2020-12-24 46 浏览
朋友說想來這間打卡咖啡廳,禮拜六嘅時候就來這裡試一下,試了兩款食品,一款是香煎虎蝦配蘆筍辣番茄汁意粉,另外一款是蜜糖伯爵茶鮮奶。Tiger Prawns and Thai Asparagus Spaghetti in Spicy Tomato Sauce 意粉軟硬適中,而且虎蝦爽口,新鮮可口好甜。Honey Earl Grey Latte,上盤的設計非常精緻,讓你親自把它倒出來,鮮奶的表面還有一層濃郁的奶泡,飲起來非常順滑。

2020-12-21 46 浏览
🍴《Espresso Alchemy》#espressoalchemyI▪️🅘🅝🅣🅡🅞朝早10點幾就嚟到,唔太多人,環境超級舒服,搵左個靚位打卡❗️燈光超級靚🥰講返食物質素先,Panini真係好正,蕃茄🍅同牛油果🥑好夾,好有營養嘅食物❗️宇治抹茶鮮奶同樣唔錯,香濃嘅抹茶味🍵充斥整個口腔👍🏻我會再返黎光顧架😆I▪️🅟🅡🅘🅒🅔🔹Avocado 🥑Tomato 🍅 & Cheese🧀 Panini🔸HKD 73🔹Uji Ceremonial Matcha Latte 🍵 🔸HKD 38I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 尖沙咀 📍廣東道3-27號海港城港威商場地下G104號舖
🍴《Espresso Alchemy》

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
2020-12-20
早餐
2020-12-20 126 浏览
朝早應該飲咖啡,夜晚應該飲酒,咁晏畫應該飲咩呢?唔使煩喇,大胃全部都要,酒啡吖唔該,呢間就滿足到有要求嘅我喇呢杯係大胃飲過咁多杯Baileys飲料之中,最有Baileys味,酒味好出卡邦尼睇落幾juicy,好吸引條條意粉都蘸滿咗醬汁,正呀煙肉又真係厚切喎,夠晒咬口Mocha加Martini真係第一次試,店員提我地早啲飲咗佢,如果唔係就會變得更甜呢間嘅漢堡不嬲都巨無霸,勁大份雞肉有特別醃製過,加埋其他配料,滋味無窮仲有辣辣地嘅薯仔,好惹味出去櫃檯落完單就返埋位等食,都好方便

Baileys Chocolate

厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉

卡邦尼睇落幾juicy,好吸引

條條意粉都蘸滿咗醬汁,正呀

煙肉又真係厚切喎,夠晒咬口

烤雞菠蘿漢堡配檸檬乳酪醬

呢間嘅漢堡不嬲都巨無霸,勁大份

雞肉有特別醃製過,加埋其他配料,滋味無窮

仲有辣辣地嘅薯仔,好惹味

出去櫃檯落完單就返埋位等食,都好方便
2020-12-20
Baileys Chocolate
厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉
烤雞菠蘿漢堡配檸檬乳酪醬
2020-12-18 62 浏览
 Espresso alchemy 開到去海港城,環境超一流的!有落地 玻璃窗,望著人來人往車出車入,已經可以讓人enjoy enjoy 了(如果要望海景,咖啡肯定要再賣得貴啊)這樣的環境已經夠讓人享受咖啡了食物選擇和質素同樣都是一級棒的意粉, 意式包,沙律,全日早餐等等都應有盡有,香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉麵條煮得剛好,口感爽彈,也吸收了蕃茄和辣汁的滋味,大蝦咬落彈牙爽口,整體配搭得宜。牛肉三文治伴 蘑菇沙律配檸檬醋醬想吃沙律又想飽飽的可以揀這款意式包有用牛油烘烤過, 外脆內軟牛肉份量超多的, 配搭各種雜菌也美味非常,沙律菜非常鮮嫩爽口, 配搭檸檬醋,爽口醒胃。宇冶抹茶鮮奶 和 Flat White同樣一貫豆香醇厚。最後還叫了一件藍莓蛋糕,簡單的蛋糕基本款.口感偏紮實,成分健康且不失美味,入口都是雞蛋的馥郁香氣與藍莓,吃後讓人心情愉悅。

Espresso alchemy 開到去海港城,

環境超一流的!

