好多人應該知道🇯🇵日本東京🇯🇵有一間班戟店長期都有好多人排隊幫襯家啦!好多人都話佢係奇蹟班戟,其實呢個名係源自日本FLIPPER’S將班戟改名為✨「KISEKI PANCAKE」✨(日文意思正正係「奇蹟之班戟」),因為班戟充滿蛋香同有滿滿的空氣感,所以就被冠上呢個名字啦.既然係日本要排隊等食,今次黎到🇭🇰香港🇭🇰都希望大家要有心理準備會有一條排隊熱啦!! 我就個日11點去到拎飛仔,咁當然啦唔想咁早去的話, 都可以到場排隊入去食,因為餐廳都幾闊落唔會等太耐。場內有D扇仔,扇仔係用左獲剷圖案整家,好得意!! 今次叫左榛子🍫朱古力🍫焦糖🍌香蕉🍌班戟🍌香蕉面有一層焦糖薄脆,切落去個時會”Knock” 一聲 再加上空氣感十足班戟,食落有2種不同質感係口腔中交流,帶有薄脆的香蕉同梳乎里; 一個香脆可口一個入口即溶,沾上榛子忌廉同朱古力醬,香滑配上香醇,每一啖都係令人難忘,而且成個班戟係一D都唔甜,岩哂一眾怕嘅女仔。🤤🤤加上個班戟好香雞蛋味🥚,忍唔住問左侍廳點解,原來用左來自日本的新鮮農場雞蛋,唔怪之得充滿濃濃蛋香,的確配得上奇蹟之名。👍🏽👍🏽👍🏽不過今日就晏左少少先有食,所以食唔到🍈日本蜜瓜班戟🍈

場內有D扇仔,扇仔係用左獲剷圖案整家,好得意!!

今次叫左榛子🍫朱古力🍫焦糖🍌香蕉🍌班戟

不過今日就晏左少少先有食,所以食唔到🍈日本蜜瓜班戟🍈,下次要再早D黎先得,因為限量每日50份‼️‼️

睇返佢個MENU除左甜味班戟之外,黎緊仲有其他喊味班戟家,下次要試下咸味先得。😋😋😋

棒子朱古力焦糖香蕉班戟
2017-08-07