2021-02-28 128 浏览
#跟住我食唔中伏.#k11musea #新加坡 #過江龍之前食過覺得唔錯😋想食喇沙時就會諗起要來.[招牌大蝦喇沙]賣相吸引❣️香濃湯底大蝦質素好,鮮彈爽香💞不過我嫌啲粉絲太少🙈正湯底配粉絲真係超級重要!#流口水mode.[白胡椒肉骨茶配白飯]有驚喜😍白胡椒&蒜頭熬製嘅湯味好香好濃郁!一字骨夠大件,肥瘦適中超級好食!油炸鬼短件裝,比較普通加上餐廳冷氣好夠,個肉骨茶好快凍😔如果可以keep住熱辣辣就正🤤.[咸蛋黃雞翼]呢個小食真係「不得了」!邪惡到爆🙈無論賣相還是味道都係一流! #推介 😋.其實仲有好多野想試…不過兩個人真係食唔到咁多#iwillbeback 😎.....#ca師奶餐廳_尖沙咀
#跟住我食唔中伏
#k11musea #新加坡 #過江龍
之前食過覺得唔錯😋想食喇沙時就會諗起要來
[招牌大蝦喇沙]
賣相吸引❣️香濃湯底
大蝦質素好,鮮彈爽香💞
不過我嫌啲粉絲太少🙈正湯底配粉絲真係超級重要!
#流口水mode
[白胡椒肉骨茶配白飯]
有驚喜😍白胡椒&蒜頭熬製嘅湯味好香好濃郁!
一字骨夠大件,肥瘦適中超級好食!
油炸鬼短件裝,比較普通
加上餐廳冷氣好夠,個肉骨茶好快凍😔
如果可以keep住熱辣辣就正🤤
[咸蛋黃雞翼]
呢個小食真係「不得了」!
邪惡到爆🙈無論賣相還是味道都係一流! #推介 😋
其實仲有好多野想試…
不過兩個人真係食唔到咁多
#iwillbeback 😎
#ca師奶餐廳_尖沙咀
2021-02-24 87 浏览
🔸文華海南雞飯($128)Chatterbox Cafe 最出名既就係新加坡嘅文華海南雞飯,下午茶時段只需要$128,如果想食雞髀位就要加$10。我地無加到$10轉雞髀位,所以就有雞胸同雞背。海南雞用左慢煮浸雞嘅方法,令到雞肉肉質鮮嫩滑溜,雞皮爽脆,滑而不膩。雞胸位置啖啖肉,而肉質算嫩滑,而雞背位既肉就比較少。海南雞附上雞湯同埋三款醬料,包括辣椒醬、薑蓉同埋黑醬油。食嘅時候可以試吓一次過點晒三款醬汁,再將雞同埋飯一齊食,味道更加富有層次。🔸黑醬油炒蘿蔔糕($48)黑醬油炒蘿蔔糕係新加坡嘅特色小食。由軟腍蘿蔔蓉、臘味及蝦米製成蘿蔔糕,將蘿蔔糕既外皮煎至微脆,再加入微甜嘅黑醬油。蘿蔔糕嘅味道唔會特別濃郁,但係加上香濃嘅黑醬油,再將表面煎得焦焦香香,非常惹味。🔸招牌雞肉喇沙($108)招牌喇沙湯底用咗椰奶同埋喇沙醬製成,添加少量花奶,味道香濃但唔會膩。而麵底就放棄採用傳統參參,反而用左香港人非常鍾意食嘅米線,更具港式風味。🔸咖央牛油多士配椰子雪糕濃香幼滑的咖央醬又係去新加坡必食嘅。呢度嘅咖央多士上檯時已經聞到好香嘅椰子味,麵包烘至金黃色,口感香脆。而厚切牛油令風味層次更上一層樓。不得不提呢度
🔸文華海南雞飯($128)

🔸黑醬油炒蘿蔔糕($48)

🔸招牌雞肉喇沙($108)

