2018-01-08
星期六嘅長週,放工同返跳舞中間有成3個鐘頭,可以揾個地方hea下嘆下。記得studio 附近有兩間cafe,於是就求其揀咗一間試下!今次揀咗舖門用上工業風水泥牆加黑框玻璃門嘅Cafe Revol,樸樸實實,簡簡單單,令人望落好舒服。咁啱朋友B喺附近,所以就叫埋佢一齊去hea。門口呢個位相信係預留比d要"呼吸"既人,可以係度一邊"呼吸"一邊嘆咖啡。室內佈置由入門既裝飾架、bar 台、台登都係以實木傢私同黑框架為主,以水泥牆身貫徹成個簡約設計。Menu 方面,以飲品同輕食 (多士、沙律) 為主,另外有2款All day breakfast、2款意粉同pizza。佢地似係sell 個地方比人Hea,多過sell食物,所以著重左係飲品上。同時亦真係見到好多人一個人叫杯咖啡,開住部Notebook 坐係度好耐。呢個環境都幾舒服,如果我讀書果陣知道有呢個地方,我都應該會約d同學黎呢度傾project!哈哈哈!呢度好似快餐店咁係自己行埋去bar台落單,同時間蛋糕櫃都係係呢度,方便客人點完飲品,順手點多件cake 食。蛋糕種類唔算多,都係d基本野!落完單之後就會有個號碼牌比你,夾住號碼牌既夾都幾得意,
落完單之後就會有個號碼牌比你,夾住號碼牌既夾都幾得意,係用鐵線繞成既狗仔。
黑松露忌廉蘑菇意粉
味道正常無乜特別,但份量太少!
鮮士多啤梨梳打
唔係好飲得出係咪新鮮士多啤,只係得好淡既士多啤味。唔太特別!
生薑鮮奶咖啡
等左好耐都唔黎,懷疑佢漏單,追問之下,竟然黎錯左另一款咖啡,要求佢再換過。