2023-07-10 34 浏览
說真的好久沒到過旺角通菜街、無意中發現Foodo這純白色的小店。平日中午有幾枱上班族、環境清靜、從炎熱的鬧市走到這涼浸浸的小店、份外舒爽~餐廳提供幾款午市套餐、有手作意粉、薄餅、家常飯等。蕃茄汁鳯尾虎蝦配手作闊麵 意粉口感較煙韌、蕃茄汁酸酸甜甜幾開胃、伴上大大隻的鳯尾蝦、份量十足。薯仔洋蔥青瓜甘筍沙律好足料、調味也剛好是日為磨菇湯、裡面滿滿的磨菇粒、濃稠的感覺。凍冷泡咖啡配日本雲呢嗱雪糕苦澀的espresso配雪糕剛剛好、不會太甜。可惜今次早到還沒有焦糖脆脆蛋糕、唯有買兩包焦糖脆脆回家吃。店員叮囑這新鮮製的焦糖脆脆最新幾天內吃完且不可放雪櫃、相當貼心。回家把焦糖脆脆加進雪糕也超好吃!

餐廳提供幾款午市套餐、有手作意粉、薄餅、家常飯等。

蕃茄汁鳯尾虎蝦配手作闊麵

薯仔洋蔥青瓜甘筍沙律好足料、調味也剛好

是日為磨菇湯、裡面滿滿的磨菇粒、濃稠的感覺。

凍冷泡咖啡配日本雲呢嗱雪糕
苦澀的espresso配雪糕剛剛好、不會太甜。

回家把焦糖脆脆加進雪糕也超好吃!
2023-07-09 25 浏览
店名: FooDo 地址: 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖旺角站E2出口,行6分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5A5 番茄汁鳳尾虎蝦、菠菜葉配手工闊麵(辣)❤️❤️❤️❤️$104小小辣味提升左個口感,個人喜歡個麵質,煙煙韌韌好好食,蝦亦爽脆彈牙,本身以為蝦肉會比較清淡,殊不知啲汁包裹曬成隻蝦一齊食係有驚喜的,好好食😋C3 醃肉、車打芝士、蕃茄片、乾辣椒碎手作薄餅❤️❤️❤️❤️❤️$101份量夠兩個人食,醃肉味道好足鹹香味,加埋蕃茄薄片同乾辣椒碎又提升風味👍🏻薄餅邊有脆脆的口感,再加上芝士🧀完全係大滿貫🌟烤焗芝士雞塊(4件)❤️❤️❤️❤️$48麵衣薄薄的,所以一咬落去雞塊嘅香味就成為主打😚烤焗好考功夫,呢個就做到外圍保留烤焗芝士嘅脆感,亦唔會有燶到😆焦糖脆脆蛋糕❤️❤️❤️❤️$54外型好可愛好有食慾,蛋糕體嘅cream好輕盈,唔會甜,配上焦糖脆脆就可以多啲甜意,忍唔住食下食下就食完了,想encore😍套餐配 冷泡凍玄米茶、凍冷泡咖啡(+$8)味道剛剛好,不會苦澀😌
店名: FooDo

地址: 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖
旺角站E2出口,行6分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