🔸咖央牛油多士配椰子雪糕
濃香幼滑的咖央醬又係去新加坡必食嘅。
不得不提呢度嘅椰子雪糕係非常好味。椰子雪糕椰子味夠香之餘,口感亦滑溜,而且唔會過甜。

2021-02-21 159 浏览
今日在商場逛街,商場的餐廳很多,這家餐廳位置比較方便,位於B1層,非常方便。下午時分,有不少人排隊等候,餐廳主要走東南亞風,黑白幾何地磚配上牆上畫作,佈置了不少仿真盆栽,加上高桌椅,有熱帶風情的感覺。午市套餐包括一杯飲品,見到不少客人都點海南雞飯。⭐️海南雞飯$128我們點了兩份海南雞飯,份量適中,奉送湯。湯入口香淡。雞肉表面油光閃閃,雞肉入口嫩滑,雞皮有彈性,雞肉也很嫩滑,配上油飯吃很開胃。一共有三種醬汁,我較喜歡醬油,因為味道較鮮而不鹹,配上醬汁味道更加好,將雞肉的鮮味提出來。⭐️特色鹹蛋雞翼$78一共有六隻雞翼,表面裹滿鹹香的鹹蛋黃醬,入口沙沙的口感很棒!咬開外皮,雞肉出奇地嫩,肉汁都鎖在雞肉內,出色!⭐️椰子雪糕$28最後來兩球椰子雪糕,入口冰凍,一掃口腔的膩感。

午市套餐包括一杯飲品,見到不少客人都點海南雞飯。

⭐️海南雞飯$128

我們點了兩份海南雞飯,份量適中,奉送湯。
湯入口香淡。

⭐️特色鹹蛋雞翼$78

⭐️椰子雪糕$28

最後來兩球椰子雪糕,入口冰凍,一掃口腔的膩感。

文華海南雞飯
$199.1 (午餐)
2021-02-21 76 浏览
位於K11 Musea的Chatterbox海南雞飯原來係來自星加坡文華酒店😍以前做空姐去星加坡時已經聽聞過文華酒店嘅海南雞飯有幾出名,不過一直都冇機會試,竟然而家喺香港可以食到!食飯當日係年三十晚,周圍都好多人,午市時段都幾乎坐滿,不過現場枱與枱中間的距離都足夠,所以即使坐滿都唔會好有壓迫感。午餐平均$120左右有個餐,仲包埋餐飲,轉特飲都只係加$10 ,以K11個位置來講價錢算好公道,而且午市仲可以用優惠價加配小食及時菜,埋單最後每人唔洗$200,仲要抱住個肚走,真係好抵食。文華海南雞飯 $128 (加$10轉雞脾)賣相非常靚仔,雞嘅份量好多,雞肉非常滑嫩、脂肪層晶瑩剔透、層層分明,對於鍾意食雞皮嘅我真係抗拒唔到!入口滑到唔似食緊雞咁,脂肪嘅香味配合雞嘅鮮味,真係冇得頂!建議一定要加$10轉雞髀!油飯香氣十足,淡淡的香茅味令人好想再添飯。白胡椒肉骨茶配白飯 $118肉骨茶係星加坡地道嘅美食,呢度100%還原到星加坡嘅味道,肉骨茶有淡淡的胡椒香,少少辣好惹味,肉骨茶用上排骨條,條條都有好多肉,份量十足,一個女仔食未必食得晒。最驚喜係有三條油炸鬼,每舊都炸得好香脆熱辣辣,沾上肉骨茶一齊

文華海南雞飯 $128 (加$10轉雞脾)

白胡椒肉骨茶配白飯 $118

肉骨茶係星加坡地道嘅美食,呢度100%還原到星加坡嘅味道,肉骨茶有淡淡的胡椒香,少少辣好惹味,肉骨茶用上排骨條,條條都有好多肉,份量十足,一個女仔食未必食得晒。最驚喜係有三條油炸鬼,每舊都炸得好香脆熱辣辣,沾上肉骨茶一齊食,好好食!煲入邊仲有幾舊豆卜,吸滿晒胡椒香味濃郁的肉骨茶,餸飯一流!

新鮮時菜(跟餐加$28)

你冇睇錯,真係加$28有咁大碟菜,超級抵!
味道都好唔錯啊!建議兩個人叫一份菜就OK啦,因為真係好大碟。

香脆嫩雞柳伴甜辣醬 (跟餐加$48 )

熱辣辣上碟,不過雞柳比較鞋口,但係愛情非常香脆,點上甜辣醬食都幾惹味。

推介!雙球椰子雪糕 (跟餐+28)

超好食呀!椰子味非常濃郁,雪糕入邊真係有椰絲㗎!

