哩日同朋友去完中環做嘢,見有啲時間就去食埋嘢先趕去下場,朋友提議話想食飽啲,因為怕之後太忙無時間食晚餐,所以我地就去左食個巨型漢堡當午晚餐🍔·☆ SIGNATURE DOUBLE CHEESE BURGER 特色雙層芝士牛肉漢堡 HKD$139☆ CHEESE BURGER 芝士牛肉漢堡 HKD$109☆ CLASSIC BUFFALO WINGS 經典水牛雞翼 HKD$59· TATER TOTS 薯堡 HKD$39·哩度既漢堡係每日以人手手切,並用上100% USAD BLACK ANGUS BEEF製成,絕對有信心保證👍 漢堡包非常巨型,份量超多超級足料😍 個口細啲都咬唔哂成個~ 店家好細心,漢堡包皮明顯有煎過,令漢堡食落更加香脆😋 牛肉以人手搓成,表面係 凹凹凸凸, 完全唔似機製用肉咁樣咁平滑👍食落同平時m記嘅完全唔同,直情升咗幾個Level🤩 好香好濃郁既牛肉味,好鬼正😋 最開心嘅係有一大舊酸瓜😍😍 人越大越鐘意食酸瓜,好想啪多幾舊呀🤩 而香脆既薯寶同辣度十足既水牛雞翼都非常好食,絕對值得一試👍

· TATER TOTS 薯堡 HKD$39

2020-01-08
  • 特色雙層芝士牛肉漢堡
2020-01-22 38 浏览
漢堡包🍔迷要試呢間漢堡包店位於中環士丹利街,咁啱係附近見完客,心血來潮想食漢堡包🍔,於是就走入去試一試。 先來一杯黑牛😋😋😋 爽呀必點牛肉漢堡包同水牛城雞翼首先漢堡包🍔 牛肉好新鮮,好香牛肉味,咬入口即溶化,牛肉汁滲晒出嚟,好juicy 😋 而且一個麵包軟硬度適中👍🏼 包入邊嘅配料都好新鮮美味👍🏼黑松露薯條🍟黑松露醬好香,而且薯條炸到好脆😋😋最後黎一個 all day breakfast 🍳, 最鍾意佢嘅炸薯球,粒粒炸到好鬆脆,好味呀😋 仲有雞扒都好好味,外層皮炸到脆卜卜,不過雞肉就好嫰滑,好新鮮,一啲雪藏味都冇。

漢堡包🍔迷要試

先來一杯黑牛😋😋😋 爽呀

必點牛肉漢堡包同水牛城雞翼

黑松露薯條🍟
黑松露醬好香,而且薯條炸到好脆😋😋

2020-01-20 28 浏览
中環終於有Burger  joys啦,係今日收工嗰時見到即刻約埋朋友去試試佢。但要留意嘅事佢呢一間分店暫時並無酒飲!不過啲burger都仲係咁正!呢一個係佢哋新嘅signature burger,切開一半嘅時候肉汁已經爆出嚟個人,最鍾意佢煎香左嘅煙肉!要注意嘅事叫一個burger加小食可能已經好多!另外仲有嘅仲有嘅芝士薯條係佢嘅超級賣點,必點!最後就係有佢嘅水牛雞翼,唔係好食得辣嘅朋友都可以食下,我哋次次黎到都必點!

另外仲有嘅仲有嘅芝士薯條係佢嘅超級賣點,必點!
2019-12-11
2020-01-20 23 浏览
Burger joys 在港島都有好多分店,今天我們經過中環見這間新開,又去試一下。我們點了個signature double cheese burger. 好厚,好大,一口是不可能食😂包是甜甜的那種包,芝士多都會流出來,非常自癒,漢堡多汁,整體來說,是一個完美的漢堡包。我們加了錢做一個餐,本來是跟薯條,但我們比較喜歡甜薯條,又問一下可不可以改,他們好好,說只要加差價也可以改。甜薯條加sour cream真的非常好食。再加一杯推介的草莓奶昔,完美的一餐!

