2019-11-20 123 浏览
小妹一直也很喜歡吃漢堡包,這天在銅鑼灣尋找openrice的漢堡包,找到這間Burgeroom。這次與朋友試了Classic Burger和All day breakfast,食物的材料和份量亦十分足夠,味道也不錯。另外,餐廳的環境很舒適,大家也很chill,喝啤酒,聊聊天,建議大家可一試\^o^/
  • Classic Burger
2019-10-27 219 浏览
放工聚會地點首選係呢度除咗因為朋友係 VIP 之外漢堡包係即叫即整我上次試咗一個 Double cheese burger 芝士多到流哂出嚟牛肉好厚身煎得唔算太乾基本上如果肚餓嘅話一個人可以清晒餐廳好細心為一開二 切開兩份同同事share食都方便啲佢哋仲有儲分計劃食夠10個印又可以有免費小食上次送咗一碟黑松露薯條我哋五個人叫多一兩碟小食都差唔多飲下啤酒傾下計有朋友食煙又可以坐喺出邊間唔中食下美式漢堡包都唔錯啊!!!
放工聚會地點首選係呢度

我哋五個人
叫多一兩碟小食都差唔多
飲下啤酒傾下計
有朋友食煙又可以坐喺出邊

間唔中食下美式漢堡包都唔錯啊!!!
2019-10-19 235 浏览
講真Vienn超中意食Burger 🍔 經過食梗係潮聖 BurgeRoom 🍔 #MegaCheeseBurger $108 (+30 Combo)識Vienn既人都知吃貨能力相當嚇人🤣所以就叫Mega ,手打牛肉🥩夠厚咬落去唔dry,唔算Juicy,但有筋😰熱溶芝士🧀配上蕃茄🍅 麵包🥯鬆軟得來脆但略嫌個味道未夠濃,有d失望😓 食過1次就okay gei#薯條🍟 都一般 當然唔少得配Beer🍺,但今日就簡咗soft drink🥤 👆🏽追加$30 出配薯條 + 自行拎雪櫃既飲品🥤🍺BTW 真心覺得冇想像中咁好食,只可以話都幾抵食🤣📍Burgeroom (銅鑼灣)地址:銅鑼灣Fashion Walk食街百德新街50-56號地下D舖#肥dodo食記 #TR90達人 #怎吃也不胖 #養成易瘦體質 #foodie #foodporn

識Vienn既人都知吃貨能力相當嚇人🤣
所以就叫Mega ,手打牛肉🥩夠厚
咬落去唔dry,唔算Juicy,但有筋😰
熱溶芝士🧀配上蕃茄🍅 麵包🥯鬆軟得來脆
但略嫌個味道未夠濃,有d失望😓
食過1次就okay gei

#薯條🍟 都一般
當然唔少得配Beer🍺,但今日就簡咗soft drink🥤
👆🏽追加$30 出配薯條 + 自行拎雪櫃既飲品🥤🍺

BTW 真心覺得冇想像中咁好食,只可以話都幾抵食🤣

📍Burgeroom (銅鑼灣)

2019-10-08 175 浏览
一直都想試嘅Burgeroom但一直都冇機會,咁岩今日half day off,女友又話想食薯條,於是同佢黎到cwb試。下午兩點幾,好多空位。女友太餓,叫左Double decker,我就睇食評叫左Portabello burger,同埋Truffle fries。上菜好快,5-10分鐘就有。Double decker係雙層牛肉Portabello係大啡菇加一塊牛,食得出菇味,有口感。Burger本身唔錯,牛味幾出,每塊都有3-4cm厚,熟度岩岩好,一禁d肉汁就出曬黎,不過女友覺得兩塊burger一齊會太鹹不過,我稍嫌煎得唔夠火候,冇smoky flavour,但整體唔錯,如果底面再煎燶d就好。Truffle fries 冇想像中特別,truffle味唔出,芝士係cheddar幾夾但有d太”傑”搞到分配不均。薯條連皮炸,切得厚身,但唔係太脆,seasoning都差少少。如果lunch食其實都係建議加30蚊加個普通薯條加飲品算,點蕃茄醬/芥末都唔錯。整體黎講,係銅鑼灣黎講算係抵食夾大件。

