话说上星期返工果时,见到公司楼下果间装修得靓靓哋嘅cafe终于都开张喇❗️原来系我之前同同事喺尖沙咀食过嘅Espresso Alchemy😍今日见Happy Friday 但lunch冇人陪我食😢 就喺度享受一个人的午餐🙈好彩今日天气好☀️所以风景都好好☺️仲要今日够早,比我霸到街景为位💕天然嘅自然光穿透玻璃渗透入店内,望住街景享受自然光☺️ 净系坐喺度已经觉得好relax🥰店入面嘅装修算简洁,干净企理👍🏻我今日点咗个三文治lunch set❣️火鸡胸蕃茄三文治配希腊乳酪酱 $79劲大份呀😳❗️三文治入面夹咗生菜、多种沙律菜、蕃茄,仲有好多火鸡胸肉😍 好足料,一d 都唔小器👍🏻面包烘得好靓❗️微暖香脆而唔㶶❣️难得食鸡胸肉竟然唔干又唔柴🤩 好易入口👏🏻夹埋新鲜清凉嘅生菜、沙律菜,再配埋酸酸地嘅希腊乳酪酱,唔单止口感丰富,味道都好清新👍🏻 味道亦唔错💕我加咗$15 要个L size嘅milk chocolate🤓个拉花拉得好靓🥰 几有层次感,仲系侧边洒咗啲朱古力粉,几有心机👍🏻牛奶令入口更香滑💕朱古力味飘香☕️饮落唔算极浓,唔会好刺激,岩晒d 懒健康嘅OL🤪饮到底有少少咖啡味,又几香🤭下个礼拜落嚟买杯咖啡
今日见Happy Friday 但lunch冇人陪我食😢
就喺度享受一个人的午餐🙈

好彩今日天气好☀️所以风景都好好☺️
仲要今日够早,比我霸到街景为位💕
店入面嘅装修算简洁,干净企理👍🏻

我今日点咗个三文治lunch set❣️

火鸡胸蕃茄三文治配希腊乳酪酱 $79

劲大份呀😳❗️
面包烘得好靓❗️微暖香脆而唔㶶❣️
难得食鸡胸肉竟然唔干又唔柴🤩 好易入口👏🏻

鲜奶巧克力

牛奶令入口更香滑💕
朱古力味飘香☕️
饮落唔算极浓,唔会好刺激,岩晒d 懒健康嘅OL🤪
饮到底有少少咖啡味,又几香🤭
下个礼拜落嚟买杯咖啡先😎
2019-11-29