2020-08-27 109 浏览
黎到呢間長沙灣嘅人氣cafe都預左要排隊 但算比我想像中等得唔算耐同朋友傾住計等左半個鐘就入到食到兩款最signature嘅甜品雞蛋布甸配House Espresso $58布甸好滑 蛋味好濃 加入Espresso中和番個甜度所有野黎得啱啱好 如果唔飲咖啡嘅朋友 記得開頭唔好一次落哂Espresso咖啡巴斯克芝士蛋糕 $42芝士味超級濃 口感軟滑 唔係美式超實嗰隻 又唔係日式超軟係兩者之間 口感都唔錯不過最大缺點係咖啡味唔夠濃墨魚汁扁意粉伴蟹籽 $78醬汁味道都算濃 但意粉唔夠濕潤整體不過不失Cold Latte $38Cold Matcha Latte $42味道普通 咖啡再濃啲會更好
黎到呢間長沙灣嘅人氣cafe

整體不過不失
Cold Latte $38
Cold Matcha Latte $42
味道普通 咖啡再濃啲會更好
星期一嚟試吓呢間靚靚 cafe , 下午時段不停出現人龍,所以都等左15分鐘先有位,等位個陣,店員好貼心咁俾把風扇仔我地吹吓,等我地無咁熱 😍 超讚👍🏻 餐廳中間仲有一個分享書本的地方用餐時間係 70 分鐘,所以都有啲趕,我地叫左兩樣主菜先,就係Crab Roe Squid Ink Linguini (墨魚汁扁意粉伴蟹籽)呢個超級好味,味道香濃,墨魚汁好夠,而且份量都足夠,大大碟,兩人分都可以👍🏻 值得推介!All day brunch (全日早餐)就包括兩大條德國香腸,炒蛋,竹炭多士,本菇,蕃茄, 牛油果及沙律;最感到新鮮嘅係竹炭嘅多士,好香好脆👍🏻 另外牛油果🥑份量好多,健康之選!一場嚟到要試下 Espresso Tonic, 咖啡配梳打水,感覺清新。另一杯就係普通 latte. 甜品就先點咗,Contrast 糯米窩夫配自家製牛奶雪條,店員好好,有提醒我地製作需時15分鐘,叫我地提早點👍🏻 一上枱賣相已經好吸引,初時聽到糯米會感覺好飽、好滯咁,但食食吓又唔覺,反而多咗一份煙煙韌韌好配合,而且雪條好香牛奶味,溶咗用嚟點窩夫都好好味😋另一款甜品幾乎每枱都點嘅就係雞蛋布甸配 hous

餐廳中間仲有一個分享書本的地方

Crab  roe  squid  ink  pasta

All  day  brunch

Espresso  Tonic  &  Latte

Contrast  糯米窩夫配自家製牛奶雪條

另一款甜品幾乎每枱都點嘅就係雞蛋布甸配 house espresso ,布甸好香好滑,加埋上面一層 cheese cream; Espresso 係自己淋上去嘅,帶一點咖啡嘅苦澀味,如果怕苦味嘅唔好落太多啦 😂
雞蛋布甸配  Espresso
Crab  roe  squid  ink  pasta
All  day  brunch
 Contrast  糯米窩夫配自家製牛奶雪條
雞蛋布甸配  Espresso
2020-08-24 127 浏览
大家要留意平日去Contrast都要排隊,我哋星期四下午2點去到都要等位,約15~20分鐘◭ All Day Brunch $92呢個ALB最特別係黑炭麵包,熱辣辣,好鬆軟,再配埋香滑炒蛋,夾埋一齊食好掂其他材料仲有牛油果、半個蕃茄、蘑菇、全部材料都好新鮮,蕃茄咬落去係好爽脆👍🏻◭ 白味噌南瓜野菌扁意粉 $72我建議大家不用試個意粉,味道偏淡,意粉同白味噌係分開既味道,食落係唔夾,可能白味噌配意粉係差啲.至於三片南瓜好好食,甜甜哋,南瓜面有少少燒焦.◭ Contrast糯米窩夫配自家製牛奶雪條 $96首先好想大讚自家製牛奶雪條,好濃郁牛奶味,雪條軟硬程度適中,唔會太硬,切少少再加少少cream,放上香脆窩夫上面一齊食.既有牛奶既香滑,又有酸酸甜甜既香莓醬,多重口感享受😋😋😋◭ Flat White $38Contrast 整體食物咖啡都唔錯,只係其中一個意粉麻麻地,而環境好寬敞,以黑白對比色做主調,影相一流🤩