Double decker係雙層牛肉
Portabello係大啡菇加一塊牛,食得出菇味,有口感。

整體黎講,係銅鑼灣黎講算係抵食夾大件。
2019-10-08
2019-10-07 196 浏览
呢間Burger 已經食過好幾次lu ,味道令人一試難忘 , 今日落大雨冇得坐門口, 門口環境好似去左外國咁, 好舒服又寬敞我地一行3人叫左2個burger🍔同一碟薯條呢度係自助拎茄汁同水架, 可以倒幾多都得, 但記得要環保, 一次唔好拎太多, 唔夠先再拎😉首先黎既係黑松露芝士薯條, 熱辣辣非常香, 建議大家趁熱食, 因為熱既時候芝士仲好軟, 薯條又外脆內軟, 食落口好香黑松露味, 超正, 每次必點之後兩個burger 一齊黎, 麵包夠厚又鬆軟, 個大烤菇芝士牛肉漢堡勁正, 菇味濃郁,夾埋牛肉既香味好好食,超juicy 另一個係特量芝士牛肉漢堡, d 芝士勁到成串厚勁好味, 咬落啖啖肉加埋芝士既香味, 冇得彈
呢間Burger 已經食過好幾次lu ,

我地一行3人叫左2個burger🍔同一碟薯條

另一個係特量芝士牛肉漢堡, d 芝士勁到成串厚
勁好味, 咬落啖啖肉加埋芝士既香味, 冇得彈

2019-10-06
2019-09-29 300 浏览
一直知道依間漢堡包店好出名,見openrice長期入選做熱門食店排行好前!如果喺銅鑼灣食漢堡一定要揀依間,就正正喺Lady M對面。.👓牛油果醬芝士牛肉漢堡 Guacamole Cheese Burger (前面) $98分別有牛油果醬、生菜、蕃茄、漢堡、車打芝士、千島醬。漢堡上面有一大pat牛油果醬好吸睛,但食落牛油果味唔太出少失望。🐮漢堡勁大塊勁厚!肉質滑嫩肉味濃,明顯係純牛冇溝其他雜肉、冇撈麥皮,不過都有少少筋粒,脂肪比例均勻唔油膩。漢堡嘅面底煎到香脆而中間係軟身啲岩岩熟咁,有淡淡肉汁juicy。🍔芝士濃郁半溶帶芝香,生菜和番茄片都新鮮。🍔芝麻焗到熱辣辣香脆鬆軟,明顯搽咗牛油好香口。⭐️包嘅份量真係好巨型,比想像中大!一個女仔食晒係好漏好滯(小編都大食㗎😀評分:7.5/10.👓大烤菇芝士牛肉漢堡 Portobello Cheese Burger (中間)$110分別有大烤菇、生菜、蕃茄、漢堡、千島醬。大烤菇好大塊好厚,個size同包皮漢堡有得揮,但食落普通冇乜特別,得個大字🍄評分:7/10.👓墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡 Jalapeno Cheese Burger (後面) $98分
牛油果醬芝士牛肉漢堡
分別有牛油果醬、生菜、蕃茄、漢堡、車打芝士、千島醬。
🍔芝士濃郁半溶帶芝香,生菜和番茄片都新鮮。
🍔芝麻焗到熱辣辣香脆鬆軟,明顯搽咗牛油好香口。
評分:7.5/10
分別有大烤菇、生菜、蕃茄、漢堡、千島醬。
評分:7/10
分別有生菜、蕃茄、漢堡、墨西哥辣椒片、車打芝士、千島醬。唔係好食到有辣味🤔
評分:7/10
👓鵝肝牛肉漢堡 Foie Gras Beef Burger $168
分別有鵝肝兩塊、生菜、蕃茄、漢堡、車打芝士、千島醬;有沙律菜拌碟。
鵝肝煎得入口即溶、有油香,但有少少嚡。
評分:8/10
馬蘇里拉芝士條

