2019-12-23 136 浏览
今日同老婆去荃灣行下新開既don don donki ,點知去到個條人龍排到去地下小巴站,真係超多人。咁只好去如心廣場揾野食醫飽個肚先,不過個場可能新開啦,好多店都冇開。行行下,我地係地下個層揾到間coffee shop,環境好正好舒服!可能時間尚早,客人吾算多,感覺好似包場咁,好正。裝修以簡單為主,坐落都舒服,適合吹水食野。又合適一個人坐低做下公司野!價錢親民,唔算太貴,可以接受到!我點左一個沙律,一個意粉同一杯飲品。要提一提點餐要出去收銀順便俾埋錢,同埋出面有餐牌吾駛拎自己個個出去。煙三文魚沙律配檸檬醋醬,個沙律份量都不少,如果你大食都冇問題。沙律菜生鮮,嫩口爽脆,檸檬醋好正又開胃,岩晒做頭盤。仲有煙三文魚好大片,仲有好多片份量一d都無偷工減料!之後仲叫左個意粉,烤蒜香大蘑菇意粉。大蘑菇烤到岩岩好,好香,好juicy,吾會太乾,入面仲有水份,口感岩岩好。個醬汁係用蘑菇打爛再去煮,所以內內外外個意粉都好有菇味,唔油膩,岩哂鐘意清清地既朋友!最後點左一杯iced mint chocolate本來以為只係普普通通既一杯chocolate,點知咁有心思,好有驚喜!味道清香,吾會太濃,又唔會
行行下,我地係地下個層揾到間coffee shop,
環境好正好舒服!

可能時間尚早,客人吾算多,感覺好似包場咁,好正。

價錢親民,唔算太貴,可以接受到!
煙三文魚沙律配檸檬醋醬

份量一d都無偷工減料!
烤蒜香大蘑菇意粉

之後仲叫左個意粉,烤蒜香大蘑菇意粉。

Iced  Mint  Chocolate

最後點左一杯iced mint chocolate

味道清香,吾會太濃,又唔會太甜!仲分左三個層次,有少少泡沫,細細杯可以慢慢嘆下!
因為有大把時間,大家想休息下可以來這間鋪嘆下一杯飲品,叫少少食物
無論食物,定係服務,都非常有誠意!
值得推薦
2019-12-21
煙三文魚沙律配檸檬醋醬
烤蒜香大蘑菇意粉
Iced  Mint  Chocolate
我一向係Espresso Alchemy 既fans!!全港都有好幾間分店,之前食過尖沙咀果間分店既牛油果toast,食過翻尋味,好可惜荃灣店無,但荃灣店既食物質素都絕對無令我失望!話說荃灣開左間Don Don Donki,一定要去朝聖一下!咁岩openrice見到附近新開既如心廣場有間都係新開既espresso alchemy,真係滿心歡喜係關心社會既同時,都不忘要關心自己,得閒搵間舒服coffee shop飲杯咖啡,食件toast,充充電再出發啦!係Starbucks之外,好過Starbucks N賠既coffee shop大有人在!而espresso alchemy 絕對係我真心介紹既其中一間最吸引我既地方係環境舒服,可以坐耐d傾下計,價錢優惠,食物質素高!我無收廣告費架!睇相就知無厄人!第一次食既烤雞菠蘿漢堡,真係成隻手掌咁高$88黎講係超級食得過!食burger最過癮既地方係個口唔夠大係咁正既環境免失儀態惟有拆開黎食一打開先見到有成3塊雞扒咁多真係比足料架一個burger連大食既男士都一定夠飽!入面仲有全塊菠蘿,可以中和肉既油膩塊包皮微暖又軟熟!配合埋檸檬乳酪醬,真係好細心,
我一向係Espresso Alchemy 既fans!!

烤雞菠蘿漢堡

睇相就知無厄人!
第一次食既烤雞菠蘿漢堡,真係成隻手掌咁高
$88黎講係超級食得過!