◭ All Day Brunch $92

◭ 白味噌南瓜野菌扁意粉 $72
至於三片南瓜好好食,甜甜哋,南瓜面有少少燒焦.

◭ Contrast糯米窩夫配自家製牛奶雪條 $96

◭ Flat White $38

午餐
2020-08-24 451 浏览
早排不斷畀呢間cafe洗版,出開長沙灣終於試到,裝修有用過心思,基本上坐邊個位影相都靚,不過啲枱一係過高一係過矮食嘢唔太方便,平日約十二點就開始有人排隊。🍽牛肉漢堡配牛油果角漢堡好足料,竹炭麵包夾住厚厚嘅漢堡扒,紅洋蔥、大啡菇片、芝士、番茄、沙律菜等,牛肉都算juicy,但味道較淡同生左啲,麵包畀啲醬汁整到淋晒。反而炸牛油果角幾得意,外脆內creamy,配埋個醬幾好食。🍽雞蛋布丁布丁蛋香重又夠滑溜,上面嘅忌廉輕盈到似泡沫,Espersso分開上,好似affogato 咁自己加落去,咖啡嘅苦澀中和左焦糖汁嘅甜膩,果然係呢度嘅招牌作🍽咖啡巴斯克芝士蛋糕蛋糕面頭有焦香,咖啡同芝士味平分秋色,質感creamy,推薦!☕️Matcha Latte拉花好靚,啱啱飲嘅時候奶味好重,原來啲粉喺底未撈勻,但都係味道較淡,無咩回甘。☕️Latte咖啡味道應該偏nutty,有淡淡嘅烘焙香,比抹茶拿鐵出色。P.S.甜品同環境都唔錯,上菜次序係甜品行先,有啲奇怪,雖然我唔係好介意,但如店員落單時問下客人嘅preference就更好啦。
🍽牛肉漢堡配牛油果角
牛肉漢堡配牛油果角

🍽雞蛋布丁
雞蛋布丁

🍽咖啡巴斯克芝士蛋糕
☕️Matcha Latte
Matcha  latte

☕️Latte
咖啡味道應該偏nutty,有淡淡嘅烘焙香,比抹茶拿鐵出色。
Latte
牛肉漢堡配牛油果角
雞蛋布丁
2020-08-19 94 浏览
成日比呢間cafe嘅甜品洗版,其中最吸引我嘅就係竹炭糯米窩夫😍自從咖啡弄遷出香港之後,好耐冇食過高質得嚟價錢又合理嘅甜窩夫🥺~🍁 Contrast 糯米窩夫配自家制牛奶雪條 ($96)本身同朋友一人嗌咗一個主食已經飽飽地,但基於甜品有第二個胃所以幾飽都要order甜品🤣一份有4大件黑色嘅竹炭糯米窩夫,配埋原條牛奶雪條、少許雜莓、紅莓醬同忌廉,賣相好靚🥰窩夫都算外脆內軟,而混合咗糯米所以食落有煙韌感,雖然煙韌程度唔高但個人覺得已經好夠🤤自家制雪條牛奶味幾濃郁,伴碟仲有一杯仔嘅牛奶🤓由於竹炭本身冇咩味,所以窩夫嘅味道就係來自牛奶雪條同忌廉個啲,雖然好似單調啲,但我都幾中意呢個窩夫🥰睇返啲食評,睇到價錢比試業期間貴咗好多🙈~🍁 牛肉漢堡配牛油果角 ($96)份量十足嘅burger,見每檯都有order 咁滯😆麵包嘅部份好軟熟,而牛肉漢堡肉味突出,餡料仲有芝士、菇菇、蕃茄等等,有層次得嚟口感又豐富😋伴碟除咗有沙律菜之外,仲有好特別嘅炸牛油果,不過略嫌啲炸粉比較散🙊如果有機會再嚟,想試吓雞蛋布甸😍
~
🍁 Contrast 糯米窩夫配自家制牛奶雪條 ($96)

