2020-12-24 24 浏览
雖然我係食肉獸,但間唔中都會食下素清下腸胃。其中一間最常去既素食餐廳就係【DAMA】。【DAMA】主打連蛋奶都無用既純素,而且食物種類好多同好高質!Noodle set/ Wrapset配湯(或飲品)-- 各$88猴頭菇栗子素湯:抗疫湯水,呢款湯可以潤肺健脾,非常清甜夠、而且又無用味精。湯料都非常多,不過美中不足係唔係好夠熱。日式麻醬豆腐捲:外層卷皮好香,裏面分量好足,有好多蔬菜、牛油果同豆腐,非常新鮮爽脆。豆腐食上黎似鷄肉,麻醬酸酸甜甜,非常開胃!麻辣百頁豆腐淮山拌麵:其實蔬菜等食材同wrap好相似,但就少左捲皮、變左超特別既雙色淮山麵。所有食材都相當新鮮爽口!麻辣醬汁非常惹味、有小小辣,好刺激!地瓜條 $38:番薯條非常厚肉同出面賣既好唔同,而且非常香脆。鹽烤百頁豆腐 $38:百頁豆腐非常厚肉,外面加左層椒鹽去調味,簡單得黎又好食。迷你雪糕筒set -- 2個迷你雪糕連飲品一杯 $64火龍果純素雪糕:完全無用乳製品既純素軟雪糕,紅肉火龍果好清新,完全就好似食緊原個火龍果茸一樣!烏龍茶純素雪糕:茶味超級濃,有茶獨有既甘香苦澀味,超級特別!鍾意茶既人絕對要嘗試!火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶

Noodle set/ Wrap
set配湯(或飲品)-- 各$88

迷你雪糕筒set -- 2個迷你雪糕連飲品一杯 $64

火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶:奶蓋用杏仁奶整成,非常香果仁味道,而且無傳統奶蓋禁膩。火龍果配烏龍茶非常清新又好有火龍果味道!之後mix埋都帶有少少果仁香氣!
DAMA絕對算係近一年最出名嘅雪糕店,尤其講到 #純素雪糕 ,真係又多選擇又好食!!佢地主打嘅Vegan 軟雪糕係無用牛奶去製造嘅軟雪糕,適合素食人士,又適合有乳糖不耐症人既朋友~今次試咗迷你SET,當日有嘅四款味道試晒,最鍾意排名係榴槤>荔枝>紅肉火龍果>抹茶~榴槤真心好食好癲,如果你係榴槤控必定要試。另外仲順便食咗個素食午餐,紫菜百貝豆腐淮山拌麵質素幾高;牛油果燒烤醬豆腐卷就相對一般啲~但最正係佢近排出咗湯品,試咗個猴頭菇無花果嘅組合好足料下,值得一試~而飲品方面火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶特別在個奶蓋係無奶,而係用咗豆腐去做,所以你會發現個奶蓋飲飲下會沉落去,但如果唔講真係唔知佢唔係奶,做到勁似奶蓋

2020-12-14 17 浏览
素食雪糕對牛奶製品敏感或怕肥嘅朋友簡直係救星🤗🤗🤗4個Mini Cone雪糕款式每日唔同!大家可以留意IG 🤪包你有驚喜。今次食曬4種口味,荔枝清甜、綠茶清香、外表呈鮮艷紫紅色的火龍果、齒頰留香榴連,全部都各有特色。由於係Mini size,所以岩曬我呢啲又要貪心又細食的港女🤪火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶招牌人氣款,基底是新鮮榨取火龍果汁和烏龍茶,加入新鮮杏仁萃取,最上層則大氣地撲滿厚厚的奶蓋,非常濃郁😋大大杯,生津解渴💦日式麻醬豆腐卷你以為得麻醬同豆腐?你大錯特錯了!裏面有不可勝數的配料,例如:牛油果、紅蘿蔔、蕃茄、生菜等等,超飽肚!最有特色係呈海綿狀的豆腐卜,又脆又爽!呢個卷餅嘅皮都做得薄,對比麵包,吃起來更方便!豪爽地咬下去,正!🌮招牌鮮果烏龍茶色彩繽紛,酸甜好喝。就算無叫少甜都唔會話太甜,飲落全部都係水果本身嘅鮮甜。🍎🍊👍🏻合掌瓜腰果湯疫情又爆發,當然要飲下防疫湯增強免疫力!合掌瓜每嚿都好大件,而且啖啖精華,飲落少鹽少甜,健康又滋潤♥️Affogato 軟雪糕筒超有驚喜!聽左店員推介揀榴連味,果然係好夾!就算有香濃帶有回甘的濃縮咖啡,都不會蓋過濃濃的榴連雪糕🍦作為咖啡和榴連控的我,我
素食雪糕對牛奶製品敏感或怕肥嘅朋友簡直係救星🤗🤗🤗