食burger最過癮既地方係個口唔夠大
係咁正既環境免失儀態惟有拆開黎食
一打開先見到有成3塊雞扒咁多

真係比足料架

一個burger連大食既男士都一定夠飽!
入面仲有全塊菠蘿,可以中和肉既油膩
塊包皮微暖又軟熟!
配合埋檸檬乳酪醬,真係好細心,味道好夾又特別!
薯角煎到勁香口,脆卜卜
火雞胸白蘑菇意大利三文治

朋友叫左個Panini

本身都擔心雞胸會唔會好乾!
點知完全有驚喜!

火雞原來可以煮到唔乾,又滑,完全打破我對火雞同雞胸既一般觀念!
包皮軟熟,磨菇芝士汁香濃!
一件已經好飽肚!下次再食都會encore!
Flat  white

加埋一杯Flat white,咁先至係人生!
咖啡味好香,Flat white相對上多奶,容易入口
味道唔會太甜,正

仲有好特別既alcoholic espresso,老公上次係尖沙咀試過,今次就試新野,但係好好飲,推薦

價錢平均$60-90,真係抵食!
重點無論我去尖沙咀店定荃灣店,服務都超級好!店員好有禮貌,都唔會好似一般連鎖咖啡店咁嘈!
飲好既咖啡,其實可以有好多選擇

2019-12-21
火雞胸白蘑菇意大利三文治
Flat  white
2019-12-23 72 浏览
今日難得可以偷閒撐枱腳,行過如心見到呢間新開Cafe,地方小巧,但對出個景開揚,兩丁友來個休閒午餐先~鋪面座位不多,但不迫夾,坐喺度傾計食嘢好好feel,環境簡潔清新,以紅白色系點綴。除咖啡和三文治外,亦有午餐吃,以沙律、三文治和意大粉為主,配上指定咖啡。我地三樣都想食,所以叫咗三份餐~香煎虎蝦配蘆筍蕃茄汁意粉,酸酸辣辣的,没有過多的調味,虎蝦新鮮且又大隻又爽口,蕃茄汁係鮮茄烹調而成,並非罐頭茄膏是心機作美國牛肉洋蔥青椒蘑菇三文治,這個跟沙律。是青蔬類沙律,用橄欖油拌食,帶有鹹味,而三文治烘得香脆鬆軟,是軟法包,牛肉爆多,牛味濃,青椒丶洋蔥、蘑菇好鮮甜,同牛肉絶配香蒜醬雞扒沙律,這個好大碟,長長一條雞扒,淋上橄欖油,沙律也是青蔬的沙律菜為主,配上橄欖丶蕃茄乾丶車厘茄,摒棄了沙律醬,用上橄欖油代替,鹹鹹地,味道出奇夾,而雞扒就不能用"件"來形容,因為係長長一條的,似雞柳,而且走皮,更健康,口感爽嫩,香蒜醬同橄欖油都落得恰到好處,是一個又好味又飽肚的沙律,我地加各$10叫咗一杯咖啡同朱古力,鮮奶咖啡同特濃巧克力,有姿勢又有實際,除味濃香醇外,仲有靚拉花~呢度好啱飲咖啡丶吃東西同傾計,服務周
是心機作
呢度好啱飲咖啡丶吃東西同傾計,服務周到,又免收加一,而且仲有個有個無敵靚景添~
1K
2019-12-16 161 浏览
如心廣場是荃灣一個近期新興的地方,很多商店及食肆陸陸續續開業,「Espresso Alchemy」是其中一間我喜愛的餐廳,他們尖沙咀、鰂魚涌及葵涌也有分店,這次與朋友來一個西洋式早餐開心一下。看到隔離的客人在吃奄列,外觀十分吸引,我們二人各自點了兩款不同的奄列互相share。素菜芝士奄列$59洋蔥/磨菇/青燈籠椒未食已經聞到香味,切開後裡面的洋蔥、磨菇及青燈籠椒份量剛好,餡料是香口味清淡,而奄列帶點甜,感到好健康的一道食物。多士酥脆,塗上牛油十分滋味。雞扒芝士奄列$63雞扒加上芝士果然是好拍檔,味道很夾,加上雞肉嫩滑配上甜甜地的奄列,很不錯。牛角包$18外脆有很濃牛油香,內面比較結實,飽腹感十足。自家製香蕉蛋糕 $28質地柔軟及濕潤,加上蜜糖及牛油一起食,so yum!鮮奶咖啡Latte, 雖然奶味比較重但也飲到咖啡應有的香,以及巧克力咖啡Mocha,朱古力味也較為重但很香醇,咖啡味一點也不苦澀。

