2020-03-03 314 浏览
週末時,行行下去左Fashion Walk,附近好多餐廳。但都係被邪惡嘅Big Burger吸引左。朋友鍾意食煙肉,所以就叫左個煙肉芝士牛肉漢堡。個包大到一咬就會跌左D肉同菜出黎😂佢個包係有烘過脆脆哋架👍好多肉汁再嗌左個豐富嘅全日早餐BR Breakfast(有沙律菜、芝士腸、煙肉、炒蛋、Portobello菇、粒粒薯餅、牛角包)Fish Finger就一般,個炸粉有少少厚😓叫埋杯Latte~同朋友暢談左一個下午☕

Burgeroom有分室內同室外既位置個人偏好室外充滿外國歐洲既感覺🏛節日📅黎應該會超級多人但超有氣氛🎉先到櫃檯付款💸 之後有職員👩‍💼送餐服務㊙️⁉️銅鑼灣店氣氛🎉同食物質素完勝💯<大烤菇芝士牛肉🥩漢堡🍔>漢堡🍔係超厚超大個架😱😱😱📣📣📣1️⃣啖真係咬唔曬🙈 學做紳士淑女既時候🍴店員已經好貼心咁切開左一半😃👍🏻麵包🥯食落有好鬆軟既質感😌餡料真係非常充足架💯有大啡菇🍄 牛肉漢堡🥩 芝士🧀 番茄🍅 生菜🥬漢堡係好嫩好厚好軟腍🐂既手打牛肉🥩整體既感覺就係好Juicy💦充滿份量🦾<香辣單骨雞翼🐔配蜜糖🍯芥末醬>總共有8️⃣隻單骨🦴雞翼(合返埋=4️⃣隻🤣)外層炸得好香脆💥而不油膩🤭熱辣辣之餘🔥 雞肉🐔其實都好滑⛷蜜糖🍯芥末醬好惹味🥰🥰🥰 同雞翼絕對係最佳拍檔😎配埋啤酒🍻既話真係一絕🤩
Burgeroom有分室內同室外既位置

漢堡係好嫩好厚好軟腍🐂既手打牛肉🥩
整體既感覺就係好Juicy💦充滿份量🦾

<香辣單骨雞翼🐔配蜜糖🍯芥末醬>
香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬

總共有8️⃣隻單骨🦴雞翼(合返埋=4️⃣隻🤣)
外層炸得好香脆💥而不油膩🤭
熱辣辣之餘🔥 雞肉🐔其實都好滑⛷

蜜糖🍯芥末醬好惹味🥰🥰🥰 同雞翼絕對係最佳拍檔😎
配埋啤酒🍻既話真係一絕🤩
2020-02-09 368 浏览
銅鑼灣食乜好?🤔🤔🤔走到入Fashion Walk 見唔係好貴就決定入去試吓睇之前啲食評都好似好正咁一試 超級同意🤗叫咗Portobello cheeseburgers 同 Guacamole chicken burger大啡菇同牛肉同芝士嘅配合一絕😍好rich 好thick要一啖食齊都有啲難度😆雞扒burger 就清新啲不過牛油果味唔算好出Melted cheese twister fries超級好食食到停唔到口就算好飽好飽都繼續食Fish finger 就普普通通啦😎
銅鑼灣食乜好?🤔🤔🤔

超級好食
食到停唔到口就算好飽好飽都繼續食
Fish finger 就普普通通啦😎

2020-02-03 408 浏览
嗰日同事話想食漢堡咁我就畀佢帶咗嚟銅鑼灣嘅呢間Burger Room,咁我就叫左一個牛油果醬芝士牛肉漢堡.咁佢嘅材料呢都幾新鮮嘅,但係我覺得佢個牛肉呢就相對上煮得過熟咗少少啦.佢嘅薯條都炸得唔錯都幾好食.喺銅鑼灣食漢堡包嚟講都算係唔錯㗎喇.
2020-01-30 411 浏览
銅鑼灣嘅bugeroom有outdoor & indoor,outdoor係幾舒服幾有feel ge,不過我唔鍾意食野隔離有人食煙,所以我哋就坐咗indoor。背景音樂好好聽!佢地個大烤菇芝士牛肉漢堡超好味👍🏻烤菇好香 唔會太乾 !芝士好濃郁完美咁融入左件牛肉!牛肉好厚身好香牛味!三樣嘢配埋一齊,非常美味!另外,叫左墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡,然後加$30有薯條同飲品,漢堡唯一唔同就係個辣椒醬,鍾意食辣嘅人會好鍾意!不過跟餐薯條份量略少,想食薯條嘅朋友可能要叫小食。飲品都7-8款選擇,我地要左ginger beer!
outdoor係幾舒服幾有feel ge,
不過我唔鍾意食野隔離有人食煙,
所以我哋就坐咗indoor。
背景音樂好好聽!