~
🍁 牛肉漢堡配牛油果角 ($96)

如果有機會再嚟,想試吓雞蛋布甸😍
2020-08-18 113 浏览
🍮雞蛋布丁配House Espresso ($58):香滑布甸,口感滑嫩細膩,有蛋香味,不甜,入口即溶化、Q彈質感。以往食開嘅雞蛋布丁都鐘意配焦糖,但今次配espresso , 味道出奇地夾。依間餐廳嘅espresso 做得比較fruity , 易入口,加係布丁上面,保留espresso 苦澀,但又唔會失去布丁奶香味。值得讚係即叫即做,好新鮮,完全係一個人食晒一個岩岩好😂.🍰黑芝麻乳酪芝士蛋糕($42):原本以為黑芝麻味會蓋過乳酪芝士,點知乳酪芝士味道更出,芝麻味反而唔太出。濃郁芝士味,味道清新,不膩重。軟滑濕潤口感,質地輕盈順滑,有入口即溶感覺。完全係可以自己輕鬆KO一件。蛋糕不夠挺身,感覺好快倒塌,所以要盡快食咗佢😂🥗 流心蛋牛油果Superfood沙律 ($78):依款沙律入面有流心蛋、牛油果、藜麦(Quinoa) 、鷹嘴豆 (chickpea) 和 羽衣甘藍 (kale)。 相信牛油果同蛋嘅營養,大家都好清楚,就等我講埋剩返嗰3款。 藜麥膳食纖維豐富但澱粉質含量低,蛋白質比白米高出 2.4 倍,比得上蛋、豆及魚肉,岩減肥人士。鷹嘴豆係素食蛋白質,但脂肪熱量低,亦一直成為國際環保
🍮雞蛋布丁配House Espresso ($58):

🍰黑芝麻乳酪芝士蛋糕($42):

🥗 流心蛋牛油果Superfood沙律 ($78):

依款沙律入面有流心蛋、牛油果、藜麦(Quinoa) 、鷹嘴豆 (chickpea) 和 羽衣甘藍 (kale)。 相信牛油果同蛋嘅營養,大家都好清楚,就等我講埋剩返嗰3款。 藜麥膳食纖維豐富但澱粉質含量低,蛋白質比白米高出 2.4 倍,比得上蛋、豆及魚肉,岩減肥人士。鷹嘴豆係素食蛋白質,但脂肪熱量低,亦一直成為國際環保團體首選的食材,營養值超級高。羽衣甘藍有強效的抗癌特性、抑制現有結腸癌細胞的生長,但大量食用會導致甲狀腺腫脹。掛唔知依款沙律可以被稱為superfood沙律,完全係有好勁營養嘅食物混合成一碗,其實自己一個食一碗已經好飽,的確冇肉,但有足夠蛋白質。老實講,味道同平時係cafe食嘅沙律冇咩分別,但勝在味道新鮮,多咗幾分嚼口,加入黑醋都易開胃,想假日健康又唔想自己煮,不妨試試!
🍞黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士 ($64):

雖然係加黑松露醬,但黑松露並唔假,份量對得起依個價錢。蟹肉都爽口,配埋蛋食,的確食唔停口🤤竹炭麵包一向係香港比較少見,個人覺得味道與普通麵包冇咩分別,但賣相變得特別。不過竹炭麵包對身體營養成疑。有人話排毒,但美國食品藥品監督管理局(簡稱FDA)又禁止食物加入竹炭。建議大家可以上網再搵下資料,再決定食唔食含竹炭嘅野。
🦑墨魚汁扁意粉伴蟹籽 ($78):

