2017-07-31
今日放假,決定要好好咁放鬆下!訓到自然醒之後食啲野就去做個facial,之後傍晚就同好閨蜜食下野嘆返下先推門入去既時候就留意到呢個咁有特色既門柄行到入去就見到牆身有著“Why so serious?”既噴畫裝修佈置行簡約風,感覺乾淨企理,店內充滿咖啡既香氣睇完meun就可以行出黎落單,每位店員都親切有禮,笑容十足呢度提供free wifi,而當中既paasword就再一次提醒我地“why so serious”的確,有時候我地就係過份認真執著先會令到自己既生活太繃緊而辛苦自己!所以,有時候都要 don't be so serious, “認真便輸了”呀講返我地要左啲咩先閨蜜點左杯“特濃朱古力鮮奶”HKd$40,呢杯朱古力用上Valrhona既dark chocolate~閨蜜話好正好重可可味,拉花仲好可愛添雖然聞到好香咖啡味,但今日中午已經飲左杯大大杯既latte,所以最後就決定試下平日無咁常見既“ 紫薯鮮奶”HKd$38奶泡打得好滑呀,紫薯味道天然,同鮮奶味道相配,但略為甜左少少自己好中意食牛油果,加上呢排都食得幾heavy,所以今晚淨係點個“牛油果沙律”HKd$85食就算嚕估唔到份
推門入去既時候就留意到呢個咁有特色既門柄
裝修佈置行簡約風,感覺乾淨企理,店內充滿咖啡既香氣
睇完meun就可以行出黎落單,每位店員都親切有禮,笑容十足
講返我地要左啲咩先
估唔到份量都唔少,牛油果仲好足料呀
除左有一大朵用牛油果片砌成嘅牛油果花之後外,仲有好大兜用牛油果粒、車厘茄同青瓜粒整成嘅沙律添,加埋仲有好大碟新鮮嘅沙律菜同粟米片真係好豐富呀
而閨蜜係早餐控,所以佢就嗌左個“Revol Special Break”HKd$78我試左佢啲啲炒蛋,炒得好滑呀,仲有蛋汁架
食完咸野之後我地都係忍唔住要食啲甜野,於是就各自係蛋糕揀左件cake:“紐約芝士蛋糕”HKd$35同“ 紅絲絨蛋糕”HKd$38
店員話呢兩款蛋糕都係自家製架
兩款食落都唔錯,自己就特别偏愛佢地既紅絲絨蛋糕:蛋糕軟熟,cream cheese分量適中,食落一啲都唔漏! 加上有淡淡嘅玫瑰香令人一試難忘
自己覺得真係must try item
總括黎講,呢度既食物同飲品都好有質素,價錢適中又唔洗加一,而且店員既服務態度好好,好親切呀
下次再黎一定要試下其他食物同佢地啲特色咖啡先