素菜芝士奄列$59
洋蔥/磨菇/青燈籠椒

雞扒芝士奄列$63

牛角包$18
外脆有很濃牛油香,內面比較結實,飽腹感十足。

自家製香蕉蛋糕 $28
質地柔軟及濕潤,加上蜜糖及牛油一起食,so yum!

2019-12-09 187 浏览
同客傾野黎左呢度,原來係新開張,環境幾好,靜靜地,又kum坐,裝修幾靚窗邊位好大 有景睇下又有自然光感覺幾舒服我叫左杯熱既Matcha Latte,拉花精美個杯都幾特別Latte上面氣泡口感好好抺茶味都好濃 所以有啲人可能會覺得苦澀因為無落重糖,無咩甜味,但咁先原汁原味呀嘛又幾正,呢隻有苦澀味又會回甘 唔錯都可能因為我本來就好鐘意飲抺茶有苦澀味就啱啦哈哈呢度感覺唔錯會再黎係度做野落黎抖個氣都好適合哈哈哈😂
同客傾野黎左呢度,原來係新開張,
環境幾好,靜靜地,又kum坐,
裝修幾靚
窗邊位好大 有景睇下
又有自然光
感覺幾舒服

我叫左杯熱既Matcha Latte,
拉花精美
個杯都幾特別

Latte上面氣泡口感好好
抺茶味都好濃
所以有啲人可能會覺得苦澀
因為無落重糖,無咩甜味,
但咁先原汁原味呀嘛
又幾正,呢隻有苦澀味又會回甘 唔錯
都可能因為我本來就好鐘意飲抺茶
有苦澀味就啱啦哈哈

呢度感覺唔錯
會再黎

係度做野落黎抖個氣都好適合哈哈哈😂
有時係荃灣做野近來見到呢頭開左間新cafe聽同事講幾好飲就黎左試下環境好好 細細地但幾有格調仲有所有野都有精心設計過特別係介紹啲咖啡豆果幾張card 整得好靚叫左杯flat white,口感好正,我平時多數飲開Latte,Latte 感覺比較豐盈綿密,今次想試下其他野,就揀左Flat white,雖然都係奶,但Flat white 口感係絲滑果種feel,都好正真係幾滑不過我果時太夜,廚房收左,剩係飲左咖啡,遲啲有機會再食下tea
有時係荃灣做野

特別係介紹啲咖啡豆果幾張card
整得好靚

真係幾滑

2019-12-06 1141 浏览
依間咖啡店都留意左佢一段時間,最近行經荃灣如心廣場發現佢又開分店,裝修都幾簡潔舒適,位於地鋪配合左落地大玻璃,自然採光度一流啊!我當日係平日11點去到,人流唔算太多。本身黎brunch 想食意粉,不過要12點後先有,所以就叫番每人一個早餐先。雞扒芝士奄列... 即整既奄列熱辣辣,用上mozzarella cheese 當然拉哂絲啦!入面既雞肉唔會鞋口,夠入味分量亦唔少嫁。雞蛋如果再嫩滑d就更加好喇!旁邊既麵包有咬口,簡單搽下牛油已經好正喇檸檬汁烤雞煙肉意大利三文治... 我見有panini 當然要試下啦!雖然選擇唔多,不過我覺得貴精不貴多,依款panini 係好食既!panini 烘得又脆,雞肉同樣唔鞋口,煙肉都好香口喎!仲有拉絲芝士添蜜糖伯爵茶鮮奶... 入口都幾香滑,蜜糖味同伯爵茶味唔太濃,反而牛奶味比較突岀,冬天飲特別滋潤。Cappuccino...喺咖啡menu寫左3款唔同口味既味道標記,方便哂我依d唔太識品嘗咖啡既人啊我就揀左個A系列既咖啡豆,入口係chocolaty,sweet,heavy body d 既,我覺得咖啡味好香,少少苦。個拉花仲好靚添!

