2020-10-08 131 浏览
這次為朋友慶祝生日, 但由於疫情關係, 沒有晚市, 所以選擇在午市慶祝!這間餐廳地方比較細少, 而且人不多, 很舒服! 牆上掛了不少畫, 好田園feel!這裡沒有下午茶, 只有午餐時段 12:00-5:00, 我點了香煎刺身帶子青醬意粉 $78!一送上檯時, 帶子有點凍凍的, 不知道是否只是輕輕把帶子外面煎過, 內裡保留住刺身的口感, 但帶子比較細, 感覺還未到水準...意粉有點兒硬, 而且比較乾身, 沒什麼青醬味...而朋友點了正價餐牌裡的意式海鮮配龍蝦汁意大利粉 $125!個人認為這款比較好味! 龍蝦汁好香, 味道好出, 海鮮算多, 有大蝦, 青口等, 可能醬汁問題, 這款沒那麼 乾身, 所以意粉比較軟身!

香煎刺身帶子青醬意粉
意粉有點兒硬, 而且比較乾身, 沒什麼青醬味...

而朋友點了正價餐牌裡的意式海鮮配龍蝦汁意大利粉 $125!
意式海鮮配龍蝦汁意大利粉

2020-07-20
2020-09-28 90 浏览
行完太子花墟嚟到呢間黃色文青小店食午餐價錢十分之相宜$100左右就已經有餐湯,主菜,餐飲是日餐湯係蘑菇忌廉湯🍄飲落去超有菇菌味香煎刺身帶子青醬意粉$78🍝意粉煮得岩岩好帶子煎得外脆內軟調味唔錯美國安格斯肉眼扒$108🐮牛扒點左三成熟性價比十分之高$100左右就有塊咁高質素嘅牛扒自己出街買咁嘅價錢都未必得而且亦都有沙律菜,薯蓉等配菜如果下次嚟會點返呢個最重要呢度係黃店當然要大大力咁樣支持😬😬
行完太子花墟

牛扒點左三成熟
性價比十分之高
$100左右就有塊咁高質素嘅牛扒
自己出街買咁嘅價錢都未必得
而且亦都有沙律菜,薯蓉等配菜
如果下次嚟會點返呢個

最重要呢度係黃店
當然要大大力咁樣支持😬😬
2020-09-27 81 浏览
假日想嘆下 Set Lunch 墨汁墨魚意大利麵味道普通 & All Day Breakfast!! 先黎外表吾太吸引嘅意大利麵,味道吾太腥淡口,麵質地適中,但需要加多心思,混入太多盆菜車厘茄,墨魚亦太少冇主題;all day breakfast 睇落好豐富吸引,鍾意食牛角就包有啲驚喜,但松露炒蛋失色水汪汪,香蕉加上焦糖好夾;餐後吾少得咖啡,至愛Flat White冇失望;餐具衛生需多加清潔,環境舒適,對住門外見到太多人排隊,食飽想閒聊就有點壓力。
2020-09-26
2020-09-19 193 浏览
呢間係openrice有成500幾個好評既cafe,就黎試下有咩咁巴閉!————————🔸牛油汁蜆肉自家製蝦米意大利粉 $138個意粉望落似魚麵,食落似油麵,但其實幾好食😂蝦米既香味好夠,食落辣辣地,有d泰式feel。評分:🌕🌕🌕🌕🌘-🔸煙三文魚飛魚子意大利飯 $128個risotto軟硬適中,但味道普通,係平時食到既味😂評分:🌕🌕🌕🌖🌑-🔸BBQ汁雞翼 $58食落脆脆地,汁都好多,但食到第三隻就覺得d bbq汁好鹹。評分:🌕🌕🌕🌖🌑-🔸熱情果菠蘿梳打 $38飲落都幾fresh,唔係太甜又好解渴😋😋
————————
🔸牛油汁蜆肉自家製蝦米意大利粉 $138
評分:🌕🌕🌕🌕🌘

🔸煙三文魚飛魚子意大利飯 $128
個risotto軟硬適中,但味道普通,係平時食到既味😂
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
煙三文魚飛魚子意大利飯

🔸BBQ汁雞翼 $58
食落脆脆地,汁都好多,但食到第三隻就覺得d bbq汁好鹹。
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
BBQ汁雞翼

🔸熱情果菠蘿梳打 $38
飲落都幾fresh,唔係太甜又好解渴😋😋
熱情果菠蘿梳打
煙三文魚飛魚子意大利飯
BBQ汁雞翼
熱情果菠蘿梳打
2020-09-18 79 浏览
朋友揀嘅餐廳,疫情期間好好彩唔洗排隊。主打西式料理,同朋友各點咗一碟主食,另加上一份青口。埋單唔記得咗幾錢,但價錢公道,都係值得encore 嘅餐廳。講返食物,份青口很好,我會畀9.99分佢,可能自己都鐘意食青口,所以情有獨鍾。意粉方面,我哋點咗個龍蝦汁海鮮意粉,海鮮份量好多,個汁都好濃郁,唔錯唔錯。另外點咗個帶子嘅 risotto,呢個比起個意粉仲正,有機會一定要試試。整體嚟講,小店嚟講都做得幾出色,讚👍🏻