4個Mini Cone

日式麻醬豆腐卷

招牌鮮果烏龍茶

合掌瓜腰果湯

Affogato 軟雪糕筒
超有驚喜!聽左店員推介揀榴連味,果然係好夾!就算有香濃帶有回甘的濃縮咖啡,都不會蓋過濃濃的榴連雪糕🍦作為咖啡和榴連控的我,我誠意推介!

座位數量就少左啲,希望大展鴻圖,快啲開多間大啲嘅!😜✨
2020-12-11 15 浏览
餐廳牆上的性感烈焰紅唇, 極為吸引, 首創七彩繽紛雪糕, 賣相不但吸睛, 而且選用天然 素材製造,不含人造色素和牛奶, 食得安心,令到很女生慕名而來 ,瘋狂打卡, 餐廳還有其他素食小吃及素湯選擇。紅肉火龍果$42鮮紅色的火龍果雪糕, 顏色 造型十分悅目 , 忍不住相機食先, 入口冰爽,質感像雪葩, 口感滑溜 ,清新火龍果果香填滿口腔,清爽中帶甜香, 仲有啖啖火龍果籽, 配上脆卜卜的威化筒, 好味又健康。地瓜薯條配素湯(套餐)$68即叫即製粗身地瓜薯條, 炸 到金黃色, 熱呼呼,香噴噴 ,口感綿密,充滿地瓜純樸的香甜, 津津回味。 素湯材料十足, 有粉葛、赤小豆、腰果及扁豆, 無添加, 十分滋潤, 正合秋冬乾澀的天氣。鹽烤百頁豆腐配招牌水果烏龍茶(套餐) $68百頁豆腐, 外皮煙韌, 內裏滑溜細緻,滿滿誘人豆香, 簡單而滋味。 招牌水果烏龍茶, 真材實料, 以香橙、檸檬、士多啤梨、藍莓等,及烏龍茶結合而成, 滿滿的果香, 一同譜出清新迷人的樂章, 令人 難忘。芒果希臘乳酪杯、 士多啤梨 希臘乳酪杯$38乳酪杯上層放滿瓜子、腰果、 開心果及鷹嘴豆等果仁,下層是芒果乳酪、士多啤梨乳酪, 食用

紅肉火龍果$42

地瓜薯條配素湯(套餐)$68

鹽烤百頁豆腐配招牌水果烏龍茶(套餐) $68

芒果希臘乳酪杯、 士多啤梨 希臘乳酪杯$38
乳酪杯上層放滿瓜子、腰果、 開心果及鷹嘴豆等果仁,下層是芒果乳酪、士多啤梨乳酪, 食用時將果仁放入乳酪一起吃, 既清新又有豐富口感, 讓人樂在其中。

2020-12-10 17 浏览
呢一日同男朋友嚟到尖沙咀K11,喺人地就黎關門嘅十五分鐘前嚟到。之前喺社交平台經常見到人食,好吸引。🤩因為我係一個好鍾意食雪糕嘅人黎!😆亦都係一個好鍾意榴槤嘅朋友!😋.//「榴槤雪糕」$68🍽:其實火龍果都好想試,不過都係比呢個吸引咗。榴槤味好濃郁,證明無偷工減料,落足料!👍🏻個雪櫃筒有紅色同黑色可以選擇,但味道一樣。如果雪糕可以再大杯啲就好lu!呢個價錢個人覺得有啲貴!🤣多謝男朋友平時唔太食得凍野都成日陪我食!❤️
因為我係一個好鍾意食雪糕嘅人黎!😆
亦都係一個好鍾意榴槤嘅朋友!😋

