2018-02-23 206 浏览
城中捲起一陣疏乎厘pancake旋風,大大小小有貴有平。今日就來到過江龍試下係咪真係份外好食。一去到⋯⋯哇排左長長既人龍估唔到開左業咁耐,仲要係平日六七點都可以排咁長。行前啲睇,原來餐廳環境好細,亦好似無限時,所以都要等返一個鐘多啲。餐牌選擇不多,有鹹有甜。作為較傳統既人,都係由甜點入手算啦。揀左兩款有香蕉朱古力同士多啤梨藍莓。個人認為士多啤梨藍莓較出色,有甜有酸味道較豐富,而忌廉係原味既配搭亦令到感覺無咁膩。
城中捲起一陣疏乎厘pancake旋風,大大小小有貴有平。
今日就來到過江龍試下係咪真係份外好食。

一去到⋯⋯哇排左長長既人龍
估唔到開左業咁耐,仲要係平日六七點都可以排咁長。

餐牌選擇不多,有鹹有甜。
作為較傳統既人,都係由甜點入手算啦。
揀左兩款有香蕉朱古力同士多啤梨藍莓。

2018-02-02
2018-02-20 221 浏览
So, I'm actually not a fan of fluffy pancakes tbh. However, my uncle from Seattle came and stay for two weeks for CNY, and he was REALLY interested in this (never saw it in Seattle, according to him). So ya, I saw this place on instagram and it looks nice in pics.Anyway lol We queued up for 50 mins and wait for around 20 mins for the food after ordering. For ordering, you will need to order and pay in the cashier first. Then they will give you a number stand, and you will just need to be patient

Anyway lol We queued up for 50 mins and wait for around 20 mins for the food after ordering. For ordering, you will need to order and pay in the cashier first. Then they will give you a number stand, and you will just need to be patient and wait.

We ordered the strawberries one and hazelnut one. For drinks, I got myself a caramel macchiato and my uncle ordered a bubble tea. The pancakes are actually good! They are fluffy and light but also well cooked. The coffee, was okay, not bad for a pancakes shop. The bubble tea, according to my uncle, wasn't really good. But ya, it's a pancakes shop guys!

Overall, the food is nice, but it'll be great if we don't have to queue up for that long lol.
2018-02-19
$120 (其他)
2018-02-19 297 浏览
好耐無喺餐廳排隊等位,一般都攞飛仔,邊行街邊等,但是這家餐廳就是要測試大家的誠意,必須排隊。我哋亦切底表示了我們的誠意,等了45分鐘!邊聊天邊等還是可以的,但是實在佩服自己即使不是很餓,等咗咁耐,我們試了一下那個傳說中「輕輕的班戟」,一份三大件,松鬆軟軟,輕輕的,感覺可以飄起來,看著像梳乎釐,入口差不多要化了。不錯喲!可是,最後一啖嘅時候有D紙包蛋糕嘅感覺!一個賣相好的紙包蛋糕!

2018-02-17
下午茶
2018-02-18 279 浏览
我絕對是個pancake控無誤!開業已有一段時間的Flipper’s,一直想來很久了,但知道它還是人潮不斷就卻步了。襯著平日有天假期,這天終於來到Flipper’s,真是興奮得不能再興奮!我們點了兩份pancake, 先來的是原味。新鮮熱辣辣軟綿綿的pancake配上Flipper’s的特制忌廉,香滑無比😍蛋味奶味出哂黎,簡直係絶配!!好味到唔識形容呀~~~~~~~~~~~這個南瓜pancake口感和味道上都多了點層次。有南瓜味和原味忌廉,灑上南瓜籽,淋上焦糖醬,插上鬆脆餅餅一塊,還配上雲呢嗱雪糕一球!雖然材料十足,不過我還是比較喜歡簡簡單單的原味!我相信真心喜歡吃pancake的朋友一定和我一樣也較喜歡原味。十分推薦的pancake店!會很快再來光顧的pancake店!
原味pancake

南瓜焦糖pancake

十分推薦的pancake店!
會很快再來光顧的pancake店!
原味pancake
南瓜焦糖pancake
2018-02-15 232 浏览
星期六一早來排隊,以為開業成年啦,應該吾洗點排,點知超長人龍,都好結果半小時到就有位,但系檯腳分開了我與朋友。我與朋友一人叫一份,一份甜一份鹹。鹹的是普通hotcake,上面加牛油果,感覺健康高檔左,但講真,冇特別。士多啤利pancake, 的確鬆軟,充滿空氣感,即叫即做熱辣辣,旦香撲鼻,加里cream及糖霜,幸福感滿溢,士多啤利就一般啦,加埋香蕉,超夾同美味。總括來說,甜食遠勝鹹食,價錢卻系人地double. 不太值。
我與朋友一人叫一份,一份甜一份鹹。