整體嚟講,小店嚟講都做得幾出色,讚👍🏻
2020-09-03
2020-09-17 54 浏览
日本帶子黑松露什菌意大利飯喺有驚喜嘅一個飯 ,口感 真喺唔錯 ,微微食到黑松露味 ,佢嘅醬汁調味 真喺好好 ,真喺整到意大利飯嘅口感 ,帶子 又Q彈 多汁 ,呢碟飯喺搶住食最後一啖,所以值得一試伯爵紅茶法式焦糖燉蛋有好Q嘅餐具芒果椰子梳打冇咩特別 ,所以大家可以試吓其他都OK
日本帶子黑松露什菌意大利飯
Scallops and Mushroom Risotto with Black Truffle

伯爵紅茶法式焦糖燉蛋
有好Q嘅餐具
Earl Grey Creme Brûlée

芒果椰子梳打
冇咩特別 ,所以大家可以試吓其他都OK
Soda with Mango,Coconut
2020-09-16 85 浏览
看過這裡眾多食評後,今下午抽空特來一試。看過Menu 點了帶子意粉及三文意大利飯。先說意粉,份量適中但很乾很硬,味道也不突出。而意大利飯的硬度口感可以,但芝士偏少,因此吃來不夠惹味。整體有點失望,因為原先抱有期望。
2020-09-16
2020-08-20 129 浏览
今日WFH 但亦需要食飯,所以落街搵吓有咩好食。啱啱見到有位侍應攞個 lunch menu 擺出門口,每次見到呢間鋪都 full house, 今日終於有機會一試。煙三文鮮茄醬意大利飯 $72泡沫咖啡 $18(餐飲加錢換)德國檸檬芝士餅 $42飯未到,咖啡已上了。加了糖,咖啡未入口,飯又到了,由於沒有吃早餐,所以放下咖啡杯,立即開動吃意大利飯。味道不錯蕃茄香氣濃郁,飯裡面有點點的蔬菜粒,再加上芝士碎,數塊煙三文魚片,意大利飯軟硬度適中,每一啖口感豐富及滿足 😋吃完飯,咖啡已經凍 😞但味道還可以。經過侍應在我身旁來回數次後,他終於收走我已經吃完的意大利飯吉碟,跟著檸檬餅上檯。 這個檸檬餅味道清新,酸度剛剛好,每一口都有少少回甜,而且芝士味道不heavy又不太 creamy, 令人吃了絕對冇內疚感覺。用膳期間不斷有新顧客加入,但侍應只有一位,當中有啲甩漏,如未能即時向新顧客量度體溫,食物上錯檯,飲品比食物早到,未有及時收起已吃完的餐碟,甚至連門口 “Closed” 牌都未有反轉⋯⋯等等。整體來說食物出品不錯,但服務方面有待改善。因為現在的客人不單只要求食物水準,服務亦十分重要,每件小事亦能

煙三文鮮茄醬意大利飯 $72
泡沫咖啡 $18(餐飲加錢換)
德國檸檬芝士餅 $42

吃完飯,咖啡已經凍 😞但味道還可以。

整體來說食物出品不錯,但服務方面有待改善。因為現在的客人不單只要求食物水準,服務亦十分重要,每件小事亦能令顧客留下印象。希望下次再來的時候,會對服務質素有所改觀。

午餐
今天平日出了太子,午膳要找地方落腳,在西洋菜北街找到這間小店,Hami Harmony。正如店舖所說,你在裏面用膳, 真的有種安靜的感覺。午市的menu 選擇多,有all day breakfast, 沙律, 意粉, 牛排,足夠讓你和朋友在此relax 一段時間了。今天不太餓,所以只點了帶子意粉配餐湯。見到旁邊食客的菜式,都讓我想把它們都吃掉了。帶子新鮮,意粉有種香辣的感覺,不錯。餐湯都夠creamy 。但若餐湯和餐飲都點,要加費,今天就不加了。其實追加的沙律和餐飲質素也不錯。下次再來吧!

2020-08-12
2020-08-14 180 浏览
這間近太子地鐵站的小店有白白的門面,跟街上其他店舖成強列對比,每次經過也想試,今天辦完事終於一試。到店先量體溫及搓手。枱與枱之間有膠板分隔,店內裝橫有文青feel。午餐餐牌供應時間由12-5,包主食,湯或飲品,另外可加錢配沙律。午餐選擇多由A-G,有沙律、意粉、All day breakfast、牛扒,意大利飯等等,價錢由$68-$108,我點了香煎剌身帶子青醬意粉,賣相不錯,兩粒帶子也咸香,意粉亦加入洋蔥、翠肉瓜及車厘茄炒,口感豐富,但意粉徧油及咸,黑椒味過濃。

