2020-10-05 44 浏览
K11HAND3AG套餐唔貴,全部都係$100內,一個餐有一客三文治+小食+飲品小食 黑松露醬薯條粗肥薯條 又脆又軟三文治爆多料,好好味,又豐富歐陸監獄鐵板三文治肉丸+ 流心蛋 +芝士+ 生菜+ 薯餅大隻水手鐵板三文治雞扒  +紫椰菜+ 流心蛋
K11HAND3AG套餐唔貴,全部都係$100內,
一個餐有一客三文治+小食+飲品

小食
 黑松露醬薯條
粗肥薯條 又脆又軟

三文治爆多料,好好味,又豐富
肉丸+ 流心蛋 +芝士+ 生菜+ 薯餅

雞扒  +紫椰菜+ 流心蛋
韓國飲食文化真係深深影響香港呢!​前一輪興氣炸鍋小食,而家又興國民早餐「鐵板三文治」!作為一個為食韓友,真係感到滿滿的幸福!🤤​講起鐵板三文治,今轉我就去咗K11 Art Mall嘅吐司專門店HAND3AG覓食!​一出尖咀地鐵D3出口,即見HAND3AG喺左側。銀白店門,樓底高,裝修好韓系!(第一下見到,真心唔覺佢哋係賣三文治!🤣)​呢間我Bookmark已久,不過並唔止因為佢夠韓系,另一個主因係佢哋嘅三文治配料,非常特別!有通心粉、拉麵、薯餅或肉丸,好反傳統!睇見就勁勾起我嘅好奇心,究竟係咩味嘅呢?哈哈!🤣​其次,上網睇過佢哋嘅Menu,小食都幾多嘢擇!有薯條、蟹肉忌廉餅、酥脆牛油果、芝士烤普羅旺斯燉肉丸、沙律及什菜湯等等,同嘴刁嘅朋友去食,都唔怕佢哋搵唔到啱食嘅嘢!​✦歐陸監獄鐵板三文治 Menu打晒皇冠推薦嘅口味,當然我都有叫啦!呢款三文治配料係普羅旺斯燉肉丸+芝士通心粉+港式濃邊蛋+水晶生菜,我好鍾意佢哋用蕃茄醬燉煮嘅肉丸,酸甜得嚟好惹味!咬三文治時,feel到濃邊雞蛋脆脆啲質感,加埋彈牙嘅通心粉,口感真係相當豐富呢!​✦拉麵叉燒鐵板三文治 今次我叫咗三款三文治,呢款係我最鍾意
韓國飲食文化真係深深影響香港呢!​
✦歐陸監獄鐵板三文治

✦拉麵叉燒鐵板三文治
今次我叫咗三款三文治,呢款係我最鍾意嘅口味!😂令我諗起去親日本必食嘅炒麵麵包😂呢款三文治入面夾咗味噌拉麵、叉燒、溏心蛋、味付筍絲及牛油栗米粒等配料,食緊拉麵定三文治?傻傻分不清!口感好過癮!​

✦大隻水手鐵板三文治
有名你叫大隻水手,呢款三文治入面夾咗菠菜!仲要係生嘅,真係好特別!
個人好鍾意菠菜,連埋吉列雞塊,醃青瓜及黑蒜醬食,味道唔錯!🤤​

3日3夜自家手切薯條(中,跟餐免費)​
✦3日3夜自家手切薯條
呢款薯條真係一定要點!我勁鍾意!🤤​
官方就話要用3日3夜時間製作,好誇張呢!雖然不太懂點解要花咁多時間整,但對佢用嗰隻Agria薯仔印象難忘,質感外脆內粉,甜甜地,熱食真係好正!水準非麥X勞可以比。🤫​
另外,佢哋加7蚊可以配3款自家製醬料,今次我就揀松露蛋黃醬!呢款醬落松露都落得幾重手,我好滿意!​