我當日係平日11點去到,人流唔算太多。

Cappuccino

2019-12-04
$70 (早餐)
Cappuccino
2019-12-02 289 浏览
原來「Espresso Alchemy」係荃灣開左分店啦吾洗次次都出尖沙咀,真係慳返好多時間.識食一定係食招牌咖啡西多士同咖啡食左西多士,包你會上癮而佢所用嘅咖啡豆都係由擁有專業認可資格嘅杯測師所挑選同炒製,所以咖啡一定係必叫😤.相比起尖沙咀呢到嘅裝修一樣係以簡約風設計低調得黎又型格但就多左一分開揚氣息.由於我地11點幾到所以有早餐SET可以嗌~.咖啡白朱古力西多士 $45呢個招牌當然係必叫啦三片超薄麵包塗上一層自家製嘅咖啡醬同白朱古力烤焗後,入口好鬆脆甜中帶濃郁嘅咖啡香沾少少自家製雜梅醬,酸酸甜甜味道更立體.Latte $15一SET 配埋Regular Original Brew Coffee如果好似我咁配LATEE 就加多$10再UPGRADE 至LARGE SIZE 再加多$5心形拉花線條清晰,令人賞心悅目Latte入口香濃,啖啖都散發著牛奶香口感柔滑,唔會有苦澀味.檸檬汁炸雞煙肉意大利三文治 $65三文治嘅壓紋好靚呀!表層鬆化,內裡鬆軟,脆面軟心,口感極佳餡料亦吾手軟,大量嘅雞肉同煙肉粒混合埋芝士,正.凍鮮奶朱古力$18加$18轉飲凍朱古力入口順滑,朱古力味勁濃郁就算飲到尾朱

原來「Espresso Alchemy」係荃灣開左分店啦
吾洗次次都出尖沙咀,真係慳返好多時間

識食一定係食招牌咖啡西多士同咖啡

食左西多士,包你會上癮

而佢所用嘅咖啡豆
都係由擁有專業認可資格嘅杯測師
所挑選同炒製,所以咖啡一定係必叫😤
相比起尖沙咀
呢到嘅裝修一樣係以簡約風設計
低調得黎又型格
但就多左一分開揚氣息

