2023-05-13 156 浏览
latepost...前排嚟開呢邊 又掛住呢間小文青貓頭鷹系cafe🦉💛由於呢排都做緊“食肉瘦” 所以盡量食得protein rich d🍖- 香煎西班牙安格斯肩胛牛扒(7oz) 配香草燒汁 伴薯條牛扒叫4成熟啱啱好 外圍熟🤏🏼🤏🏼 中間就生🤏🏼🤏🏼 唔洗怕成塊太生或者太熟 同埋食食下7oz都唔係好細塊 (本身以為實唔夠食🤭)同埋呢排明明有啲熱氣,但見到脆炸熱辣辣嘅粗薯 重要一上枱就放低埋大大支地捫🥫 忍唔住食咗大部分🙈- 焦糖蘋果西班牙伊比利亞黑毛豬 配薯蓉上枱時黑毛豬睇落都已經厚身 再比佢慷慨嘅薯蓉份量嚇親😂 同埋咁厚身嘅豬扒 竟然唔會鞋口唔會韌 好正🤩#hamiharmony
latepost...
前排嚟開呢邊 又掛住呢間小文青貓頭鷹系cafe🦉💛

- 香煎西班牙安格斯肩胛牛扒(7oz) 配香草燒汁 伴薯條

- 焦糖蘋果西班牙伊比利亞黑毛豬 配薯蓉

#hamiharmony
用餐时段
下午茶
  • 西班牙黑毛豬扒
2022-12-29 74 浏览
🥲 早前知道Hami Harmony將會結業,所以搵咗一日去幫襯食lunch![ 亂闖試飲試食 ]🍽 飛魚子鮮蝦忌廉扁意粉 😋😋😋😋🦐 鮮蝦雖然望落唔係好大隻,但煎得非常好,帶微微焦香味。忌廉汁味道唔會太重,加上佢哋自家配搭唔同切粒嘅蔬果、蘑菇同飛魚子,感覺幾清新🍃!扁意粉嘅烹調時間合適,忌廉汁充分包裹扁意粉!👍🏻🥣 餐湯 - 南瓜湯 😋😋😋😋南瓜甜味出,湯頭帶有南瓜蓉。🎃午餐 💵💵 約港幣$90/人💁🏻‍♀️ 小編之前都食過幾次,質素都唔錯!小店會營業至明年1月2日,想去作最後支持嘅朋友,要趁早啦!🙂🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

[ 亂闖試飲試食 ]
🍽 飛魚子鮮蝦忌廉扁意粉 😋😋😋😋

🥣 餐湯 - 南瓜湯 😋😋😋😋
南瓜甜味出,湯頭帶有南瓜蓉。🎃

午餐 💵💵 約港幣$90/人

2022-12-29
等候时间
5 分钟 (堂食)
2022-12-14 73 浏览
成日都想搵間舒服Cafe坐下食嘢🙆🏻‍♀️呢間係行完太子花墟之後意外發現🤩Cafe外面裝修似法式白色小屋🏠🤍而入面裝修偏英倫同波希米亞風入到去有種舒服溫暖嘅感覺✨🦐 飛魚子鮮蝦忌廉意粉 $85鮮蝦炒得都幾香😋肉質彈牙睇得出係新鮮材料😼意粉掛汁忌廉味重😚味道唔錯但略嫌粉量少咗啲🙆🏻‍♀️🐱 香煎帶子刺身青醬貓耳朵 $95呢個份量比扁意粉多✨貓耳朵煮得有咬口得嚟又唔算硬😚貓耳朵掛汁吸晒青醬精華😚帶子都算大粒而且煎得好香口🤤🌸 藍花皇家伯爵紅茶 +$19呢杯清清地幾好飲✨配埋掛汁嘅意粉啱啱好中和😆呢間溫馨嘅法式小屋入面周圍都有聖誕氣氛🎄有唔同嘅聖誕擺設同聖誕牆紙裝飾但1月2號就係佢哋最後一日了🥺趁住聖誕快啲同屋企人朋友去食啦🫶🏻
成日都想搵間舒服Cafe坐下食嘢🙆🏻‍♀️