北海道野菜薏米湯(跟餐免費)​
✦ 北海道野菜薏米湯
呢款湯幾足料, 每舀一下都有大量蔬菜!而且佢個口感唔會好rich,邊食邊飲,幾送包。​

HAND3AG 凱撒沙律(跟餐免費)​
✦ HAND3AG 凱撒沙律
呢款專為怕肥/關注健康人士而設,比想像中多蟹柳,味道正常,唔算特別。​

玫瑰鮮奶咖啡(跟餐+HK$10)​
✦ 玫瑰鮮奶咖啡
無論係顏值定味道都相當唔錯!推薦!😋​
我鍾意佢個漸變層次,真係勁靚!咖啡底可以揀Nutty或者Fruity,幾貼心。味道OK,不過個人覺得玫瑰味唔算話好突出。​

✦紅沙冰 (跟餐+HK$10)​
✦紅沙冰
用紅甜椒+士多啤梨+蘋果+檸檬打成,味道好特別!先會有紅甜椒,後勁會比較強士多啤梨味,我覺得味道還可,感覺好通便呢!😂​

薰衣草洋甘菊花茶(跟餐免費)​
✦ 薰衣草洋甘菊花茶
呢款茶品幾好,薰衣草及洋甘菊花好甘香, 消滯一流。​

P.S. HAND3AG 睇落唔算好大份,但食起上嚟係超飽肚!另外,三文治內有多款蔬菜,唔似傳統韓式鐵板三文治,一味肉同芝士,相對嚟講都較健康!​
2020-09-22
3日3夜自家手切薯條(中,跟餐免費)​
北海道野菜薏米湯(跟餐免費)​
HAND3AG 凱撒沙律(跟餐免費)​
玫瑰鮮奶咖啡(跟餐+HK$10)​
薰衣草洋甘菊花茶(跟餐免費)​
K11 Art Mall呢間韓式鐵板燒三文治一入B2個層就見到😆😆環境夠哂光猛同闊落唔會坐得唔舒服😌今次黎食Lunch 套餐包一份自選三文治 同埋自家製粗薯條 或者配湯/沙律 仲有一杯野飲🥤而且鐵板燒三文治嘅風味 個種充滿牛油香又微䁔嘅味道 真係其他包取代唔到🥰🥰🍜拉麵叉燒鐵板三文治 ($95) Double carbs fans🤘🏻🤘🏻平時係拉麵入面搵到嘅材料係三文治入面都搵得到😍包括唐心蛋 叉燒 筍同粟米當然唔少得拉麵同埋個濃郁嘅豬骨湯🍖但又唔會搶左麵包嘅牛油香好surprise嘅一個配撘💯💯岩哂中意試新野嘅朋友🦐蝦兵蟹將鐵板三文治 ($101) 呢款入面有成隻軟殻蟹😍🦀仲有小龍蝦沙律 啖啖都食到啲蝦兵蟹將好足料😌✨而且口感十足 相比起拉麵呢個有多啲crunchiness😬😬呢隻口味絕對係不敗之選👍🏻👍🏻🐮慢條斯理食肉獸鐵板三文治 ($101) 用上手撕牛仔排黎做嘅食肉獸三文治🤤🤤味道都唔錯架 而且同樣配菜夠多食落口感唔會寡☺️牛仔排份量都俾得多架岩哂食肉獸😌😌不過牛味就唔算話太重啦黎到小食方面 一定唔可以錯過佢地嘅3日3夜自家手切薯條‼️Lunchset包埋架😍😍我就加左$7轉埋佢地
K11 Art Mall呢間韓式鐵板燒三文治
一入B2個層就見到😆😆環境夠哂光猛同闊落
唔會坐得唔舒服😌

🍜拉麵叉燒鐵板三文治 ($95)
Double carbs fans🤘🏻🤘🏻
當然唔少得拉麵同埋個濃郁嘅豬骨湯🍖
但又唔會搶左麵包嘅牛油香
好surprise嘅一個配撘💯💯
岩哂中意試新野嘅朋友
拉麵叉燒鐵板三文治

🦐蝦兵蟹將鐵板三文治 ($101)
呢款入面有成隻軟殻蟹😍🦀
仲有小龍蝦沙律 啖啖都食到啲蝦兵蟹將
好足料😌✨而且口感十足
相比起拉麵呢個有多啲crunchiness😬😬
呢隻口味絕對係不敗之選👍🏻👍🏻
蝦兵蟹將鐵板三文治