有落地 玻璃窗,望著人來人往車出車入,
已經可以讓人enjoy enjoy 了

(如果要望海景,咖啡肯定要再賣得貴啊)
這樣的環境已經夠讓人享受咖啡了

食物選擇和質素同樣都是一級棒的
意粉, 意式包,沙律,全日早餐等等都應有盡有,

香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉

牛肉三文治伴 蘑菇沙律配檸檬醋醬

想吃沙律又想飽飽的可以揀這款
意式包有用牛油烘烤過, 外脆內軟

牛肉份量超多的, 配搭各種雜菌也美味非常,
沙律菜非常鮮嫩爽口, 配搭檸檬醋,爽口醒胃。
宇冶抹茶鮮奶 和 Flat White

同樣一貫豆香醇厚。
最後還叫了一件藍莓蛋糕,

2020-12-17 62 浏览
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀🔻 Espresso Alchemy尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G104號舖/同朋友去海港城行下,行到咁上下有啲肚餓又想坐低傾下計,見到呢間新開左一排嘅espresso alchemy, 之前食過荃灣分店覺得唔錯,所以再戰!/🧃Cold brew-Ethiopia $63餐廳叫得Espresso Alchemy, 一定要試下佢地嘅咖啡啦,今次嘅cold brew用咗埃塞俄比亞,朋友話喺佢一向比較鐘意嘅豆,因為果香較出,最啱個人攰攰地個陣refresh 一下。/🧃Latte regular $38小妹無朋友咁識歎齋啡,所以就叫咗鮮奶咖啡,覺得好順滑易入口,奶泡打得好滑之餘同咖啡好融合得嚟又唔會搶哂味/🧃煙三文魚沙律配檸檬醋醬 $81一上碟個下嚇親小妹,因為份量都幾多,大大碟沙律菜可以飽肚得嚟又唔怕肥,沙律菜妹爽脆,三文魚配埋醬汁酸酸甜甜好開胃/🧃檸檬汁烤雞煙肉意大利三文治$69朋友話好肚餓所以就揀咗個三文治,原來入面仲有拉絲芝士🤩雞肉好嫩滑,煙肉配埋檸檬汁原來好夾/🧃西多士伴鮮漿果雪糕配楓糖漿 $69揀呢款喺因為見到隔離枱食得好滋味咁🤣嚟到嘅時
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀
🔻 Espresso Alchemy
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G104號舖
🧃Cold brew-Ethiopia $63

🧃Latte regular $38

🧃煙三文魚沙律配檸檬醋醬 $81

🧃檸檬汁烤雞煙肉意大利三文治$69

🧃西多士伴鮮漿果雪糕配楓糖漿 $69
揀呢款喺因為見到隔離枱食得好滋味咁🤣嚟到嘅時候真係好開心,因為個雪糕真係好好味😍而西多士入面夾咗蘋果肉桂果醬,好清新,朋友同我都好鐘意。配埋楓葉糖漿唔會太甜得嚟又唔會好油膩
/////

2020-12-17 34 浏览
作為減肥人士,出街食嘢真係好苦惱,但呢間有青醬雞胸,可以配意粉或者沙律,雞胸嘅份量都好多,而且好滑,我係lunch time嘅時候食嘅,冇記錯就係$77包一杯飲品。價錢唔算話平,但呢個質素,我覺得可以接受,成個沙律幾清新,都幾多配菜,但略嫌多油左少少。朋友叫咗個牛肉漢堡,都幾大個,所以一啖食唔到成個包,要分開佢幾層幾層咁食,所以有啲失色,而且冇任何配菜或者薯條,成件事好單調

