2018-12-16 205 浏览
同友人食完晚飯後心血來潮,雖然唔係甜品控但突然想試下早期大排長龍既過江龍Flipper's結果晚上9點都大約要等30分鐘先可以入座,而好多口味既班戟已經賣晒~所以唯有揀最basic既原味班戟原味班戟 - $99雖然係原味,但pancake甜度十足,口感亦非常軟綿綿唯一挑剔就係忌廉唔夠,食到一半之後已經無咩cream可以連埋d pancake一齊食兩個人share做宵夜係岩岩好~或者下次有空閒時間都可以早d黎排隊,試下其他唔同口味

原味班戟 - $99
原味班戟

雖然係原味,但pancake甜度十足,口感亦非常軟綿綿
2018-12-14
$50 (宵夜)
原味班戟
一個人究竟可以食啲咩呢?因為等朋友嘅關係o 係CWB周圍行下,行到去希慎就諗起呢間奇蹟pancake不嬲都好想去試吓,心動不如行動即刻走去睇吓使唔使排隊先😜😜😜點知原來唔洗排隊呀,唔知係咪一個人嘅關係?為咗食,你可以有幾瘋狂?自己一個都夠膽去食pancake,真係要俾個like自己嗌咗個最簡單嘅雜果pancake淨係眯嗰賣相就不得了啦,厚厚的pancake,即刻想一啖咬落去,配埋啲cream同埋啲雜果簡直係完美嘅配合不過食完好似食咗啲空氣咁,仲係好肚餓添
不嬲都好想去試吓,心動不如行動
嗌咗個最簡單嘅雜果pancake
不過食完好似食咗啲空氣咁,仲係好肚餓添
2018-12-13 99 浏览
以前去日本會專登去食人氣Pancake店,而加唔洗✈️都食到今次黎試下呢間成日見人排隊既Pancake!同朋友兩個人, 閒日下午唔太多人大約等咗15-20mins就有位喇急不及待,點野食!大家都未食lunch,選了一咸一甜既pancake榛子朱古力焦糖香蕉pancake好好味😍香蕉 朱古力既味道本身已經夾加上空氣pancake , 唔錯!推薦煙三文魚牛油果Pancake配料既味道同質地比較實既pancake食落味道都唔錯,但糖漿份量少, 食到後面會有點dryGreen Tea Smoothie 👍🏻😝幾好飲 又大大杯,同朋友傾下食下已經1.5hrs離開店舖開始見到好多人等位。
以前去日本會專登去食人氣Pancake店,
而加唔洗✈️都食到
今次黎試下呢間成日見人排隊既Pancake!

同朋友兩個人, 閒日下午唔太多人
大約等咗15-20mins就有位喇

急不及待,點野食!
大家都未食lunch,
選了一咸一甜既pancake

榛子朱古力焦糖香蕉pancake
好好味😍香蕉 朱古力既味道本身已經夾
加上空氣pancake , 唔錯!推薦

煙三文魚牛油果Pancake
配料既味道同質地比較實既pancake
食落味道都唔錯,
但糖漿份量少, 食到後面會有點dry

Green Tea Smoothie 👍🏻😝
幾好飲 又大大杯,
同朋友傾下食下已經1.5hrs
離開店舖開始見到好多人等位。
2018-12-10 101 浏览
我和朋友特登來到銅鑼灣的這間班cake店,因為聽聞這裏出了珍珠奶茶口味的鬆餅,因為近期迷上了鬆餅,而且珍珠奶茶也是我的最愛,如果能把這兩種結合實在太好了。等了一等,這個珍珠奶茶口味的鬆餅,在完美的鬆餅上面放了很多珍珠,還配了一小碟黑糖,但最令我驚奇的就是面頭上的cream,這是奶茶味的cream,味道不會太甜。另外我哋仲叫咗個南瓜焦糖班cake,估唔到南瓜同焦糖味會咁夾,已呢個仲配左一球雪糕添,味道比較偏甜。

2018-12-10 132 浏览
一直都很想去試 Flippers ,奈何平日沒空,週未又怕排隊。 今週六特意早上11時去到,竟然... 不用排隊!作為栗子控,想也不用想,就點了栗子班戟,及熱的 Americano。下單後5分鐘就送來了Americano,老實說,沒什麼驚喜。再等了望穿秋水的15分鐘,班戟終於來了!先說班戟,厚厚的三大塊,加上忌廉一起吃,又香又甜又軟,真是人間美味。栗子也一如期待的好吃。 值得一提是,Flippers 的soufflé pancake 幾飽肚,不如別的店有食風的感覺,吃完後,一整個下午心靈和胃都很滿足。
栗子班戟
栗子班戟
2018-12-05 244 浏览
自從幸福pancake係銅鑼灣開左之後 flippers既人龍減退不少 平日下午大概30min就有得食🤤☺️-榛子朱古力焦糖香蕉班戟($119)班戟口感軟棉 梳乎厘班戟重空氣感 亦有蛋香味☺️配上香滑朱古力忌廉 如果有多啲榛子醬就更加好啦😍-綠茶紅豆班戟 ($119)小編錯過了限定的宇治抹茶班戟 就只好吃這個😣綠茶忌廉的味道不是好重 綠茶醬比較甘香 但份量不多🤭嗜綠茶fans對這個會相對失望呀嗚😣😣😣