🐮慢條斯理食肉獸鐵板三文治 ($101)
用上手撕牛仔排黎做嘅食肉獸三文治🤤🤤
味道都唔錯架 而且同樣配菜夠多
食落口感唔會寡☺️牛仔排份量都俾得多架
岩哂食肉獸😌😌不過牛味就唔算話太重啦

我就加左$7轉埋佢地嘅松露蛋黃醬🤤
薯條超粗身🍟 而且因為triple-cooked 所以一啲都唔覺得油膩
3日3夜自家手切薯條配松露蛋黃醬

3日3夜自家手切薯條配松露蛋黃醬
脆炸魷魚圈蔬菜配哈里蕯辣醬
慢條斯理食肉獸鐵板三文治
2020-10-02 68 浏览
門口睇落去無乜人,但原來入邊勁多人坐,好多位,坐得幾舒服!🥰野食唔算太貴,仲好好味!推介!.蝦🦐兵蟹將鐵板三文治🥪 $62 (4.5/5)咪睇佢好似細細份咁,勁足料!裡面有炸軟殼蟹、小龍蝦🦞沙律、紫椰菜絲、醋漬蘿蔔絲、他他醬💯balance得好好,唔太膩,食到海鮮又有菜嘅清新平衡下😍正啊喂!.💪大隻水手鐵板三文治 🥪 $52 (4/5)另一款有buttermilk脆雞塊、菠菜苗、醃青瓜、紫椰菜絲、流心蛋、自家製黑蒜滋味及燒烤醬,😀個人覺得有比較之下,依款略輸前者,原因個味道無乜大驚喜!不過都好食嘅!仲好飽肚添😆😆😆😆.3日3夜自家手切薯條🍟 M $35 (5/5)唔太咸、手切連皮炸、更脆更有口感!🥰🥰份量都唔少野!重點加埋自家製醬黑松露蛋黃醬(+$7)😍😍😍😍😍好食到!

蝦🦐兵蟹將鐵板三文治🥪 $62 (4.5/5)
💪大隻水手鐵板三文治 🥪 $52 (4/5)
3日3夜自家手切薯條🍟 M $35 (5/5)
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
  • 3日3夜自家手切薯條
  • 大隻水手鐵板三文治
2020-10-01 58 浏览
K11 開左間三文治快餐店, 係正牧羊少年 旁邊, 星期六下午tea time 餓得濟,等唔切就試下間新野。 快餐店舖面光猛, 餐牌掛哂出黎,如果睇名唔明有咩, 就建議拎menu 慢慢研究。 係cashier 點餐後拎震機回坐位等拎餐, 可能tea time 少人食,等左陣就有餐喇!歐陸監獄鐵板三文治:有肉丸,通心粉, 流心蛋,薯餅及芝士, 每樣都愛食, 非佢莫屬喇!食落就發現肉丸+通心粉combination 好ikea 感覺,薯餅係漿汁浸泡下係淋哂, 唔仔細搵係唔覺眼。至於流心蛋就有點失望,偏熟無左流心蛋感覺。大隻水手鐵板三文治面包除左用鐵板燒過, 乾身得後又有點煙韌,睇番佢社交平台介紹,原來係用左「湯種法」面團,令到麵包柔軟得黎又有拉絲效果! 大隻水手款式包括有雞扒,黃瓜,紫椰菜,生菜🥬及流心蛋, 這個流心蛋就有水準喇,蛋黃流哂出黎的!手切薯條🍟及松露醬手切薯條份量還可以,外皮脆但入面係淋/ 粉。至於松露醬則較一般, 松露味比較淡。 飲品- Latte & 伯爵茶鮮奶咖啡Latte 咖啡味唔濃, 但拉花手勢唔錯。 伯爵茶鮮奶則比較甜,相對伯爵茶味淡淡的, 應該落左伯爵茶糖漿。 比

歐陸監獄鐵板三文治:

大力水手鐵板三文治

手切薯條🍟及松露醬

飲品- Latte & 伯爵茶鮮奶咖啡
Latte 咖啡味唔濃, 但拉花手勢唔錯。 伯爵茶鮮奶則比較甜,相對伯爵茶味淡淡的, 應該落左伯爵茶糖漿。 比較下我都係鍾意純粹咖啡☕️!