👓馬蘇里拉芝士條 Mozzarella Stick $55
個粉炸得有少少厚,可以再香脆和濃味啲。不過鍾意食芝士嘅人會大愛🧀有長長嘅拉芝。
芝士旋風薯條
👓芝士旋風薯條 Melted Cheese Twister Fries $55
旋風薯條簡直係完勝薯條和薯角😍以旋風圈狀呈現,味道似薯格咁惹味香口,加埋濃郁和海量嘅芝士醬簡直係天作之合,完全食上癮停唔到手!
評分:9/10
蜜桃冰茶
👓蜜桃冰茶 Iced Peach Fruit Tea $38
係自家製冰茶,飲到蜜桃果蓉幾特別,但飲品味道較淡。
評分:7/10
⭐️我有朋友話shakeshack好食啲但亦有人唔贊同,你地覺得呢😛
芝士旋風薯條
2019-09-28 163 浏览
呢間漢堡店唔係第一次食黑洞中意夠大份 一個漢堡包都飽晒🙈-🔸牛油果醬雞柳芝士漢堡($98)個醬牛油果味不足 少許失望😟但雞肉肉質嫩冧⭕️仲幾juicy包身夠鬆軟 吾錯-🔸吉列廣島蠔芝士漢堡($85)中間有三大隻吉列蠔😍即炸蠔夠晒脆卜卜加芝士同沙律醬 好香口🤤呢個價錢抵食😬-🔸芝士旋風薯條($55)芝士醬份量多到有小許over😂旋風薯條偏幼身黑洞鍾意粗薯條有口感d😗下次可能都係食返直薯條🙊-P.s埋單發現唔使加一 感覺抵左🤣
呢間漢堡店唔係第一次食
黑洞中意夠大份 一個漢堡包都飽晒🙈

🔸牛油果醬雞柳芝士漢堡($98)

個醬牛油果味不足 少許失望😟
但雞肉肉質嫩冧⭕️仲幾juicy
包身夠鬆軟 吾錯
🔸吉列廣島蠔芝士漢堡($85)

中間有三大隻吉列蠔😍
即炸蠔夠晒脆卜卜
加芝士同沙律醬 好香口🤤

呢個價錢抵食😬
🔸芝士旋風薯條($55)

芝士醬份量多到有小許over😂
旋風薯條偏幼身
黑洞鍾意粗薯條有口感d😗
下次可能都係食返直薯條🙊
P.s埋單發現唔使加一 感覺抵左🤣
2019-09-28 105 浏览
好耐冇食D邪惡嘢啦,今日就專登來食熱氣嘢來慶祝我嘅cheer day .一個人點咗一份芝士旋風薯條加埋一份大烤菇芝士牛肉漢堡。薯條喺似M記嘅扭扭薯條咁,上邊淋咗好多有芝士嘅醬料,好香好好食。個漢堡裏面夾住大塊烤菇,牛肉餅仲有好多芝士。烤菇烤得好好味,牛肉餅又香噴噴,一大啖食落去勁爽,好幸福好滿足。
2019-09-26 141 浏览
銅鑼灣Fashion walk 有好多美食 主要以西餐為主🍴剛好母親大人生日🎂一於食Burger慶祝🤣❤️。🍔軟殼蟹漢堡 $108廚師推介❤️整隻軟殼蟹大大份 而且入面炸得好香好酥脆 肉質鮮美 配菜方面蕃茄生菜都好新鮮 burger細心切開兩份 方便同朋友share👭。🍔特量芝士牛肉漢堡 $110另一推介之選🍴果然名不虛傳特量漢堡扒好厚 牛味重而且難得咬落去十分juicy不乾 芝士醬+酸瓜嘅配搭同漢堡扒好夾 味道豐富而不會搶去牛味。🍟芝士旋風薯條 $55Burgeroom另一名物- 薯條‼️薯條好新鮮 薯味濃且香口 唔會炸得硬 重點芝士醬非常濃郁份量也十分慷慨 芝士迷食呢個會發狂😍。🥑牛油果芝士薯條 $65見到網上人人都點這個✍🏻我最愛的厚切薯條🥰一樣炸得剛好 驚喜位係牛油果🥑+芝士🧀我最愛的加埋一齊係出乎預料地正 牛油果可以去芝士的油膩感