周圍都有聖誕氣氛🎄
有唔同嘅聖誕擺設同聖誕牆紙裝飾
但1月2號就係佢哋最後一日了🥺
趁住聖誕快啲同屋企人朋友去食啦🫶🏻
————————————————————————Hami Harmony地址:太子西洋菜北街161號地下A舖Shop A, G/F, 161 Sai Yeung Choi Street North, Prince EdwardUlifestyle有介紹過的田園風格的文青打卡café,白色木系貓頭鷹🦉元素滿滿,還有不少乾花和聖誕裝飾,香蕉拖肥批真是必點!1月2日是最後經營日,有興趣的不妨最後支持一下,聖誕慶祝也不失為一個好選擇~🟠推薦食物 Recommended 🔹香煎刺身帶子青醬意粉($118): 超級熱辣辣,青醬滿滿,充滿羅勒味道,帶子煎得剛剛好😍🔸是日餐湯($38):本身想order龍蝦湯🦞,但暫時未有,很甜的甘筍湯,搭配的迷你牛角包🥐暖暖的好可愛喔🔹小食拼盤($138): 包括炸雞翼、芝士條、甜薯條和芝士蔥餅,不同的小食佐以千島醬,很是惹味!一定要試試看,最愛蕃薯薯條,雞翼加barbecue sauce都好好食🔸香蕉拖肥批🍌($52):店內必點的甜品!很有層次感,焦糖核桃,香蕉🍌加上餅乾🍪碎,不過餅乾碎有點略厚🔹水果茶($48):價錢略貴,但是貓頭鷹🦉杯超可愛😍冬天所以orde
————————————————————————
Hami Harmony
地址:太子西洋菜北街161號地下A舖

🟠推薦食物 Recommended
香煎刺身帶子青醬意粉

甘荀湯

香蕉拖肥批

🔹水果茶($48):價錢略貴,但是貓頭鷹🦉杯超可愛😍冬天所以order了熱飲,熱茶搭配上水果好喝又有口感

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹 無 No

🟠員工 Waitresses
好nice會主動介紹是日餐湯🥰

🟡環境 Environment

貓頭鷹🦉乾花木系元素,臨近聖誕節🎄聖誕裝飾和音樂🎵也很應節~太好拍,拍了超多照片🥳

🟠總評分Overall (8.5/10)

💰$220/person
(有加一哦~)

#ezukokofood #ezukokoprinceedward #ezukoko太子
#ezukokowestern #ezukokocafe #ezukokodessert
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #太子餐廳 #hamiharmony #聖誕餐廳 #黃色經濟圈
香煎刺身帶子青醬意粉
甘荀湯
  • 水果茶
🍴Hami Harminy@太子🍴 今日Lunch Time 係太子附近,行過見到呢間Cafe個門口好靚,仲有一啲聖誕嘅裝飾,吸引咗我入去食個Lunch🥰入面裝修好靚,以貓頭鷹做主題。食物味道都唔錯,特別推介個甜品。上網睇先知,原來呢間小店就嚟要結業啦,大家趁聖誕節快啲嚟試吓啦!------------------------------🟠香煎刺身帶子青醬貓耳朵粉 $95小編好鍾意食帶子又好鍾意食青醬,所以就揀咗呢碟貓耳粉啦!帶子煎得好香唔會過火,青醬夠味同埋比較結身,貓耳朵粉比較硬身好有咬口,煙煙韌韌咁😋.🔵泡沫咖啡(Lunch set +$18)小編好鍾意飲咖啡,所以就叫咗杯咖啡嚟飲。咖啡味香又滑,唔會有苦澀味。. 🟢香蕉拖肥批$52重點推介呢個甜品!拖肥聽落去好似甜,但呢個甜品完全唔會過甜過膩。第一啖會食到合桃,食到中間就有忌廉同埋香蕉,去到最底就有消化餅底。多重口感,樣樣加埋都好夾好好食!
🍴Hami Harminy@太子🍴

🟠香煎刺身帶子青醬貓耳
朵粉 $95

🔵泡沫咖啡(Lunch set +$18)

🟢香蕉拖肥批$52
#hamiharmony 📍 太子西洋菜北街161號地下A舖飛魚子鮮蝦忌廉意粉忌廉sauce整得好出色,有濃滑嘅忌廉汁包圍着每一條意粉,意粉嘅硬度啱啱好,而且意粉非常掛汁😋餐湯係用甘筍造成,味道都唔錯!沙律沙律菜新鮮,沙律汁酸酸甜甜!意大利芝士餅食落去味道比較特別 食落口tiramisu好香滑
#hamiharmony
📍 太子西洋菜北街161號地下A舖

飛魚子鮮蝦忌廉意粉

餐湯
係用甘筍造成,味道都唔錯!

