早兩日仲全日禁堂食,等大家連舒舒服服享受下個lunch break 唔得既。莫講話地盤、清潔工那類外出工作型,佢地固然辛苦。就算係OL, officer,都未必想係公司食,做左成日流流長,想離開工作環境放鬆下呻下又唔得,連飲杯咖啡都要企街飲,人生沒樂趣。一知可以食返早午餐,當堂嚇一跳,即刻整返個堂食(反正我都是兩條友食)去到門口都沒乜人,完全任坐,我地仲可以慢慢揀野食,呢個鐘數,Lunch Set 無得輸。歐陸監獄鐵板三文治午市套餐,包3日3夜自家手切薯條,三文治餡料有有Mac & Cheese、番茄肉丸、薯餅、流心蛋及新鮮蔬菜,加上酸酸甜甜的茄醬加上芝士,味道好豐富,質感有酥脆、彈牙、爽脆等,非常有趣。粗薯條據聞特選Agria馬鈴薯,用上三日三夜時間製作粗條,令其外皮薄脆,內裡又有如薯蓉般的綿密,除了自家製番茄醬,我加配了松露蛋黃醬,滿滿松露香,惹味十足。蝦兵蟹將鐵板三文治 — 配料有酥脆的軟殼蟹、小龍蝦沙律、紫椰菜絲,加上他他醬,味道非常清新,海鮮搭蔬菜又不會過油膩,最愛這款!除了薯條,午市套餐還可以選配湯品,是日湯品為北海道野菜薏米濃湯。圖中可見,足料非常,光飲湯都半飽,原因有大

除了薯條,午市套餐還可以選配湯品,是日湯品為北海道野菜薏米濃湯。圖中可見,足料非常,光飲湯都半飽,原因有大量蔬菜粒及薏米,味道唔會係味精湯的嗆喉,酸甜清新如淡口的羅宋湯,舒服之選。
大隻水手鐵板三文治配凱薩沙拉,材料有炸厚雞塊、菠菜、紫椰菜、流心蛋,又一啖啖之選,炸雞不錯,Juicy唔乾有脆口感,肉食加上沙律的清新,平衡一下。
食完睇返都覺得好豐富好滿足喔!
員工友善(吃不完幫我們包好外帶),環境乾淨(附設好多清潔用品供客使用),舒服(地方大,樓底高),咁樣堂食下,輕輕鬆鬆一個鐘,咁先係可以轉頭返工再搏殺架嘛!