由於我地11點幾到
所以有早餐SET可以嗌~

咖啡白朱古力西多士 $45
呢個招牌當然係必叫啦

三片超薄麵包
塗上一層自家製嘅咖啡醬同白朱古力
烤焗後,入口好鬆脆

甜中帶濃郁嘅咖啡香
沾少少自家製雜梅醬,酸酸甜甜
味道更立體

Latte $15
如果好似我咁配LATEE 就加多$10
再UPGRADE 至LARGE SIZE 再加多$5
心形拉花線條清晰,令人賞心悅目

Latte入口香濃,啖啖都散發著牛奶香
口感柔滑,唔會有苦澀味

檸檬汁炸雞煙肉意大利三文治 $65
三文治嘅壓紋好靚呀!
表層鬆化,內裡鬆軟,脆面軟心,口感極佳
餡料亦吾手軟,大量嘅雞肉同煙肉粒
混合埋芝士,正

凍鮮奶朱古力$18
加$18轉飲凍朱古力
入口順滑,朱古力味勁濃郁
就算飲到尾
朱古力味都吾會因冰既融化而溝淡

香煎虎蝦配蘆荀辣蕃茄汁意粉 $108
條條意粉都沾滿左濃郁茄醬
食落好JUICY

加上大量嘅露荀同香草
令口感同香氣大增
大中粒嘅虎蝦,爽口彈牙又鮮嫩
2019-11-30
$125 (早餐)
2019-12-02 249 浏览
今日放假想外出走走,揀左少人的荃灣如心廣場的一間咖啡店,之前係尖沙咀都食過呢間小店,菜式美觀又好味,服務貼心有禮,加上咖啡同朱古力飲品都好出色,價錢亦合理,應該話直頭性價比高。荃灣新店唔算好大,但極透光的落地大玻璃非常正,令人感覺悠閒、清爽、乾淨……好岩假日來食個brunch,或者輕鬆嘆啡食tea,好寫意咁度過大半日。午餐有意粉、三文治、沙律等等,而散點美食就有更多選擇,更有前菜、小食、甜品、各款特飲或咖啡。我地點左2個lunch sets 同1個沙律,非常滿足及健怡的美食。煙三文魚沙律配檸檬醋汁 $78煙三文魚份量很足,肥美肉嫩又大片,沙律菜用多款蔬菜種類,也很乾淨同份量多,口感爽脆又新鮮,配微酸的檸檬醋汁,感覺好健怡。哥倫比亞咖啡豆沖泡的單品咖啡午餐會有杯單品咖啡,今日用哥倫比亞的咖啡豆,味道簡單可飲到咖啡豆原味,仲有卡紙介紹來自不同地方的咖啡豆,呢款會有橙、蔗糖、焦糖、橙花,我就唔係好識品嚐咖啡,但我覺得幾好飲,唔會好甘苦,不用糖奶反而更飲到咖啡豆的味,會帶點酸味。烤雞菠蘿漢堡配檸檬乳酪醬 $88烤雞醃得入味,雞肉厚身但都烤得很好,仲保持肉嫩多汁,仲有彈性,而且個雞皮脆卜卜,的確

煙三文魚沙律配檸檬醋汁
煙三文魚沙律配檸檬醋汁 $78

Single Origin Brew Coffee (Erazo, Colombia)
哥倫比亞咖啡豆沖泡的單品咖啡

烤雞菠蘿漢堡配檸檬乳酪醬
烤雞菠蘿漢堡配檸檬乳酪醬 $88
烤雞醃得入味,雞肉厚身但都烤得很好,仲保持肉嫩多汁,仲有彈性,而且個雞皮脆卜卜,的確好吸引。醬汁用乳酪友檸檬,creamy得來帶酸酸地好開胃唔膩,仲有微微黑椒的辣味,而且用乳酪更為輕盈健康,夾著菠蘿更fresh更清爽。另外配菜的薯粒也很好食,外脆內綿且加了香料好惹味。

