2020-03-14 295 浏览
2020年3月9日 星期一今日要去中環到睇牙,本身約咗6:00 ,但係最後早左到,而且又好早睇完,所以就諗住喺附近買啲嘢返屋企食途經呢一間鋪頭,聞到好香嘅味道,似係燒肉嘅味,好自然就俾佢吸引左入到去先知道原來係專食burger嘅,有好多款唔同嘅漢堡包可以架,仲可以升級要套餐,有埋小食同飲品,於是每樣都要少少順便拎返屋企同屋企人品嚐返到屋企打開食物仲好熱辣辣,有美式炸雞配秘製辣醬,見到份量都唔少,炸得好脆口之餘食落去真係有少少辣,好想我配左芝士醬一齊食,感覺會冇咁辣,更加容易入口另外仲叫咗蒜香雞翼,雞翼上面真係有一粒粒揸船,食落去十分香口,雞肉好嫩滑至於burger方面,我簡簡單單叫咗牛肉漢堡,見到漢堡包好明顯係燒過嘅,而中間嘅牛肉都好厚身,咬落去啲肉汁飛晒出嚟,好juicey最後仲加咗小食炸薯圈,炸到一條條好分明,食落去唔會太過油膩,脆卜卜唔經唔覺已經即刻清晒雖然睇落好似好貴咁,但係最後我同屋企人幾個人分享,而且野食真係幾高質素,下次可以再試其他食物
2020年3月9日 星期一

2020-03-09
外卖自取
Burger Joys 這家漢堡店已早有聽聞,想吃很久。早前更被一旅遊網站選為全香港第一和亞洲第五。這次終於有機會和朋友吃。店子不大。喜歡坐在敞開大窗子的桌前吃東西聊天,聽著節奏輕快的音樂。店員和經理也親切有善。我們點了 Single burger 和 Cheese burger,各配 combo,要 milkshake、黑松露薯條。Cookies & Cream Milkshake奶味很香,質地夠濃稠,綿密細滑,就像在喝cookies & cream 雪糕,滿意。Single Burger ($99)選這個是想先試最基本的,感受最原始。Burger Joys 的麵包和其他漢堡店的麵包確實很不同。它有一定厚度,口感紮實得來又很鬆軟,吃下亦有很香牛油味,讚。牛肉香濃,亦有肉汁,如果牛肉厚實一點更好。黑松露薯條薯條份量不少。黑松露非常香,味道十分濃郁,很喜歡。而且給的數量也不少,每條薯條都有黑松露味,正。薯條很香薯仔味,還有薯皮,十分香口。坐在大窗前,吃著薯條漢堡,聽著音樂,和朋友聊天,是個悠閒寫意的時光。會想再來,試試其他口味的漢堡和薯條,可能想叫Double cheese burger
Burger Joys 這家漢堡店已早有聽聞,想吃很久

店員和經理也親切有善。

,滿意。

Single Burger ($99)

選這個是想先試最基本的,感受最原始。

牛肉香濃,亦有肉汁,如果牛肉厚實一點更好。

黑松露薯條

薯條份量不少。黑松露非常香,味道十分濃郁,很喜歡
。而且給的數量也不少,每條薯條都有黑松露味,正

薯條很香薯仔味,還有薯皮,十分香口。

會想再來,試試其他口味的漢堡和薯條,可能想叫Double cheese burger 😝。
2020-03-10 30 浏览
今日去咗中環見客,難得經過士丹利街,就去咗大名鼎鼎食漢堡包嘅Burger Joys!去到原來知道可以外賣😯就買咗個下午茶餐返屋企食!下午茶餐係$69 可以任揀三款迷你漢堡包,有BBQ炸雞,芝士牛肉,水牛城雞肉!#芝士牛肉迷你漢堡漢堡包份量比想像中細,麵包有用牛油烘過,雖然係迷你漢堡,但配料亦非常之多,有沙律醬,洋蔥,好邪惡嘅芝士,同埋牛肉! 牛肉又多汁又Juicy,成個漢堡都被滿滿既芝士包圍,非常吸引😋#burgerjoys #原來有得外賣