烤焗芝士雞塊(4件)❤️❤️❤️❤️

焦糖脆脆蛋糕❤️❤️❤️❤️

套餐配 冷泡凍玄米茶、凍冷泡咖啡(+$8)
味道剛剛好,不會苦澀😌

第二次再訪 叫啲新野試下先~ 都好食wow😋☆手作意粉套餐☆【忌廉汁醃肉、日本生雞蛋配手作闊條麵(只限堂食)】$96 🌟招牌上次都食過 keep到水準 👍🏻襯熱將日本生雞蛋伴入意粉食 掛上滑溜忌廉汁加日本生雞蛋 蛋汁香濃🤤🥚手作闊條麵口感 al dente有嚼勁又重麵粉香自家製醃肉令意粉增添鹹香的風味🥓【蕃茄汁鳳尾虎蝦、菠菜葉配手作】$104闊條麵沾上濃郁嘅蕃茄汁🍅鳳尾虎蝦大大隻🦐 彈牙鮮甜 😋😆剝埋蝦殼 食起上泥啖啖肉 好方便呢~【套餐配】凍冷泡咖啡(無糖無奶) +$8風味甘甜 酸度與苦澀度低 👍🏻口感醇厚順滑 ☕🧊大人之咖啡🤓凍冷泡玄米茶 (免費配)焙炒後的米香同綠茶的芳香交織在一起先感受到糙米的炒焙香 緊接而來的濃郁的抹茶風味🍵☺薯仔洋蔥青瓜甘筍沙律 +$13超值加配🤑薯蓉香滑軟綿綿 爽脆的洋蔥青瓜甘筍 添口感整成球形波波雪糕咁😙🍨涼浸浸的薯仔沙律 夏天食就是🍃清爽☺【小食】日漬糖心蛋 $13完美的半熟流心蛋黃🤤🥚醬油味醂醃製得入味👍🏻Q彈好好食😋【甜品】蕨餅配抹茶粉及黑蜜$52晶瑩剔透Q彈蕨餅配濃郁甜甜的黑蜜🍯與面頭抹茶粉的甘苦味🍵超夾也!😆😋「 Foodo 」📍旺角通菜街1A

第二次再訪 叫啲新野試下先~ 都好食wow😋

自家製醃肉令意粉增添鹹香的風味🥓

【蕃茄汁鳳尾虎蝦、菠菜葉配手作】$104
闊條麵沾上濃郁嘅蕃茄汁🍅

鳳尾虎蝦大大隻🦐 彈牙鮮甜 😋😆
剝埋蝦殼 食起上泥啖啖肉 好方便呢~

【套餐配】

凍冷泡咖啡(無糖無奶) +$8
風味甘甜 酸度與苦澀度低 👍🏻
口感醇厚順滑 ☕🧊
大人之咖啡🤓

凍冷泡玄米茶 (免費配)
焙炒後的米香同綠茶的芳香交織在一起

晶瑩剔透Q彈蕨餅
配濃郁甜甜的黑蜜🍯
與面頭抹茶粉的甘苦味🍵
超夾也!😆😋

「 Foodo 」
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖

#foodo #旺角美食 #旺角
#意粉 #薄餅 #pizzahk
2023-07-07 28 浏览
同男朋友去波鞋街買鞋,夜晚去左女人街一帶搵食,見到呢間foodo 專做手打麵同薄餅,價錢又唔貴, 裝修有幾精緻, 所以就入去試下。叫左個忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜葉配手作闊麵, 手工麵條非常有嚼勁,搭配濃郁既忌廉汁同加埋小小既黑胡椒碎。調味剛剛好。而鳳尾蝦肉質鮮美,搭配上菠菜葉清爽口感,更增添左豐富既層次感。另外仲叫左個手作薄餅配搭菠菜葉、車打芝士和馬蘇里拉芝士,薄餅薄而酥脆,搭配著豐富既芝士和清新既菠菜葉,味道十分出色,車打芝士既咸香味同馬蘇里拉芝士既濃郁奶香味完美融合,大滿足。我地仲叫左個焦糖脆胞蛋糕作結。脆脆既焦糖係蛋糕上面和柔軟細緻既蛋糕內餡。焦糖既甜味同脆度與蛋糕既柔軟香甜結合,令人難以忘懷。蛋糕既外觀都非常靚,好適合打卡。升級左忌廉蘑菇湯,湯濃郁菇菇味, 口感豐富。同埋都加左$13 升級薯仔洋蔥、青瓜、甘筍沙律,沙律清新爽口。薯仔甘筍口感軟嫩,青瓜清脆口感,口感非常豐富。