再加一杯推介的草莓奶昔,完美的一餐!
2020-01-15 37 浏览
不是妹妹推薦,我也不知道在士丹利街有這麼一間漢堡店,找了一會才找到,原來是在閣麟街熟食排檔處走進去。裝修很有美國風味,讓我想起在美國的小鎮停車歇一歇的那種小餐館。漢堡有肉食和素食可選,我們點了Cheese Burger和Fish Burger一起分享。Cheese Burger用上美國黑安格斯牛肉,主角牛肉牛味濃且肉汁豐厚,加上芝士非常誘人,生菜、洋蔥和番茄用料新鮮,整體感覺清新、健康。Fish Burger魚柳份量大,炸粉薄薄的不會感到油膩,我很欣賞這家店把麵包皮加上牛油先透徹地哄過,外脆內軟。黑松露薯條奉上時香味非常強烈,味道對辦,一口一口吃過不停。Buffalo Wings酸味和辣度平衡得很好,味道正宗,雞翼炸得香脆,沾滿醬汁,藍芝士醬完全把味道昇華,用來點薯條吃也很配。全店座位一律是吧檯,很chill,有happy hour感覺。中環來說價錢不算貴。

黑松露薯條奉上時香味非常強烈,味道對辦,一口一口吃過不停。

中環來說價錢不算貴。
2020-01-13
  • Cheese Burger
  • Buffalo Wings
2020-01-15 35 浏览
The shop is located in a Hong Kong-style street and the interior is western, so it blends well with the street atmosphere.The Double Cheese Burger had a rich taste of thick beef patties and cheese, and the bread was also baked to add flavor.It was a very heavy but satisfying meal with a shake and double cheese.

2020-01-14
2020-01-09 50 浏览
作為burger愛好者,我耐唔耐就會想試d新嘅burger鋪,今日黎到中上環呢一帶正好試試佢~士丹利街出名多平靚正野食,斷估開得喺呢條街應該唔會差得去邊一入到門口就留意到其中一幅牆掛滿曬食客相,當中仲有不少藝人Umami Mami Truffle Bonito Mushroom Deluxe Burger $139Burger有不少選擇,正當眼花撩亂時店員介紹左呢款新出嘅burger,雖然比其他burger貴但見有黑松露醬就試下啦。漢堡扒加入左蘑菇蓉去搓,所以口感偏軟腍,唔似一般漢堡扒咁彈牙實在。醬汁味道偏酸,食完成個都唔覺膩Battered Onion Rings $39, Cajun Wings 6pcs $59平時 d burger set多數配薯條,但我今日唔想食薯條,所以散叫左洋蔥圈同雞翼,份量都幾多House Salad $59因為食得太多熱氣野,所以叫返個沙律平衡一下,裡面有混合蔬菜、蕃茄片、青瓜片配意式香草醋醬
士丹利街出名多平靚正野食,斷估開得喺呢條街應該唔會差得去邊

一入到門口就留意到其中一幅牆掛滿曬食客相,當中仲有不少藝人

House Salad $59
2020-01-07 46 浏览
今日同老婆去對面海剪頭髮,順便去中環行下,原來中環開左間之前係灣仔唔錯的burger,所以同老婆去試下,附近一帶原來係好多茶檔食店。好在老婆陪我去食。【Milk Shakes-vanilla】香草奶昔Vanilla 味超香濃,加上雪糕一起搞成,雖然極度邪惡,但真是太美味了,好美指數爆燈。【Turffle Bonito Mushrron Duxelle Burger】這個Burger 不單止肉質軟嫩又好juicy,再加埋自家製醬汁,非常不錯。黑松露味香濃再配埋煙肉、蕃茄乾等配合,口感十級豐富。真是不錯!!【Single Burger】牛肉漢堡我老婆點了這個最傳統的漢堡,夾住各種新鮮生菜、番茄、酸瓜和牛肉的漢堡包,牛肉非常juicy,真係一分錢一分貨,餡多好足料。極加推介!!【Tater Tots -薯堡】炸薯寶是我同老婆至愛的食物,即叫即炸,熱辣辣又夠香脆,勁似薯餅的細粒版。
【Milk Shakes-vanilla】香草奶昔
【Single Burger】牛肉漢堡
【Tater Tots -薯堡】
2020-01-04
午餐
2020-01-07 39 浏览
今日約左好朋友係中環行街 行到攰攰地就係附近揾下有咩好食 估唔到係中環街市都有間咁靚又好食既高質餐廳餐廳裝修好有外國感覺 一坐低 就有職員俾低menu我地睇我地叫左一個沙律 牛肉漢堡 芝士薯條 同蒜香雞翼沙律菜好新鮮 唔係得幾塊生菜咁求奇 配上特製醬汁 十分開胃而牛肉漢堡最值得一讚係個包裝方式好好 唔會整污糟手又可以好完整咁食到芝士薯條既芝士係多到嚇死人 d薯條完全比芝士覆蓋住 而蒜香雞翼十分香口 每一啖都係滿足呀!值得一試再試既餐廳