美國牛肉洋蔥青椒三文治
美國牛肉洋蔥青椒三文治 $79

牛肉薄片好點似肥牛,非常油潤有彈性的牛肉,跟洋蔥青椒炒香,味道樸實簡單,沒有多餘的醬汁,三文治也烤得夠香,烤紋美觀令食慾增加,配沙律菜好健康又解膩。
2019-11-30
午餐
煙三文魚沙律配檸檬醋汁
烤雞菠蘿漢堡配檸檬乳酪醬
  • Single Origin Brew Coffee (Erazo
  • Colombia)
  • SingleOriginBrewCoffee(Erazo
話說上星期返工果時,見到公司樓下果間裝修得靚靚哋嘅cafe終於都開張喇❗️原來係我之前同同事喺尖沙咀食過嘅Espresso Alchemy😍今日見Happy Friday 但lunch冇人陪我食😢 就喺度享受一個人的午餐🙈好彩今日天氣好☀️所以風景都好好☺️仲要今日夠早,比我霸到街景為位💕天然嘅自然光穿透玻璃滲透入店內,望住街景享受自然光☺️ 淨係坐喺度已經覺得好relax🥰店入面嘅裝修算簡潔,乾淨企理👍🏻我今日點咗個三文治lunch set❣️火雞胸蕃茄三文治配希臘乳酪醬 $79勁大份呀😳❗️三文治入面夾咗生菜、多種沙律菜、蕃茄,仲有好多火雞胸肉😍 好足料,一d 都唔小器👍🏻麵包烘得好靚❗️微暖香脆而唔燶❣️難得食雞胸肉竟然唔乾又唔柴🤩 好易入口👏🏻夾埋新鮮清涼嘅生菜、沙律菜,再配埋酸酸地嘅希臘乳酪醬,唔單止口感豐富,味道都好清新👍🏻 味道亦唔錯💕我加咗$15 要個L size嘅milk chocolate🤓個拉花拉得好靚🥰 幾有層次感,仲係側邊洒咗啲朱古力粉,幾有心機👍🏻牛奶令入口更香滑💕朱古力味飄香☕️飲落唔算極濃,唔會好刺激,岩晒d 懶健康嘅OL🤪飲到底有少少咖啡味,又幾香🤭下個禮拜落嚟買杯咖啡
今日見Happy Friday 但lunch冇人陪我食😢
就喺度享受一個人的午餐🙈

好彩今日天氣好☀️所以風景都好好☺️
仲要今日夠早,比我霸到街景為位💕
店入面嘅裝修算簡潔,乾淨企理👍🏻

我今日點咗個三文治lunch set❣️

火雞胸蕃茄三文治配希臘乳酪醬 $79

勁大份呀😳❗️
麵包烘得好靚❗️微暖香脆而唔燶❣️
難得食雞胸肉竟然唔乾又唔柴🤩 好易入口👏🏻

鮮奶巧克力

牛奶令入口更香滑💕
朱古力味飄香☕️
飲落唔算極濃,唔會好刺激,岩晒d 懶健康嘅OL🤪
飲到底有少少咖啡味,又幾香🤭
下個禮拜落嚟買杯咖啡先😎
2019-11-29
鮮奶巧克力
2019-11-28 201 浏览
為左試下佢D豆係咪真係傳說咁正,果日經過荃灣咪走去如心廣場試下囉, 個裝修好chill好舒服,係一流既hea點~咖啡試左兩個,一個精選單品咖啡,一個係MOCHA,黑咖啡係最試到個豆既質素既,佢地是日精選既豆係Colombia既豆,偏酸但好重豆香同淡淡果香,佢每隻豆都係自己精選架,仲會事不事轉款,我見有其他豆既postcard係度,下次試下其他豆先! MOCHA既咖啡味同朱古力都好夾,平衡得好好~食物方面,叫左一個煙三文魚沙律,好清好Fresh,所有食材都好新鮮。再叫左個青醬烤雞三文治,係意大利式既Panini三文治,烤雞好厚身,肉質又鬆軟,D醬都調得好好味,仲夾左好多蕃茄生菜,好輕怡唔HEAVY!為食既我地,當然再叫左個banana loaf cake收尾,一食落去已知材料唔馬虎,香蕉味濃郁,唔係甜身既cake,而且厚身好有口感,侍應仲好有心咁問我地需唔需要加D牛油或者honey係上面,咁我地簡左加少少,咁個cake就唔會dry住上碟!同時加映Menu俾大家參考哦~