2018-02-15 270 浏览
滿心歡喜諗住食pancake,都知排隊排好耐,但都想試下,因為好似好好味。等左成個鐘,終於等到入得坐,不過落order時先見到佢話製作需時20分鐘,都算啦,,,等左咁耐唔爭在等埋佢⋯⋯點知等左_差不多成個鐘,,,d野食都未到。。。完全浪費別人時間!!就算好食以後都唔會幫襯!完!排隊時間:15:58入坐時間:16:40落單時間:16:49上菜時間:17:39 等到2046⋯⋯影相加進食結束時間:17:49食你10分鐘野都冇,但要等你個幾兩個鐘!佛都有火!等咁耐原來係因為佢出爐時塌左,要重新再做,,,但都要通知顧客一聲囉!仲要問2次先肯講!
,都算啦,,,
完全浪費別人時間!!就算好食以後都唔會幫襯!完!

排隊時間:15:58
入坐時間:16:40
落單時間:16:49
上菜時間:17:39 等到2046⋯⋯
影相加進食結束時間:17:49

食你10分鐘野都冇,但要等你個幾兩個鐘!佛都有火!

2018-02-15
庆祝纪念
纪念日
2018-02-15 154 浏览
My dear wanted to try these pancakes, found and suggested to go here...long waiting queue that’s for sure! Well, if we knew we could have reservation, we would have done haha. The new limited flavour - melty chocolate that we wanted to try were not available 😞 tried the Hazelnut Chocolate Banana Caramel one instead...overall it’s ok, but it’s a little cold when it finally comes to serve us. I personally prefer the one in K11 😅 The Milk Tea was nice though.
Hazelnut  Banana  Caramel
2018-02-14
下午茶
2018-02-15 137 浏览
同k11果間一樣都是排隊等候入座不同的是,呢間裡面有位都唔會安排入座另外係先自行付款才等食張張檯來的目的就係為了食souffle pancake和影相 幾時先會改呢種文化我其實係lunch time有3小時hea先自己一個去食平時的我 食好野一定會找friend囉,因為可以試多幾樣嘛......今天是這個星期第三次食souffle pancake好彩未厭 甜品無幾何會食厭人 排隊排了我半個小時 終於有得入座選來選去,都係選了hazelnut chocolate caramel banana favoursouffle就係要有食風的感覺食左落口 溶左呢間好有呢個口感但每口又有好香的蛋味原本以為都唔會飽肚,食灑3件真係飽飽地但現階段,未有一間的另到我食而忘返

同k11果間一樣都是排隊等候入座
不同的是,呢間裡面有位都唔會安排入座
另外係先自行付款才等食

食左落口 溶左
呢間好有呢個口感
但每口又有好香的蛋味
原本以為都唔會飽肚,食灑3件真係飽飽地
但現階段,未有一間的另到我食而忘返

2018-02-14
2018-02-14 150 浏览
情人節梗係要搵個地方食下甜品啦平時去大阪東京都已經鍾意周圍搵班cake食,但係因為香港嘅始終都會貴過日本$20至$30左右,所以我好少會同男朋友喺香港搵pancake食,但見特別日子就豪一次啦!首先如果你識嗰啲朋友絕對推介留原味!始終騰訊pancake雖然有唔同款,但係個pancake底都係一樣,唔同只係在於忌廉嘅味道或者陪襯,$99原味忌廉嘅牛奶味真係好香好濃,每一啖pancake都一定要有一pac忌廉先至會係最好食! $119 至於呢個榛子朱古力焦糖香蕉味道嘅班cake,因為本身忌廉想溝左朱古力,所以相對地牛奶味比完美嘅淡,變相冇咁吸引,所以如果我再食都只會係食返原美呢Btw,點解我可以連食班cake都可以俾個蠟燭燒着左相即刻去買㗎🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️真係好好聞啊我依家食完就即刻攞住佢送嘅八折coupon去買啦
情人節梗係要搵個地方食下甜品

首先如果你識嗰啲朋友絕對推介留原味!