2020-08-12
餐廳:Hami Harmony (太子)地址:太子西洋菜北街161號地下A舖去完覆診🏥,出咗太子食lunch🍴,限聚令當然盡量唔好出咁多街,但難得出咗黎就決定去幫襯下黃店先返屋企🏘,今次就去咗意大利餐廳Hami Harmony,好耐之前黎過一次,黎到原來轉咗新餐牌📋,餐廳內裝飾都靚咗唔少😍Lunch set嘅價錢由$68-108不等,送餐湯或者一杯熱飲,對上一次試過佢地嘅肉眼扒都唔錯🥩,今次決定試下其他主食煙三文鮮茄醬意大利飯 $72三文魚有4-5塊,充滿煙燻香😋,特別嘅係意大利飯加入咗唔少爽口嘅蔬菜粒,好似青瓜、紅椒、黃椒等,令成個飯口感都提升唔少🤤,而鮮茄醬亦增加咗意大利飯嘅顏色同好開胃,少許酸甜得黎又唔會搶哂其他食物嘅味道👍🏼加$5就可以要曬是日餐湯🍲同一杯熱飲☕️,今日嘅湯係忌廉蘑菇湯🤤,當然唔少得叫杯Americano啦😎,唔知你今日又懲罰咗黃店未呢?
餐廳:Hami Harmony (太子)
地址:太子西洋菜北街161號地下A舖

餐廳內裝飾都靚咗唔少😍

煙三文鮮茄醬意大利飯 $72

2020-08-04
2020-08-02 87 浏览
太子一條不顯眼的街,有間特別有風情的西式餐廳 #hamiharmony 外賣自取有75折,大約$50就有一個餐香煎刺身帶子啖啖肉,意粉煮得好香!送的是忌廉蘑菇湯,香濃好飲!
外卖自取
疫情問題,現在晚上己不能堂食,咁對於我呢啲無飯家庭,要搵好嘢食又會有少少難度,因拿回家凍晒或出晒水,己經胃口大減啊⋯⋯,而且天氣日日都過30度,真係攪唔掂囉🥺經過呢間位於太子嘅餐廳,門面裝修都精緻,望下門口嘅餐牌,都搵到想食嘅野, 就係波菜意大利飯啦,貪佢濕濕地易入口,食落芝士味唔太濃,內有洋蔥🧅,波菜,仲食到d雞肉,但份量好似少了點,好似食左幾啖就冇晒🤣現抗疫期間,外賣有75折,咁都抵番嘅😝
經過呢間位於太子嘅餐廳,門面裝修都精緻,
現抗疫期間,外賣有75折,咁都抵番嘅😝
2020-07-27
2020-07-26 63 浏览
Hami Harmony 💛太子💛-🔍 美國安格斯肉眼扒配薯蓉 $108估唔到星期日都有Lunch set!包湯或者餐飲。肉眼扒好正😍 塊扒夠晒厚身,而且亦都好多肉汁,夠晒juicy🤤 食落又唔會太硬,啲薯蓉同埋啲肉汁,再加黑椒汁食,好入味😋-📍Hami Harmony (太子)太子西洋菜北街161號地下A舖
Hami Harmony 💛太子💛
🔍 美國安格斯肉眼扒配薯蓉 $108
📍Hami Harmony (太子)
太子西洋菜北街161號地下A舖
2020-07-15 71 浏览
餐枱上的瓷磚很有波希米亞嘅感覺💛環境好靚亦都好靚好舒服😌餐廳的顏色是以白色和木係為主.🔸日本帶子黑松露什菌意大利飯$145很滿意意大利飯嘅質感,不會太硬又不軟,而且有青瓜、黃蕉、洋聰、鮮菇,令成個飯更有口感😆意大利飯面頭有芝士片又有勁濃郁既松露香味,好creamy😋另外帶子用了牛油煎一煎,更香又鮮甜彈牙!🔸牛油汁蜆肉自家製蝦米意大利粉 $138有好多好多蝦米🦐係面頭,好香蝦味,唔知係唔係有咁多蝦米又有蜆肉既關係,覺得有點偏咸🤣個意粉質感好特別,同平時食既口感不同,係自家製的感到無力時 不要怕 不要退縮食點甜再堅持💛🔸蛋白脆餅配熱情果汁 $65面層再配上時令生果,士多啤梨🍓和藍苺 ,再淋了橙色的熱情果汁,色彩繽紛既蛋白脆餅 🌈 香脆蛋白甜味適中,酸甜不膩😚仔細睇原來有啲金粉,閃令令✨
餐枱上的瓷磚很有波希米亞嘅感覺💛環境好靚亦都好靚好舒服😌
餐廳的顏色是以白色和木係為主

🔸日本帶子黑松露什菌意大利飯$145
另外帶子用了牛油煎一煎,更香又鮮甜彈牙!

🔸牛油汁蜆肉自家製蝦米意大利粉 $138

感到無力時 不要怕 不要退縮
食點甜再堅持💛

🔸蛋白脆餅配熱情果汁 $65
香脆蛋白甜味適中,酸甜不膩😚
仔細睇原來有啲金粉,閃令令✨