#芝士牛肉迷你漢堡

#burgerjoys
#原來有得外賣
外卖自取
2020-03-09 61 浏览
老公喜歡吃burger 我找到一間在中環的burger 店等我威風地帶他去試試啦~叫了兩個不同的款式,非常好無論要哪個款都可以加$31配薯條跟汽水~3寶合拼才是最高享受啦!這裡burger 很有誠意,麵包皮絕對不是街外見到那些,由店鋪自己焗烘,所以超軟熟,女生handle 絕無難度!超級推介umami mami,好幾層料,新鮮手打漢堡好juicy咬落去爆汁,煙肉完全唔乾,同芝士加菇加埋個秘汁,超級Match!「可能係最好食嘅burger 」完全無誇張~芝士牛肉漢堡一樣無令人失望,軟軟的口感,自命不特別中意食漢堡都有少少中意佢~另外薯條一樣有驚喜!新鮮薯仔製作,細幼條炸得超脆,蒜蓉係用新鮮蒜蓉碎一齊炸,所以蒜味完全滲入蒜條中,好香口好好送口,食到唔識停~黑松露口味就雖然相對覺得醬唔夠,但咬落去啖啖松露味散發出嚟,而且唔係出邊濕漉漉的松露醬,特別好多!薯條迷要試!

2020-03-09 393 浏览
疫情下的香港,街道上路人漸少,我也不願到人流多的地方用饍,晚上的中環,好像是一個合適我的地方。想著想著,很掛念美洲旅行的生活,在巷仔裡頭,我看到這裡的漢堡包標誌。和男友一起點了一份FISH BURGER,一份SIGNATURE DOUBLE CHEESEBURGER,其中一份要了COMBO SET,滿足那個愛飲可樂食著條的肥仔男朋友。BURGER JOYS 既漢堡都是即叫即做,放入一個方型紙盒裡,賣相挺好,而且這個紙盒可以盛著漢堡尾端擠出來的醬汁,兩隻手可以乾乾淨淨,符合疫情需要。(順便一提,店內有兩大枝消毒啫喱供客人使用,亦有告示提醒客人使用,十分貼心)FISH BURGER中間的魚柳是炸魚,魚邊好香脆,新鮮熱辣,醬汁豐富。DOUBLE CHEESSE 是店內的SIGNATURE,牛肉夾到很薄,但卻有著香脆的肉邊,熱溶芝士包裹著牛肉和配菜,一口咬落去肉汁都要瀉出來。薯條倒是最後來,不過也是現炸的,稍稍有點炸得太過火,我們都喜歡食鬆軟一點的薯條。星期三的晚上,店裡坐著4個人,這裡的氣氛雖然有點靜,但我們卻享受其中。
Double Cheese Burger
Fish  Burger

2020-03-04
Double Cheese Burger
Fish  Burger
今日心情係想食🍔,特登去咗 burger joys 。 我認我係大胃王,係老公🙅🏻‍♂️唔知嘅情況下偷偷地一個人食咗兩個漢堡包!(讚:有提供酒精搓手液).📍牛肉漢堡🐮🍔($99),即叫即製,漢堡肉用上美國黑安格斯牛肉,好夠厚,牛味香濃,肉汁豐富。📍芝士牛肉漢堡🐮🍔($109),舊漢堡肉是一樣的安格斯牛肉,加咗芝士,一啖咬落去更加有層次,好滿足! ..📍水牛城雞翼🌶🍗($59),美加常見的速食,味道香辣,帶少少甜酸🤏🏻,很能刺激味蕾👅💦, 芝士沾醬超好食!..整體漢堡水平都高✅,下次會試埋佢嘅奶昔🥛/美式早餐🥓/其他漢堡🍔!以後食漢堡包🍔真係唔使搵麥字頭都得!