檸檬薏米水(跟餐加$10 )

又係星加坡嘅地道飲品,薏米水少少甜,配上檸檬好清新,對於貪靚嘅女士呢杯飲品值得推介!

即磨咖啡(跟餐唔使加錢)
味道偏苦澀,咖啡味濃郁,對於鍾意咖啡嘅人來講應該唔錯。

2021-02-19 218 浏览
呢間餐廳始於1971年,開業係新加坡文華大酒店🏨主打獲獎無數嘅文華海南雞飯同多款星洲佳餚美饌🇸🇬💗文華海南雞飯 ($118)走地雞以50分鐘慢煮,再去骨同切走多餘脂肪。加$10轉做雞髀肉,雞皮爽滑,肉厚之餘嫩滑多汁,雞鮮味濃🐔;油飯特意選用泰國舊米,煮得軟硬度適中,粒粒分明,充滿雞油香🍚;佐以一碗雞湯,師傅係浸雞嘅湯水加入蔬菜同嫩豆腐,飲落清爽鮮甜🍲;調味方面有新鮮磨成嘅薑蓉、新加坡總店秘製嘅辣椒醬同黑豉油💗白胡椒肉骨茶配白飯 ($108)肉骨茶以豬骨🦴、蒜頭🧄、胡椒🧂同藥草🌿提味,湯頭濃郁鮮甜,胡椒味重但唔搶鼻,微帶辛辣。有四大塊肥瘦適中嘅一字排骨,肉質軟腍鬆化,點少量辣椒黑豉油吊起肉鮮🍖配料有吸湯力十足嘅金針菇同豆卜。可以將脆卜卜油條浸落湯底一齊食💗特色咸蛋雞翼 ($78/6隻)以咖哩粉醃製雞翼,再炸至香脆,雞翼肉質嫩滑而且唔油膩🐥甘香撲鼻嘅咸蛋黃醬包裹住雞翼,質感幼滑得嚟起沙🥚配上微辣嘅小辣椒同咖喱葉嘅香味,非常惹味🌶
💗文華海南雞飯 ($118)
文華海南雞飯

💗白胡椒肉骨茶配白飯 ($108)
白胡椒肉骨茶配白飯

💗特色咸蛋雞翼 ($78/6隻)
特色咸蛋雞翼
2021-02-17
特色咸蛋雞翼
首先要介紹背景大有來頭的 Chatterbox Café 來自新加坡文華酒店,而位於香港 K11 Musea 更係佢地既第一間海外分店當中最著名既傳奇皇牌海南雞飯,更令Chatterbox Café 被籲為三大海南雞飯名店之一裝飾格調用上城市中的花園,不難見到四周都有一些樹木跟動物既出現LUNCH SET Mandarin Chicken Rice 文華海南雞飯 $128 傳奇著名皇牌,用上走地雞所以肉質更結實,用慢煮方法.再特別去除雞肉脂肪提升雞肉更鮮嫩,雞皮爽口.配上必有既3 種醬汁包括薑蓉,黑豉油及辣椒醬.油飯用上泰國舊米,飯粒幼長水份較少,當然小不了必備既鮮甜雞湯.PS 雞係無骨,岩哂怕麻煩既朋友.Chatterbox King Prawn Laksa 招牌大蝦喇沙 $168 由椰奶同特製喇沙煮成湯底超濃郁有層次, 大蝦爽口彈牙蝦味濃,吸收哂湯汁精華既豆腐卜,爽口沒腥味既魚片,簡直係絕配.Add Ons: Snacks & Desserts 小食加配Curry Popcorn Chicken 咖哩椒鹽炸雞寶 +$48 惹味既咖哩椒鹽,脆口既雞寶無油膩感,作為小食確實一流.Set
首先要介紹背景大有來頭的 Chatterbox Café

LUNCH SET

傳奇著名皇牌,用上走地雞所以肉質更結實,用慢煮方法.
再特別去除雞肉脂肪提升雞肉更鮮嫩,雞皮爽口.
配上必有既3 種醬汁包括薑蓉,黑豉油及辣椒醬.
PS 雞係無骨,岩哂怕麻煩既朋友.