2020-12-16 58 浏览
紅色加雲石紋,一看就知是那裏吧!一心想喝咖啡,卻糊里糊塗地點了earl grey latte,原來根本不是啡🤦🏻‍♀️,奶味還比茶味重得多,要飲啡唯有下次再訪。午市套餐選擇多,三文治、意粉、沙律、意大利飯悉隨尊便。青醬雞肉忌廉長通粉,芝士味香濃,雞肉夠嫩滑,邪惡!
2020-12-16 38 浏览
一直都有幫襯開呢間咖啡店,好開心佢係海港城開左間咁大的分店,當然要同朋友去chill吓啦~佢嘅位置唔難搵,就係cheese cake factory隔離,有店內坐位亦有open area位,所係我去過幾間中最大的一間店。唔知係咪店舖大左,野食的選擇都多啲。除左有all day breakfast, sandwiches, salad外,仲有burger, pasta同risotto.見到好多人都推介佢個青醬忌廉雞肉長通粉,所以叫左份試下。大家果然無介紹錯,個sauce好香pesto同蒜蓉味,超creamy長通粉煮得剛剛好,好彈牙食落有咬口,而且條條都都佈滿sauce~ 雞肉好嫩滑一啲都唔乾,仲要有成五六塊,食完都好飽肚下👍自家製香草牛肉漢堡伴黑松露沙律醬好大一個burger,完全可以兩個人share食!牛肉patty有成吋幾厚,食落有少少牛味,雖然唔係十分juicy,但都唔會好乾身。成個漢堡整體都幾好食,只可惜係用太多黑椒調味,蓋過左黑松露同其他食材的味道,每啖都只食到濃烈的黑椒味😅 檸檬汁烤雞煙肉意大利三文治之前食過青醬雞肉三文治覺得好好食,今次就試下呢款。Panini包烘到外脆內軟

自家製香草牛肉漢堡伴黑松露沙律醬

檸檬汁烤雞煙肉意大利三文治
之前食過青醬雞肉三文治覺得好好食,今次就試下呢款。Panini包烘到外脆內軟,加埋熱溶芝士,煎到香脆的煙肉同嫩滑的雞肉(其實同青醬意粉的雞肉係一樣嘅),係完全唔會錯的配搭~

西多士雪糕配自家製焦糖醬
有maple syrup or salted caramel揀,因店員話後者無咁甜所以揀左salted caramel, 食落鹹鹹甜甜咁幾得意。French toast有三層,分別夾左士多啤梨醬同埋牛油。可能因為太早上的關係,等我地食完main再食時已經凍左,所以油味都幾重下,好彩點返焦糖醬同云喱嗱雪糕食可以蓋過油味。下次再點甜品一定要預先講明後上。

Cold brew
佢地呢款cold brew用同左Ethiopia豆去沖,啡味非常香,飲落帶微微的果酸同甘甜味,有少少winey味道,好順滑易入口。

Mocha Martini
Vodka味好出,之後跟隨著香濃的朱古力味,好有tiramisu的感覺。如果啡味再出啲更正

伯爵茶鮮奶朱古力
伯爵茶同朱古力味都幾平均,先會嚐到伯爵茶味,然後再來朱古力味。幾鍾意佢的朱古力香得黎唔太甜,飲完唔會覺太膩~
2020-12-15 656 浏览
雖然我並非常客但認識 Espresso Alchemy 已經多年,因為在我公司附近有一間,鰂魚涌店也許是最早的店,可惜太迷你,唔好坐!手調咖啡的第一次就給了美麗華廣場的店,同樣是若干年前的事,記得當日是年初三,遇上老闆咖啡師,知道他是香港第一位炒豆評核師。早前知道 Espresso Alchemy 開了新店在海港城,晉身型格咖啡餐廳,於是週日特意造訪,反正優閒地品嚐 all day breakfast 是我的愛好。食物水準唔錯,相比我近日常去的 Coffee Academic 更好,不過今日飲的咖啡就唔見好突出。全日早餐 $138港式西餐風格,豐富多樣,煙肉、腸仔、蛋、薯粒、車厘茄、冬菇,配牛角包及蜜瓜一片。每樣材料處理得唔錯,煎至剛好,尤其薯仔粒,粒粒微焦香脆。三文魚牛油果配雜菜及多士 $85三文魚牛油果摺疊成花朵形狀,平凡中添加色彩,灑上黑胡椒成功提味。多士的焦烤坑紋誘食慾,脆軟兼備,生菜亦新鮮爽口。自家製香蕉蛋糕 $31自家製果然不同,相比坊間包裝貨、吃得出新鮮質感之別。Latte $43 ,Long Black $33杯靚,拉花好看,味香滑。環境開陽,為於商場近出口,因為疫情關