🍔軟殼蟹漢堡 $108

🍔特量芝士牛肉漢堡 $110

🍟芝士旋風薯條 $55

🥑牛油果芝士薯條 $65

• 牛油果醬芝士薯條
  • 芝士旋風薯條
2019-09-19 343 浏览
好鍾意食漢堡嘅大胃,曾經連續幾日食漢堡包都唔厭,但近排唔知係唔係太忙,竟然好多日都冇食漢堡,唔怪周身唔聚財啦,一日冇食,就好似餓咗三年咁,再咁落去會營養不良,幾大都擦勁佢漢堡嘅良朋係汽水,好友係薯條,滿滿芝士不為過,鋪上好似唔使錢咁多嘅牛油果醬,掩飾芝士薯條嘅邪惡表面荔枝冰茶竟然有果蓉?果然係自家製拿來蜜桃冰茶換我半晚飽滯憑外表一睇就知係蟹漢堡,炸得好脆好乾身鱈魚一樣炸得脆卜卜,裡面嘅醬料酸度份量都剛好呢間乜都係自助形式,所以唔使加一

牛油果芝士醬薯條

荔枝冰茶

荔枝冰茶竟然有果蓉?果然係自家製

拿來蜜桃冰茶換我半晚飽滯

軟殼蟹漢堡

憑外表一睇就知係蟹漢堡,炸得好脆好乾身

大烤菇鱈魚柳漢堡

鱈魚一樣炸得脆卜卜,裡面嘅醬料酸度份量都剛好

呢間乜都係自助形式,所以唔使加一
2019-09-19
  • 軟殼蟹漢堡
  • 牛油果醬芝士薯條
  • Iced Peach Fruit Tea
2019-09-18 106 浏览
呢一間係轉系食漢堡包🍔,佢啲漢堡包真係好好味!佢嘅份量又大份。最值得推介嘅係佢嘅大蘑菇芝士漢堡包、軟殼蟹漢堡,仲有佢最有特色嘅薯條就係黑松露芝士薯條或者係芝士旋風薯條都係好好味值得推介
雖然一早已經聽過佢嘅大名, 但係親身去Burgeroom 嘗試都係第一次。分店位置方面,銅鑼灣百德新街嘅Burgeroom唔難搵,附近Festive walk仲係一條食街,有好多選擇,相當方便。嚟得Burgeroom咁就梗係食漢堡啦,我就點咗一個 classic burger, 另外加錢叫咗薯條,同埋嘢飲。首先係漢堡,漢堡好食就一定㗎啦,特別係嗰塊厚厚嘅牛肉同埋芝士嘅配合,可以話相當邪惡。 呢個價錢喺香港食到咁高質素嘅漢堡,其實真係可遇不可求。薯條喇就係厚切,一般嘅薯條已經夠出色,如果係芝士旋風薯條就更加邪惡。另外,杯朱古力都好出色,拉花當然係必然啦。總括而言,難怪 Burgeroom如此受歡迎!

另外,杯朱古力都好出色,拉花當然係必然啦。

總括而言,難怪 Burgeroom如此受歡迎!