吸收哂湯汁精華既豆腐卜,爽口沒腥味既魚片,簡直係絕配.

惹味既咖哩椒鹽,脆口既雞寶無油膩感,作為小食確實一流.

Set Menu Drinks Upgrade

Milo Dinosaur 美祿恐龍  +$10
加錢轉特飲Milo Dinosaur Topping係美祿波波脆脆既口感令到整體更豐富
2021-02-12 104 浏览
點左海南雞飯(加10蚊轉雞肶)及珍寶帶子喇沙及咖喱椒鹽雞塊d 雞肉勁鞋,似雞胸肉,叫侍應過嚟問下係咪俾錯雞胸我地,但佢話確係雞肶肉。令到我好疑惑,我真係未食過咁鞋嘅雞肶囉,d 油飯就ok.講真泰妃雞,亞參雞飯好食過佢啦。帶子喇沙就唔錯,帶子夠大隻,湯底惹味。咖哩椒鹽雞塊d肉同樣係好鞋,唉....唔知點解其他食評,係咁話佢哋d雞好滑,真係R頭!!
點左海南雞飯(加10蚊轉雞肶)及珍寶帶子喇沙及咖喱椒鹽雞塊
講真泰妃雞,亞參雞飯好食過佢啦。
帶子喇沙就唔錯,帶子夠大隻,湯底惹味。
咖哩椒鹽雞塊d肉同樣係好鞋,唉....
唔知點解其他食評,係咁話佢哋d雞好滑,真係R頭!!
2021-02-11 1053 浏览
Chatterbox cafe in K11 Musea is the first overseas outpost of the renowned Chatterbox Chicken Rice from Mandarin Orchard Singapore. Continuing the legacy of the restaurant, the legendary award-winning Chatterbox has brought its signature flavours to Hong Kong. Other Asian delights include Chatterbox King Prawn Laksa and Salted Egg Chicken Wings, etc.//Mandarin Chicken Rice (HK$128/Tea Set)//👍👍👍👍👍The famed Mandarin Chicken Rice is considered the restaurant’s biggest accomplishment, and it is al

Mandarin  Chicken  Rice

The famed Mandarin Chicken Rice is considered the restaurant’s biggest accomplishment, and it is also their most sought-after item on the menu.
The chicken was tender, juicy and flavourful, the rice was fluffy and fragrant. Served with the classic trio of homemade chilli, ginger and dark soy sauce which complemented the chicken perfectly.
Mandarin  Chicken  Rice

//Salted Egg Chicken Wings (HK$68/Tea Set)//
👍👍👍👍
Salted  Egg  Chicken  Wings

The rich salted egg yolk sauce was coated with the deep fried chicken wings. The flavourful taste was so tempting and addicting, it’s just impossible to stop at one piece once you start.
Salted  Egg  Chicken  Wings

//Chatterbox King Prawn Laksa (HK$158)//
King  Prawn  Laksa

A big bowl of laksa was packed with thick rice vermicelli, tofu puff, fish cakes, egg and King Prawns. The coconut gravy was thick and rich with just a little spicy allowing a balance of flavours.

//Calamansi Juice (+$10)//
Cakamansi  Juice

This calamansi juice has a uniquely tart and sweet flavours, refreshingly delicious!

//Red Bean Soy Milk w/Grass Jelly (+$10)//
👍👍👍👍
Red  Bean  Soy  Milk  w/Grass  Jelly

The soy milk infused with red bean and grass jelly. The combination of the bitter grass jelly and sweetness of red bean created a very complex nice flavours.