//「榴槤雪糕」$68
2020-12-09 1046 浏览
有無人同我一樣鍾意冬天食雪糕?朋友見到K11 musea呢間純素雪糕店出左榴槤雪糕,躍躍欲試,去到見佢而家踩過界出埋湯品同輕食,就順便食埋正餐。小店主要做外賣,但疫情之下商場人流唔多,當日都有位堂食。店員好熱情介紹產品,值得一讚。🍽火龍果芒果軟雪糕原本想試佢地嘅牛油果抹茶雪糕,但原來週末先供應,就要左火龍果同芒果呢個非常igable嘅組合,雪糕筒嘅顏色仲有兩款顏色可以揀,味道就無乜分別。火龍果味不愧係黃牌,味道天然,仲食到果籽碎,呂宋芒味就清香同甜少少,質感似幼滑少少嘅雪葩。🍽貓山王榴槤雪糕麻麻地榴槤嘅我只係食左幾啖,榴槤味相當濃郁,受朋友讚賞,值得一提嘅係雪糕用燕麥奶製作,啱晒我呢啲有乳糖不耐症嘅人。🍽和風紫菜百頁豆腐淮山拌麵淮山麵麵質爽口,配菜就有車厘茄、蠶豆、菇、沙律菜同好彈口嘅百頁豆腐,配甜甜地嘅冷面汁麻醬。🍽牛油果燒烤醬素菜卷食唔到牛油果雪糕就食牛油果wrap,全部都係蔬菜非常健康,加左燒烤醬令味道無咁單調。☕️火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶呢杯簡直集合左我鍾意嘅材料,有別於膩滯嘅芝士奶蓋,呢度嘅奶蓋輕盈重豆味,而且混入左果仁碎好有咬口(如果餐廳提供粗飲管會更方便),茶底就係紅肉火龍

🍽火龍果芒果軟雪糕

🍽貓山王榴槤雪糕
貓山王榴槤雪糕

🍽和風紫菜百頁豆腐淮山拌麵
和風紫菜百頁豆腐淮山拌麵

🍽牛油果燒烤醬素菜卷

☕️火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
呢杯簡直集合左我鍾意嘅材料,有別於膩滯嘅芝士奶蓋,呢度嘅奶蓋輕盈重豆味,而且混入左果仁碎好有咬口(如果餐廳提供粗飲管會更方便),茶底就係紅肉火龍果加杏仁奶同烏龍茶,火龍果味道相對較強,但都飲到茶香,唔錯。

☕️芒果熱情果紅茶
朋友就叫左清啲嘅水果茶,錫蘭紅茶底加酸酸甜甜芒果同熱情果,唔額外加糖都夠味,消滯之選。
芒果熱情果紅茶
貓山王榴槤雪糕
和風紫菜百頁豆腐淮山拌麵
芒果熱情果紅茶
2020-12-09 29 浏览
《 一 篤 屎 》標題講笑啫~K11 Musea 岩岩開個陣,呢間雪糕十分出名好多人打卡,就係因為咁就吸引到我眼球,見到都忍唔住要試下~佢係一間素食雪糕,冇加奶同蛋,岩曬食素既朋友呀!今次揀左紅肉火龍果軟雪糕。咦,得喎!食落香滑軟綿,唔會太甜又有香果味。上網一查先知原來佢地嘅雪糕有85%都係生果,真材實料。另外,鋪頭入面仲有其他小食賣,例如蛋糕同水果茶。今次只係試到雪糕,以佢杯雪糕嘅質素,相信水果茶應該都會幾好飲~
《 一 篤 屎 》
標題講笑啫~
2020-09-18
2020-12-08 22 浏览
DAMA - 人氣夢幻雪糕屋K11 Musea一向俾人感覺都是藝術感滿滿的商場,連甜品店也不例外,今日來到這間佈置夢幻,又有園林色彩的雪糕屋,每個角落也是打卡位,另外更特別是主打純素的雪糕。港式雞蛋仔軟雪糕 即叫即製,外脆內軟,再配上紅肉火龍果味的雪糕,特濃的火龍果味加上多款新鮮水果,一冷一熱,超正的配搭。榴槤軟雪糕 另一款選了單色的雪糕,超濃郁的貓山王榴槤味,雪糕軟滑,可以配雪糕脆筒或雪糕杯。日式麻醬烤豆腐卷 百頁豆腐加上爽脆的羽衣甘藍,加上日式胡麻醬,再用薄薄的卷皮着,口感豐富又健康 牛油果燒烤醬素菜卷令一款選了牛油果的卷物,忌廉感十足的牛油果,口感軟腍。植物奶咖啡純素咖啡,牛奶可轉為燕麥奶、杏仁奶和豆奶,我們選了燕麥奶,咖啡中有陣陣的燕麥香,好正!
DAMA - 人氣夢幻雪糕屋

