Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_cafe==================📍Contrast⚫️⚪️⭐️白味噌南瓜野菌扁意粉($72)賣相唔錯,個碟好有藝術感🙈未食之前唔知點解聞到好香嘅芝士味🤣意粉煮至al dente 幾有咬口,食落味道鹹鹹哋,但小編覺得醬汁可以多返少少,相信會更creamy🥺南瓜軟稔,調味都ok👍整體不過不失未算好驚喜,但價錢唔算貴,都可以一試嘅~———⭐️自家製牛奶雪條配竹炭糯米窩夫($80)窩夫即叫即整,大約要等20分鐘🙈份量頗多,有四大件,黑色嘅賣相型格十足😎仲有原枝嘅牛奶雪條、雜莓、忌廉唧花作點綴~小編幾中意窩夫嘅texture,由於用上糯米粉製作,所以食落好煙韌但比較淡👍同埋個窩夫如果可以整得濕潤少少會更出色🙈淋面嘅紅莓醬酸酸甜甜都唔錯👍不過牛奶雪條就有少少失望,我同@foodievez都覺得牛奶味欠奉,唔突出,食落無乜味咁😹整體不過不失啦🙈———⭐️雞蛋布甸配House Espresso ($88)雞蛋布丁用精美嘅高腳杯盛載住,賣相吸引❤️將espresso倒入雞蛋布丁就可以開始品嚐🤤布丁嘅口感
#pigfoodiexhk_cafe
==================
📍Contrast⚫️⚪️
⭐️白味噌南瓜野菌扁意粉($72)
———
⭐️自家製牛奶雪條配竹炭糯米窩夫($80)
———
⭐️雞蛋布甸配House Espresso ($88)
雞蛋布丁用精美嘅高腳杯盛載住,賣相吸引❤️將espresso倒入雞蛋布丁就可以開始品嚐🤤布丁嘅口感非常嫩滑,蛋香味幾濃,仲有啲焦糖味🤤espresso香醇濃郁,後勁微苦,平衡返布丁嘅甜度👍整體有水準,係值得一試嘅甜品❤️
賣相:8.1/10
味道:5/10