升級左忌廉蘑菇湯,湯濃郁菇菇味, 口感豐富。

• 焦糖脆脆蛋糕
  • 菠菜葉、車打芝士及馬蘇里拉芝士手作薄餅
  • 忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵
2023-07-05 36 浏览
FooDo (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖。有時小店真係幾有驚喜,每樣食物都唔錯,而且開係女人街,十分方便。蕃茄汁鳳尾虎蝦菠菜葉配手作闊麵($104)Pasta可以揀辣或者唔辣,我地揀左辣,辣度偏辣,手工意粉幾有口感,唔會煮得太淋,整體唔錯。醃肉、菠菜葉、車打芝士手作薄餅($96)好欣賞呢度每樣野都自家製,唔係用急凍pizza,芝士控一定好鐘意呢個pizza,車打芝士放滿面,pizza餅底外脆內煙韌。套餐仲免費跟凍水果茶或者凍冷泡玄米茶。呢度仲有幾款自家製甜品,我地試左焦糖脆脆蛋糕,蛋糕整得好輕身,焦糖脆脆焦糖味好濃,好高質既一個蛋糕

FooDo (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖

蕃茄汁鳳尾虎蝦菠菜葉配手作闊麵($104)

醃肉、菠菜葉、車打芝士手作薄餅($96)

套餐仲免費跟凍水果茶或者凍冷泡玄米茶

👧🏻Wodafoodie in Mong Kok通菜街一到夜晚就睇得好清楚其實兩邊有好多野食第一次試呢間主打手作闊麵既小店🍝闊麵煙韌度高 配上忌廉汁好掛汁🤤好鍾意堂食先叫到既生雞蛋闊麵🍳將雞蛋刺穿再同忌廉汁撈埋一齊 實在係人間美食 好!好!食!另外烤焗雞塊都好驚喜😍!表面加左芝士粉去焗 好香又唔油膩 大推!👍🏻🤤🩷✨ 🍳忌廉汁醃肉、日本生雞蛋配手作闊麵 $96✨ 🦐忌廉汁鳳尾虎蝦、菠菜葉配手作闊麵 $104✨ 🍖烤焗芝士雞塊 $48✨ 🍮蕨餅配黃豆粉 $49✨ 套餐送凍水果茶✨ 套餐送凍冷泡玄米茶📍 FooDo (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖
👧🏻Wodafoodie in Mong Kok

通菜街一到夜晚就睇得好清楚其實兩邊有好多野食
第一次試呢間主打手作闊麵既小店
🍝闊麵煙韌度高 配上忌廉汁好掛汁🤤
好鍾意堂食先叫到既生雞蛋闊麵🍳
將雞蛋刺穿再同忌廉汁撈埋一齊
實在係人間美食 好!好!食!
另外烤焗雞塊都好驚喜😍!
表面加左芝士粉去焗 好香又唔油膩 大推!👍🏻🤤🩷