港式雞蛋仔軟雪糕

榴槤軟雪糕

日式麻醬烤豆腐卷

牛油果燒烤醬素菜卷
令一款選了牛油果的卷物,忌廉感十足的牛油果,口感軟腍。

植物奶咖啡
2020-12-08 22 浏览
好耐之前見到依間餐廳既開心果雪糕已經好想食,結果到落咗架都未去試😞今次終於有機會黎到食勻佢地既出品😆雖然係咁高級既商場入面,但價錢就唔算特別貴,仲有好多套餐優惠,而且佢地既出品都係純素,食得多都無咁重罪惡感😇—《 #火龍果x楊枝甘露雪糕雞蛋仔》$74 ⭐⭐⭐⭐💥依個雪糕就咁睇已經好吸引,個扭紋好似畫出黎既雪糕形狀,好可愛🤓雪糕唔會太甜,兩隻味撈埋一齊就唔係好食得出佢地各自既味道🤯依杯野最正既地方係底下巨量既果仁,有齊哂開心果、榛子、杏仁等等,搭埋雪糕一齊食真係勁正😍而個朱古力雞蛋仔標榜純素無蛋、無奶,食落又食唔出同普通雞蛋仔有大分別😂依杯雪糕份量咁大,岩哂兩三個朋友一齊分😌—《 #日式麻醬烤豆腐卷x猴頭菇湯》$88 ⭐⭐⭐⭐想食啲主食,就點咗依個日式麻醬烤豆腐卷😳入面包住咗好多卷心菜、蘿蔔、枝豆、蕃茄同豆腐,相信好多人見咁多菜都會覺得唔係咁吸引,但係依個日式麻醬昇華咗成個wrap,酸甜既醬汁完美咁融入咗啲蔬菜,加上有枝豆係中間令個口感更豐富,成個卷食完之後更開胃😎Combo set配猴頭菇湯,無諗過依間咁西式風格既餐廳會有養生湯飲,個配搭幾搞笑,不過就稍嫌個湯味道有啲稀,同埋啲栗子、雪

《 #火龍果x楊枝甘露雪糕雞蛋仔》$74 ⭐⭐⭐⭐💥

《 #日式麻醬烤豆腐卷x猴頭菇湯》$88 ⭐⭐⭐⭐

Combo set配猴頭菇湯,無諗過依間咁西式風格既餐廳會有養生湯飲,個配搭幾搞笑,不過就稍嫌個湯味道有啲稀,同埋啲栗子、雪耳煲到無咗味🤨

《 #火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶》$45 ⭐⭐⭐💥
依杯飲品個精華係個奶蓋到,好飲到不得了🥳奶蓋好有層次,咸咸地,口感好濃厚,又有好重既杏仁奶味,最緊要係仲有腰果碎係入面,真係勁正🥰不過下面既火龍果沙冰就真係比較一般,應該係鮮榨無落糖既關係,所以就唔甜好淡口,仲要頭兩淡已經飲哂啲奶蓋,無得撈埋飲🙁如果奶蓋同火龍果沙冰係五五比例應該會正到不行😛

《 #百頁豆腐》$38 ⭐⭐⭐
《 #蕃薯條》$38 ⭐⭐⭐
額外再點咗依兩個小食,用非油炸既方法去製作少咗份油膩感,不過都令到個皮無咁脆,需要取捨一下🤥百頁豆腐外層烤過,食落好似豆卜咁幾得意😜蕃薯超甜,而且唔會好實肉,所以食多幾條都唔會濟😃