沙律
沙律菜新鮮,沙律汁酸酸甜甜!

意大利芝士餅

食落去味道比較特別
食落口tiramisu好香滑
依間純白色咖啡店🕍已經開業了好幾年,剛得知小店最後營業至1月2日🥺,所以最後去支持下。咖啡店裝修簡約,好有歐洲小屋的感覺,以白色和木系為主,並用上大量素色乾花做裝飾💐,仲有不同的貓頭鷹模型🦉,如同咖啡店店名,好有和諧温馨的感覺🌾。咖啡店以西式食物為主,有供應主食:意大利飯🥘、意粉🍝、肉類🍖,亦有小食和甜品🥧,仲有手工啤🍺。🍽️ 胡麻醬雞翼雞翼🐓皮薄脆,炸粉唔會厚,雞肉醃製得入味,同胡麻醬出奇地夾。🍽️ 北海道軟殼蟹配黑松露扁意粉黑松露忌廉汁幼滑,醬汁唔算杰身,有淡淡黑松露味,再加入翠肉瓜粒🥒和洋蔥🧅,令意粉唔會膩,再加上炸得香脆的原隻軟殼蟹🦀,蟹肉和蟹膏好滋味😋!🍽️鰻魚意大利飯依款西日🇯🇵fusion菜相當特別,鰻魚🐟肥厚,醬油味豐富,唔會有骨,意大利飯偏軟身,飽滿吸收了忌廉汁,口感香滑,忌廉汁🍶並沒有調得太濃味,配上味道香濃的鰻魚🍛就剛剛好,裏面加入了雜菌🍄和紫洋蔥🧄,再鋪上大量鰹魚乾,豐富了整個飯的口感。🥧香蕉拖肥批香蕉味鮮忌廉和拖肥相間,但裏面混入片片香蕉🍌,上層有非常香脆的焦糖味果仁粒🌰,底層是牛油消化餅底🍪,口感多層次,唔會過甜亦唔膩,怕甜的我都覺得依個甜品超級好味😍!希望大家最

🍽️ 胡麻醬雞翼

🍽️ 北海道軟殼蟹配黑松露扁意粉

🍽️鰻魚意大利飯

🥧香蕉拖肥批

希望大家最後去支持下依間良心小店💞,結業真的相當可惜🥲,和店員閒談間,有透露會以網店形式繼續經營Hami Bakery🍩,詳情就要留意小店IG。

🙋🏽‍♀️想知更多飲食資訊, Follow Instagram: misslittlebigeater 🙆🏽‍♀️
2022-12-10 24 浏览
今日去花墟買花💐經過呢間店舖睇落好似幾好就入左去全店都擺滿貓頭鷹🦉好得意用木色嘅擺設座位帶出貓頭鷹嘅住處係森林枱面都舖左啲特色磚 好特別卡邦尼煙肉粉評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好濃嘅忌廉汁味 但又唔會好咸而且佢個意粉好特別好煙韌好好食份量女仔一個人食啱啱好 唔會滯帶子意大利飯評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻粒帶子燒得好好食 好爽口配埋啲意大利飯食真係好惹味 會一啖接一啖食 份量都係啱啱好 食完夠飽Mocha評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我唔係特別好咖啡但都會追住飲佢嘅朱古力咖啡味好香濃 好滑香蕉拖肥批評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個好食到癲🤤🤤🤤好有層次 好有口感第一層焦糖脆核桃配拖肥醬加餅碎第二層香蕉片第三層cream第四層消化餅一食落口已經深深被吸引左食極都唔覺滯 又脆又香又滑又好味呢個甜品必嗌😍😍
今日去花墟買花💐