✨ 🍳忌廉汁醃肉、日本生雞蛋配手作闊麵 $96

✨ 🦐忌廉汁鳳尾虎蝦、菠菜葉配手作闊麵 $104

✨ 🍖烤焗芝士雞塊 $48

✨ 🍮蕨餅配黃豆粉 $49
✨ 套餐送凍水果茶
✨ 套餐送凍冷泡玄米茶

📍 FooDo (旺角)
2023-07-02 21 浏览
📍 FooDo🌍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖Shop C, G/F, Witty Commercail Building, 1A-1L Tung Choi Street, Mong Kok📝整體評分:9/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝呢家店主張用日本麵粉同雞蛋手工薄餅意粉,用料高質,誠意小店!⤫ 忌廉汁鳳尾虎蝦配手作闊麵 ⤫ $76每日新鮮以人手搓製,麵條有厚度,食落口感煙韌、重蛋香,creamy掛汁;三隻虎蝦彈牙而且好帶出蝦香。⤫ 醃肉、菠菜葉、車打芝士手作薄餅 ⤫ $96咬落去芝士香味溢滿晒口腔,濃郁不膩,手作薄餅批邊香脆,餅底煙韌,薄得黎不失一些厚實的飽肚感。⤫ 焦糖脆脆蛋糕 ⤫ $睇落好似好普通,但實際上係好輕盈嘅蛋糕,食完唔會好膩唔會好有罪惡感!蛋糕好綿好軟,結合埋焦糖脆脆,甜味同蛋糕配合得恰到好處,呢到焦糖脆脆過人之處係焦香味同甜度好平衡,同埋唔黏牙。主食奉送凍水果茶或凍冷泡玄米茶,冰凍清甜,啱晒夏天飲。
📍 FooDo

🌍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖

📝整體評分:9/10

⤫ 忌廉汁鳳尾虎蝦配手作闊麵 ⤫ $76

⤫ 醃肉、菠菜葉、車打芝士手作薄餅 ⤫ $96

⤫ 焦糖脆脆蛋糕 ⤫ $

主食奉送凍水果茶或凍冷泡玄米茶,冰凍清甜,啱晒夏天飲。

🩵 呢間餐廳有驚喜!🤩 餐廳光猛整潔,仲有隻類似捉鬼敢死隊外型嘅吉祥物😂 好cute🩵 去到主要有兩個系列嘅套餐揀,一個係手作意粉,另一個係手作薄餅🍕兩個都係即嗌即整👍🏼🩵 套餐免費配凍水果茶/凍冷泡玄米茶。另外亦可以加錢轉其他飲品😊🩵 手工意粉我哋揀咗 蕃茄汁鳳尾虎蝦, 菠菜葉手作闊麵 $104,有得揀辣/不辣~ 我哋兩個唔太食得辣嘅梗係揀咗唔辣啦😆🩵 手工闊條麵口感一流,比較彈牙,又唔會乾。加埋三隻虎蝦,成個闊條麵都好滋味😚🩵 Pizza我哋就揀咗醃肉, 菠菜葉, 車打芝士手作薄餅 $96🍕 Pizza係長條型薄底薄餅~ 所有Pizza邊都焗得好脆☺️ 醃肉其實係醃豬肉片,份量都足夠,鋪滿晒成個Pizza👍🏼 🩵 手工闊條麵同埋Pizza我覺得都比想像中有驚喜!😍 好食👍🏼🩵 另外我想講side dish 都好出色☺️我哋加咗$18要咗一個自家製湯,當日嘅係忌廉蘑菇湯,非常濃郁,feel到粒粒蘑菇👍🏼🩵 另外加$13又要咗個薯仔洋蔥青瓜甘荀沙律。薯仔沙律識落好清新,加上淡淡沙律醬,差啲成個食晒冇share俾🐼 🤣🤣🩵 另外推薦大家一定要嗌焦糖脆脆蛋糕🎂 $54 做甜品!蛋糕內層入口鬆軟

🩵 另外我想講side dish 都好出色☺️

🩵 另外推薦大家一定要嗌焦糖脆脆蛋糕🎂 $54 做甜品
蛋糕內層入口鬆軟,焦糖脆脆份量多,有冇潮濕嘅感覺。蛋糕唔算太甜,加埋焦糖脆脆就係Perfect match 😚 推薦💖

