2020-12-13
呢間Cafe嘅裝潢高貴華麗✨以棗紅色同大理石為主題,好啱影相☺️ 而且呢到地方夠大之餘座位都好多,幾適合同朋友坐低傾偈😘香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉($123)三隻大虎蝦😍食落爽口彈牙,蘆筍一啲都唔會老 ,意粉軟硬度適中,加埋個開胃嘅蕃茄汁,酸酸甜甜,好快就比我先清曬🥳煙三文魚沙律配檸檬醋醬($81)無諗過份量有咁多🤣 三文魚捲成玫瑰花狀傳到擺盤加分💯 沙律菜嘅份量好多而且仲好新鮮😚 加入檸檬醋令到成碟沙律更加清新🥗 冰泡咖啡($63)Presentation好特別☺️係用波冰嘅杯Cold brew用左來自Ethiopia嘅咖啡豆,比一般嘅咖啡更重果香,咖啡迷一定要試!☕️鮮奶朱古力(Iced $47)呢杯朱古力味道好濃郁🤩入口濃稠順滑,熱飲仲有拉花添!蜜糖伯爵茶鮮奶(Reg $42)蜜糖嘅香甜一入口就喺口腔蔓延,伯爵茶慢慢會滲出來,略嫌茶味有點過淡,如果茶味突出啲效果會更佳🥳-Espresso Alchemy (尖沙咀)📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G104號舖抵食指數: 😚😚😚😚😚😚😚/10舔舔脷指數:😚😚😚😚😚😚😚/10
香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉($123)
煙三文魚沙律配檸檬醋醬($81)
冰泡咖啡($63)
鮮奶朱古力(Iced $47)
呢杯朱古力味道好濃郁🤩入口濃稠順滑,熱飲仲有拉花添!
蜜糖伯爵茶鮮奶(Reg $42)
Espresso Alchemy (尖沙咀)
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G104號舖
抵食指數: 😚😚😚😚😚😚😚/10