榛子朱古力焦糖香蕉班戟($119)

綠茶紅豆班戟 ($119)

嗜綠茶fans對這個會相對失望呀嗚😣😣😣

2018-12-01 141 浏览
went there in the afternoon. wait around 70 minutes and then ordered pancakes. pancakes has no taste and too soft. is like food for eldery people without teeth. wondering why HK people like this kind of food and wait more than one hour to eat a pancake. i cook at home much much better pancakes.... drink pearl tea. tea is too sweet and pearl inside is like plastic bubbles. many rate this place as best pancakes in hk, they should explore more abroad
2018-12-01
2018-12-01 177 浏览
今晚去左銅鑼灣Flipper's梳乎厘班戟,晚餐時間要排隊20分鐘,落單後要等25分鐘才有得食。期間限定奇蹟の南瓜焦糖班戟129元,士多啤梨藍莓香蕉班戟119元,不用加一。另有冷水/熱水供應,此店已開張一年多,仍然有好多人排隊。班戟蛋味好香,好鬆軟,入面是半熟。配料好味,見到隔離枱要求添加額外糖漿,我覺得班戟本身的醬汁/忌廉/雪糕已經夠甜,我無要求添加糖漿。餐牌上大部份班戟都無配雪糕,只有奇蹟の南瓜焦糖有配一杯雪糕(另上)。主餐牌上的班戟款式不多,只有四款甜和兩款咸。好彩有其他「期間限定」款式,不定期更新。我當然叫咗「期間限定」款式啦!

2018-11-21
2018-11-27 138 浏览
開左舖咁耐🙈🙈🙈🙈🙈我 終 於 食 到 啦 🥞‼️😍特別鳴謝陪左我排左成個鐘隊既朋友仔😆係愛呀哈利一直好想試佢新出限定既宇治抹茶班戟但去到已經賣哂嚕☹️就試左 士 多 啤 梨 藍 莓 香 蕉 班 㦸 🍓🥞製作時間需要20-30分鐘🕓無錯 想食好野就係要keep住等😐店員一送上班㦸已經聞到濃濃既蛋香味🤩🤩食落果然無令人失望 係好濃郁既蛋香味 食落鬆軟有空氣感💛分量十足 面層上既忌廉甜而不膩 唯獨士多啤梨比較酸🙈
開左舖咁耐🙈🙈🙈🙈🙈
店員一送上班㦸已經聞到濃濃既蛋香味🤩🤩
食落果然無令人失望 係好濃郁既蛋香味 食落鬆軟有空氣感💛
分量十足 面層上既忌廉甜而不膩 唯獨士多啤梨比較酸🙈
2018-11-26 102 浏览
Flipper’s pancake arrrrrr😍 finally can go cwb try try this la😍😋☺️ 等左好鬼耐 終於食到朋友之前強烈推介我食 引到我流哂口水估唔到又真係幾好食 連影張相都睇到入面啲空氣 Supper 鬆軟啊~ 睇下個蕉糖香蕉 🍌 賣相都好夠呃like la 😍☺️☺️☺️☺️味道 好岩我好味 鬆軟 滑溜 好食過ampm 其他果啲好多 認真不過扣分位係排好耐隊下次食一定食閒日先去食咁就所有野都perfect la
朋友之前強烈推介我食 引到我流哂口水
估唔到又真係幾好食
連影張相都睇到入面啲空氣
Supper 鬆軟啊~
睇下個蕉糖香蕉 🍌
賣相都好夠呃like la 😍☺️☺️☺️☺️
不過扣分位係排好耐隊
下次食一定食閒日先去食
咁就所有野都perfect la
2018-11-24 383 浏览
每次逛街經過都見到相當多人排隊,這天終於與友人相約來一試究竟!我們約了11:30am 以為時間尚早,不用怎樣排隊,點知到達時候已經大排長龍,很誇張滴(門口很窩心的,放了椅子給客人坐著等候)最後我們玩下手機,聊聊天,大概45分鐘後就有位子了。我們點了……🌟士多啤梨藍莓香蕉班戟🌟$119🌟綠茶紅豆班戟🌟$119🌟Green Tea Frappe🌟$39🌟Chocolate Mocha Frappe🌟$39這裡點餐方法是要在外面Cashier點餐,然後再回到座位上等候,需時大概20分鐘終於有得食了真係軟綿綿的!果然不枉此行還有記得影相不要影太久喔,會很快就塌下,哈哈我們都覺得女孩子的話,order一份都已足夠了,兩份原來都很膩
(門口很窩心的

我們點了……
🌟士多啤梨藍莓香蕉班戟🌟$119
🌟綠茶紅豆班戟🌟$119
🌟Green Tea Frappe🌟$39
🌟Chocolate Mocha Frappe🌟$39

