2020-12-05 64 浏览
天气终于都开始冻啦💢 一冻就反而想食杯雪糕 (真系矛盾)😜 同朋友行完海旁,就决定去K11 Musea拜访下呢间人气雪糕店‼️不过食雪糕之前我哋食咗正餐先🤭🍝麻辣百页豆腐淮山拌面🌶️ HK$58🍝和风紫菜淮山百页豆腐拌面🥬HK$58其实我系肉食者嚟嘅。。但系佢呢个淮山拌面又几好食㖞‼️我钟意佢嘅麻辣酱,微微辣🌶️唔油,好惹味🤤淮山面比起平时嘅日本冷面更加弹牙‼️朋友唔食得辣,所以佢就食和风紫菜味,酱汁有麻酱同埋酱油,其他材料都系一样嘅~♨️栗子猴头菇汤 HK$38雪糕店里面竟然有滋润汤水⁉️有四款唔同嘅抗疫汤水选择😲 真系估佢唔到,几足料㖞,少咗肉味(素汤吖嘛)‼️不过栗子味同猴头菇味都好出,健康👍🏼♨️招牌水果乌龙蜜(热)呢杯有热有冻拣㗎,如果热就系用蜜糖,可以叫小甜,暖笠笠♨️饮完呢杯嘢再食个雪糕冲击一下🤣🍦Lychee HK$48🍦Strawberry Yogurt HK$58当日有四款雪糕口味,店员话如果想配咖啡嘅话就榴梿味比较适合,不过我自己唔食榴梿,所以就冇叫到啦~雪糕食落去冰感几重,有啲似霜冰淇淋~雪糕筒有两种颜色拣,味道系一样嘅~

🍝麻辣百页豆腐淮山拌面🌶️ HK$58
🍝和风紫菜淮山百页豆腐拌面🥬HK$58
麻辣冷面餐
♨️栗子猴头菇汤 HK$38
纯素汤水
♨️招牌水果乌龙蜜(热)
冷面set
🍦Lychee HK$48