2017-09-01 235 浏览
蜜瓜未熟吃起來很狼狽,大件難咬又不夠香甜, 配不上索價$159以日本蜜瓜為主題的應有質素好地地加pad雪芭在一旁, 把pancake浸到又濕又凍實在很失策。最後那些位置完全變成發水麵包質感, 至少我一早移走左pad雪芭Pancake本身很甜, 比較乾身, 蛋香味算足夠, 但讓人想起某些中式甜品的味道, 不知道是店裏的煮食工具還是油出問題, 吃下去有股濃濃烤焦的油味另外可以的話不要揀泊牆坐, 不論男女都會頂腳, 鐵椅也讓人坐得不舒服

$160 (早餐)
2017-08-30 190 浏览
之前經常在網上或者視頻都見過,厚度大增的班戟!!!!每次睇到都好想試!!!!這款超人氣大熱美食,想不到今次路經逛街,突然見到這間就可以食得到~~超興奮走進去~~XD這款班戟做法有別於平常吃到那種薄身的,因為它的口感會更為充滿空氣感般的鬆軟,每一口都很易在口中溶化~感覺就是吃多多都不會胖!!!(....)配合微酸果味十足的士多啤梨及藍莓和香滑忌廉,一同進食更有一種幸福的味道。雖然一客要百多元,都算是高價格甜品,不過整體吃完很有心靈上和視覺上的幸福滿足感~鬆軟香甜的班戟,果然任何時候都非常受女性歡迎XD
之前經常在網上或者視頻都見過,厚度大增的班戟!!!!
每次睇到都好想試!!!!
這款超人氣大熱美食,想不到今次路經逛街,
突然見到這間就可以食得到~~超興奮走進去~~XD

這款班戟做法有別於平常吃到那種薄身的,
因為它的口感會更為充滿空氣感般的鬆軟,
配合微酸果味十足的士多啤梨及藍莓和香滑忌廉,
一同進食更有一種幸福的味道。

雖然一客要百多元,都算是高價格甜品
不過整體吃完很有心靈上和視覺上的幸福滿足感~

鬆軟香甜的班戟,果然任何時候都非常受女性歡迎XD
2017-08-29 257 浏览
​ 炎炎夏日,近排三十多度的氣溫,令人心浮氣躁,放工後,我便到附近的商場 搵嘢食, 行到希慎廣場6樓 it blue block, 見到有很多人在排隊, 原來是一間日本甜品店 我想,心情悶熱最好就是吃 甜品, 見到餐牌上,有很多不同嘅配搭, 佢最出名嘅就係班戟,我挑選了一個綠茶紅豆班戟, 翡翠綠色嘅綠茶,令人心曠神怡,心情已經放鬆了, 當你第一啖吃下去,味覺已經畀佢牽引住, 再加上紅豆的豆香,豆蓉做到恰到好處, 綠茶嘅滑,加上茸茸嘅豆蓉清甜, 非常好吃,班戟嘅體積很大份,一啲都唔少, 佢嘅材料很矜貴,用上最上盛嘅麵粉, 新鮮正宗嘅日本蛋 ,做起上嚟色澤金黃,香氣四溢, 師傅 嘅功力, 做到 鬆軟得嚟又有口感, 好食到唔知點樣形容, 簡直同6星級大酒店不遑多讓, 從來都冇食過這樣出色的班戟, 還有加上他師傅自家製的, 新鮮奶油,甜而不腻,恰到好處, 當我離開座位走的 時候,心情大好, 跟我進嚟的時候 簡直係兩回事。

炎炎夏日,近排三十多度的氣溫,令人心浮氣躁,
放工後,我便到附近的商場 搵嘢食,
行到希慎廣場6樓 it blue block,

見到有很多人在排隊,
原來是一間日本甜品

我想,心情悶熱最好就是吃 甜品
見到餐牌上,有很多不同嘅配搭,

佢最出名嘅就係班戟,我挑選了一個綠茶紅豆班戟,

翡翠綠色嘅綠茶,令人心曠神怡,心情已經放鬆了,
當你第一啖吃下去,味覺已經畀佢牽引住,
再加上紅豆的豆香,豆蓉做到恰到好處,
綠茶嘅滑,加上茸茸嘅豆蓉清甜,
非常好吃,班戟嘅體積很大份,一啲都唔少,