Interior

Menu

2021-02-09
Cakamansi  Juice
傳說海南雞飯起源於「海南省文昌市」,後來其配方被新加坡及馬來西亞的飲食文化兼容並蓄,發展成今日的模樣。文華海南雞飯作為星加坡最享負盛名的海南雞飯始祖,原來其歷史已接近半個世紀了!又係因為近期仍未有得飛的關係,又好掛住星加坡的美食,近期再到這間香港版並為全球第一間海外店的Chatterbox Café ,位處尖沙咀的K11 Musea,港鐵到尖沙咀站一入到商場向橫走已直達超級方便。第一次試約莫一年前那時剛開業,老實講那次可能新開亦太爆場的關係,經驗極不愉快,覺得個雞飯不外如是,個叻沙亦係中規中矩,但上月有幸再光顧,今次幫襯係下午茶時段三四點的時間,都八九成滿座,但雞飯一到,今次轉咗脾,覺得雞夠肥美,食落嫩滑有雞味,啖啖肉,個油飯亦相當香,粒粒分明,有好香香料味,三個醬亦係同雞飯好配合,覺得整體進步太多,絕對係我香港所試咁多海南雞頭三甲位置。今次聽朋友介紹仲試咗佢哋個特色咸蛋雞翼,本身仲諗住有無搞錯呀!去星加坡餐廳食咸蛋雞翼不如去大排檔好過啦!邊夠鑊氣㗎!一上碟見到叠到靚靚咁都唔似好食,但一入到口就感受到佢嘅邪惡了,個咸蛋味出奇哋香濃,雞翼用上全翼的尖及中翼部份,個雞翼仲食到雞的鮮味及嫩滑

今次聽朋友介紹仲試咗佢哋個特色咸蛋雞翼,本身仲諗住有無搞錯呀!去星加坡餐廳食咸蛋雞翼不如去大排檔好過啦!邊夠鑊氣㗎!一上碟見到叠到靚靚咁都唔似好食,但一入到口就感受到佢嘅邪惡了,個咸蛋味出奇哋香濃,雞翼用上全翼的尖及中翼部份,個雞翼仲食到雞的鮮味及嫩滑感,估計係用鮮雞整,可能係去骨海南雞的下欄嚟整,壞處係啲骨位比較碎有啲𠝹口,希望將來會改善令佢更完美就好了。一隻一隻咁追住食,好快就成碟食清光了,有啲想叫多碟。但朋友話不如試埋佢哋甜品啦!

本身想試埋佢哋個招牌椰子雪糕,壞消息係當日的原個椰子無貨,睇資料佢本身配埋椰子果肉雪糕及釀入鮮甜菠蘿的紅毛丹再加核桃及可可粉!令人期待,退而求其次,今次叫咗兩球椰子果肉雪糕,真心講係超級好食,之前食完個咸蛋雞翼,件事即刻Balance返!我發誓,下次無論如何都要食到呢!

去年第四季佢哋喺港島東的太古城都開咗間Chatterbox Express,會係更輕巧版嘅新店,港島區嘅朋友又可以去試下呢!相信可能都會有驚喜。

2021-01-10
  • 椰子雪糕
  • 特色咸蛋雞翼
2021-02-09 82 浏览
呢度出名海南雞飯,當然要叫返一個。午市套餐包飲品:咖啡、奶茶☕️或有機茶 ,仲可以優惠價加小食。▶️文華海南雞飯$128海南雞飯加錢轉左雞髀。雞皮金黃色,充滿油份。海南雞味幾香,鍾意佢啲雞幾滑,可能係轉左雞髀。醬汁有薑蔥、辣醬、甜豉油。個飯較乾身但充滿油香,所以食食吓成碗食晒🙈 ▶️招牌大蝦喇沙$168估唔到幾好食,辣辣地喇沙味夠香,有鮮味,唔會太多椰味,唔錯。配料有大蝦🍤、蛋、魚蛋、豆卜等等。小食叫咗個炸雞,份量好多,幾香口。飲品轉左熱嘅薏米水,夠健康。

▶️文華海南雞飯$128
海南雞飯加錢轉左雞髀。雞皮金黃色,充滿油份。

▶️招牌大蝦喇沙$168

小食叫咗個炸雞,份量好多,幾香口。
飲品轉左熱嘅薏米水,夠健康。

2021-02-08 70 浏览
平日行K11 Musea,人流不多,Chatterbox Cafe過了午飯時間,唔使等位😀文華海南雞飯(+$10轉雞髀)雞髀好滑,份量唔少,油飯好食,但我可能唔慣飲唔熱嘅湯,材料得少少菜和豆腐,覺得麻麻地。星洲海鮮炒貴刁大大隻帶子同蝦河粉炒得乾身,可惜唔夠濃味,或者加多啲醬油會好味啲😂加一客春卷,餡料是蔬菜,好脆好味😋餐飲+$10轉豆漿雪糕紅豆冰好少紅豆,唔夠凍只得幾粒冰,普通雪糕,豆漿味一般下午茶3點開始,下次會嚟試吓鹹蛋雞翼同雞肉沙爹😀