2020-03-03
  • 水牛城雞翼
2020-03-04 36 浏览
店員安排左我哋坐望向街外嘅吧枱位。Cheese Burger一拎上手已經聞到好香嘅醬料味。漢堡扒食落充滿肉汁,而選用嘅芝士唔太咸,唔會搶去整個包嘅味道。特別一提係包身非常鬆軟,更容易成個包放入口。Fish Burger魚柳係啱啱炸起嘅,仲感受到佢嘅熱氣,又夠曬香脆。Burger同milk shake 始終係perfect match,每次食burger都會飲milk shake。Milk shake 夠凍又幼滑,而且好濃奶味同雲呢拿味。Tater Tots 薯堡套餐除咗可以揀薯條或者洋蔥圈,仲可以呢款薯堡,食落就好似細細粒嘅薯餅咁。

店員安排左我哋坐望向街外嘅吧枱位。

Cheese Burger

Fish Burger
魚柳係啱啱炸起嘅,仲感受到佢嘅熱氣,又夠曬香脆。

Milk shake 夠凍又幼滑,而且好濃奶味同雲呢拿味。

Tater Tots 薯堡
2020-03-01
  • Cheese  Burger
  • Fish  Burger
2020-02-26 74 浏览
burger 🍔 joys 今天天氣10分好,我決定跟朋友一起去沙灘。正想安排午餐的時候,有朋友建議買炸雞去沙灘吃,所有人都歡呼讚好。因為近日真的太多時間在家,去餐廳又驚,外賣去沙灘就最好不過了。我們買了一個芝士漢堡包,一個魚柳包及一盒炸雞。個漢堡包真係好巨型,一個分給四位朋友食,個個都食得好開心,個包好鬆軟,啲肉質真係正,有肉汁流出來。而我最鍾意食就係魚柳包,比起普通牌子的魚真係鬆脆好多,好有魚味,配合同樣鬆軟嘅包,真係要講聲「貴得有道理」。炸雞細細粒,但係除卜卜,由中環買完去到石澳食,仍然係好新鮮好脆。店內仲有防疫用品,貼心!有醒目的朋友想到這樣食漢堡包的好方法:到沙灘食,叻👍🏼。
burger 🍔 joys

我們買了一個芝士漢堡包,一個魚柳包及一盒炸雞

店內仲有防疫用品,貼心!

有醒目的朋友想到這樣食漢堡包的好方法:到沙灘食,叻👍🏼。
平時好少食快餐偶爾放蹤一下見到Burger Joys既分店由灣仔本店開到黎中環今日專程來一試午餐時黎到店員熱情招待 介紹食物當中薯堡同扭扭薯條係店員推介漢堡包方面芝士牛肉漢堡係皇牌於是我同朋友都各叫了一個叫combo會包埋飲品所有食物即叫即製用既材料都係最新鮮先講佢既麵包皮好鬆軟 亦加熱過唔似平時咁樣又硬又凍冰冰再講入面既材料牛肉非常有份量肉味香濃 咬落唔油膩生菜 蕃茄 酸瓜 都係最好既水準雖然漢堡包比人感覺係快餐但Burger Joys 既出品一絲不苟真心食得出每樣食材都好用心薯堡同扭扭薯條 亦係必試炸得香脆可口食唔停口真心推介比鐘意食burger既朋友係我食過最好味既漢堡包
平時好少食快餐

食唔停口

真心推介比鐘意食burger既朋友
係我食過最好味既漢堡包
2020-02-22 50 浏览
這間位於中環既BURGER JOGS,終於有幸可以慕名到來一嘗究竟。牛肉漢堡層次豐富,麵包同埋牛肉都烤至外皮香脆,麵包則內裡鬆軟,牛肉漢堡多汁嫩滑,配上爽脆清甜嘅蔬菜,令其口感更為豐富,。
2020-02-16 48 浏览
One of the best burger I have ever tried!The lunch set is a steal, basically free upgrade to a set, giving you a fries and coke at nothing!Yet, the waiting time is a bit too long, it takes me 20mins.
2020-02-15 41 浏览
小時候每隔幾天就會跟媽媽嚷着要吃漢堡,彷彿漢堡就是一種犒賞。如今,人愈大,對漢堡的要求也更高,開始會在心中為不同的漢堡評評分。經過這間店,招牌就是一個漢堡,當然不能錯過。漢堡一般都是牛雞或炸魚,感覺上都是比較油膩,這裡有一款素食的選擇,雜菌蘑菇芝士漢堡。這雜菌蘑菇扒炸得酥脆,加上芝士蕃茄與生菜,認真滋味。不少的還有薯條,見到有扭扭薯條,兩眼即刻發光,微微的辣味,別有一番風味。雞翼也是受歡迎的食物,香草加上微新,吃完一隻又一隻。除了薯條外,這裡也有沙律提供,清爽一下。這家漢堡,不錯喔!