佢嘅材料很矜貴,用上最上盛嘅麵粉,
新鮮正宗嘅日本蛋 ,做起上嚟色澤金黃,香氣四溢,
師傅 嘅功力, 做到 鬆軟得嚟又有口感,
好食到唔知點樣形容,
簡直同6星級大酒店不遑多讓,
從來都冇食過這樣出色的班戟,
還有加上他師傅自家製的,
新鮮奶油,甜而不腻,恰到好處,
當我離開座位走的 時候,心情大好,
跟我進嚟的時候 簡直係兩回事。
2017-08-29 277 浏览
1️⃣原味班戟🍯 $99 評分: 7/10 3塊梳乎厘班戟,面頭係毫不吝嗇既忌廉😍忌廉無擬係加分位,夠滑,且帶焦糖味👍🏻👍🏻班戟蛋香好重,但水準上都幾唔穩定😓頭一次ok的,但第二次就略乾身😭而且表層帶韌😀口感上跟本店有落差 2️⃣綠茶紅豆班戟🍵 $119 評分: 6/10 綠茶醬味道怪怪的,有種好青既味道,跟日版有點出入 3️⃣士多啤梨藍莓香蕉班戟🍓 $119 評分: 7/10 面頭係生果同原味忌廉,口感上做得最好!重蛋香,口感帶點濕潤同輕盈 4️⃣榛子朱古力焦糖香蕉班戟 🍫$119 評分: 6.5/10 焦糖既香蕉同朱古力cream🍫cream味道雖然幾搶,但又幾中意個濃味既忌廉

2017-08-16
2017-08-28 312 浏览
星期一朝早滿懷期待咁來到傳說中奇蹟之pancake打算一嘗傳聞中全港最好食的pancake,點知失望而回🤢🍮10點正開始排隊攞籌,約10點半已經有20人左右排隊,新開張後過左一排都仲咁多人排隊又受到各傳媒吹捧應該唔會被伏既,我諗🙂12點入座,落單後等20分鐘,食開日本pancake店都知要等,即叫即整先係最好味嘛,所以都唔介意,個陣仲好期待🙂🌜奇蹟之Pancake🌛個人覺得係唔好食既🙂自己本身鍾意食好鬆軟,彈下彈下,食完好似冇食個類輕型pancake。呢款完全相反,質地係半蛋糕半梳乎厘。可能係我自己理解錯,我expect佢係再fluffy啲。食到一半已經唔想再食,加上雖然佢冇乜配料,但都已經好甜膩,即使有咖啡/水的幫助下我同男朋友2個人都係食唔哂😓🌜焦糖香蕉巧克力pancake🌛(not sure)利申呢款我冇食過,男朋友食的。佢食左第一啖就話我唔會鍾意食,因為好甜好膩(但其實我本身已經係好鍾意食朱古力唔算怕膩)。佢既評價係淨係甜,價錢同質素不成正比。男朋友食左三分之二都已經因爲太甜食唔到落去🤕我地仲嗌左杯咖啡(Latte),由於唔係專業品咖啡既人分唔出好壞。不過係高甜度既2款panc