文華海南雞飯(+$10轉雞髀)
雞髀好滑,份量唔少,油飯好食
,但我可能唔慣飲唔熱嘅湯,材料得少少菜和豆腐,覺得麻麻地。

星洲海鮮炒貴刁
大大隻帶子同蝦
河粉炒得乾身,可惜唔夠濃味,或者加多啲醬油會好味啲😂

加一客春卷,餡料是蔬菜,好脆好味😋

餐飲+$10轉豆漿雪糕紅豆冰
好少紅豆,唔夠凍只得幾粒冰,普通雪糕,豆漿味一般

下午茶3點開始,下次會嚟試吓鹹蛋雞翼同雞肉沙爹😀
2021-02-05 86 浏览
今日難得媽媽得閒,於是帶佢出街食好嘢兼買新衫過新年!佢俾文華海南雞吸引咗,非常好,唔駛我諗食乜😆呢個係午市套餐嘅海南雞飯,啲雞好滑😋果然名不虛傳!加28蚊嘅青菜,有得揀生菜或者小棠菜,份量都唔細,我哋兩個人share都夠食。另外嗌咗個海鮮炒貴叼,粒帶子好大粒呀🤩除咗帶子,啲配料仲有兩隻大蝦、炸魚仔、臘腸,好豐富!下午茶餐嘅沙嗲雞串,好欣賞佢沙嗲一兜咁上,好大方👍🏻左:涼粒豆漿紅荳冰右:美祿恐龍我覺得呢兩杯嘢都可以試吓喺屋企整😂比起海南雞飯,我覺得呢度嘅椰子雪糕更加出色!28蚊有兩球,雪糕入面有椰絲,好正呀😍而奶茶亦好有茶味,如果有得揀Teh就梗加好啦!呢度下午茶由三點開始
今日難得媽媽得閒,
於是帶佢出街食好嘢兼買新衫過新年!

佢俾文華海南雞吸引咗,
非常好,
唔駛我諗食乜😆

呢個係午市套餐嘅海南雞飯,
啲雞好滑😋
果然名不虛傳!

加28蚊嘅青菜,
有得揀生菜或者小棠菜,
份量都唔細,
我哋兩個人share都夠食。

另外嗌咗個海鮮炒貴叼,
粒帶子好大粒呀🤩
除咗帶子,
啲配料仲有兩隻大蝦、炸魚仔、臘腸,
好豐富!

下午茶餐嘅沙嗲雞串,
好欣賞佢沙嗲一兜咁上,
好大方👍🏻

左:涼粒豆漿紅荳冰
右:美祿恐龍
我覺得呢兩杯嘢都可以試吓喺屋企整😂

比起海南雞飯,
我覺得呢度嘅椰子雪糕更加出色!
28蚊有兩球,
雪糕入面有椰絲,
好正呀😍

而奶茶亦好有茶味,
如果有得揀Teh就梗加好啦!

呢度下午茶由三點開始
  • 招牌椰子雪糕
2021-02-05 66 浏览
做完野去左依到食,當然有人話依到海南雞好食,我又試吓先。我哋叫左👇文華海南雞+玫瑰咖啡:海南雞果然出名,好滑溜,而且又不肥,配上油飯,正。依個油飯,香而不膩;整個餐份量的確多。再配上玫瑰咖啡,甜甜蜜蜜,好幸福。💕肉骨茶+美祿恐龍:依個餐真係大胃男士岩晒。內骨有3塊,大大件,半肥瘦,佢地好滑,唔「鞋」口,食2件都好飽。胡椒驅寒,有助排毒,唔食辣的朋友就唔好叫啦。精粹就係油炸鬼,有d 係無比呀!依到附送埋,但唔係hea你。佢上枱係脆卜卜,再浸埋湯,好味呀!炸素春卷:依個岩晒素依人士,或者唔仲意咁heavy 的朋友。脆、鬆、不膩,食多2件都好。炸雞柳:依個炸雞柳,配餐+$48 就有。要點醬汁。椰子雪糕:yummy! 香濃椰子味雪糕!係好滑!值得一讚的係佢地個碗是凍的,即係令到個雪糕唔會咁易溶。By the way, like ,IG 有 葡萄適送,可樂味
做完野去左依到食,當然有人話依到海南雞好食,我又試吓先。