全日早餐 $138

每樣材料處理得唔錯,煎至剛好,尤其薯仔粒,粒粒微焦香脆。

三文魚牛油果配雜菜及多士 $85

多士的焦烤坑紋誘食慾,脆軟兼備,生菜亦新鮮爽口。

自家製香蕉蛋糕 $31

自家製果然不同,相比坊間包裝貨、吃得出新鮮質感之別。

Latte $43 ,Long Black $33

杯靚,拉花好看,味香滑。

環境開陽,為於商場近出口,因為疫情關係座位以膠板分隔,影響了多少美感亦冇辦法。

半自助形式,開水自取,付款後食物會送上。
2020-12-13
2020-12-15 33 浏览
好耐無出過街 去到海港城 想搵個好地方休休閑閑咁樣嘆杯咖啡 食個 light lunch 。 之前去過 美麗華嗰間 記得到朱古力/咖啡都唔錯 原來而家港威呢邊都開咗~~佢係大堂範圍劃分用餐區同點餐區係分開兩邊的。中午時段得 Lunch Set 無 A la carte。不過當然係 Lunch Set 抵啦~~~有 Risotto/Pasta/Burger/Sandwiches/Panini/Salad 飲品包Origin Brew Coffee +$10 可轉 espresso based coffee但一場來到 我地都想揀其他飲品丫最後揀 Menu 上面既飲品都係 +$10 small size $15 tall size 本來想緊 featured drink 但好多都 alcoholic base .Lunch 飲好似唔係太啱 最後揀來揀去都係 簡單我最鍾意嘅flat White ❤️Flat White 唔係間間有 我自己鐘意咖啡味濃點 奶少點既組合~~佢coffee base 香帶回甘 , 奶泡適中, 熱度都適中 無 overheat杯 coffee 😏另外 點左杯 ear

佢係大堂範圍劃分
用餐區同點餐區係分開兩邊的。

中午時段得 Lunch Set 無 A la carte。
不過當然係 Lunch Set 抵啦~~~

飲品包Origin Brew Coffee
+$10 可轉 espresso based coffee

但一場來到 我地都想揀其他飲品丫

另外 點左杯 earl grey chocolate
我鐘意 !! 最鐘意佢唔係一般朱古力粉開個種死甜 佢有淡淡茶香配唔搶fo既朱古力甜香, 仲有奶味 同樣 欣賞佢飲品有好好控制埋溫度 ~~正❤️

點 老虎蝦蘆筍配辣蕃茄意粉 $123
份量係 一般簡食份量

老虎蝦有分到上下大隻~~
醬汁都👌

蘑菇芝士意大利飯$98

我比較喜歡這個
濃濃既芝士 蘑菇都好香 配埋 意大利飯 好夾~~ 因為有芝士 所以看似份量唔多 其實都好丫
2020-12-14 137 浏览
喺海港城食飯除咗food Court之外好多餐廳都好貴,而家新開咗espresso alchemy就多左個好選擇!我覺得價錢合理,而且食物份量係適中,不會唔飽。cafe的staff都非常有禮貌,雖然叫嘢食嘅地方同坐低食嘢嘅位置有啲距離。但係職員都會時不時過黎睇吓你有冇咩需要。價錢非常合理嘅另一個原因就係唔使加10%service charge. 虎蝦意大利飯 $128 呢個係lunch set,除咗意大利飯之外仲包左一杯餐咖啡。虎蝦意大利飯份量適中,意大利飯煮得剛剛好不會太淋也不會太硬身,係有少少咬口,加上茄汁都好入味。虎蝦雖然唔係好大隻,但都有鮮甜味👍🏻手打牛肉漢堡配黑松露沙律醬 $128牛肉漢堡等候時間較長,食完個意大利飯漢堡先到。牛肉漢堡嘅size非常大,他的高度幾乎有一個手掌🖐️咁高,是一半蔬菜一半牛肉漢堡。而且有非常多的黑松露沙律醬,雖然不是太重黑松露味。非常喜歡漢堡的麵包,脆口又唔會好乾,配埋牛肉漢堡和沙律菜,口感都幾豐富。個人覺得意大利飯CP值較高,漢堡如果有少少薯條就更加好。另外仲加咗一杯凍的薄荷朱古力🤤飲落有薄荷朱古力粒,不會太甜朱古力味適當,沒有太淡!