🌜奇蹟之Pancake🌛

🌜焦糖香蕉巧克力pancake🌛(not sure)
利申呢款我冇食過,男朋友食的。

我地仲嗌左杯咖啡(Latte),由於唔係專業品咖啡既人分唔出好壞。不過係高甜度既2款pancake之中算係唯一既解慰☕️

用男朋友既一句話總結就係 不了。

💛如果下次想食pancake我會幫襯返K-11 Pan de pain (?)🙌🏼💛
2017-08-28 211 浏览
今日個老友呢,就約我睇戲 ,散場後 ,行經銅鑼灣希慎廣場6樓 ,在人來人往當中, 見到有一條長長的人龍 ,我好好奇就行過去看 看 ,原來係一間新開嘅甜品店 ,裝潢很清雅 , 非常滿座 ,於是,我和朋友都排隊入去試試 ,餐牌都有很多不同品種的 ,新鮮水果甜品, 我們不約而 同 ,都點了綠茶紅豆班戟 ,第一眼 ,見到佢嘅賣相已經很吸引 ,價錢又唔貴 ,只是119元。 他們的材料全是日本直送的, 綠茶的茶味 ,陣陣清香 ,鮮明翠綠的顏色 , 見到都會令人 很開心, 暖和的紅豆顏色 ,濃濃的豆香, 配搭得恰到好處 ,令人一試難忘 ,專門店做嘅班戟 ,全部都是新鮮 ,即叫即做 的,班戟嘅賣相 ,令人一見到就好想即刻食 ,他的日本新鮮雞蛋 ,做起嚟,香氣撲鼻 ,芳香無比 ,班戟既層次感 ,做得鬆軟 ,質感非常可口 ,加上佢嘅新鮮奶油 , 將班戟提升到更高的層次。
2017-08-27 201 浏览
早兩日我去見工面試,會面之前已經非常緊張,都唔知點算,我在附近商場徘徊, 見到一間日本甜品店,他的日文譯做奇蹟之班戟,當時 我心情非常徬徨,唔知做乜好,見仲有時間,見價錢 都合適,只需119元,便入去吃了一客甜品。我點了一個綠茶紅豆班戟,侍應送上來的班戟,整體見到很工整, 他的顏色鮮豔奪目,綠茶同紅豆一起吃,配合得啱啱好,綠茶一縷縷的清香,順滑非常,濃濃的紅豆味,濃淡適宜,紅豆蓉配綠茶,籠罩著整個口腔,香味持久不散, 不安的心情,已不知去了哪裏,當我吃到他的班戟時,簡直就是像吃梳乎梨一樣,鬆軟綿綿,滑得嚟又似彈彈的,蛋味香濃,令你會吃不停口,他的 物料 全是日本直送,每日新鮮運到,絕無欺場,還有是他的新鮮奶油, 配合到簡直係極品,另一個重點就是他的 製作 師傅 ,手工一流,吃完之後 我嘅心情 豁然開朗,輕輕鬆鬆地去面試,這間甜品屋真是奇蹟之班戟 我吃完之後,面試就成功啦。
2017-08-26 255 浏览
The waiter was rude. The service was bad. No water was being served after like 20 minutes after we've been seated. The pancake so-so. Tasted like as if it was raw. Honestly, it was not worth the price and most importantly, THE WAIT.Overall, it was an awful experience.
2017-08-17
2017-08-26 267 浏览
不設上網或電話預約服務,要顧客一早十時許親身到鋪外取籌、約時段😰......傻的嗎,頗有點像香港人炒樓排隊 攞籌......😂更不設walk in 服務,只提供若干人數排隊執雞,但前設是要預約左的人 失約,否則你可能要排隊數小時才獲後補入座!😭算把啦!

算把啦!
2017-08-26
下午茶
2017-08-25 27368 浏览
近期香港有一股梳乎厘班戟甜品熱潮除左有本地甜品店之外當然亦有外地黎嘅過江龍喺日本東京非常受歡迎嘅 FLIPPER’S 今年七月就已經進駐左銅鑼灣希慎廣場6樓嘅i.t店入面喇短短開業個幾月已經人氣旺盛就算平日非繁忙時間排隊等位人龍依然不絕我是次光顧係星期五下晝兩點左右排隊等位都差唔多用左一個鐘餐廳座位唔算多 大約40個座位而且班戟係即叫即製每份等候時間大約要20-30分鐘所以排完隊等位坐低之後其實都要再等食物想食嘅話大家要有等嘅心理準備喇Flipper's 嘅梳乎厘班戟聲稱選用黎自日本新鮮農場雞蛋丶新鮮水果、天然奶油同無添加麵粉每份梳乎厘班戟有三件班戟賣相感覺班戟軟綿綿點左季節限定日本蜜瓜班戟睇張相已經被吸引住覺得蜜瓜會好甜而價錢都唔平 要$159一份可惜食後感有啲失望蜜瓜冇想像中咁甜 唔多汁比較生應該未夠熟 所以肉質亦都較硬班戟伴有蜜瓜味雪葩 雪葩亦都係唔夠香甜蜜瓜味另外一份係士多啤梨藍莓香蕉班戟依款價錢比蜜瓜款平少少 $119班戟再沾上半融忌廉一齊食口感尚算輕盈鬆軟的不過我覺得個蛋香味冇我想像中咁濃郁整體來講我覺得食完冇嗰種好幸福嘅感覺唔係唔好食 可能我期望太高再加埋有比較之前係日本
近期香港有一股梳乎厘班戟甜品熱潮

蜜瓜班戟
士多啤梨藍莓香蕉班戟
2017-08-25
下午茶
話說本人自己好鐘意食甜品,次次去親日本一定會食唔同類式甜野,而梳乎里 pan cake 都一定走唔 luc (因為香港冇得食) , 但係估唔到而家終於傳到過黎香港都有得食啦! flipper's 本身係一間日本店,但係經i.t 引入,最近新開左間係hysan place 既6 樓i.t blue block 裏面,唔好以為新開就冇咩人食,咁就真係非常錯!本身諗住朝早約個朋友去食應該冇咩人,但係條+龍真係長到嚇死人 等唔到咁耐諗住攞票夜d食,點知朝早11點攞票,下午8 點先有得食,真係嚇親寶寶!最後決定食完個飯先去食返個甜品 到左餐廳之後叫左個榛子朱古力焦糖香蕉班戟, 但係因為制作需時要半個鐘之後先有得食! 等左咁耐終於到啦,呢款 pan cake同我係日本食個隻味道有d 唔同,但係一樣咁蛋香,咁鬆軟, 味道真係好好味,香蕉上既焦糖同pan cake夾埋一齊食真係意多地夾!但係食完真係比較飽,建議各位去之前唔好食咁多野,下次再黎過試第二款pan cake 先 ^^