餐廳裝修好有外國感覺 一坐低 就有職員俾低menu我地睇

我地叫左一個沙律 牛肉漢堡 芝士薯條 同蒜香雞翼

沙律菜好新鮮 唔係得幾塊生菜咁求奇 配上特製醬汁 十分開胃

2019-12-24 71 浏览
🎄Merry Xmas🎄中環新開幕,美式漢堡🍔店,趁著聖誕🎄放假,過來探店,果然沒有讓我失望。店裡面的裝飾藝術氣息濃厚,很有聖誕氣氛。照片牆,有很多小細節之處,值得回味~.雞肉漢堡🍔套餐$120因為食物是新鮮出爐,所以需要我們一邊聽音樂🎵一邊耐心等待⌛️所有的食物都是一分錢 一分貨,餐廳採用的食材從麵包🥯配菜🥬到雞扒,都是新鮮上等。鬆軟綿密的麵包🍞夾著酥脆外皮的大雞扒,配上洋蔥和酸黃瓜以及醬料的調味,大大一口咬下去,滿足感油然而生⋯⋯.還有物美價廉下午茶☕️和美味小吃值得下次嘗試哦~...Burger Joys (中環)中環士丹利街82號地舖
🎄Merry Xmas🎄

雞肉漢堡🍔套餐$120
還有物美價廉下午茶☕️和美味小吃值得下次嘗試哦~
Burger Joys (中環)
中環士丹利街82號地舖
2019-12-23 50 浏览
這間burger店由西環、灣仔開到最新的這間中環店,無論店鋪的設計和食物都一直是"我的最愛"!中環店和西環店有點類似,都是要用心找找路,然後店就會在某個角落突然出現在你面前。吃過幾次主餐牌的burger,想不到在新店會有新品上市 - "UMAMI"!!!特地問了一下店主,他們介紹這個名字原自日語「旨味」,概念泛指某種食物十分美味。漢堡用料超豐富,有大份和牛、輕輕煎過和煙肉片、蔬菜條和秘制醬汁。配料肉汁很盛邊吃邊滴出來,幸好有小盒子的設計令人吃得很方便!還有甜甜的蒜香雞翼配著吃

還有甜甜的蒜香雞翼配著吃
2019-12-09
2019-12-22 66 浏览
今天放工,到中環一間看電影,在附近一間漢堡包店先吃點東西。同事說最出名是漢堡包,所以必要試試。裏面的顧客,有不少外國人,可見店子的漢堡包應該挺正宗好吃。大概七點多,就已經坐滿了人。我們等了一會,就安排入座。我們點了蒜香雞翼,蒜味剛剛好,炸後雞肉還很嫩滑。芝士牛肉漢堡,牛肉很多汁,芝士半溶,蕃茄生菜都十分新鮮,麵包烘得脆脆的,侍應還幫我們把漢堡包切開一半, 十分貼心。吃漢堡包當然少不了汽水。我們還點了凱撒沙律,健康一點,平衡一下,蔬菜新鮮,麵包粒脆脆的。
今天放工,到中環一間看電影,在附近一間漢堡包店先吃點東西。
大概七點多,就已經坐滿了人。我們等了一會,就安排入座。
我們點了蒜香雞翼,蒜味剛剛好,炸後雞肉還很嫩滑。

