食😁。另外仲有松露蛋黃醬同茄汁,點上之後又係另一種享受,松露味濃,之後仲會有蛋黃帶來既回甘香,好好食😛。
蟹肉忌廉餅
外層炸得好酥脆,炸漿岩岩好吾會太厚,咬落中間既餡料部分熱辣辣,蟹肉忌廉好creamy🤩。