2017-08-09
  • 榛子朱古力焦糖香蕉班戟
2017-08-24 200 浏览
Kiseki Pancake Plain | 原味班戟.三件有點厚度的班戟溫熱上枱🥞輕盈軟綿綿帶點彈性 又不會像一陣風 比起過於空氣感的 這家班戟是我喜愛的質感🤤 蛋香濃郁突出😍 加上焦糖味奶油 簡簡單單 但已經不錯吃😋 整體未到很驚豔 但以HK眾多參差不齊的梳乎厘班戟來說 算是很不錯的了😌另外很喜歡Flipper's的拿籌制度! 上個周未早上有事到銅鑼灣辦 然後10點多接近11點到達Flipper's 拿籌並揀選自己想回來吃的時間 再在指定時間回來 就可以完全不用排隊 就可以吃到pancake了☺️ 對於不為食物而排隊的我 十分滿意✌🏻只不過下單後 要預20-30分鐘 pancake才會送到面前啊😚
Kiseki Pancake Plain | 原味班戟.

2017-08-24 220 浏览
<REAL FUN FOODIES>YEAH YEAH YEAH!!! 終於食到喇!日日係銅鑼灣! 日日經過都排勁多人!終於係食前一日問清楚點樣排!原來係每日早上10:30 開始排去登記!登記當日你想食既時段!佢地係一個小時一個時段的!前後有20分鐘buffer!如你book 1點,你最遲要1點20分去到咁樣樣:)即係咁~其實之前係尖沙咀個間開左咁耐都係排到一次~到而家係個邊都係要排晒長龍!終於等到港島區開一間!真係好開心!我地10點半黎排隊登記當日6點黎食~當日排隊情況 已經係第12個佢會比張紙你既寫住你個姓,幾多人,幾多點等等!之後要去收銀處order 就等食喇香港Flippers 暫時得4隻味!(但後尾發現前排有做每日限定50分蜜瓜味)而我地就選左最簡單既原味班戟 $99同埋應該係最濃味既榛子朱古力焦糖香蕉班戟 $119聽個名都知佢有幾漏!店員仲同我地講一定要叉開佢先食!唔知係咪太熱 好似好快就溶晒咁!但真係好好食!不過又真係好肥!下次唔知幾時先可以食了!
<REAL FUN FOODIES>
YEAH YEAH YEAH!!! 終於食到喇!

日日係銅鑼灣! 日日經過都排勁多人!
終於係食前一日問清楚點樣排!
原來係每日早上10:30 開始排去登記!
登記當日你想食既時段!佢地係一個小時一個時段的!
前後有20分鐘buffer!

如你book 1點,你最遲要1點20分去到咁樣樣:)
即係咁~其實之前係尖沙咀個間開左咁耐都係排到一次~
到而家係個邊都係要排晒長龍!
終於等到港島區開一間!真係好開心!
我地10點半黎排隊登記當日6點黎食~

當日排隊情況 已經係第12個
佢會比張紙你既寫住你個姓,幾多人,幾多點等等!
之後要去收銀處order 就等食喇

而我地就選左最簡單既原味班戟 $99

同埋應該係最濃味既榛子朱古力焦糖香蕉班戟 $119

聽個名都知佢有幾漏!
店員仲同我地講一定要叉開佢先食!

唔知係咪太熱 好似好快就溶晒咁!