🛎評分
食物: 8/10
環境: 8/10
價位: 中高(~$150/位)
性價比: 8.5/10
推介度: 8/10
2020-12-03
  • 雪糕雞蛋仔
2020-12-06 18 浏览
DAMA主打純素食品 無蛋奶 適合Vegan同latose-intolerance 人士Bubble Waffle with Mango Sago Icecream $74Red Dragonfruit Icecream雪糕高達80%紅肉火龍果成分 難怪顏色非常鮮艷果味重 幼滑濃郁 口感比較似雪葩雞蛋仔意外地同街外雞蛋仔小店一樣好食香脆 微微朱古力香内心brownie 口感 底下有果仁 配料有生果 材料豐富✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $100/𝚑𝚎𝚊𝚍.˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ ˞Dama尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖 ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞

Red Dragonfruit Icecream
内心brownie 口感
底下有果仁 配料有生果 材料豐富

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $100/𝚑𝚎𝚊𝚍.

☞ ☞ ˞
Dama

2020-12-05 30 浏览
相信有去過ᴋ𝟷𝟷 ᴍᴜsᴇᴀ嘅朋友仔都對呢個舖頭唔陌生 主打顏色鮮艷嘅雪糕🍦今日放工經過就試試佢😼 原來除咗雪糕仲有其他素食選擇 叫sᴇᴛ仲可以配飲嘢或者湯 好味之外又可以食得健康啲 岩哂我呢啲貪靚嘅女仔👩🏻ɴᴏᴏᴅʟᴇs sᴇᴛ-麻辣百頁豆腐淮山拌麵-栗子猴頭菇湯麻辣汁香口惹味 食落好開胃😋 麵質彈牙 配料好豐富有豆,車厘茄🍅,豆腐同生菜🥬 湯亦夠哂足料 飲落好滋潤 唔似出面味精湯咁愈飲愈口乾 潤肺健脾😇ᴡʀᴀᴘ sᴇᴛ-牛油果燒烤醬素菜卷🥑-招牌鮮果烏龍茶入面超多牛油果同菜 食落好有口感😋 份量都幾大 因為素嘅關係 食完一啲都唔覺ʜᴇᴀᴠʏ🤩果茶夠大杯 而且唔會好甜 茶味夠香濃 水果都好ғʀᴇsʜ😋🍦雪糕- ᴅʀᴀɢᴏɴ ʙʟᴀᴄᴋ, ʟʏᴄʜᴇᴇ ʀᴇᴅ火龍果顏色夠鮮艷 我就揀配黑色ᴄᴏɴᴇ 睇落好型格🤩 果味好重 食得出係用水果成分佔好多 口感似雪葩🍦

ɴᴏᴏᴅʟᴇs sᴇᴛ
-麻辣百頁豆腐淮山拌麵
-栗子猴頭菇湯
ᴡʀᴀᴘ sᴇᴛ
-牛油果燒烤醬素菜卷🥑
-招牌鮮果烏龍茶
果茶夠大杯 而且唔會好甜 茶味夠香濃 水果都好ғʀᴇsʜ😋

🍦雪糕
- ᴅʀᴀɢᴏɴ ʙʟᴀᴄᴋ, ʟʏᴄʜᴇᴇ ʀᴇᴅ
2020-12-05 139 浏览
天氣終於都開始凍啦💢 一凍就反而想食杯雪糕 (真係矛盾)😜 同朋友行完海旁,就決定去K11 Musea拜訪下呢間人氣雪糕店‼️不過食雪糕之前我哋食咗正餐先🤭🍝麻辣百頁豆腐淮山拌麵🌶️ HK$58🍝和風紫菜淮山百頁豆腐拌麵🥬HK$58其實我係肉食者嚟嘅。。但係佢呢個淮山拌麵又幾好食喎‼️我鍾意佢嘅麻辣醬,微微辣🌶️唔油,好惹味🤤淮山麵比起平時嘅日本冷麵更加彈牙‼️朋友唔食得辣,所以佢就食和風紫菜味,醬汁有麻醬同埋醬油,其他材料都係一樣嘅~♨️栗子猴頭菇湯 HK$38雪糕店裏面竟然有滋潤湯水⁉️有四款唔同嘅抗疫湯水選擇😲 真係估佢唔到,幾足料喎,少咗肉味(素湯吖嘛)‼️不過栗子味同猴頭菇味都好出,健康👍🏼♨️招牌水果烏龍蜜(熱)呢杯有熱有凍揀㗎,如果熱就係用蜜糖,可以叫小甜,暖笠笠♨️飲完呢杯嘢再食個雪糕衝擊一下🤣🍦Lychee HK$48🍦Strawberry Yogurt HK$58當日有四款雪糕口味,店員話如果想配咖啡嘅話就榴槤味比較適合,不過我自己唔食榴槤,所以就冇叫到啦~雪糕食落去冰感幾重,有啲似霜冰淇淋~雪糕筒有兩種顏色揀,味道係一樣嘅~