一食落口已經深深被吸引左
食極都唔覺滯 又脆又香又滑又好味
呢個甜品必嗌😍😍
2022-12-10 442 浏览
餐廳好易認,一睇面門就感受到個種田園風🌿 靜靜話你知,其實呢度仲係一間貓頭鷹cafe, 因為入面有好多貓頭鷹🦉擺設🥰 整體環境非常舒服。仲有多個打卡位。睇得出店主花了不少心思 💕今日試左2人餐 ($468)🥣蘑菇湯🥨車打芝士蔥餅🍝意式蕃茄醬煙肉長通粉🍚黑松露帶子雜菌意大利飯🍹 2個飲品(百香果梳打(蝶豆花)/ ice Coffee)🍰 2個甜品(香蕉拖肥批/什莓布甸)開頭以為這是一間標榜健康的餐廳,因為好多菜式都無落奶/忌廉。 味道偏淡,但反而感覺所有食材既味道都好outstanding。 即係食到蕃茄既真·酸味, 蘑菇的菇香味, 以及甜品都食到真香蕉味和酸酸的莓味等等⋯⋯問過店員, 先知餐廳採用新鮮食材, 不論side dish,main course , 甚至連甜品都加入新鮮食材製造, 令客人食到食物的真·原味👍🏻老實說, 市面很多餐廳都是精製味道既食物, 沒有很甜,也不會太酸,甚至食完十間也不會留下印象, 只會感覺不錯, 但卻說不出所以來。 我們的味蕾都懶惰了。 只有這裏,用心的煮法, 對食材的堅持,才能讓我們味蕾甦醒, 感覺更極致。雖然難, 但值得走下去。 希望大家也能珍惜一

今日試左2人餐 ($468)
🥣蘑菇湯
🥨車打芝士蔥餅
🍝意式蕃茄醬煙肉長通粉
🍚黑松露帶子雜菌意大利飯
🍰 2個甜品(香蕉拖肥批/什莓布甸)

雖然難, 但值得走下去。

希望大家也能珍惜一下如此有心的店鋪。

2022-12-08
2022-12-08 35 浏览
【Hami Harmony】成日去開旺角食飯食到厭竟然係太子搵到 @hamiharmony簡直就係一間隱世意大利/法國風情cafe☕.🍴北海道軟殼蟹配黑松露扁意大利粉 - 💰128一黎到已經聞到好大陣黑松露味,超香🍄軟殼蟹超大隻,外脆內軟,2個人share食都超級滿足🦀白汁扁意大利粉,仲有d黃綠翠玉瓜,整體好香濃好好食🤍🍴小食拼盤 - 💰138芝士條、BBQ汁雞翼、甜薯條、芝士蔥餅🤩每樣都有d,芝士條同芝士蔥餅都好濃濃奶香味🧀BBQ汁雞翼唔會好細隻,炸得好香口,肉質嫰滑🐣甜薯條偏軟身,唔會好熱氣,感覺會比一般薯條健康d🍠同朋友去cafe必點選項👍🏻🍰香蕉拖肥批 - 💰52超有驚喜嘅甜品🤩本身望menu以為真係批黎,點知原來係好似木糠布甸樣嘅甜品🍮超多香蕉溶好creamy🍌雖然拖肥醬同有埋cream一齊食會有小小甜,但入面加咗d合桃碎,提升口感同微微中和甜度🤎貓貓甜品勺亦都非常可愛🐱🧋雜錦水果茶 - 💰48水果茶細細杯,上面有薄荷葉做裝飾🌱飲到百香果味,但因為無生果粒係入面所以唔係好知仲加咗咩🙈成杯都好香水果甜,好fresh🍊.店內環境真係好有外國風情🌾雖然我地去到被安排坐咗卡位但其實差
【Hami Harmony】

#香港美食 #852美食 #太子美食
#香港美食指南 #美食分享
#吃貨人生 #美食地圖 #美食日記
#HamiHarmony #Cafe #西式 #咖啡店
#hkfood #hkfoodshare #ufoodphoto
#eatgoodwest #foodforlife #foodlover
#hkfoodie #foodiehk #foodstgram
#hkblogger #foodieblogger
#hkfoodblogger #foodblogger
#hkig #hkgirl #hkdaily
北海道軟殼蟹配黑松露扁意大利粉
雜錦水果茶
北海道軟殼蟹配黑松露扁意大利粉
雜錦水果茶
2022-12-07 38 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 太子 - Hami Harmony ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 太子Hami Harmony 都可以算係我大學嘅回憶因為第一次食就係讀大學嘅時候嗰陣時覺得餐廳嘅裝修同佈置好似置身喺小北歐家呢次嚟到覺得環境佈置有啲唔同多咗好多貓頭鷹同乾花佈置舒服嘅感覺~🔹蒜香西班牙牛肉粒配香草燒肉汁粒粒牛上面加咗炸蒜 食落更香口雖然牛肉係主角 但係加入咗番茄粒同埋洋蔥絲一齊炒 仲有沙律菜嘅點綴 令到牛肉更加鮮甜🔹蝦米蟹肉白酒忌廉汁扁意粉蝦米超多 忌廉汁唔會好油膩亦唔算creamy 所以比較輕盈食落負擔都細啲🔹熱雜錦水果茶有茶包又有水果粒 細心啲睇原來有士多啤梨粒、奇異果粒仲有薰衣草添估唔到細細的一杯都有咁多材料所以飲落去酸酸甜甜原來熱嘅水果茶都好好飲🔹伯爵紅茶焦糖燉蛋甜品喺呢度嘅招牌我次次嚟都會嗌甜品紅茶味燉蛋 茶香奶香混合 感覺好夾 焦糖面脆卜卜 ◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.Hami Harmony (太子)太子西洋菜北街161號地下A舖喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat 🔎冇頭緒:#elaineeat🔎發掘同

