2020-07-26 213 浏览
難得星期日諗住去食好啲,見到Contrast 新開冇負評又近近地,一於試試佢啦!去到見有十零個人排隊,感覺唔會有幾差既一坐低就叫左蟹肉南瓜蓉薯仔沙律,白味噌南瓜野菌忌廉扁意粉,同埋雞蛋布丁,仲有兩杯咖啡咖啡兩杯都唔錯,不過啲野食令到成件事錯晒,錯晒,錯晒!第一樣黎既食雞蛋布丁先(?)佢好似係甜品黎嫁喎⋯⋯ok fine 肚餓有咩食咩啦!食落軟滑有蛋香,冇焦糖都好好食。仲有一shot 咖啡加上去,又變一變布丁既味道。雞蛋布丁:7/10 淨食布丁飲咖啡,真心覺得好重點黎啦!白味噌南瓜野菌忌廉扁意粉係第二個到,Umm沙律竟然係最耐.... 意粉冇cream ,有好重既平價意粉水味,有丁丁蕃荽(冇味),野菌兩三粒,南瓜三片。意粉冇落cream之餘冇落味 (0鹽0胡椒)連煮意粉都應該冇落鹽。南瓜還南瓜,白味噌可以多少少,淋但唔散叫做合格走去拎鹽胡椒自己落完都只係食左兩三啖就停手,不了一停手唔食意粉之際,沙律到左大碗!就係佢既可取之處。影都唔想影蟹肉大約有一茶匙到,薯仔白烚,南瓜蓉...似南瓜水,成個沙律偏水但似係淨食生菜多過係‘沙律’ 試完味都冇再食落去。雖然成個沙律同意粉就放左係度好浪費,但係

去到見有十零個人排隊,感覺唔會有幾差既

咖啡兩杯都唔錯,不過啲野食令到成件事錯晒,錯晒,錯晒!

雞蛋布丁:7/10 淨食布丁飲咖啡,真心覺得好

重點黎啦!

走去拎鹽胡椒自己落完都只係食左兩三啖就停手,不了

一停手唔食意粉之際,沙律到左
大碗!就係佢既可取之處。影都唔想影
試完味都冇再食落去。

雖然成個沙律同意粉就放左係度好浪費,但係真係太太太太過失望,餓住個肚去隔離食燒賣魚蛋算。

意粉:2/10 分係黎自南瓜
沙律:1/10 百佳啲唔好食既沙律都好食過依個...

食左$272⋯相當唔值! 排隊等半個鐘,食就十分鐘出番黎😊

不了