值得一提店內有個自動洗手機, 由洗手梘液, 沖水及抹手紙一機過,好方便亦衛生!👍🏻

2020-09-26
  • 歐陸監獄鐵板三文治
呢個月第二次再去這間小店食早餐,又健康又好味😋今次叫了二款早餐,吞拿魚及西西里鐵板三文治餐,其實早餐只有三款選擇🤗其實三款都足夠 .因為都係咁好食。見到.杯latte已經悅目😍咖啡味好香濃,三文治加上大量生菜🥬吃的時候,蛋(厚煎)仲係熱嘅....西西里三文治,有好大片芝士及切碎的蕃茄粒,好美味又健康🤩加上環境又清雅寧靜,感覺好舒服😌,真係搵唔到邊個位可以彈佢🤔兩個人食到好飽才89元,今時今日茶記怕姐都要呢個價錢,所以引唔住又食多一次,真係值得嘅👍👍
呢個月第二次再去這間小店食早餐,又健康又好味😋

吞拿魚鐵板三文治及西西里鐵板三文治
2020-09-25
早餐
吞拿魚鐵板三文治及西西里鐵板三文治
2020-09-30 55 浏览
掋食午餐三文治推薦🙋🏻‍♀️位於尖沙咀k11art mall既三文治店去食佢地既lunch set覺得非常正🤣🤣Lunch set~100但足夠兩個女仔食套餐包埋薯條/沙律/湯和飲品空間夠曬闊落~仲有洗手機可以係餐廳洗埋手保持衛生挺力推介歐陸監獄鐵板三文治($93/set)咬落啖啖肉🙈🙈有啲似pizza既感覺~~食肉獸三文治都好正🙈🙈($101/set)個人都係推介多肉既三文治比較飽🤣🤣🤣
掋食午餐三文治推薦🙋🏻‍♀️
空間夠曬闊落~
仲有洗手機
可以係餐廳洗埋手
保持衛生
挺力推介歐陸監獄鐵板三文治($93/set)
咬落啖啖肉🙈🙈
有啲似pizza既感覺~~
食肉獸三文治都好正🙈🙈($101/set)
個人都係推介多肉既三文治
比較飽🤣🤣🤣
大家應該對呢間打卡鐵板三文治 @hand3ag 一啲都唔陌生㗎啦~不過我有就少少落後😹所以近期先同 @lil_foodcravings 嚟打返個卡~餐牌上嘅每款三文治組合都非常之新奇有趣,見到每款三文治都起碼有5-7款餡料,完全想像到每一款嘅味道同口感層次都一定會非常之豐富!今次試嘅三文治同小食質素都唔錯,絕對係睇得又食得✨順帶一提,餐廳環境非常之光猛,坐得都幾舒服,如果唔想下下都食𝚌𝚊𝚔𝚎飲咖啡去𝚌𝚊𝚏𝚎的話,嚟呢到都係一個唔錯嘅選擇~我哋兩個都喺度傾偈傾咗成個下晝🙊.im sure most of you are familar with this instagram worthy sandwich place @hand3ag 😊 each sandwich combination on the menu is very unique and unheard of 😆 each one has at least 5-7 ingredients 😋 overall, it doesnt just look good 🤣 the sandwichs and snacks we had
im sure most of you are familar with this instagram worthy sandwich place @hand3ag 😊 each sandwich combination on the menu is very unique and unheard of 😆 each one has at least 5-7 ingredients 😋 overall, it doesnt just look good 🤣 the sandwichs and snacks we had were pretty good as well! service is awesome as well 👏 definitely coming back for more of their crazy looking sandwiches 🥪
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10 (店員們好好服務好有禮貌😇)
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.2/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.5/10