我哋叫左👇

文華海南雞+玫瑰咖啡:

再配上玫瑰咖啡,甜甜蜜蜜,好幸福。💕

炸雞柳:依個炸雞柳,配餐+$48 就有。要點醬汁。

椰子雪糕:yummy! 香濃椰子味雪糕!係好滑!
值得一讚的係佢地個碗是凍的,即係令到個雪糕唔會咁易溶。

2021-02-02
  • 美祿恐龍
2021-02-01 86 浏览
想搵間餐廳舒舒服服坐耐啲同朋友傾吓計食下野,尖沙咀K11 Chatterbox Cafe冇得輸,地點方便,食完野又可以喺商場行陣街😆星期一 過咗lunch時間先黎到人流唔多 有個舒服環境食嘢 🤩想坐吧枱位都得餐牌好多嘢食都吸引,我哋兩個女仔唔小心就到成枱都係嘢😂逐樣續約介紹吓先一嚟就揀咗個海南雞餐,碟雞俾我預計中大份好多,抵食又好食😋 👍🏻👍🏻跟埋餐飲揀咗咖啡,正正常常冇失禮我想講真心抵,嗰餐加$28就有碟油菜,我以為係雲吞麵嗰啲油菜😂 點知係一大碟小棠菜,仲要放得好靚仔😂👍🏻重點黎啦,真係必食推介,一定要食鹹蛋黃雞翼,超級勁多鹹蛋黃,雞翼又勁香👍🏻👍🏻👍🏻真係好好😜 下次都一定要再食煎炸野最啱我,春卷都好味呀👍🏻👍🏻再加多碟四季豆,炒得好香好入味,轉個頭就俾我哋K.O.晒成碟 👍🏻👍🏻呢餐真係好誇張😂三人份量可能都夠開心得滯嗌多左咁多嘢食😏😏原本諗住試埋佢嘅甜品架,但實在太飽,唯有留返下次!餐枱上邊甜品個樣好吸引,我睇中左個椰子雪糕🥥我會翻嚟㗎,等我呀😆每位$190有找飽到夜晚個餐都食唔到野,成功慳咗錢😅🤣LOL

星期一 過咗lunch時間先黎到
人流唔多 有個舒服環境食嘢 🤩

想坐吧枱位都得

餐牌好多嘢食都吸引,我哋兩個女仔唔小心就到成枱都係嘢😂

逐樣續約介紹吓先

跟埋餐飲揀咗咖啡,正正常常冇失禮

點知係一大碟小棠菜,仲要放得好靚仔😂👍🏻

重點黎啦,真係必食推介,一定要食
鹹蛋黃雞翼,超級勁多鹹蛋黃,雞翼又勁香👍🏻👍🏻👍🏻
真係好好😜 下次都一定要再食

煎炸野最啱我,春卷都好味呀👍🏻👍🏻

呢餐真係好誇張😂三人份量可能都夠

開心得滯嗌多左咁多嘢食😏😏
原本諗住試埋佢嘅甜品架,但實在太飽,唯有留返下次!

每位$190有找

飽到夜晚個餐都食唔到野,成功慳咗錢😅🤣LOL
  • 鹹蛋黃雞翼
2021-02-01 63 浏览
係尖沙咀搵野食,又想同朋友傾下計,呢個地方都係一個唔錯既選擇,價錢方面利講都係可以接受既,因為份量都好足夠。見到好多食評都話必試文華海南雞飯,係勁多推介架,不過仲有好多野未試。雞既份量大大碟,仲有配雞湯同油飯,同平時食既一樣,有埋醬,令到成碟雞有鮮味,仲提高左味蕾既享受,去到另一個層次。仲要無骨,大大啖,大人細路都岩食!環境又靚,好多打卡位,岩哂傾計,打卡!好有文青feel,有別於我地平時食海南雞飯既裝修。