2022-08-03
今日星期日 , 約左 D好耐無見既朋友聚聚舊 , 同朋友食左個下午茶打左底後就覺得意猶未盡佢提議旺角TOP商場附近一帶搵搵地方飲飲野 , 促膝長談最後被朋友帶左上Darkleaf Cafe & Lounge 樓上BAR , 佢話黎過兩次唔錯,即管試下8樓一打開門是巨鏡內裡豪裝, 有點像豪華酒店裝修 , 感覺舒適 , 令人非常放鬆環境乾淨企理 , 店員也殷勤有禮因到店時間尚早 , 約6PM鬆D , 到7PM差不多滿晒客開放式廚房得體 , 幾靚靠牆全是大玻璃鬧市街景MENU簡而精 , order了一陣就有菜上枱蒜香大蝦帶子. 明太子意粉 $158 - 大蝦size幾驚人 , 尤其大頭殼內滿滿蝦膏 , 燒得香濃 , 蝦及帶子都新鮮沒有雪藏味 , 明太子的份量亦不會孤寒 , 意粉質地適中, 配搭牛油淆煮 , 完全入晒味, 好creamy比目魚帶子. 香草意粉 $138 - 比目魚煎得極香口 , 魚肉鮮嫩, 幾滑溜 , 魚肉及帶子均沒有雪藏味 , 帶子軟淋 , 表面微焦是本人至愛 , 配搭上香草味意粉 , 幾出色芒果紫蘇 $ 68 - 沒有酒精 , 賣相精緻 , 入口鮮香 , 芒果味十足粉紅玫塊
佢提議旺角TOP商場附近一帶搵搵地方飲飲野 , 促膝長談
8樓一打開門是巨鏡
環境乾淨企理 , 店員也殷勤有禮
因到店時間尚早 , 約6PM鬆D , 到7PM差不多滿晒客
MENU簡而精 , order了一陣就有菜上枱
粉紅玫塊花茶 $58 - 熱熱地的花茶 , 味道清香幽雅 , 長期飲用可改善皮膚健康
此bar型格chill得黎 , 食物質素完全不差 , 實為旺角附近樓上暢飲摸下酒杯底選擇之一