2023-06-15
朋友大推喼間專賣手作意粉同薄餅嘅Foodo❤️餐廳裝修行簡潔路線,白色為主調,簡單明亮食物選擇都唔少,主打手作意大利粉同Pizza😆日式薯仔沙律🥗前菜係日式薯仔沙律。經典既日式前菜,薯仔蓉得黎會保留到粒粒薯仔👏🏻有薯仔既口感得黎又有軟滑既感覺。加上青瓜、紅蘿蔔同埋洋蔥,口感更加豐富。味道亦都做得唔錯,生洋蔥既香味雖然幾勁,但都係經典既配搭❤️我地跟餐加左蘑菇忌廉湯蘑菇忌廉湯既份量唔算多,但勝在夠濃郁忌廉味好香,而且食到粒粒蘑菇😋忌廉落得夠,湯既質地夠滑,加埋蘑菇既口感,飲落有滿足感👏🏻我哋先嚟嘗試咗佢哋嘅忌廉汁煙肉日本生雞蛋配手作闊麵賣相已經十分吸引😍佢哋用忌廉汁同生雞蛋去炒埋條條麵,再加上啲煙肉,味道好濃郁🤤煙肉嘅鹹味同埋忌廉嘅香甜味相輔相成,令味道更加豐富鮮美而手作闊麵就更加令人驚喜,因為佢嘅口感好似卡邦尼意粉咁煙韌,真係好好味😋呢道菜係我哋今日嚟到嘅最愛👏🏻👏🏻👏🏻之後,我哋又試咗佢哋嘅煙肉菠菜葉車打芝士手作薄餅呢道薄餅好特別,因為佢加咗啲菠菜葉,令味道更加清新。而芝士嘅鹹味同濃郁味道非常突出,兩者同時混合喺一齊好好食👍🏻而手作薄餅就更加出色,餅底薄身香脆芝士量充足,拉絲感強,真係一
餐廳裝修行簡潔路線,白色為主調,簡單明亮
食物選擇都唔少,主打手作意大利粉同Pizza😆
日式薯仔沙律🥗
❤️我地跟餐加左蘑菇忌廉湯
蘑菇忌廉湯既份量唔算多,但勝在夠濃郁
忌廉味好香,而且食到粒粒蘑菇😋
忌廉落得夠,湯既質地夠滑,加埋蘑菇既口感,飲落有滿足感👏🏻
我哋先嚟嘗試咗佢哋嘅忌廉汁煙肉日本生雞蛋配手作闊麵
煙肉嘅鹹味同埋忌廉嘅香甜味相輔相成,令味道更加豐富鮮美
呢道菜係我哋今日嚟到嘅最愛👏🏻👏🏻👏🏻
之後,我哋又試咗佢哋嘅煙肉菠菜葉車打芝士手作薄餅
而手作薄餅就更加出色,餅底薄身香脆
芝士量充足,拉絲感強,真係一道好出色嘅薄餅菜式👍🏻
最後,我哋試咗佢哋嘅忌廉蛋糕配焦糖脆脆
呢道甜品同樣賣相精緻,蛋糕質地濕潤又軟熟,忌廉有奶香味而且香甜,再加上焦糖脆脆,口感同味道更加豐富🥰🥰🥰
而焦糖脆脆嘅甜香味,同忌廉蛋糕嘅香甜味,令味道更加升級,真係一道好好味嘅甜品。
總括而言,呢間餐廳嘅手作意粉同薄餅都相當出色。甜品驚艷,係一間值得去試嘅餐廳😋