經過這間店,招牌就是一個漢堡,當然不能錯過。

這雜菌蘑菇扒炸得酥脆,加上芝士蕃茄與生菜,認真滋味。

雞翼也是受歡迎的食物,香草加上微新,吃完一隻又一隻。

除了薯條外,這裡也有沙律提供,清爽一下。

這家漢堡,不錯喔!
Who’s up for some tasty American-style burgers🍔 ? We all deserved a cheat meal after a long week of working ! House salad🥗 - With French mixed leaves, tomatoes 🍅 , cucumbers🥒 , it’s served with Italian herb vinaigrette dressing. This is a healthy option as a starter!Cheese burger 🍔- It’s known as the “HOT PICK” burger here! The burger is stuffed with USDA Black Angus beef patty, layered with melted American cheese 🧀 , lettuce and pickles. The brioche bun is soft and fluffy, and the beef patty is

Cheese burger 🍔- It’s known as the “HOT PICK” burger here! The burger is stuffed with USDA Black Angus beef patty, layered with melted American cheese 🧀 , lettuce and pickles. The brioche bun is soft and fluffy, and the beef patty is juicy & tender.

It’s nice to have melted cheese fries served with the burgers~

Vegetarian burger is also served here. The mushroom cheese burger is juicy and flavourful, the mushroom patty is coated with the breadcrumbs, it’s slightly crispy on the outside. There were acidic pickles to reduce the overall greasiness.
2020-02-15
2020-02-14 43 浏览
之前見係全港第一burger, 又全球頭50就特登過來試,點知…erm.... 可能期望太高🤔有d失望(環境, 服務) 5點幾去到5算太多人,但之後7點左右開始爆人。去到得1個侍應5算太熱情,之後就來多左個,果個熱情d。但我想講佢個廁所係冇燈!!!(食物) 我覺得冇大家講得咁好食。double Beef burger d牛係OK ge,包有搽牛油煎過下,食落暖暖地且軟熟。加埋d pickles,🍅🧀洋蔥生菜都算夾,但食到尾有d濕🤷🏽‍♀️但係chicken Nuggets & fish burger 炸太耐,好硬同乾,由其係魚柳的4邊!個fish burger食到尾又有d油…Milkshake OK夠濃,有雪糕口感且上面個oreo仲係脆。水牛城雞翼好味,夠野味,啱重口味人士。食到尾有d喊得滯。不過佢配geblue cheese sauce幾香芝士味,有芝士粒!薯堡…1般,其實係粒狀的薯餅冇咩特別。重要佢一拮就散…失望,建議你去買薯餅食好過,5使特登叫洋蔥圈還好,但又係炸太耐…洋蔥有甜味,加分。但都係趁熱食,5係ge話…就都幾麻麻地。所以我覺得other than cheese burge
所以我覺得other than cheese burger baffalo Wings & Milkshake other food still have lots of improvements

2020-02-14
  • Milkshake
  • baffalo Wings
  • cheese burger
2020-02-14 24 浏览
一直都想試呢間好耐因為聽過幾個朋友都話呢間好食今日做嘢路經呢度終於可以試到佢啦😆.Umami Mami 呢度有各式各樣嘅漢堡包即刻選擇困難症發作最後揀咗餐牌上推介嘅松露蘑菇包呢個漢堡包口感好豐富首先煙肉香脆可口然後再配上黑松露油蘑菇蓉芝士等醬料令到成個包味道提升不少食落去好新奇 但係又好夾 👍🏻👍🏻👍🏻.Black Truffle Fries 份量好大份炸得啱啱好 忍唔住食完一條又一條.Cookies & Cream Milk Shak奶昔好香濃幼滑上面再加上鮮忌廉同朱古力碎仲有原塊Oreo 冇得輸呀😙😙😙😙😙
一直都想試呢間好耐
因為聽過幾個朋友都話呢間好食