《鐵板燒三文治》
三款三文治嘅麵包部份都烘到脆脆地,幾香口~但大家真係要趁熱食,食到尾嘅嗰幾舊會比餡料嘅醬汁令到麵包變濕而無咗本身鬆軟嘅口感~三文始的確係爆餡感覺上厚重,但食落份量冇我哋想像中咁大份,所以我哋兩個女仔食三份三文治再加三個小食都啱啱好食得晒嘅😹
《歐陸監獄鐵板三文治》$54🌟7.6/10🌟
𝙲𝚘𝚗𝚝𝚒𝚗𝚎𝚗𝚝𝚊𝚕 𝙸𝚛𝚘𝚗 𝙷𝚘𝚞𝚜𝚎
望到餐牌都覺得呢一款超級豐富:彈牙有咬口嘅芝士通心粉、𝙹𝚞𝚒𝚌𝚢嘅肉丸、偏淋嘅薯餅、爽口嘅生菜、令到成年事𝚕𝚎𝚟𝚎𝚕 𝚞𝚙咗好多嘅流心蛋再加埋極邪惡嘅半溶芝士~𝙾𝙼𝙶!完全係將我最鍾意食嘅嘢擺埋一齊,每一啖都好幸福嘅感覺✨整體咸香味𝚋𝚊𝚕𝚊𝚗𝚌𝚎得好好!不過如果通心粉嘅芝士味再重啲,我會更加滿足😻
《拉麵叉燒鐵板三文治》$56🌟7.2/10🌟
𝙹𝚊𝚙𝚊𝚗𝚎𝚜𝚎-𝚂𝚝𝚢𝚕𝚎 𝙱𝚊𝚛𝚋𝚎𝚌𝚞𝚎 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝚁𝚊𝚖𝚎𝚗
呢個絕對係拉麵走湯嘅組合😹除左有薄薄嘅叉燒片、溏心蛋、栗米等等,食食下仲發現有荀絲!拉麵麵條偏乾身,有少少帶有味噌香嘅炒公仔麵嘅感覺。另外仲有少少木魚味道提鮮,整體無論係口感定味道嘅層次都好豐富,好特別~不過麵條比較鬆散,所以有一種係Lightroom同你咁多分開食嘅感覺
《蝦兵蟹將鐵板三文治》$62🌟7.8/10🌟
𝚂𝚘𝚏𝚝 𝚂𝚑𝚎𝚕𝚕 𝙲𝚛𝚊𝚋 𝚊𝚗𝚍 𝚂𝚑𝚛𝚒𝚖𝚙 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍
蝦兵蟹將分別係酥脆軟殼蟹再加小龍蝦沙律,一大啖咬落去,成口咸鮮味嘅感覺!再配上紫梛菜絲同埋醃製過嘅紅蘿蔔絲,增添口感嘅同時又可以解膩!另外他他醬酸甜開胃~三款之中最鐘意呢一款呢(*´∀`*)
三日三夜自家手切薯條

《三日三夜自家手切薯條》🌟7.6/10🌟
𝚃𝚛𝚒𝚙𝚕𝚎 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚎𝚍 𝙷𝚊𝚗𝚍-𝙲𝚞𝚝 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜
招牌手切薯條製作過程非常之繁複;又要慢煮,然後再低溫輕炸,高溫上色,成個過程需要三日三夜😳
薯條屬於偏粗身,食落口感有一種外微脆內軟綿嘅感覺。另外加咗松露蛋黃醬($7),完全係將薯條嘅味道昇華,令到我一條又一條咁食唔停口!!
芝士烤普羅旺斯燉肉丸

《芝士烤普羅旺斯燉肉丸》$28🌟7.8/10🌟
𝚁𝚊𝚝𝚊𝚝𝚘𝚞𝚒𝚕𝚕𝚎 𝙼𝚎𝚊𝚝𝚋𝚊𝚕𝚕𝚜 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎
將豬肉同牛肉混合成嘅肉丸,肉味十足!番茄醬酸香味道十分之開胃,再加上面頭鋪滿嘅芝士,增添咸香味嘅同時又唔會話太搶味,一粒又一粒咁食唔停口🙊
脆脆雙味芝士