虎蝦意大利飯 $128

手打牛肉漢堡配黑松露沙律醬 $128
牛肉漢堡等候時間較長,食完個意大利飯漢堡先到。

2020-12-14
2020-12-14 2108 浏览
同閏蜜食tea 又冇乜budget 呢間真係啱哂! 喺海港城cheesecake factory對面開左間新cafe 多得香港人爭氣 芝士工廠完全冇人 所以環境好靜 設計仲好靚 係好大氣既棗紅×雲石style 本來諗住食環境既cafe野食都冇乜期望 點知又ok wor! 重點係喺海港城 但價錢仲平過其他cafe 而且冇加一 性價比真係好高🤗#青醬雞排沙律 呢個沙律好大碟 沙律菜好新鮮 望落好似好寡冇乜汁 但原來已經撈勻左油醋汁 塊雞排仲好大塊 肉質嫩滑 健康人士一定like#三文魚牛油果莎莎多士呢個組合又係不敗既 初頭見煙三文魚圍左朵花以為份量好少 原來入面仲有好多舊牛油果同煙三文魚 夠舖哂喺3塊多士食 作為餐前小食好唔錯#香煎虎蝦蘆筍辣茄汁意粉意粉煮到al dente岩岩好 冇過熟都幾彈牙而且好掛汁 每啖都掛到汁 可惜原來食唔到辣味 相信辣啲會惹味啲 欣賞大蝦有抽蝦腸夠細心而且冇雪味 但相對其他包類呢個冇咁抵食如果唔大食,一人叫一個main都唔使$100, 仲要環境舒服又冇加一 黎食下午茶都好chill 臨走見到見到隔離枱食panini都好正咁 下次再黎試下先!

#青醬雞排沙律

#三文魚牛油果莎莎多士

#香煎虎蝦蘆筍辣茄汁意粉

下午茶
2020-12-13 26 浏览
係港威果邊,開咗間新嘅cafe,其實美麗華都有分店裝修係open area俾人有種自由的感覺有小卡位,單面座位,好適合疫情時好想鬆口氣去堂食可以上網處理下公事,靜靜睇下書佢係採取自己去cashier落order,店員會俾個號碼stand俾人客,店員會將食物送上呢度啲店員好好禮貌而且清潔消毒工作做的好好全面,不停執拾台面見人客用膳完會主動幫人客收上碟同餐具等人客可以再慢慢坐,好好地chill下1)ice latte $45咖啡豆好香濃,入口回甘現場亦有咖啡豆售賣2)flat white (regular) $39同樣咖啡味香濃,配上少少凍鮮奶3)海港城all day breakfast $138係menu睇到,似乎係呢間店限定,二話不說要點一個🥚方面可以揀炒蛋定煎蛋(我揀炒蛋)🥚好滑,而且伴隨好香奶味薯仔粒有少少辣牛角包非常香脆4)虎蝦露荀意粉🍝 $123有3隻虎蝦,好有彈力同口感加上有少少辣,令人食欲大開就係咁chill咗一個下午
係港威果邊,開咗間新嘅cafe,其實美麗華都有分店

裝修係open area俾人有種自由的感覺

有小卡位,單面座位,好適合疫情時
好想鬆口氣去堂食
可以上網處理下公事,靜靜睇下書

呢度啲店員好好禮貌
而且清潔消毒工作做的好好全面,不停執拾台面
見人客用膳完會主動幫人客收上碟同餐具
等人客可以再慢慢坐,好好地chill下

1)ice latte $45
咖啡豆好香濃,入口回甘
現場亦有咖啡豆售賣

2)flat white (regular) $39
同樣咖啡味香濃,配上少少凍鮮奶

3)海港城all day breakfast $138
係menu睇到,似乎係呢間店限定,二話不說要點一個
🥚方面可以揀炒蛋定煎蛋(我揀炒蛋)
🥚好滑,而且伴隨好香奶味
薯仔粒有少少辣
牛角包非常香脆

