2020-11-13
呢間位於K11嘅餐廳呢排好出名,小編今日就一於去到試下係咪真係咁堅!😋呢類比較新派嘅餐廳喺香港為數唔多,裝修簡約舒服,員工嘅態度都相當好👍🏽歐陸監獄三文治(單點:$54, 跟餐$93)呢個三文治嘅餡用左芝士通心粉、北歐肉丸、薯餅同埋糖心蛋😱咬落去嘅每一啖都勁滿足😍我特別鐘意薯餅同肉丸嘅配搭,食每一啖都諗起去歐洲exchange嘅日子😭餡料主要用蕃茄醬去調味,食落都冇違和感😋蝦兵蟹將三文治(單點:$62,跟餐$101)呢個嘅餡就用左小龍蝦沙律、鹽漬紅蘿蔔絲同埋主角軟殼蟹🦀醬方面就用左他他醬,酸酸地入囗同以海鮮為題嘅三文治超夾😋軟殼蟹新鮮出爐,咬落勁脆,加上三文治有烘過所以成個三文治都好香🤤而且咬落去有甜有酸有鹹,層次好豐富😍 極力推介!💯 三日三夜自家手切薯條配黑松露醬(跟餐黑松露醬+$7)薯條嘅份量係超級多,而且係粗薯🤣啱啱炸起嘅薯條好香,唔會油淋淋🤩小編加左錢轉黑松露醬,食到滿口松露香😋脆炸魷魚圈蔬菜(單點 $28)魷魚嘅炸衣好薄,而且十分香脆,魷魚本身就好有咬囗,十分之抵讚👍🏽炸翠玉瓜咬落勁juicy,一咬就爆左好多汁,即刻中和翻前面食咁多炸野嘅罪惡感😈值得一題嘅係佢地附上嘅sau
歐陸監獄三文治(單點:$54, 跟餐$93)
蝦兵蟹將三文治(單點:$62,跟餐$101)
三日三夜自家手切薯條配黑松露醬(跟餐黑松露醬+$7)
脆炸魷魚圈蔬菜(單點 $28)
魷魚嘅炸衣好薄,而且十分香脆,魷魚本身就好有咬囗,十分之抵讚👍🏽炸翠玉瓜咬落勁juicy,一咬就爆左好多汁,即刻中和翻前面食咁多炸野嘅罪惡感😈值得一題嘅係佢地附上嘅sauce係Harissa Mayo,入囗辣辣地,無論點炸魷魚定薯條都相當惹味🤤
牛奶咖啡(跟餐+$10)
咖啡方面有2種豆揀,一種比較重果香,另一種就係堅果香重啲,我就揀左後者🤪咖啡入囗好順滑,唔會好苦澀😋
伯爵茶鮮奶咖啡(跟餐+$10)
伯爵鮮奶茶就飲得多,連埋咖啡就真未試過🤨一入囗伯爵茶味好濃郁,再慢慢滲透咖啡嘅味道🤤不過茶底都唔惹少,所以香濃嘅咖啡都冇掩蓋茶嘅味道😋
HHAND3AG
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖
抵食指數:😚😚😚😚/5
舔舔脷指數:😚😚😚😚😚/5