《脆脆雙味芝士》$28🌟6.8/10🌟
𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚢
基本上呢係炸芝士粒!不過芝士嘅味道唔算太重,主要係食芝士嘅口感加香脆嘅炸粉皮~
𝙷𝚊𝚗𝚍𝟹𝚋𝚊𝚐 @hand3ag
📍#BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_breads #BELLYwongs_snacks 😇
三日三夜自家手切薯條
芝士烤普羅旺斯燉肉丸
脆脆雙味芝士
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
2020-09-28 48 浏览
香港一眾打工仔好多時都快快趣grad a quite lunch就返公司做嘢,雖然行過依間HAND3AG既時候係weekend,但都覺得依個gimmic好有意思。成間餐廳既裝修都好簡單清幽,放lunch黎食飯既氣氛好relax,而拎走返公司食都可以就咁手拎個包就走,輕盈方便又飽肚。我地叫左個歐陸監獄鐵板三文治同慢條撕理食肉獸鐵板三文治set,加左橙同紫沙冰🤞🏻歐陸監獄鐵板三文治係我最期待嘅😍 喺我既concept中麵包加芝士基本上係唔會有唔好食既可能👻 一咬落去有濃濃既芝士香,之後會咬到啲脆脆地嘅薯餅。以為一個三文治唔夠食?以我咁大食既人做標準,食到一半已經濟濟哋😹 足料👍🏻依個食肉獸三文治賣相一樣吸引,我都未影完相打卡男朋友就不停催促😹 食落去唔係我想像中既重口味,反而一啲罪惡感都冇,可能因為肉類同生果蛋嘅份量控制得剛剛好,滿足到鐘意食肉既人之餘又唔會太heavy。橙沙冰嘅味道比較似平時飲嘅fruit punch,橙蘋果同胡蘿蔔嘅味道都taste到,酸甜清新。紫沙冰就係用紅菜頭蘋果同胡蘿蔔製成,雖然兩杯沙冰唯一嘅分別就係紅菜頭同埋橙,但飲落去嘅味道卻完全唔一樣。紫沙冰嘅味道比較淡,但

紫沙冰就係用紅菜頭蘋果同胡蘿蔔製成,雖然兩杯沙冰唯一嘅分別就係紅菜頭同埋橙,但飲落去嘅味道卻完全唔一樣。紫沙冰嘅味道比較淡,但亦因為有紅菜頭,令佢嘅營養價值較高,有啲似飲緊啲健康Smoothie😜

薯條炸得比較硬身,香脆可口,配上香濃嘅松露醬,好惹味😛

最後都要讚下佢嘅北海道野菜薏米濃湯,超足料!飽肚又健康!
2020-09-28 41 浏览
早一陣子見到HAND3AG很有gimmick的爆餡三文治已經好想一試🥪今次終於有時間到訪 果然賣相相當吸引 質素仲好好 入面嘅梳化位仲幾好坐 絕對值得一試❤️.Lunch set人均大約$100左右 有鐵板燒三文治+薯條(中)/餐湯/沙律+飲品 超豐富單點一個三文治約$50-60 以尖沙咀地段黎講 價錢算相宜🙆🏻‍♀️.🔸蝦兵蟹將鐵板三文治 $101🔸三文治看上去比想像中細 但真係超足料 飽到傻左🤭內有軟殼蟹、小龍蝦沙律、紫椰菜絲、醋漬紅蘿蔔絲同他他醬~味道酸酸甜甜 食落異常開胃 一啲都唔會覺得漏.🔸慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $101🔸顧名思義就係食肉獸必點的三文治🤣有手撕牛仔排 中間仲夾有燶邊流心蛋 芝士同蕃茄片等等 味道比起蝦兵蟹將更濃郁另外牛肉的份量好足 絕對唔係好似平時的爆餡三文治咁 得條邊有餡😛.🔸3日3夜自家手切薯條 (配松露蛋黃醬 +$7)🔸跟餐揀左手切薯條 本來無太大期望 點知竟然咁有驚喜!喜歡粗薯條的不容錯過薯條由原個薯條切條 再新鮮炸起 食落口感好鬆軟 絕對係暫時食過的薯條中的頭幾位!本來的薯條已包了普通茄汁 但自家製醬汁太吸引 忍不住加配了松露蛋黃醬 🤫成件事更加係昇
🔸蝦兵蟹將鐵板三文治 $101🔸
三文治看上去比想像中細 但真係超足料 飽到傻左🤭
內有軟殼蟹、小龍蝦沙律、紫椰菜絲、醋漬紅蘿蔔絲同他他醬~
味道酸酸甜甜 食落異常開胃 一啲都唔會覺得漏