但真係好好食!不過又真係好肥!
下次唔知幾時先可以食了!
好多人應該知道🇯🇵日本東京🇯🇵有一間班戟店長期都有好多人排隊幫襯家啦!好多人都話佢係奇蹟班戟,其實呢個名係源自日本FLIPPER’S將班戟改名為✨「KISEKI PANCAKE」✨(日文意思正正係「奇蹟之班戟」),因為班戟充滿蛋香同有滿滿的空氣感,所以就被冠上呢個名字啦.既然係日本要排隊等食,今次黎到🇭🇰香港🇭🇰都希望大家要有心理準備會有一條排隊熱啦!! 我就個日11點去到拎飛仔,咁當然啦唔想咁早去的話, 都可以到場排隊入去食,因為餐廳都幾闊落唔會等太耐。場內有D扇仔,扇仔係用左獲剷圖案整家,好得意!! 今次叫左榛子🍫朱古力🍫焦糖🍌香蕉🍌班戟🍌香蕉面有一層焦糖薄脆,切落去個時會”Knock” 一聲 再加上空氣感十足班戟,食落有2種不同質感係口腔中交流,帶有薄脆的香蕉同梳乎里; 一個香脆可口一個入口即溶,沾上榛子忌廉同朱古力醬,香滑配上香醇,每一啖都係令人難忘,而且成個班戟係一D都唔甜,岩哂一眾怕嘅女仔。🤤🤤加上個班戟好香雞蛋味🥚,忍唔住問左侍廳點解,原來用左來自日本的新鮮農場雞蛋,唔怪之得充滿濃濃蛋香,的確配得上奇蹟之名。👍🏽👍🏽👍🏽不過今日就晏左少少先有食,所以食唔到🍈日本蜜瓜班戟🍈

場內有D扇仔,扇仔係用左獲剷圖案整家,好得意!!

今次叫左榛子🍫朱古力🍫焦糖🍌香蕉🍌班戟

不過今日就晏左少少先有食,所以食唔到🍈日本蜜瓜班戟🍈,下次要再早D黎先得,因為限量每日50份‼️‼️

睇返佢個MENU除左甜味班戟之外,黎緊仲有其他喊味班戟家,下次要試下咸味先得。😋😋😋

棒子朱古力焦糖香蕉班戟
2017-08-07
棒子朱古力焦糖香蕉班戟
2017-08-24 774 浏览
細細個已經開始食不同既PANCAKE 我深信大家第一次食都會係媽媽親手整既愛心PANCAKE又或者係早晨連鎖店的熱辣辣套餐喇!!!!!係咪即刻有晒畫面係個腦入面呢?! 近年日本都將一直存在的PANCAKE工業擴張得好快無他既 論PANCAKE既多元化除左美國之外 我諗青出於藍既一定係日本喇!!!!由日本創出既梳夫厘PANCAKE 俘虜左幾多百萬人既咀舌淨係睇個彈彈下既樣已經好治癒喇!!!!!!!!!!!!知道銅鑼灣開左間新既日式PANCAKE店襯住有時間當然係去朝聖一下啦!!!!!!!!!!!!嘩!!! 好采早去 拎定下午籌先有得試咋 不過呢個方法都幾好 起碼我唔洗係門外排隊得就通知你時間到達預備品嚐美味PANCAKE!!!!!!!! KIESKI PANCAKE $119士多啤梨藍莓香蕉班戟 故名思意 鮮果PANCAKE既模樣 色彩縯紛之如 香味如注一黎到已經即時感受下係咪新鮮即製先?! 熱呼呼既PANCAKE由於梳夫厘PANCAKE一定要即刻整先可以脹卜卜咁擺到上枱比食客食所以要等一等 大約15分鐘左右就黎到我面前 當然都要視乎食客多少喇!!!!!!!!其實我覺得士多啤梨藍莓香蕉
細細個已經開始食不同既PANCAKE
我深信大家第一次食都會係媽媽親手整既愛心PANCAKE
又或者係早晨連鎖店的熱辣辣套餐喇!!!!!
係咪即刻有晒畫面係個腦入面呢?!

近年日本都將一直存在的PANCAKE工業擴張得好快

由日本創出既梳夫厘PANCAKE 俘虜左幾多百萬人既咀舌
淨係睇個彈彈下既樣已經好治癒喇!!!!!!!!!!!!

知道銅鑼灣開左間新既日式PANCAKE店
襯住有時間當然係去朝聖一下啦!!!!!!!!!!!!

KIESKI PANCAKE 士多啤梨藍莓香蕉班戟
KIESKI PANCAKE $119
士多啤梨藍莓香蕉班戟

故名思意 鮮果PANCAKE既模樣 色彩縯紛之如 香味如注

其實我覺得士多啤梨藍莓香蕉 同PANCAKE既蛋味同個質感係好配合
而且呢個少少流心既感覺 真係好滿足味覺同視覺!!!!!!!!!
加埋手打豐厚既CREAM 食落口異常地滑溜!!!!!! 可惜一個人食 唔可以叫多一個黎試
下次搵埋PANCAKE控過黎再食過先!!!!!!!!!
2017-08-23
KIESKI PANCAKE 士多啤梨藍莓香蕉班戟