一款中規中矩嘅意粉,意粉韌度剛好,但墨魚味不濃郁,墨汁較少,墨魚份量都唔多,好彩有蟹籽。普通一款意粉,唔好期望太高。
☕️ Hot Cappuccino ($38):

中規中矩嘅Cap, 奶泡冇咩,但咖啡味比較fruity ,有質感得黎易入口,順口,有回甘感覺
總括來說,依間cafe性價比高,食物質素偏高但價錢偏實惠,對得起個價錢,係假日chill住過嘅好地方,但如果cafe大間d會更好,坐得更舒服,減少壓迫感。Btw, 依間cafe的確好紅,遲下疫情完咗,真係排得起隊先好去😂
2020-08-11 115 浏览
黃店 ahhhhhA fabulous coffee shop😁😍The coffee tastes so gooood!!Love their latte so muchh!!!📸And you must try the houseblend Affogato pudding😆🙆🏽‍♂️The bitterness of the espresso and the sweetness of pudding are scrumptiously blended together😆🌟Giving it a very special and appetising texture of flavour🥳🍫There’s a book exhibition at the coffee shop currentlyYou can read the books while enjoying the marvellous coffee🥳
黃店 ahhhhh
A fabulous coffee shop😁😍
The coffee tastes so gooood!!
Love their latte so muchh!!!📸
Houseblend  Affogato  pudding
Houseblend  Affogato  pudding
2020-08-07 384 浏览
推介:⭐️⭐️⭐️-冇諗過喺長沙灣啲舊工廠區,都會有間咁型格嘅cafe🖤🤍 先講環境,半open嘅設計,疫情關係裡面座位唔多。我坐咗靠窗邊有啲熱,啲枱都好矮食嘢唔太方便😐⚠️十一點半去未有甜品食,坐到around點幾歌點先有-雞蛋布甸配House Espresso $58布甸本身好香滑好動L,配咗Espresso會蓋過咗本身陣味,但Espresso好濃好香,有少少苦,可以一試👍🏻-咖啡巴斯克芝士蛋糕 $42呢個推薦👍🏻 咖啡味超香,唔似香精味,芝士味都Keep住有唔會蓋過咗,蛋糕質感剛剛好唔膩口-黑松露蟹肉炒蛋多士 $64呢個一般般,多士偏硬同韌都足料不過味道冇咩特別,偏淡-黑魚汁扁意粉拌蟹籽 $78呢個推介👍🏻 夠味,蟹籽增加口感,墨魚唔會煮到好韌- 𝗩𝗮𝗹𝗿𝗵𝗼𝗻𝗮 𝗖𝗼𝗰𝗼 (𝗖𝗼𝗹𝗱) $𝟰𝟮即係凍朱古力,唔推介👎🏻朱古力味好淡同細杯-𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮 (𝗛𝗼𝘁) $𝟰𝟮都唔推介👎🏻完全冇朱古力味😐 以咖啡嚟講還可以—————————整體來講,專嚟飲返咖啡會好啲☕️ 嘢食就不過不失,嘆個Tea都還可以,但以該地段嚟講覺得偏貴-
推介:⭐️⭐️⭐️
冇諗過喺長沙灣啲舊工廠區,都會有間咁型格嘅cafe🖤🤍
⚠️十一點半去未有甜品食,坐到around點幾歌點先有
雞蛋布甸配House Espresso $58
咖啡巴斯克芝士蛋糕 $42
黑松露蟹肉炒蛋多士 $64
呢個一般般,多士偏硬同韌都足料不過味道冇咩特別,偏淡
黑魚汁扁意粉拌蟹籽 $78
呢個推介👍🏻 夠味,蟹籽增加口感,墨魚唔會煮到好韌
𝗩𝗮𝗹𝗿𝗵𝗼𝗻𝗮 𝗖𝗼𝗰𝗼 (𝗖𝗼𝗹𝗱) $𝟰𝟮
即係凍朱古力,唔推介👎🏻朱古力味好淡同細杯
𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮 (𝗛𝗼𝘁) $𝟰𝟮
都唔推介👎🏻完全冇朱古力味😐 以咖啡嚟講還可以