2023-06-28 33 浏览
(午市)手工意粉|📍Foodo♡忌廉汁醃肉、日本生雞蛋配手作闊麵♡|💰$67⭐️留意返呢款只限堂食⭐️闊麵一到嘅時候店員會好貼心咁提客人要趁熱撈勻隻蛋,忌廉汁量好多而且好creamy食落每啖都有好重嘅香草味💛闊麵食落有口感唔淋身食落帶嚼勁,醃肉嘅話味道無乜特別🤔個人覺得唔洗特登加配🙈個人覺得整體味道幾好值得一試但份量好少🥹食唔飽♡蕃茄汁鳳尾虎蝦配手作闊麵♡|💰$76呢款可以揀辣/唔辣,闊麵食落同樣有口感帶嚼勁以蕃茄汁做基底食落味道唔算特別出眾,蝦有3隻size唔算大但肉質不錯🤔整體好普通🫡可以唔洗試♡焦糖脆脆蛋糕♡|💰$54💛蛋糕一上枱已經聞到焦糖脆脆嘅焦糖香💛而且焦糖脆脆份量都多,食落香甜脆口💓更重要嘅係佢完全唔癡牙❤️‍🔥蛋糕食落唔會好甜啲cream唔會漿住喉嚨配埋焦糖脆脆成件事幾夾❤️‍🔥呢個相當推薦💓另外有外賣裝嘅焦糖脆脆40g/$30、30g/$25、20g/$18味道一樣出色但會有少少黏牙🤔♡跟餐水果茶♡|💰$不適用飲落唔澀亦唔會太甜🤔無果肉粒,好普通
(午市)手工意粉|📍Foodo
♡忌廉汁醃肉、日本生雞蛋配手作闊麵♡|💰$67

♡蕃茄汁鳳尾虎蝦配手作闊麵♡|💰$76

♡焦糖脆脆蛋糕♡|💰$54

♡跟餐水果茶♡|💰$不適用
飲落唔澀亦唔會太甜🤔無果肉粒,好普通

2023-06-28 23 浏览
呢間小店餐牌上選擇唔算多,但係樣樣都算係小店招牌,而且呢度既手作意粉,手作pizza都係選用日本麵粉同雞蛋。烤焗芝士雞塊 ($48)採用烤焗比油炸更加健康,味道比油炸更加出色,一啲都唔乾。雞塊裹滿芝士粉,烤焗到外脆內軟,咬落好juicy,啲肉汁係出晒黎,仲要每件雞塊都幾大件🤤🤤忌廉蘑菇湯 (+$18)記住要加配呀🥰 好中意啲有顆粒既蘑菇湯,濃稠又好飲!忌廉汁醃肉日本生雞蛋配手作闊麵 ($96)見最多人嗌呢款,闊面彈牙又有蛋香,而且好掛汁,撈完生雞蛋🥚,個醬汁更加滑嫩醇厚👍🏼 而個醃肉唔會太鹹,有少少似豬腩肉,幾好食。忌廉汁日本魷魚菠菜葉配手作意大利粉 ($126)我自己更加中意呢碟意粉,混合濃郁滑順既忌廉汁,爽脆既日本魷魚🦑同清新既菠菜葉,再加上手製意大利粉,非常之有層次感,而且有少少辣椒粉,非常之惹味。套餐中配兩杯飲品,凍水果茶或者凍日本玄米茶都唔錯。每次嚟都好想嗌佢嘅焦糖脆脆蛋糕,但係每次都眼闊肚窄🤣

烤焗芝士雞塊 ($48)

忌廉蘑菇湯 (+$18)
記住要加配呀🥰 好中意啲有顆粒既蘑菇湯,濃稠又好飲!

忌廉汁醃肉日本生雞蛋配手作闊麵 ($96)

忌廉汁日本魷魚菠菜葉配手作意大利粉 ($126)