太子Hami Harmony 都可以算係我大學嘅回憶

亦唔算creamy 所以比較輕盈
食落負擔都細啲

🔹熱雜錦水果茶
有茶包又有水果粒
細心啲睇原來有士多啤梨粒、奇異果粒仲有薰衣草添
估唔到細細的一杯都有咁多材料

我次次嚟都會嗌甜品
紅茶味燉蛋 茶香奶香混合
感覺好夾
焦糖面脆卜卜

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
Hami Harmony (太子)
太子西洋菜北街161號地下A舖

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee太子
🔎發掘同類美食:#ee西式

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol
2022-12-06 30 浏览
二人晚餐($468)~是日餐湯🥣係打碎左嘅粒粒蘑菇湯🍄。~ 煙三文魚田園沙律🥗前菜來講三文魚份量都幾多🍣,配埋酸酸地嘅醬汁幾開胃😙。~ 智利藍青口忌廉汁意大利粉🍝青口圍滿成隻碟呀🤩,醬汁夠多夠Creamy🤤。而且意粉係用咗扁身嘅意粉🍝,呢隻食落會比平時嗰隻妟少少更加有口感🤓。~ 黑松露帶子雜菌意大利飯🍛又係我最鍾意嘅黑松露雜菌😝,無論配意大利粉定飯都一樣咁夾咁正🤪。今次呢個仲配左兩粒帶子添😚,而且同以往唔同佢呢個入面仲加咗d節瓜喺度🤓,口感更加清新同豐富😌。~ 是日精選甜品🍰個日係士多啤梨慕絲🍓。奶味比較重士多啤梨反而唔會太濃。~ 焦糖拿鐵(跟餐+$23)☕️呢個見到係佢哋嘅recommend menu之一,因為係自家製嘅焦糖。飲落去又真係唔錯,大家嚟到不妨都試吓。~ 藍花皇家伯爵紅茶(跟餐+$18)🍵
二人晚餐($468)
~是日餐湯🥣
係打碎左嘅粒粒蘑菇湯🍄。

~ 煙三文魚田園沙律🥗
前菜來講三文魚份量都幾多🍣,配埋酸酸地嘅醬汁幾開胃😙。

~ 智利藍青口忌廉汁意大利粉🍝

~ 黑松露帶子雜菌意大利飯🍛

~ 是日精選甜品🍰
個日係士多啤梨慕絲🍓。奶味比較重士多啤梨反而唔會太濃。

~ 焦糖拿鐵(跟餐+$23)☕️

~ 藍花皇家伯爵紅茶(跟餐+$18)🍵
2022-12-04 50 浏览
平時好鍾意去太子黃店【Hami Harmony】食晚飯,因為佢小白屋木系設計充滿溫暖家居感覺。周圍有好多貓頭鷹同乾花擺設,再加上枱面葡萄牙風瓷磚,每一個角落都係打卡位。今日去到,小店已經整左聖誕佈置好有節日氣氛,不過同店長傾開,得悉餐廳1月2號就會結業嘅壞消息。店主會繼續經營觀塘區嘅烘焙教室Hami Bakery @hamibakery,用另一個方式去堅持夢想同理念。黑松露醬薯條 ($78)係廚師推介,每次嚟都要叫。薯條炸得挺身香脆,放得耐左都唔會變淋,亦唔覺得油膩。食落有薯香同微微鹹度,就算唔點醬都已經好好味,加埋黑松露醬係錦上添花。意式巴馬火腿配意大利黑醋汁 ($78)以為係佐酒小食得d火腿,點知配上大碟沙律菜超豐富。Parma Ham粉嫰,切到好薄脂肪分佈均勻。入口香得嚟唔會太鹹。黑醋酸酸甜甜,提升咗火腿嘅鮮味。北海道軟殼蟹配黑松露扁意大利粉 ($128)軟殼蟹都幾大隻炸得酥脆,手工Linguine煮到彈牙,黑松露醬汁香濃得嚟唔會太稠太黏口。配料有意大利青瓜同蘑菇,口感更加豐富。骯髒 ($42) 拿鐵咖啡 ($36)咖啡用本地工場炒豆,餘韻帶花香。"Dirty"鮮奶夠凍,趁上面E