同時加映Menu俾大家參考哦~
2019-11-26
  • 青醬烤雞三文治
2019-11-26 195 浏览
Panini 是意大利一種傳統三文治新開業的咖啡店 Espresso Alchemy 環境非常舒適,有著大片落地玻璃將陽光引入店內,在這裡進食簡直是一種享受。今天是我是假期,給自己悠閒的一天由一個早餐開始。Lemon Marinade Chicken Panini w/ Bacon & Cheese 檸檬汁烤雞煙肉意大利三文治 製作需要一點時間,這恰好是我享受咖啡的時間,Caffe Latte 是我喜愛的咖啡,有咖啡香及濃濃的奶香。檸檬汁烤雞煙肉意大利三文治 味道清新,檸檬汁烤雞 令雞肉鬆軟還帶有少少香烤的雞皮 加上香口的煙肉塊及芝士 夾在意式麵包中,再放在烘烤機中加熱壓烤成熱的三文治。趁熱把panini送到嘴中,咬下去外皮是香香脆脆的,很好的一個早餐。

Panini 是意大利一種傳統三文治

早上要到如心海景酒店辦點事情,路經廣場一期,裝修的圍板大都拆掉了,外觀比之前明亮得多。 見到商場口的 ESPRESSO ALCHEMY ,發覺自己還未吃早餐,肚子發出要進食的訊息。一看早餐 menu 選擇非常之多,今日想試下他們的素菜芝士奄列 (洋蔥、蘑菇、青燈籠椒) 加一個 蕃茄芝士牛角包 及 一杯 Cappuccino。先來的 Cappuccino 顏色非常漂亮,奶沫很綿密厚滑,入口感覺到淡淡的甜。蕃茄芝士牛角包 脆身的牛角包帶著牛油香味,加上新鮮蕃茄 溶化的芝士及香草,很清新的一份早餐。素菜芝士奄列 材料簡單,但做出來的味道非常不簡單。一入口感到味道很豐富,仔細看一看menu 原來是用上焦糖洋蔥,這是一個很需要時間慢炒洋蔥煑出來的成品,另外還有白磨菇,青燈籠椒及 mozzarella 芝士,有點甜甜微酸的感覺,好難想像素菜都有這麼豐富的味道,下次一定會再 encore。

• 素菜芝士奄列
2019-11-25 156 浏览
這家咖啡廳已經開到來荃灣喇 風格與一般不同這家分店是以紅白色格調為主 坐位大幾二十個由於新開不久 所以未有太多人 外賣的反而挻多店鋪裡面有一福紅色牆 裡面放了咖啡豆和其他材料用來拍照片挻有風格 看看餐牌發現早餐挻多選擇~在其他分店未食過早餐 這次就來食早餐吧🤭🤭🤭·咖啡白朱古力西多士 HKD$45 ·素菜芝士奄列 HKD$59 ·牛角包 HKD$18 ·Flat White HKD$15(跟餐價)·Muscat Grape HKD$45我覺得素奄列挻有驚喜 裡面有洋蔥/蘑菇/青燈籠椒味道有微微的辣不太強烈 芝士融化後配合來食挻好這個西多士在外面不常見 味道像Mocha挻香及脆口食物素質不錯 早餐跟餐加配飲品有優惠 性價比不錯店員服務挻好 有禮貌而且照顧到客人所需值得一讚

這家咖啡廳已經開到來荃灣喇 風格與一般不同
這家分店是以紅白色格調為主 坐位大幾二十個
由於新開不久 所以未有太多人 外賣的反而挻多

店鋪裡面有一福紅色牆 裡面放了咖啡豆和其他材料
用來拍照片挻有風格 看看餐牌發現早餐挻多選擇~
在其他分店未食過早餐 這次就來食早餐吧🤭🤭🤭

·咖啡白朱古力西多士 HKD$45

·素菜芝士奄列 HKD$59

·牛角包 HKD$18

·Flat White HKD$15(跟餐價)

·Muscat Grape HKD$45

我覺得素奄列挻有驚喜 裡面有洋蔥/蘑菇/青燈籠椒
味道有微微的辣不太強烈 芝士融化後配合來食挻好
這個西多士在外面不常見 味道像Mocha挻香及脆口

食物素質不錯 早餐跟餐加配飲品有優惠 性價比不錯
店員服務挻好 有禮貌而且照顧到客人所需值得一讚

2019-11-25
$100 (早餐)