—————————
黑松露蟹肉炒蛋多士
黑魚汁扁意粉拌蟹籽
𝗩𝗮𝗹𝗿𝗵𝗼𝗻𝗮 𝗖𝗼𝗰𝗼   (Cold)
黑魚汁扁意粉拌蟹籽
  • 墨魚汁扁意粉伴蟹籽
2020-07-30 465 浏览
兩公婆去完墳場,做完善別服務,就來到近期人氣爆燈,打卡熱店的 "黃店" Contrast, 飲返杯 Iced Americano, 食下甜品,chill下,hea下 再返屋企 ~Menu ~Iced Americano : 咖啡味道平實 , 酸度不高 , 容易入口 , 可能比較合適不習慣飲 black coffee 的朋友 ... 但是對於一向飲開黑啡的我來講 , 就係比較淡口 ~Iced Mocha : 咖啡味同朱古力的味道都算平均 , 奶落多了些許, 味道也比較甜 ~Houseblend Affogato Pudding 雞蛋布甸配 House Espresso : 餐廳名物 , 打卡一流 , 布甸蛋香豐富,滑溜質感,澆上熱燙 Espresso 配上鮮忌廉,口感賣相俱一流~Glutinous Rice Waffle with Homemade Ice Lolly 糯米窩夫配自家製牛奶雪條 : 黑窩夫配白雪條,#黑白是良知雜莓醬澆在外脆內糯的窩夫上,酸甜的莓味令人口齒留香,煙韌的窩夫再配搭淡忌廉及牛奶雪條,甜而不膩回味無窮~ 本篇完 ~
兩公婆去完墳場,做完善別服務,
Menu ~

本篇完 ~
2020-07-29 304 浏览
疫情下唔係好敢出街🥺唯有將d出街食飯quota留俾最想去試嘅餐廳。今次呢間Contrast為近期入氣咖啡店,環境好,食物又靚又好食。。。🔘雞蛋布甸配House Espresso | $58評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 咖啡店其中一個signature。布甸口感好幼滑,有種入口即溶嘅感覺。焦糖將布甸浸滿,旁邊係自家House Espresso,份量幾多自己控制。焦糖剛好將咖啡苦澀味中和,係一個好嶄新嘅味道😛。。🔘 白味噌南瓜野菌忌廉扁意粉 | $72評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 白味噌同南瓜嘅配搭非常新穎,冇諗過會咁夾😛南瓜係有烤過,份量亦好足夠。野菌忌廉唔太水,剛好可以沾上每一條扁意粉,味道相當不錯。扁意粉夠晒彈牙,唔會太過淋身。。。🔘Iced Cappuccino | $38評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 鮮奶好滑溜,濃縮咖啡份量亦剛剛好,兩者能夠另相配合。賣相都好靚,啱晒打卡。。。🔘Iced Mocha | $42評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 朱古力味恰到好處,配合基底嘅濃縮咖啡以及鮮奶非常好飲😛成杯Mocha賣相亦相當不錯。。。🔻繁忙時間限入座70分鐘,要傾計嘅可能要考慮下🔻好多人排隊,要預時間等