🔸慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $101🔸
顧名思義就係食肉獸必點的三文治🤣

🔸3日3夜自家手切薯條 (配松露蛋黃醬 +$7)🔸
成件事更加係昇華左🥰

🔸伯爵茶鮮奶咖啡 (+$10)🔸
跟餐可以選擇soft drink/coffee 其他特色飲品都只係加$10😛
加了$10轉伯爵茶鮮奶咖啡 如果唔飲咖啡的朋友都可以走啡的 很貼心
重點係漸層超靚 味道都很不錯😘

🔸自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 $32🔸
另外單點了一個蟹肉忌廉餅 總共有三塊
岩岩炸起熱辣辣 蟹餅的忌廉蟹肉仲超多 滿滿的 大滿足😘
星期三去吉之島買特價品,但都要醫肚先,之前經過K11都有見到這間潮品三文治店,所以入去試吓,落單時職員十分專業,細心,連咖啡豆要堅果味或果香味都有問埋你,真係好窩心😍落完order,比個取餐器你等左差不多7、8分鐘,可以取餐,見到賣相已經好興奮🥳在店內有個自動洗手機,咁貼心嘅設備,真係忍不住又要讚👍煙肉鐵板三文治,有片厚蛋,番茄及生菜加一片脆煙肉,口感層次一流,蛋一D都唔會油吞拿魚,用紫色椰材配答,未食都感覺健康哂,咖啡唔使講都好正 有凍水,tissue自助提供,你可以單叫三文治也可,食完,感覺幸福滿瀉,愉快指數立刻提升,what a happy day🥳🥳🥳

落完order,比個取餐器你
賣相已經贏哂

等左差不多7、8分鐘,可以取餐,見到賣相已經好興奮🥳
在店內有個自動洗手機,咁貼心嘅設備,真係忍不住又要讚👍
又健康又美味
我比佢滿分
吞拿魚,用紫色椰材配答,未食都感覺健康哂,咖啡唔使講都好正
2020-09-23
早餐
賣相已經贏哂
又健康又美味
我比佢滿分
每次一入到K11都俾哩間餐廳吸引,入面燈光好白,裝修設計幾型,今次放假終於同埋fd黎試喇。第一次黎食,食番餐牌上面顯示推介既item先,套餐$100內,有一客三文治+小食+飲品,d三文治配搭好有創意,加入通心粉,拉麵,叉燒等,好得意!d smoothies 好特別,有紅甜椒,紅菜頭既組合,試試佢先!賣相好靚呀,首先非常適合打卡,而且d配料咁多,好吸引!分別叫左歐陸監獄鐵板三文治、拉麵叉燒鐵板三文治、大隻水手鐵板三文治。打直擺影張相勁正,影完襯熱食先。每一款都帶有驚喜感覺,好似食緊一碗叉燒拉麵以三文治型式呈現,又或者肉丸通心粉,夾有半熟煎蛋正,每份都有唔少蔬菜,健康又好味。係粗薯條黎呀!配個自家製黑松露醬好香,好味!凍玫瑰鮮奶咖啡 跟餐+$10粉紅色分層太美,有二款咖啡豆可選,揀左nutty風味既咖啡豆,係我喜歡既濃度同味道。紅沙冰係我抱住挑戰又好奇既心去點黎試下,見到紅甜椒會好奇味道會係點。試落以士多啤梨果甜為主,甜甜的好飲!餐湯落左大量健康蔬菜,都幾飽肚。擺埋一齊打張卡先!
係粗薯條黎呀!配個自家製黑松露醬好香,好味!
凍玫瑰鮮奶咖啡 跟餐+$10