2023-06-28 23 浏览
喺旺角鬧市一個寧靜嘅角落,原來收埋咗呢一間平民得來又高質嘅意粉店!店入面主打手工扁意粉,餐牌有唔同種類嘅扁意粉可以選擇,今次我地叫咗忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜葉配手工闊條麵,同埋忌廉汁醃肉配日本生蛋手工闊條麵!先講鳳尾蝦意粉,蝦肉煎出嚟好香,未嚟得切影相已經忍唔住想食搞亂咗😂 因為另加咗芝士嘅關係,成個意粉嘅香味同埋口感係溶咗嘅芝士襯托之下更加濃郁!手工意粉嘅煙靭程度理想,亦都做到掛汁嘅效果,菠菜葉亦都比到意粉一個新鮮田園風嘅感覺!另外一道忌廉汁醃肉意粉,用咗豬腩肉嚟到醃製,好香口,忌廉汁亦都好入味,撈左日本生雞蛋,令意粉添上一陣陣嘅蛋香,係一個好唔錯嘅配搭!甜品方面,叫咗焦糖脆脆配雲呢拿雪糕,同埋焦糖脆脆蛋糕,兩款焦糖脆脆嘅味道都好足夠,一上嚟已經聞到濃郁嘅焦糖香味,食落口亦都有一種黏黏嘅感覺好過癮!配上雲呢拿雪糕同埋蛋糕亦都出乎意料地咁夾! 飲品方面就有凍玄米茶同埋凍水果茶,要特別欣賞餐廳唔加冰嘅做法,令到茶香唔會因為用咗嘅冰而溝淡👍 總括而言係幾唔錯嘅晚餐!

♡好彩早放工6點去到都冇乜人 😚之後6點半打後就越來越多人 唔想等位就早啲泥✧環境乾淨企理 椅子下有籃 可以放袋 貼心❤😊☆手作意粉套餐☆【忌廉汁醃肉、日本生雞蛋配手作闊條麵(只限堂食)】$96 🌟招牌手作闊條麵口感 al dente有嚼勁又重麵粉香自家製醃肉令意粉增添鹹香的風味掛上滑溜忌廉汁加日本生雞蛋金黃色意粉蛋香更濃🤤🥚【凍水果茶】免費配口感清爽🍃舒服的微甜☆手作薄餅套餐☆【菠菜葉、車打芝士、馬蘇里拉芝士手作薄餅】薄餅外皮酥脆 內裡鬆軟☺鋪上菠菜葉 同double cheese 💥車打芝士+馬蘇里拉芝士最強爆漿拉絲芝士🧀😆😍【Cold brew & 日本雲呢拿雪糕 】升級+ $16香濃的咖啡中雪糕本身的甜膩☕🍦雲呢拿香甜也順滑了咖啡本身微微苦澀看着慢慢融化的雪糕浮在咖啡上 層次分明兩種不同的風味在口裏慢慢融合⚖💫👅【自家製湯品-蘑菇忌廉湯】加配+$18蘑菇味好濃郁🍄口感香濃綿滑🥣🥰☆小食☆【烤焗芝士雞塊】$48雞塊大大件烤得脆口薄身👍🏻咬落去爆汁juicy 😋「 Foodo 」📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖#foodo #旺角美食 #旺角#意粉 #薄餅 #pizz

♡好彩早放工6點去到都冇乜人 😚

金黃色意粉蛋香更濃🤤🥚

【凍水果茶】免費配
口感清爽🍃舒服的微甜

☆手作薄餅套餐☆
【菠菜葉、車打芝士、馬蘇里拉芝士手作薄餅】
薄餅外皮酥脆 內裡鬆軟☺鋪上菠菜葉

蘑菇味好濃郁🍄口感香濃綿滑🥣🥰

☆小食☆
【烤焗芝士雞塊】$48
雞塊大大件烤得脆口薄身👍🏻咬落去爆汁juicy 😋

「 Foodo 」
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖

#foodo #旺角美食 #旺角
#意粉 #薄餅 #pizzahk
2023-06-19 29 浏览
呢間喺旺角開立多年的小店主打即日製手作意粉,主打簡約風一枱一椅都係白色為主,最令我深刻的是重本用日本食材麵粉即日鮮製的意大利寬麵,不用花重金去意大利餐廳一樣食到手工意粉同pizza, 晚市都幾受歡迎差不多滿座!醃肉 、番茄、車打芝士、乾辣椒碎手作薄餅🍕$101醃肉感覺同煙肉好似,咸咸地幾有口感,車打芝士幾香滑,餅底薄冇脆邊不錯蕃茄汁醃肉配手製麵$96重點都係即製手工麵,雖然比較少食寬麵,但都感覺叫唔錯,看似簡單的食材但配搭得宜,麵質比較煙韌掛汁,因為即壓麵團製作,包含雞蛋和更多水份,比起乾意粉柔軟彈牙,汁醬也是酸酸幾香濃,配上跟餐的玄米茶也幾夾—————————————————FooDo (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖—————————————————