佢地個大烤菇芝士牛肉漢堡超好味👍🏻
烤菇好香 唔會太乾 !
芝士好濃郁完美咁融入左件牛肉!
牛肉好厚身好香牛味!
三樣嘢配埋一齊,
非常美味!

另外,
叫左墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡,
然後加$30有薯條同飲品,
漢堡唯一唔同就係個辣椒醬,
鍾意食辣嘅人會好鍾意!
不過跟餐薯條份量略少,
想食薯條嘅朋友可能要叫小食。
飲品都7-8款選擇,
我地要左ginger beer!

2020-01-18 313 浏览
新年前同同事去揾好野食,係百德新街揾到呢間食漢堡包既餐廳,二話不說入去食。自己去落單位俾錢,然後返位等職員送餐。我地2個女仔叫左大菇牛肉漢堡,一份魚柳手指,再加2杯朱古力。漢堡包超級大份,同事嘗試一口咬一啖,結果係唔得架,因為真係超級大份佢份牛肉漢堡,真係好足料!而且件大菇,真心感覺似食緊塊扒,好多汁,又厚身!朱古力方面,我地叫左焦糖味同玫瑰味,真心好甜,尤其焦糖味,反而玫瑰味都可以接受既😂薯條炸得唔錯魚柳手指,稍為粉多左少少,下次一定唔會叫😅
自己去落單位俾錢,然後返位等職員送餐。

薯條炸得唔錯
魚柳手指,稍為粉多左少少,下次一定唔會叫😅

2020-01-17
2020-01-09 376 浏览
今日係銅鑼灣行左街想一個人靜靜地享受午餐,銅鑼灣burgeroom就最好不過因lunch時間,人不多,不用等位亦因為一個人食,所以只叫左burger食我叫了烤菇芝士漢堡菇好多汁,咬落去同漢堡好夾個牛肉漢堡,好有口感,非常足料可惜,包皮有點兒凍,令漢堡減分一個人食一個漢堡,真係好飽,但非常滿足價淺又吾貴值得一提係員工服務態度好,漢堡都好快到醬汁同水可以自己出去就個人喜好添如果包皮能熱些,就成件事perfect 啦
今日係銅鑼灣行左街
想一個人靜靜地享受午餐,銅鑼灣burgeroom就最好不過
因lunch時間,人不多,不用等位
亦因為一個人食,所以只叫左burger食
我叫了烤菇芝士漢堡
菇好多汁,咬落去同漢堡好夾
個牛肉漢堡,好有口感,非常足料
可惜,包皮有點兒凍,令漢堡減分

一個人食一個漢堡,真係好飽,但非常滿足
價淺又吾貴

值得一提係
員工服務態度好,漢堡都好快到
醬汁同水可以自己出去就個人喜好添
如果包皮能熱些,就成件事perfect 啦

2020-01-07 440 浏览
今晚同朋友食飯,朋友簡左呢間黃店,每人嗌左個漢堡同小食,但食完好想講一句,黃真係唔係大哂!事關百幾蚊一個漢堡,食過好多地方都唔錯,相反呢度真係好失望,而且呢度仲要係主打burger都做得甘差!🤦🏻‍♀️我甚至覺得x記十幾蚊都好食過佢,甚至係我食過覺得最難食既burger!特別係牛肉!真係好多年無食過甘難食既牛肉,肉質好「梅」,完全無牛味,而且有筋。位置方面,五個人坐細圓枱,非常迫,食到十分狼狽。我地平時出街食飯都極少浪費食物,但呢餐真係唔得,個個都食淨野,有個fd咬左啖頂唔順成舊牛無食,包皮十分乾,個個食左少少都無食,我地係去到就算未飽都唔想食既地步,麵包鋪都比佢好食😓。主打burger,但連一個基本好食既burger都做唔到,真係令人失望,支持黃店係好事,但唔想各位盲撐,打開門做生意,請比返少少heart出黎。