🍝麻辣百頁豆腐淮山拌麵🌶️ HK$58
🍝和風紫菜淮山百頁豆腐拌麵🥬HK$58
麻辣冷麵餐
♨️栗子猴頭菇湯 HK$38
純素湯水
♨️招牌水果烏龍蜜(熱)
冷麵set
🍦Lychee HK$48
🍦Strawberry Yogurt HK$58
純素雪糕
2020-12-01
2020-11-26 34 浏览
呢間bookmark咗好耐,終於有時間嚟試佢嘅甜品😍。佢位置唔多,多數見人都係拎住枝雪糕走。我哋叫咗個迷你雪糕set,包2杯飲品同4枝雪糕,一共120蚊。左手邊係牛油果香蕉沙冰,因為加咗牛油果,口感超滑,同埋飲完之後會慢慢感受到香蕉味,唔會搶咗牛油果味,甜度啱啱好,唔會好膩,好正。右手邊係火龍果奶蓋烏龍茶,因為佢呢間係純素,奶蓋用咗豆奶去打,比平時既稀,但冇咗好漏嘅感覺。另外,我叫咗走糖,感覺好清新,下次一定會再叫。呢日提供咗3款雪糕,我要推烈推薦榴槤味!,佢係我食過最好食既榴槤軟雪糕,好似食緊榴槤,但口感好滑,絕冇人工味,驚艷到我哋,有啲後悔只係叫咗迷你版,因為唔夠食🤪。呢個鹽烤百頁豆腐盛惠38蚊,滿滿一杯。佢外皮好似豆卜,但入面係彈牙既軟豆腐,好得意,我好中意食,第一次食咁嘅質地。呢杯係無蛋奶既朱古力味雞蛋仔,48蚊,佢比起一般雞蛋仔脆好多,內裏有啲似麻糬,食完一粒忍唔住再食第2粒,停唔到口。今次呢間真俾到我好大驚喜,為咗個榴槤雪糕,我一定會返嚟。

,唔會好膩,好正。
,下次一定會再叫。

呢日提供咗3款雪糕,我要推烈推薦榴槤味!

,第一次食咁嘅質地。

今次呢間真俾到我好大驚喜,為咗個榴槤雪糕,我一定會返嚟

• 貓山王榴槤雪糕
  • 鹽烤百頁豆腐
2020-11-25 24 浏览
睇個門面同k11 musea 既style都幾襯, 好art睇到牌話有榴槤雪糕就已經好開心衝左入去先發現原來有四個味,每兩種味就可以mix個扭紋,不過就指定左邊兩款mix,雖然唔可以試晒自己想要既榴槤加火龍果,但係連埋朋友每人叫一款mix, 就已經可以試晒四種味lu火龍果mix荔枝-清淡但香味為主,清新而且無加工既味道榴槤mix士多啤梨乳酪-以口味重為主,榴槤既微甜加士多啤梨既微酸入口好舒服,好味如果之後有新味,都會去再試架!亦都推薦大家去試!

火龍果mix荔枝-清淡但香味為主,清新而且無加工既味道

如果之後有新味,都會去再試架!亦都推薦大家去試!
2020-11-24 25 浏览
DAMA行行吓街口痕想食雪糕🤣於是嚟咗呢間純素雪糕店😚舖頭入邊有少量座位 可以同朋友靜靜地嘆番個甜品🍦燕麥奶軟雪糕 $42 (8.5/10)本身諗住揀佢哋嘅signature紅龍果味 但店員話燕麥奶味唔係成日有所以🐷就決定試咗呢隻味先🤣雪糕好creamy幼滑 而且好重燕麥奶味🤤食完成個口都係燕麥奶嘅味道👍🏻.📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖.💰~$40.食物:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟
DAMA

燕麥奶軟雪糕 $42 (8.5/10)

💰~$40
食物:🌟🌟🌟🌟