2023-06-28 23 浏览
呢間小店餐牌上選擇唔算多,但係樣樣都算係小店招牌,而且呢度既手作意粉,手作pizza都係選用日本麵粉同雞蛋。烤焗芝士雞塊 ($48)採用烤焗比油炸更加健康,味道比油炸更加出色,一啲都唔乾。雞塊裹滿芝士粉,烤焗到外脆內軟,咬落好juicy,啲肉汁係出晒黎,仲要每件雞塊都幾大件🤤🤤忌廉蘑菇湯 (+$18)記住要加配呀🥰 好中意啲有顆粒既蘑菇湯,濃稠又好飲!忌廉汁醃肉日本生雞蛋配手作闊麵 ($96)見最多人嗌呢款,闊面彈牙又有蛋香,而且好掛汁,撈完生雞蛋🥚,個醬汁更加滑嫩醇厚👍🏼 而個醃肉唔會太鹹,有少少似豬腩肉,幾好食。忌廉汁日本魷魚菠菜葉配手作意大利粉 ($126)我自己更加中意呢碟意粉,混合濃郁滑順既忌廉汁,爽脆既日本魷魚🦑同清新既菠菜葉,再加上手製意大利粉,非常之有層次感,而且有少少辣椒粉,非常之惹味。套餐中配兩杯飲品,凍水果茶或者凍日本玄米茶都唔錯。每次嚟都好想嗌佢嘅焦糖脆脆蛋糕,但係每次都眼闊肚窄🤣

烤焗芝士雞塊 ($48)

忌廉蘑菇湯 (+$18)
記住要加配呀🥰 好中意啲有顆粒既蘑菇湯,濃稠又好飲!

忌廉汁醃肉日本生雞蛋配手作闊麵 ($96)

忌廉汁日本魷魚菠菜葉配手作意大利粉 ($126)