終於有得食了
真係軟綿綿的!果然不枉此行
還有記得影相不要影太久喔,會很快就塌下,哈哈
綠茶紅豆班戟

Chocolate  Mocha  Frappe
Green Tea  Frappe
2018-11-23
$158 (早餐)
綠茶紅豆班戟
Chocolate  Mocha  Frappe
Green Tea  Frappe
尼間成日都要大排長龍既PANCAKE店下午四、五點過黎睇下會吾會少d人流點知都要等左大半個鐘先入得座位吾算太多可以睇到店員即叫叫製,不過要等上30-40分鐘。坐低揀完自助落單再等吾怪得之要排咁耐隊,等仲耐過食款式不多但有限時新款揀有鹹有甜PANCAKE。不過其實全部一樣有三件PANCAKE只係配料不同埋單不需加一揀左個時時有既《草莓🍓藍莓香蕉🍌班戟》$119水果樣樣都非常新鮮同多,但CREAM就較少,班戟真係非常梳乎,軟綿綿既口感同暖暖的好快食晒,最抵讚係吾會太甜但就配料較普通。另一個揀左新款《南瓜🎃焦糖班戟》$129尼個班戟除左有南瓜籽再配有岩鹽焦糖醬、雲尼拿雪糕🍦加酥皮批,食吾出有南瓜味,可能只係有南瓜籽同乾果,焦糖醬亦可吾多又吾太覺有岩鹽,落左雪糕都好普通,只係本身個班戟好食配料吾討好我諗再食只會食原味,因為本身只係個班戟正,但等候時間太長,食左無15mins但真心夠梳乎
尼間成日都要大排長龍既PANCAKE店
下午四、五點過黎睇下會吾會少d人流

點知都要等左大半個鐘先入得

座位吾算太多

可以睇到店員即叫叫製,不過要等上30-40分鐘。

坐低揀完自助落單再等

吾怪得之要排咁耐隊,等仲耐過食

款式不多但有限時新款揀

埋單不需加一

揀左個時時有既《草莓🍓藍莓香蕉🍌班戟》$119
但就配料較普通。

另一個揀左新款《南瓜🎃焦糖班戟》$129

南瓜焦糖班戟配雲尼拿雪糕

配料吾討好
南瓜焦糖班戟

但真心夠梳乎
2018-11-22
2018-11-17 146 浏览
近月香港開設分店的pancake店愈來愈多,令人眼花繚亂,但好處是分薄了各人氣店的人流,終於有機會去一試有名的店是日來到Flipper’s,幸運的不用等侯直接能夠入座! 只是原來等待的時間在坐下後才開始。。我們下了單後,也有心理準備要等20至30分鐘,怎料最後等了40多分鐘才有得食食慾等著等著都不知不覺減退。。我們點了綠茶紅豆pancake,pancake口感是偏軟的,只是我們認為抹茶醬調得有點太甜,反而單吃pancake會覺得更美味

食慾等著等著都不知不覺減退。。

綠茶紅豆Pancake

2018-11-12
綠茶紅豆Pancake
2018-11-17 94 浏览
以為呢啲pancake會好似梳乎厘咁既texture 一開始感覺好似食緊空氣咁 但後來發現佢都有特別既質感 而且都幾飽肚 叫左原味同榛子朱古力 發現原味既cream比較好味😋

今晚無咩胃口,所以跟朋友約好食甜品當正餐~平時食慣了糖水店的中式、台式甜品,今次就轉戰銅鑼灣,去日本過江龍「Flipper’s」吃梳乎厘班戟!————————看到精美的擺盤,未食已經賞心悅目❤️每碟班戟有三大塊,目測每塊高約5厘米,一動刀就知它非比尋常😳! 班戟兼具口感及空氣感,雖不至於入口即化,但濕潤綿滑的質地反而更討人喜歡🥞蛋味很濃,還有點點牛油味,味道香滑帶微微的甜😋~🔸士多啤梨藍莓香蕉班戟 $119 📍9/10原味鮮奶油打得企身,但食落柔軟不甜膩!將班戟沾上少量鮮奶油,再與酸酸甜甜的草莓及藍莓一齊食,味道清新,口感一流💯!🔹榛子朱古力焦糖香蕉班戟 $119 📍8/10濃厚的榛子朱古力醬配上軟綿綿的朱古力奶油+雪糕,質地順滑細膩,甜度適中~加上鬆軟的班戟及脆脆的焦糖碎塊,口感更豐富!大量朱古力難免會膩口,幸好焦糖香蕉點綴少少清甜感,不至於太膩~
————————

🔸士多啤梨藍莓香蕉班戟 $119 📍9/10

🔹榛子朱古力焦糖香蕉班戟 $119 📍8/10
榛子朱古力焦糖香蕉班戟

题外话/补充资料: Flipper’s 會按當季的水果推出「期間限定」餐單,可以留意一下!
2018-08-02