慘慘又抽到返夜地獄更😵趁未落地獄前同隻豬去吃個最後的漢堡午餐返尋味先🙈呢位銅鑼灣百德新街既Burgeroom🍔😏雖然距離地鐵站較遠🙇🏻‍♂️但作為漢堡愛好者既你散下步過黎🍔🤪返尋味品嚐一下特色漢堡亦係賞胃悅目既事😋但位置比較難搵連小肥都盪失左路🙇🏻‍♂️🙉😂所以記得預返少少時間搵路黎啦🤪🙉一間隱世漢堡小店帶出濃郁美式風情😋🇺🇸依舊煮出高質素漢堡小食🍔😋👨🏻‍🍳🔥Mega Cheese Burger vs Guacamole Cheese Burger以大大個漢堡一流賣相上枱🍔🤩肉扒肉質滑嫩肉味濃郁之餘😋脂肪比例均勻食落唔會太油膩☺️啖啖肉汁流出更顯Juicy🤤🐮另外有濃郁芝香芝士及新鮮生菜番茄片😆係名乎其實既Mega Cheese Burger🤤而伴牛油果醬及芝士既Guacamole Cheese Burger🍔更具油果香芝味🧀🤤🥑配合焗到香脆既高顏值芝麻包包亦口感十足☺️🍔而薯條炸得夠透啖啖薯肉亦係小肥至愛☺🥔😋
慘慘又抽到返夜地獄更😵

配合焗到香脆既高顏值芝麻包包亦口感十足☺️🍔
而薯條炸得夠透啖啖薯肉亦係小肥至愛☺🥔😋

2019-09-16
2019-09-12 113 浏览
High quality @Burgeroom I like eating fast food but doesn’t mean it is low quality and cheap. When I wanna eat burger I prefer visit hand made burger restaurant instead of chained restaurantVarious of burger ,not only beef ,it also has chicken,crab fish,,foie gras. vegan also can try the veggie burger. self service corner Ordered $75 portobello on green. Big and freshly served portobello. Lightly pan fried then put it on salad. For burger I tried $100 hoiki fish egg burger. Fish fillet ,tomato,
High quality @Burgeroom

self service corner

For burger I tried $100 hoiki fish egg burger. Fish fillet ,tomato,lettuce ,egg cheddar cheese. Melted cheese is perfectly match with egg. Even though the fillet is deep fried it doesn’t taste dry and very crispy crunchy

Chicken wings is a delightful snacks honey and spicy well mixed

地址: 銅鑼灣Fashion Walk食街百德新街50-56號地下D舖
電話: 28909130
2019-09-11 92 浏览
鐘意食Burger🍔嘅你一定唔可以錯過呢間 重量級邪惡漢堡店😼餐牌嘅漢堡分為牛肉、魚🐟、海鮮、雞、鴨、素食漢堡 仲有沙律🥗、小食、飲品唔夠邪惡仲有各種Toppings可以加😆包括雞蛋、洋蔥、芝士、煙肉、牛油果🥑、蘑菇....黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡 $130Truffle Cheese Portobello Burger超巨型嘅漢堡🍔😱 女仔冇可能一啖放落口漢堡包皮微微烘過 食落有少少脆中間餡料分別係大啡菇、牛肉、煙肉、蕃茄、生菜大啡菇上面搽上滿到瀉嘅黑松露芝士醬😍成個包好香濃松露味 正啊😚牛肉係高質👍🏻唔係免治牛肉個款 係真正鮮牛肉手打而成 口感鬆軟多汁🤤 真心加咗唔少分.墨西哥辣椒芝士雞柳漢堡 $98Jalapeño Chicken Burger Combo 唔食牛唔緊要😏呢款啱晒鍾意食雞嘅朋友呢款漢堡終於冇咁巨大啦🤣雞扒用墨西哥辣椒🌶️醃過 唔算特別辣但係食落好惹味👍🏻另外芝士🧀嘅份量剛剛好 呈半溶狀態 另外加入酸瓜 感覺冇咁油膩.每一款漢堡可以加$30配薯條同飲品我加咗荔枝水果茶同蜜桃🍑水果茶飲品味道較淡 唔會有太多糖漿 水果茶底較濃
黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡 $130
超巨型嘅漢堡🍔😱 女仔冇可能一啖放落口
漢堡包皮微微烘過 食落有少少脆
中間餡料分別係大啡菇、牛肉、煙肉、蕃茄、生菜

墨西哥辣椒芝士雞柳漢堡 $98
Jalapeño Chicken Burger Combo