4)虎蝦露荀意粉🍝 $123
有3隻虎蝦,好有彈力同口感
加上有少少辣,令人食欲大開

就係咁chill咗一個下午

2020-12-13 194 浏览
海港城又有新cafe, 今曰特意去試一下。Cafe的裝修別緻摩登,有著柔和粉色系配上簡約缐條。Lunch set 共有14款,由$69-$128,可另加$10轉飲特飲。蘑菇芝士意大利飯$98Mushroom cream and Parmesan cheese risotto 這蘑菇芝士意大利飯製作需時,要等好一會。蘑菇芝士意大利飯份量適中,米粒口感濕軟,幾creamy, 可惜整體味道比較淡,磨茹味淡淡然的,口味輕盈。自家製香草牛肉漢堡配黑松露沙律醬$118Homemade herbed beef burger with truffle Mayo sauce這香草牛肉漢堡份量十足,牛肉漢堡既厚實,肉味濃郁,而且唔會太乾身亦唔太油膩。漢堡加上黑松露沙律醬,令風味多一點茹菌的幽香,配上香軟的麵包、爽脆的生菜和蕃茄,不錯。青醬雞肉長通粉$95Pesto chicken penne in pesto cream sauce 這青醬雞肉長通粉味道比磨茹飯濃一點。雞肉的份量唔多,帶一點青醬的清新風味,有少少忌廉質感,長通粉口感爽彈,是清爽的味道。煙三文魚意大利飯$123Smoke salmon t

海港城又有新cafe, 今曰特意去試一下。
Cafe的裝修別緻摩登,有著柔和粉色系配上簡約缐條。

蘑菇芝士意大利飯$98

自家製香草牛肉漢堡配黑松露沙律醬$118

這香草牛肉漢堡份量十足,牛肉漢堡既厚實,肉味濃郁,

青醬雞肉長通粉$95

煙三文魚意大利飯$123
Smoke salmon two ways risotto

這煙三文魚意大利飯的味道也是淡淡然的,飯粒軟中帶少少口感,有淡淡的煙三文魚味道,味道輕輕的,沒有太膩口。

Green tea matcha +$10

這綠茶latte的味道不錯,有濃厚的綠茶甘香,又有點奶滑口感,熱呼呼的。

Flat white +$10

這flat white 的咖啡味道濃香,沒有太酸或太苦,口感幼滑,而且奶味沒有蓋過咖啡的味道,是幾ok.

2020-11-20
午餐
1K
2020-12-13 156 浏览
同朋友之前去過荃灣西Espresso Alchemy 覺得無論coffee 野食都唔錯,今次陪佢去tst 換puzzle 就順便黎新開分店試下水準環境都幾大, 一邊係落地窗不過係對住商場青醬雞肉長通粉 $95Pesto Chicken Penne in Pesto Cream Sauce上次食pesto chicken panini 已經覺佢地雞同pesto sauce 好食. 今次encore 仍舊出色,烤雞肉好嫩唔乾. 同個pesto sauce 香而creamy. Homemade Herbed Beef Burger with Truffle Mayo Sauce $118好大一個, 係一口食唔咁嘅高度. Beef Patty 超厚, 再加上新鮮lettuce 同蕃茄, 軟熟包. 食落係唔錯, patty 牛肉香味都幾香而且都帶肉汁. 不過調味重手左, black pepper 味太重蓋過左sauce black truffle 香味. Panini - Lemon ChickenBacon $69有cheese 咸香bacon 同雞肉, 味道都ok 而且份量唔少. 不過更欣

環境都幾大, 一邊係落地窗不過係對住商場

青醬雞肉長通粉 $95

Panini - Lemon Chicken
Bacon $69
有cheese 咸香bacon 同雞肉, 味道都ok 而且份量唔少. 不過更欣賞上次pesto chicken panini

Mocha Martini $68
homemade coffee infused Vodka with Godiva Liqueur
入口酒味香濃, Godiva 可可香味. 就好似飲緊一杯tiramisu 美味

Cold Brew $63
每杯貼心咁印左個隻豆information 同coffee note. 我地呢款係Ethiopia Gedeb 荳, 以natural process 處理. 微酸清爽, 飲落帶點莓香味, 最後有微甜味.

Earl Grey Chocolate $41
用上madagascan cacao 朱古力, Earl grey 香味無想像中香濃, 略甜左d. 不過兩者香味都幾match

French Toast $69
據說係新店signature, 所以order 埋. 原本以為會後上. 不過burger 都未黎就送左上黎🤣

有得選maple syrup or caramel, 選左後者味道唔錯. French toast 中間夾左一層strawberry jam 同牛油, salted caramel sauce 所以除左焦糖香仲帶點微咸. 配上toast 好夾. 不過始終放耐左先食已經變涼, 會變得較油膩.

如果係好似我地咁食完main 先share dessert, 記得同店員講後上, 或者等食完再出去order
  • Pesto Chicken Penne in Pesto Cream Sauce