醃肉 、番茄、車打芝士、乾辣椒碎手作薄餅🍕$101

蕃茄汁醃肉配手製麵$96

—————————————————

FooDo (旺角)

—————————————————
  • 蕃茄汁醃肉配手製麵
2023-06-19 24 浏览
之前食過依到嘅手工意粉已經覺得好正,一段時間冇黎,今次再食都覺得係保持到高質素!Menu簡單但好夠,主力食手工意粉同Pizza仲有少少甜品揀!首先揀左忌廉汁醃肉•日本生雞蛋配手作闊麵($96),忌廉撈埋生雞蛋令個汁非常濃郁,甜甜地又帶淡淡蛋香,再配香草同黑椒粒中和油膩,手作麵又好有咬口!另外就試左醃肉、菠菜葉、車打芝士手作薄餅($96),薄飯皮焗得外邊香脆得黎中間又夠煙韌,而且個醃肉好香同芝士、菠菜葉都好夾!套餐會包凍水果茶或凍冷泡玄米茶,試左個水果茶,幾清新,果味香得黎又唔會太甜仲加左$18試左個自家製湯品,好凋身好足料最後當然叫埋焦糖脆脆蛋糕($54),個忌廉好滑,蛋糕鬆軟,配埋脆口又香甜嘅焦糖,味道真係好夾依間真係性價比之選,主菜甜品都好出色

仲加左$18試左個自家製湯品,好凋身好足料

依間真係性價比之選,主菜甜品都好出色
Foodo 上次食過不錯,今次再來帶朋友食,這間無加一,而且意粉、薄餅均用日本麵粉、雞蛋,性價比高。座位間板就看到是日甜品。套餐免費配的凍水果茶、凍冷泡玄米茶水果茶似少甜,玄米茶是無糖,解渴又健康烤焗芝士雞塊 $48用上日本麵包糠及巴馬臣芝士粉沾滿雞塊,再以烤焗方式烹調。一咬雞塊就覺得比平時的炸雞更為香脆鬆軟,有芝士的鹹香味,肉質又可保嫩滑及流出肉汁,好有驚喜!A5 蕃茄汁鳳尾虎蝦、菠菜葉配手作麵 $104手作麵較為闊身及厚,質感有al dente 彈性,蕃茄汁甜酸度剛好,微辣幾惹味,虎蝦彈牙。C3 醃肉、車打芝士、蕃茄片、乾辣椒碎手作薄餅 $101一上檯就傳來陣陣香味。嘩!拉絲芝士極吸引,薄餅底夠脆口,芝士又香又滑、惹味的醃肉、清新的蕃茄,整體配合得好好。抹茶紅豆蛋糕卷 $52抹茶忌廉重抹茶味,濃中帶點回甘。

座位間板就看到是日甜品

套餐免費配的凍水果茶、凍冷泡玄米茶
水果茶似少甜,玄米茶是無糖,解渴又健康

烤焗芝士雞塊 $48
烤焗芝士雞塊

A5 蕃茄汁鳳尾虎蝦、菠菜葉配手作麵 $104

C3 醃肉、車打芝士、蕃茄片、乾辣椒碎手作薄餅 $101
一上檯就傳來陣陣香味。
C3  醃肉芝士蕃茄pizza

抹茶紅豆蛋糕卷 $52
抹茶忌廉重抹茶味,濃中帶點回甘。
烤焗芝士雞塊
C3  醃肉芝士蕃茄pizza