真係好好聞啊

我依家食完就即刻攞住佢送嘅八折coupon去買啦
Flipper’s落戶銅鑼灣希慎廣場的全層細i.t.內,一直人氣滿溢,今日趁冷門時間到達順利直接入座。一客原味pancake入口如棉花,味道不温不火甜度適中蛋味夠,因為每客pancake都是即點即做保持鬆軟,點餐後要等約20分鐘,日本收¥1080香港收$99算是合理,值得推介不過要注意下午時段和週末排隊時間頗長。

一客原味pancake入口如棉花
,味道不温不火甜度適中蛋味夠
,因為每客pancake都是即點即做保持鬆軟
2018-02-11 162 浏览
這間去年在香港開幕的東京人氣班戟店 ~ FLIPPER’S ~ 現在才有機會及時間來排隊一嚐。星期六的下午黃金時間,由15:00排到接近16:00,秩序井然。一座下便order了Cappuccino $42,原味班戟 $99,及士多啤梨藍莓香蕉班戟$119。此店的招牌梳乎厘班戟據報是選用來自日本的新鮮農場雞蛋、新鮮水果、天然奶油及無添加麵粉,所以食落口感真的輕盈鬆軟。梳乎厘班戟份份都是即叫即製,購票後大約等了十分鐘。新鮮熱辣,非常飽滿,煎得好靚!而且這裡的班戟漿不用模具固定,但會用大Size雪糕勺預備每塊份量。

梳乎厘班戟份份都是即叫即製,購票後大約等了十分鐘。
Kiseki pancake Plain
Kiseki pancake Fruit
2018-02-10
Kiseki pancake Plain
Kiseki pancake Fruit
2018-02-10 79 浏览
About food.. I think it’s okay, no surprising, after finished, feels like eat nothing but air instead.. Very long waiting, Queue for at least half an hourAfter ordering m, another half an hourWe finished it only takes 5 mins😳
About food..

Very long waiting,

2018-02-08 110 浏览
其實如果要食一樣野,要我排好耐隊,我寧願放棄,或者會等過一排,熱潮過去先至會去試(因為覺得,點都應該會再冇咁多人排隊)。但係「FLIPPER’S」佢初初開店我已經好想好想試,因為對於甜點我係完全抗拒唔到😅不過次次都見到好長好長嘅隊,直到過咗好幾個禮拜之後,依然有好多好多人願意排隊去等個幾兩個鐘。最後我都係唔再忍,去咗排隊,🥞疏乎里嘅pancake 真係好好好好味!不過,排隊排成個幾兩個鐘,食就淨係食得10分鐘😅哈哈!

2018-02-07 98 浏览
連續一個禮拜都凍到傻,唔食多d野點可以夠暖呀!梗係要儲脂啦一路都想試呢間人氣pancake, 黎過一次人太多隊太長就放棄左,今日咁岩早左出到銅記,就搏一搏拎飛啦!十一點幾去到已經有十幾個人排緊隊喇,唔想等walk in 就問下姐姐有冇飛拎晏d 再黎啦! 好好彩咁拎到一點黎食既飛! 正! 行個誠品求其食個頹lunch 再返黎食甜品啦!準時一點返到去,長龍依舊仍在,但係由於我有飛所以可以直入..食左lunch關係就兩個人share 一個pancake 加叫杯野飲啦! 叫左朱古力香蕉pancake 加個焦糖咖啡☕️個咖啡偏甜不過正知我心意! 個pancake 大約等左廿分鐘,賣相一流,份量都唔細,有三個,香蕉半條再加雪糕! 相機食完到我食喇,口感略為有d 軟化,空氣感十足,一陣風就食完,其實味道可以不過唔係驚為天人囉,性價比唔高,排隊更加唔會等,可以一試,除非有新野否則都係一次就夠喇手!
連續一個禮拜都凍到傻,唔食多d野點可以夠暖呀!梗係要儲脂啦

叫左朱古力香蕉pancake 加個焦糖咖啡☕️
2018-02-06 140 浏览
舊年開時已經好想試,但一路都好多好多人等,每次經過都放棄,今日終於有人去排定隊,我終於可以食到啦😆😆5點幾都已經有十幾人排緊!想食嘅都真係要排下!每人最低消費一樣嘢今次試一個咸,一個甜,因為甜同咸的班㦸係唔同嘅1. 甜嘅叫咗期間限定的南瓜焦糖班㦸 $129 - 呢隻班㦸就係個樣好厚厚嘅梳乎厘班㦸,未食時我仲擔心好大件,好溜好滯,驚2人share都食唔晒,點知一食落真係好似一陣風咁,一口咬落好似得番底面個層皮咁,真係擔心得多餘,一個人都絕對食得晒!咁佢個班㦸又幾好食嘅,中間月幾滑嘅,南瓜cream加埋焦糖醬同烤過好香嘅合核,ok啦!2. 咸嘅試咗煙肉煎蛋班㦸 $129 - 咸班㦸可以揀全麥班㦸或熱香餅,我揀咗前者,食呢隻實在番好多,食落厚實,會食得飽嘅感覺,麥味就唔多覺,配糖漿同cream cheese 食又幾好味喎,隻蛋煎得幾好,煙肉就普普通通,加埋小小蔬菜醃菜

5點幾都已經有十幾人排緊!想食嘅都真係要排下!

每人最低消費一樣嘢
今次試一個咸,一個甜,因為甜同咸的班㦸係唔同嘅

2018-02-06