🔘雞蛋布甸配House Espresso | $58

白味噌南瓜野菌忌廉扁意粉

🔘 白味噌南瓜野菌忌廉扁意粉 | $72
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗

🔘Iced Cappuccino | $38

🔘Iced Mocha | $42

🔻繁忙時間限入座70分鐘,要傾計嘅可能要考慮下
🔻好多人排隊,要預時間等位呀
🔻荔枝角與長沙灣之間,兩者都有d距離
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
Ig: sumbafoodieshk
白味噌南瓜野菌忌廉扁意粉
近排不斷有新cafe開張,尤其長沙灣至深水埗一帶,慢慢變成文青cafe新熱點。作為一個偽文青(笑),當然要去試下啦~ 今次就黎左依間見到唔少人都有黎打卡既Contrast Cafe,大部人既必試item都係依個竹炭窩夫同雞蛋布甸,而個布甸聽聞係香港數一數二出色,所以為食既我決定親身黎試下係米真係咁正食完個雞蛋布甸覺得網上既食評都無呃人,因為個布甸真係幾出色,佢個質地唔會太實,而且滑身得黎仲有濃濃既蛋味,而最特別係佢配左一個house expresso,而我覺得依個係一個好大既加分位,因為本身個人覺得佢既焦糖偏甜同唔夠焦香味,但一加左d expresso之後,成個布甸即刻變得更濃郁,而且expresso既甘苦味同布甸既蛋味同甜味都好襯,食完都唔會覺得膩然後就到依個竹炭窩夫,個人覺得最igable既係佢配左一條自家製牛奶雪條,雖然條雪條既牛奶味同忌廉味係幾濃同埋唔算話好甜,但缺點係佢都溶得幾快,食到第二 三塊既時候已經開始變番做牛奶。另外我都好鐘意佢窩夫個種軟糯既質感,令到成個窩夫食落唔會覺得又乾又硬,但因為竹炭本身係無乜味,所以佢面頭會淋左d紅莓醬,同配左個牛奶醬,整體覺得都幾好食最後仲

雞蛋布甸配house expresso

自家製牛奶砠條配竹炭糯米窩夫

最後仲叫左杯flat white,咖啡味道略厭唔夠香濃,但奶泡比例係OK的~
Flat White

總結依間cafe甜品質素係唔錯,價錢都算合理,但座位比較逼,所以一多人既話就會覺得比較嘈同有d焗,如果黎食既話最好平日時間黎就會舒服d~
2020-06-25
雞蛋布甸配house expresso
自家製牛奶砠條配竹炭糯米窩夫
Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_cafe==================📍Contrast⚫️⚪️⭐️白味噌南瓜野菌扁意粉($72)賣相唔錯,個碟好有藝術感🙈未食之前唔知點解聞到好香嘅芝士味🤣意粉煮至al dente 幾有咬口,食落味道鹹鹹哋,但小編覺得醬汁可以多返少少,相信會更creamy🥺南瓜軟稔,調味都ok👍整體不過不失未算好驚喜,但價錢唔算貴,都可以一試嘅~———⭐️自家製牛奶雪條配竹炭糯米窩夫($80)窩夫即叫即整,大約要等20分鐘🙈份量頗多,有四大件,黑色嘅賣相型格十足😎仲有原枝嘅牛奶雪條、雜莓、忌廉唧花作點綴~小編幾中意窩夫嘅texture,由於用上糯米粉製作,所以食落好煙韌但比較淡👍同埋個窩夫如果可以整得濕潤少少會更出色🙈淋面嘅紅莓醬酸酸甜甜都唔錯👍不過牛奶雪條就有少少失望,我同@foodievez都覺得牛奶味欠奉,唔突出,食落無乜味咁😹整體不過不失啦🙈———⭐️雞蛋布甸配House Espresso ($88)雞蛋布丁用精美嘅高腳杯盛載住,賣相吸引❤️將espresso倒入雞蛋布丁就可以開始品嚐🤤布丁嘅口感
#pigfoodiexhk_cafe
==================
📍Contrast⚫️⚪️
⭐️白味噌南瓜野菌扁意粉($72)
———
⭐️自家製牛奶雪條配竹炭糯米窩夫($80)
———
⭐️雞蛋布甸配House Espresso ($88)
雞蛋布丁用精美嘅高腳杯盛載住,賣相吸引❤️將espresso倒入雞蛋布丁就可以開始品嚐🤤布丁嘅口感非常嫩滑,蛋香味幾濃,仲有啲焦糖味🤤espresso香醇濃郁,後勁微苦,平衡返布丁嘅甜度👍整體有水準,係值得一試嘅甜品❤️
賣相:8.1/10
前往方法:長沙灣站C2出口
2020-07-16
午餐
2020-07-26 217 浏览
呢間新開cafe超多人打卡,的確佢係長沙灣係一間少有比較大,裝修又幾靚既coffee shop,因為咁既關係加上好多人去過都讚不絕口,所以揾日我都去左試下。去到試左呢啲野食:白味噌南瓜意粉—不過不失,冇乜特別亦冇驚喜,份量偏少。其他cafe都食到呢個質素Matcha Latte- 一般啦 咖啡味唔濃,可能呢間野都係主打打咭,對咖啡冇乜要求Coffee Basque Burnt Cheesecake- um...唔係嗰回事,蛋糕中間冇軟潤感,只係普通cheesecake餐廳衛生環境都只係一般,去既時候唔full, 但坐嗰張枱係無抹乾淨的,枱上仲有污漬總結黎講呢間性會價比偏低,食物唔出色,咖啡更加,其實長沙灣近排開左好多新cafe, 有啲食物比呢度選擇更多,煮得更用心,飲品都係。呢度試左一次唔會再黎

