2020-03-14 292 浏览
2020年3月9日 星期一今日要去中环到睇牙,本身约咗6:00 ,但系最后早左到,而且又好早睇完,所以就谂住喺附近买啲嘢返屋企食途经呢一间铺头,闻到好香嘅味道,似系烧肉嘅味,好自然就俾佢吸引左入到去先知道原来系专食burger嘅,有好多款唔同嘅汉堡包可以架,仲可以升级要套餐,有埋小食同饮品,于是每样都要少少顺便拎返屋企同屋企人品尝返到屋企打开食物仲好热辣辣,有美式炸鸡配秘制辣酱,见到份量都唔少,炸得好脆口之余食落去真系有少少辣,好想我配左芝士酱一齐食,感觉会冇咁辣,更加容易入口另外仲叫咗蒜香鸡翼,鸡翼上面真系有一粒粒揸船,食落去十分香口,鸡肉好嫩滑至于burger方面,我简简单单叫咗牛肉汉堡,见到汉堡包好明显系烧过嘅,而中间嘅牛肉都好厚身,咬落去啲肉汁飞晒出嚟,好juicey最后仲加咗小食炸薯圈,炸到一条条好分明,食落去唔会太过油腻,脆卜卜唔经唔觉已经即刻清晒虽然睇落好似好贵咁,但系最后我同屋企人几个人分享,而且野食真系几高质素,下次可以再试其他食物
2020年3月9日 星期一

2020-03-09