吃漢堡包當然少不了汽水。

2019-12-10
🍔雞肉漢堡$89 加車打芝士$13🍔幾年前食過牛肉漢堡 當時係好驚喜嘅今次雖然食另一樣 但少失望😫😫首先個漢堡包太濕同散表面無烘脆 入面又淋 太易碎落😣雞肉即煎 算厚肉 外面微脆 雞肉可更juicy💦加咗嘅車打芝士都唔明顯😢所以以$103黎講 就失望啦😭😭
🍔雞肉漢堡$89 加車打芝士$13🍔
雞肉即煎 算厚肉 外面微脆 雞肉可更juicy💦
加咗嘅車打芝士都唔明顯😢
所以以$103黎講 就失望啦😭😭
2019-12-19 737 浏览
大家間唔中會唔會好似我咁,突然之間好想食Burger呢!香港除了有多間大排長龍、人山人海嘅過江龍漢堡包連鎖店之外,其實都有唔少本地高汁之選。今晚就突然諗起Burger Joys,一於同朋友嚟食過返尋味!最開心嘅係,中環啱啱開咗分店啦,店舖就係士丹利街,外面就係大排檔,好容易搵到,店內仲已經好有聖誕氣氛店長十分健談友善,進店後感覺好casual 好friendly,大家忙碌工作了一整天,放工就係想咁輕輕鬆鬆食個飯。店長特別介紹這個由大廚研製出嚟嘅新Burger ~UMAMI MAMI- Truffle Bonito Mushroom Duxelle Burger! 一個高汁又美味嘅日法風味松露蘑菇漢堡包!之前淨係得灣仔鋪有得賣,依家嚟到中環啦!見我哋咁有緣份,冇可能唔試吓嘅。食開Burger Joys嘅朋友就知佢哋嘅Burger有幾巴閉,高價向米芝蓮大廚購入獨門秘方,包身係獨一無二、柔軟又鬆脆!松露蘑菇漢堡包嘅美國USDA安格斯牛,足足有成4oz份量,不單止肉質軟嫩仲好juicy!加埋自家製嘅Togarashi Sauce,香香辣辣。同埋足料自家製嘅法式蘑菇蓉,黑松露味香濃撲鼻配埋煙肉、
大家間唔中會唔會好似我咁,突然之間好想食Burger呢!

松露蘑菇漢堡包嘅美國USDA安格斯牛,足足有成4oz份量,不單止肉質軟嫩仲好juicy!加埋自家製嘅Togarashi Sauce,香香辣辣。同埋足料自家製嘅法式蘑菇蓉,黑松露味香濃撲鼻配埋煙肉、酸瓜、蕃茄乾等配搭,口感十級豐富,仲越食越開胃!

另外我哋仲叫咗個炸魚漢堡,炸魚外脆內軟,一啲都唔會炸到好dry,魚肉keep到好軟滑,配上酸酸甜甜甜嘅沙律醬,夠晒滋味!

薯條、薯角、扭扭薯條就食得多,呢度竟然有得食薯堡,一粒粒炸到黃金色嘅薯堡,熱辣辣外脆內軟,好好味!

再來一個蒜香脆脆雞翼,炸蒜灑上雞翼面,脆卜卜,好香好好食

• 松露蘑菇漢堡包
  • 炸魚漢堡
  • 薯堡
2019-12-16 64 浏览
今日終於事空出去中環走走,一直都好想吃burger joys!中環有得吃,可以一試😍😍😍一入去店鋪,有少少似酒吧的感覺,全部都是高椅子和高桌子😎😎😎看著餐牌,每款漢堡包都很想試😍最後我和朋友決左點不同的味道,sharing🥰🥰🥰我們點了芝士牛肉漢堡和魚柳漢堡!還點了兩款小吃,分別是黑松露薯條和經典水牛城雞翼😋😋😋先到的是芝士牛肉漢堡,肉質超棒!超級juicy,而且牛肉漢堡很大塊!然後魚柳漢堡也上到。我們點的魚柳漢堡是加了芝士😍😍😍魚柳吃的時候有趣卜卜的感覺,它不像麥當勞我魚柳包。這個魚柳,真的有很fresh的魚味!很好吃!😋😋😋小吃方面,薯條份量看落很少,但吃落超大份!還有雞翼來我時候我們已經很飽😂😂😂但食物太好吃,所以最後我們都吃光光的🤩🤩🤩