去到試左呢啲野食:

白味噌野菌意粉

Coffee  Basque  Burnt  Cheesecake

呢度試左一次唔會再黎
2020-06-23
其他
2020-07-26 124 浏览
叫左個味噌x 麵,同抹茶咖啡。野食普普通通,綠茶咖綠茶味唔夠,份量少。 個位完全冇抹,成張枱都係上手的食物碎,的男仔waiter 只係企係到,佢地工作只係落單,同送餐。 性價比低。
2020-07-26 213 浏览
難得星期日諗住去食好啲,見到Contrast 新開冇負評又近近地,一於試試佢啦!去到見有十零個人排隊,感覺唔會有幾差既一坐低就叫左蟹肉南瓜蓉薯仔沙律,白味噌南瓜野菌忌廉扁意粉,同埋雞蛋布丁,仲有兩杯咖啡咖啡兩杯都唔錯,不過啲野食令到成件事錯晒,錯晒,錯晒!第一樣黎既食雞蛋布丁先(?)佢好似係甜品黎嫁喎⋯⋯ok fine 肚餓有咩食咩啦!食落軟滑有蛋香,冇焦糖都好好食。仲有一shot 咖啡加上去,又變一變布丁既味道。雞蛋布丁:7/10 淨食布丁飲咖啡,真心覺得好重點黎啦!白味噌南瓜野菌忌廉扁意粉係第二個到,Umm沙律竟然係最耐.... 意粉冇cream ,有好重既平價意粉水味,有丁丁蕃荽(冇味),野菌兩三粒,南瓜三片。意粉冇落cream之餘冇落味 (0鹽0胡椒)連煮意粉都應該冇落鹽。南瓜還南瓜,白味噌可以多少少,淋但唔散叫做合格走去拎鹽胡椒自己落完都只係食左兩三啖就停手,不了一停手唔食意粉之際,沙律到左大碗!就係佢既可取之處。影都唔想影蟹肉大約有一茶匙到,薯仔白烚,南瓜蓉...似南瓜水,成個沙律偏水但似係淨食生菜多過係‘沙律’ 試完味都冇再食落去。雖然成個沙律同意粉就放左係度好浪費,但係

去到見有十零個人排隊,感覺唔會有幾差既

咖啡兩杯都唔錯,不過啲野食令到成件事錯晒,錯晒,錯晒!

雞蛋布丁:7/10 淨食布丁飲咖啡,真心覺得好

重點黎啦!

走去拎鹽胡椒自己落完都只係食左兩三啖就停手,不了

一停手唔食意粉之際,沙律到左
大碗!就係佢既可取之處。影都唔想影
試完味都冇再食落去。

雖然成個沙律同意粉就放左係度好浪費,但係真係太太太太過失望,餓住個肚去隔離食燒賣魚蛋算。

意粉:2/10 分係黎自南瓜
沙律:1/10 百佳啲唔好食既沙律都好食過依個...

食左$272⋯相當唔值! 排隊等半個鐘,食就十分鐘出番黎😊

不了