2020-04-05
位於佐敦既cafe revol 裝橫走工業風 以水泥灰為主調 有文宣得黎 又不失型格 平日少啲人 應該幾適合拎部電腦黎做野 設有幾個室外座位 小巷中唔算有太多人與車 有陽光應該都幾chill▪️Revol Special Carbonara $96意粉賣相唔錯 有多隻蛋黃係中間好吸睛 意粉彈牙有咬口 較為乾身 撈埋隻蛋黃就岩岩好 煙肉片煎到好脆好香口 仲有啲煙肉粒 口感幾豐富 調味岩岩好 整體唔會太油膩 或者太重口味▪️Hojicha Latte $42入口順滑 茶味突出 但未能滿足茶控 甜度較低▪️Café mocha $42咖啡味比朱古力味突岀 咖啡香醇 mocha有焦糖香 感覺上咖啡較為岀色▪️Homemade red velvet cake $40其實一直都好想知red velvet有無咩特別嘅味道 蛋糕濕潤 夾層既cream幼滑 帶微酸有少少益力多嘅感覺 整體幾輕盈唔太甜膩 甜度唔會太高 係個蛋糕底乾咗小小整體而言 carbonara確實唔錯 係少有食物質素唔錯既cafe 推薦!
▪️Revol Special Carbonara $96
▪️Hojicha Latte $42