餐湯落左大量健康蔬菜,都幾飽肚。
擺埋一齊打張卡先!
午餐
  • 3日3夜自家手切薯條
  • 凍玫瑰鮮奶咖啡
尖沙咀地鐵站D2出口一出就見到呢間新開既鐵板三文治專門店,餐廳光鮮,簡單而乾淨企理,你呢度同朋友食個tea 都唔錯。-1⃣ 拉麵叉燒鐵板三文治💰56(👅: 7/10)三文治🥪入面有日式叉燒片、味噌拉麵、味付溏心蛋、味付荀絲、牛油粟米粒、熔岩芝士和味噌蛋黃醬。以日式拉麵配料作靈感。簡單半份三文治,夾出咁豐富既滋味,中意咸香惹味既朋友,可以一戰呀!-2⃣ 蝦兵蟹將鐵板三文治💰62(👅: 6.8/10)夾有酥脆軟殼蟹、小龍蝦沙律、紫椰菜絲、醋漬紅蘿蔔絲和他他醬。軟殻蟹酥脆中帶有蟹肉,小龍蝦沙律份量唔太突出,但紫椰菜和醋漬紅蘿蔔絲就好豐富,好有口感。-3⃣ 3日3夜自家手切薯條(大)💰49 加配松露蛋黃+💰7(👅: 7/10)薯仔採用歐洲出產的Agria薯仔,經過繁複的工序歷時3日才很成的薯條。入口皮薄鬆脆,但感覺略欠薯香。另加配松露蛋黃醬或黑蒜滋味醬,而我就揀左松露蛋黃醬,味道香甜中帶有濃濃松露香,忍唔住一條接一條。-4⃣ 自家製蟹肉忌廉餅配他他醬💰32 (👅: 7/10)新鮮熱辣,餅身偏軟淋,一入口蟹肉忌廉就溶入口中。-5⃣ 紅沙冰 💰42(👅: 7.2/10)以士多啤梨,蘋果,紅甜椒,檸檬榨成,好

1⃣ 拉麵叉燒鐵板三文治💰56(👅: 7/10)

2⃣ 蝦兵蟹將鐵板三文治💰62(👅: 6.8/10)

3⃣ 3日3夜自家手切薯條(大)💰49
加配松露蛋黃+💰7(👅: 7/10)

4⃣ 自家製蟹肉忌廉餅配他他醬💰32 (👅: 7/10)
新鮮熱辣,餅身偏軟淋,一入口蟹肉忌廉就溶入口中。

5⃣ 紅沙冰 💰42(👅: 7.2/10)
以士多啤梨,蘋果,紅甜椒,檸檬榨成,好有原材料味,紅甜椒味偏強,後有士多啤梨香。
6⃣ Heroes 雙倍混濁IPA 💰58(👅: 7.4/10)
以熱帶水果、柑橘、香草組成既手工啤酒,飲落其實幾清爽,幾易入口,唔似個名講得咁混濁🤣。
2020-09-24 134 浏览
蝦兵蟹將鐵板三文治見佢個名幾吸引 ,點知 喺一早整定份量好細 ,食落去 只喺有微溫,搞到好失望,見咁多人去打卡 以為好好食。好普嘅薯條3日3夜自家手切薯條   松露蛋黃醬+7自家製蟹肉忌廉餅他他醬 反而我鍾意食自家製蟹肉忌廉餅他他醬,超多他他醬😋
好普嘅薯條
3日3夜自家手切薯條   松露蛋黃醬+7
3日3夜自家手切薯條
自家製蟹肉忌廉餅他他醬
反而我鍾意食自家製蟹肉忌廉餅他他醬,超多他他醬😋
自家製蟹肉忌廉餅他他醬
2020-09-23 42 浏览
又發現K11 有新餐廳😍係早前新開張既HAND3AG鐵板三文治專門店呀!呢度嘅裝修簡約得來好特別,而且仲有自助水吧同埋餐區,食物方面主打極厚爆料既鐵板三文治,材料豐富得嚟又大大件,非常抵食!仲有健康沙律、香口特色小食同埋飲品添!.我哋試咗😋⭐️歐陸監獄鐵板三文治,第一次食有埋通心粉喺入邊嘅三文治口感真係非常豐富同埋有層次😍.⭐️蝦兵蟹將鐵板三文治,啖啖軟殼蟹同埋小龍蝦沙律,仲有啲椰菜絲好清新、好鮮甜呀!.⭐️芝士烤普羅旺斯燉肉丸肉丸係由豬肉同埋牛肉Max埋一齊,再配襯酸酸甜甜嘅蕃茄醬同埋芝士!超惹味既一道小食😋.呢排天氣咁熱最好就係飲番一杯透心涼嘅沙冰!佢哋係由鮮果加埋蔬菜一齊去整,好健康架!大家有機會去開K11都去試吓啦!😊
我哋試咗😋
⭐️芝士烤普羅旺斯燉肉丸