位置方面,五個人坐細圓枱,非常迫,食到十分狼狽。

2019-12-19
2020-01-04 553 浏览
今次係第二次黎呢間食,對上一次食已經3年前,剛好約了朋友在附近,所以就想起這間隱世Burger店,環境舒適有歐美式風情,又可以飲野傾計我同朋友二人點了一份鵝肝牛肉漢堡$158,芝士旋風薯條$50,兩杯1664 $70@1,份量岩岩好飽作為Burger的愛好者,這一間絕對是會食完再回頭的餐廳漢堡一上台,已經比鵝肝吸引,鵝肝超Juice,入口溶化,香味在口中散發,超後悔沒有點雙重鵝肝牛肉漢堡食完鵝肝牛肉漢堡,之後邊飲啤酒邊食芝士旋風薯條,發現放了一段時間,但薯片仍然脆身,而且超有口感,加分加分結果我們在餐廳坐了兩個多小時,慢慢嘆美食,邊傾計,完全唔覺唔時間過得咁快所有食物水準保持佳,絕對會回頭同推薦朋友來的一間餐廳

作為Burger的愛好者,這一間絕對是會食完再回頭的餐廳

所有食物水準保持佳,絕對會回頭同推薦朋友來的一間餐廳

芝士旋風薯條
芝士旋風薯條
2020-01-03 237 浏览
12月加班加到無日無夜終於有時間出嚟同朋友食下飯咁啱喺銅鑼灣行完街 經過見到在座食客嘅嘢食賣相唔錯我哋就推門入去試一試我哋兩個人都唔係叫咗好多嘢首先你個頭盤-松露薯條薯條嘅份量都算好多 而且上面嘅醬汁有濃厚嘅黑松露油香 薯條配上啤酒真係不得了主食我地叫左一個漢堡兩份食因為份量都幾多 我地兩個人叫左個鵝肝漢堡鵝肝肥而不膩 加上肉汁豐富嘅手打手排 以呢個價錢食到以上質素 真係好抵食 加上旁邊嘅沙律配菜食完清一清個口最後我哋仲叫咗個小食雞翼煎得十分香口 而且肉汁鎖住係煎香左嘅皮裏面 好值得推薦~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~偶爾經過嘅一間漢堡店竟然可以令我哋咁有驚喜之後一定會再嚟過
12月加班加到無日無夜

2020-01-02
松露薯條
鵝肝漢堡
  • 鵝肝牛肉漢堡
經過百德新街見到有漢堡食,又唔想食飯就決定入黎試下, 叫左以下:▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼【Honey Mustard Portobello Bacon Burger $(120)】比起我口還要大既漢堡包, 牛肉份量好大又厚又圓, 咬一啖d牛肉汁水吱晒出黎好正!認真既, 大家係出面食個d都無呢度高質牛肉漢堡包果然係一分錢一分貨!▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼【Truffle Cheese Portobello Burger $(130)】大烤菇芝士牛肉漢堡既菇整得唔錯, 肉汁控制得好好, 值得讚!▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼【Guacamole Cheese Fries $(65)】我想講我真係好鍾意食牛油果, 之前同朋友去cafe見到牛油果都即叫, 所以特登叫咗呢個牛油果芝士薯條, 講真呀芝士薯條其實本身就冇乜特別, 周圍隨處都食到, 但呢度加咗牛油果感覺好清新冇咁熱氣, 極力推大家食下!▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼~~~~~~~~~~~~~~~~『Total: 315』P.S. 如果唔想點飲品都可以自助斟水飲, 我或會再光臨。
經過百德新街見到有漢堡食,
又唔想食飯就決定入黎試下, 叫左以下:
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼
比起我口還要大既漢堡包, 牛肉份量好大又厚又圓,

▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼
~~~~~~~~~~~~~~~~
『Total: 315』

P.S. 如果唔想點飲品都可以自助斟水飲, 我或會再光臨。
2019-12-11
2019-12-17 220 浏览
Burgeroom喺香港開左好多年,自己都食過好多次。仲記得,第一次食係大概9年前,果時仲係利園山道嘅一間小店。店主用心經營多年,發展到今日有2間店,分別喺百德新街同尖沙咀。我自己就比較鐘意去百德新街,貪佢方便,行完街黎飲杯啤酒🍻食個包🍔,夫服何求。芝士黑松露薯條🍟 ($60)。芝士薯條係Burgeroom其中一個經理之作。佢新鮮即炸嘅薯條厚身香脆,從來都無失手炸燶 (至少咁多年我無食過燶薯條😳)。薯條上面淋上一層厚厚嘅黑松露芝士醬。黑松露同芝士比例剛好,松露味道唔會太過強烈。如果你本身唔鐘意松露,不妨叫普通芝士薯條,已經回味無窮。鵝肝牛肉漢堡 ($160)。我心目中嘅No. 1 🏆必叫之選。真係。真係。真係。好好食!!先唔講鵝肝,Burgeroom嘅漢堡包🍔係好足料。佢嘅牛肉漢堡扒係好厚,好有牛肉味,咬落去十分有口感,而且超級Juicy!食嘅時候真係要小心唔好滴到肉汁去你件靚衫到😳 蕃茄生菜超新鮮!真係食落去係爽爽聲架,唔係講笑。個包都不容忽視,熱辣辣嘅麵包,夠鬆軟。大配角,鵝肝。超好食😋 我估廚房應該好有功架,因為煎鵝肝嘅火喉控制十分重要。好容易過火就浪費左塊鵝肝。鵝肝嘅油香同牛肉

大配角,鵝肝。超好食😋 我估廚房應該好有功架,因為煎鵝肝嘅火喉控制十分重要。好容易過火就浪費左塊鵝肝。鵝肝嘅油香同牛肉完美配搭,真係好味到上天堂一樣。

我知好多人都反對食鵝肝,因為好多唔人道嘅養殖方法。但我相信Burgeroom嘅店主有選擇過供應商先推出尼個珍品。

Asahi ($60)。如果星期一至五中午時間黎食有combo,只要加20蚊就可以。晚餐時間單點60大洋。
星期日到港島行街,出發前本來想找間小店醫肚,但由於人潮實在太多,最後我們轉到Fashion Walk,見「Burgeroom」有空位就隨意入座開餐!話明「Burgeroom」,主打當然是burger,並提供牛肉、海鮮和雞肉三類選擇。最後,我揀了牛油果醬芝士牛肉漢堡,每個98元,加30元可轉套餐配直薯條和飲品。牛油果醬芝士牛肉漢堡跟classic burger最大分別,就是面層塗了牛油果醬。麵包軟熟,牛肉有近一吋厚,鮮嫰多汁,極juicy!薯條比M記的較粗,外脆內軟,十分香口,如果份量多些會更好!飲品方面,我點了蜜桃冰茶。冰茶自家製,味道略甜,當中含果肉,絕對真材實料!直薯條原價30元,蜜桃冰茶則38元,現在加30元轉套餐就有齊小食和飲品,抵!

薯條比M記的較粗,外脆內軟,十分香口,如果份量多些會更好!
牛油果醬芝士牛肉漢堡

蜜桃冰茶

2019-12-08
牛油果醬芝士牛肉漢堡
蜜桃冰茶
2019-11-24 281 浏览
鵝肝牛肉漢堡 $168本身覺得呢個價有少少過高 但鵝肝咁厚 牛肉又咁大塊 賣相又咁靚仔 就知係值既🤤鵝肝仲要好甘香無異味 牛肉排比平時食開既多筋 但唔會好難咬或者痴牙 反而令牛味更出 同千島醬幾夾.軟殼蟹漢堡 $108雖然蟹身好厚肉 亦都好大隻 但炸粉太太太厚 令口感受到大大影響 不過神奇既係 咁厚粉都仲食到蟹既鮮味🦀.洋蔥圈 $50正正常常既洋蔥圈 夠脆 但似乎炸物都有個共同缺點 就係炸粉太厚😐
鵝肝牛肉漢堡 $168
軟殼蟹漢堡 $108
洋蔥圈 $50
2019-11-20 123 浏览
小妹一直也很喜歡吃漢堡包,這天在銅鑼灣尋找openrice的漢堡包,找到這間Burgeroom。這次與朋友試了Classic Burger和All day breakfast,食物的材料和份量亦十分足夠,味道也不錯。另外,餐廳的環境很舒適,大家也很chill,喝啤酒,聊聊天,建議大家可一試\^o^/
  • Classic Burger