黑松露醬薯條 ($78)
意式巴馬火腿配意大利黑醋汁 ($78)
北海道軟殼蟹配黑松露扁意大利粉 ($128)
骯髒 ($42) 拿鐵咖啡 ($36)
咖啡用本地工場炒豆,餘韻帶花香。"Dirty"鮮奶夠凍,趁上面Espresso仲係熱果時,一啖飲落去可以享受冷熱交融嘅美味。

小店雖然剩番唔夠一個月就會結業,但過去美好嘅回憶同牆上果句"Never forget your hopes and dreams"永遠都會留喺心裡面。聖誕節我已經Book左位同朋友嚟影靚相兼慶祝,順便去Say Goodbye。

希望各位同路人都可以作最後支持,幫襯下好味又有良心嘅小店啦~

2022-12-04 28 浏览
👈🏻Hami Harmony#japjapjap_太子#japjapjap_西式龍蝦湯配蟹肉 $98一上枱超可愛龍蝦湯裝咗喺貓頭鷹茶壺度😍龍蝦湯味道濃郁又鮮甜而且湯碗放咗好多蟹肉北海道軟殼蟹配黑松露扁意大利粉 $128軟殼蟹香脆可口🤗黑松露散發出陣陣香味互相配合住帶出咗扁意大利粉嘅味道👍🏻食完唔會令人有種好滯嘅感覺煙三文魚飛魚子意大利飯 $128煙三文魚嘅份量好足😝鹹鹹地都幾過癮意大利飯吸晒啲汁不過如果個汁可以再濃啲就更好啦🙈咁樣就可以更襯托煙三文魚嘅咸香香蕉拖肥批 $52依個甜品係由焦糖香蕉合桃cream同埋餅碎整成口感十足 層次好豐富💕非常邪惡 但係好好食真係會食唔停口🤤可以order一個同朋友share黑加倫子薄荷熱情果梳打 $43係小編極力推介嘅梳打係黑加倫子同熱情果美妙嘅伴奏🤓加上薄荷呢塊綠葉甜得嚟又會有種清爽嘅感覺熱情果菠蘿梳打 $38賣相好靚 打卡一流🤩味道飲落都唔錯好清爽嘅配搭Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟
👈🏻Hami Harmony

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟

2022-11-30 28 浏览
🔻🔻🔻hkdaydayeat🔻🔻🔻最近黎左bookmark左嘅一間位於太子嘅歐陸風情cafe 除左擺放唔少貓頭鷹公仔 鄰近聖誕🎄cafe都佈置左好多得意嘅聖誕裝飾同牆紙 超吸睛 整體裝潢比人好溫馨舒適嘅感覺👼🏼//////////////////////////🦀️北海道軟殼蟹配黑松露扁意大利粉 - $128一上菜就聞到黑松露香❤️黑松露醬汁好creamy濃郁 意粉軟硬適中掛到汁 軟殼蟹外脆內軟 調味都幾惹味 係炸得有點濃扣左啲分🦞龍蝦汁海鮮意大利飯 - $118海鮮配料都唔少 蝦同青口都幾新鮮爽口 燴飯粒粒分明且充滿醬汁 食落口感綿密👍 如果份量再多啲會更好🍌香蕉拖肥批 - $52香蕉果茸都幾大舊 香味好出 加上核桃堅果更有咬口 整體味道都幾甜 系果甜嘅味道 所以唔會有死甜嘅感覺💓 雖然係甜品但食落口感幾輕盈
🔻🔻🔻hkdaydayeat🔻🔻🔻

//////////////////////////